2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ve şu pınarın 6ylıktan itibaren olan sütünü bulamadım ben ya burdaki marketletde hep 1 yaş üstü diyor

simzu cum ismim fatoş bu arada cadıyı uyutayımda birkaç tarif daha döşiyeyim şuralara hayatım maksat hepimiz sebeplenelim ama gerçekten ben bu tarifleri ikraya yapıyorum hemen hepsini bayıla bayıla yiyyo dur şimdii kızı bir uyutayımda bu günkü kahvaltımızın tarifini ve arkadaşlarık için bir kaç tarif daha attırayım bacılarıma

yaa kızlarr sizz çorba yaptığınızda bebekleriniz ne kadar yiyor.mesela çay bardağıyla yada bana cc olarak sölermisiniz...yoğurdu ne kadar mamayla tutuyorsunuz? meyvenin ölçüsü ne?

canım tuz olayı şöyle bebeklerin 1 yaşından önce aldıkları tuz süzülemiyor vücutta depolanıyor ve ileriki yaşlarda hipertansiyon hastası olma olasılıkları yüksek oluyor bizim doktorumuz böyle anlattı olayı ):)

Gekdim şekercim şimdi mben sabah ikraya şöyle bir kahvaltı hazırladım çok severek yedi hatta dibinde 1 kaşık kaldı onuda ben bayıla bayıla yedin kendi kahvaltı menümüdemi değiştirsem ne?..:teytey:
şimdi 2 adet kurukayısyı doğradım 5 tane üzümle haşladım ayrı bir tavada gaz yapmaması için 1 çay kaşığı tereyağında 1 yemek kaşıığımısır ununu pmbeleştirdim haşladığım kayısılı suyu içine döküp muhallebi gibi pişirdim içine 1tane fındıkla 1 cevizi havanda dövüp ekledim 1 tatlt kaşığıda tahin ve pekmez 1 çay kaşığı yumurta sarısı ekleyip karıştırdım benim bebeiş bayıla bayıla yedi tabii kalanınıda ben

eminim serninkide sever
tadı çok güzer oluyor..
2': Cİ TARİF
BALKABAKLI PÜRE
1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı 2 kuru kayısı 1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm 1 tatlı kaşığı dut kurusu 2 tane dövülmüş ceviz 1.5 bardak su
Ceviz hariç hepsini haşlatıp blendırdan geçir cevizi ekleyip bebişlere afiyetle yedirin
BALIKLI BEBEK ÇORBASI
100gr kılçıksız dil balığı yada uskumru gibi bir balık türü 1 havuç yarım patates 2 3 dal dereotu ve maydanoz 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek.
Balığı haşlayın haşlarken iki kere suyunu döküp yeni su koyun ki kokusu gitsin 3 su değişiminde tamamen haşlayın Mercimek ve sebzeleride ayrı bir kapta haşlayıp balığıda sebzelere ekleyin ve blendırdan geçirip YEDİRİN
3 TARİF
MISIRLI BİBER ÇORBASI
Nasıl demeyin arkadaşlar gayet güzel oluyor 1 çorba kaşığı mısır yarım etli sarı biberYADA çarliston biberi 100 gr sebze suyu 1 patates yarım havuç 1 tatlı kaşığı bezelye 1 tatlt kaşığı zeytinyağı
Bütün sebzeleri haşlayın blendırdan geçirin içine zeytinyağını ekleyip bebişlere yedirin haa gayre kızlarr.Ben denedim güzel oldu..cokacimcoook
TATLI SEBZE ÇORBASI
1 yemek kaşığı havuç ve kırmızı pancar 1çiçek brokoli 1 kaşık pirinçyarım kabak
hepsini haşlayıp blendırdan geçirip zeytinyağı ilave ederek bebişlerinize yedirin
MEYVELİ YULAF EZMESİ
Yarım elma ve armut 4 kuru kayısı 4 yemek kaşığı su 150 cc hazırlanmış devam sütü 15 gr yulaf 1 ezilmiş ceviz
meyvelerle yulaf ezmesini suda haşlayın devam sütünü ve cevizi ekleyip karıştırın bebişler e afiyet olsuk
Bu gün bu kadar yazdım kızlar daha değişik çoook tariflerim var bazılarını denemedim bu tariflerden deneyen arkadaşlar bebişlerinin sevip sevmediğini yazarlarsa sevinirim
Haydi kızlar iş başınaaaaalkisalkisalkis

Pembe Panter hayatım ben hani şu cam çay fincanları var ya onunla yarım fincan mayalıyorum yoğurdu 6o cc devam sütü ile mama hazırlayınca içine mamayıda koyunca 70 75 cc civarı falan oluyor 2 çay kaşığı yoğurtla mayalayıp 3 saat sora dolaba koyuyorum ikra 1 kerede heppsini yiyor.Ben zaten ortalama 60 cc ile falan hazırlıyorum mamaları bizimki çoğunlukla hepsini bitiriyor meyveyide genelde 1 küçük armut yada yarım şeftali bir iri kayısı falan şeklinde tahmini ayarlıyorum yemiyeceği zamanda zorlamıyorum işte böyle canım..

Diğer arkadaşlarım nasıl hazırlıyor acaba...?

yaa kızlarr sizz çorba yaptığınızda bebekleriniz ne kadar yiyor.mesela çay bardağıyla yada bana cc olarak sölermisiniz...yoğurdu ne kadar mamayla tutuyorsunuz? meyvenin ölçüsü ne?

meyvenin ölçüsü bizde genelde 150-200 cc arası..çorbaya gelince valla bugün bir büyük kase kıymalı çorba içti...200-250 arası olmalı...

kızlar bende mamayla yoğurt yapıyorum ama bir türlü tutturamadım ayarını yaa.canım sıkılıyor artık bu duruma.çok sulu aynı ayran gibi oluyor.sizler bu konuda başarılımısınız???

iyice korkuttunuz beni çok az kullanıyordum ama kullanmasam dahamı iyi olcak ne
ama bu seferde yemezse benim küçük cadı biraz nazikte damak tadı alışcınca yadırgıyor

bende ufak çerez kaseleri var onlarla veriyorum genelde tabi dolu bir kase yemiyor
hiçbir zaman bugün ölçtüm 120cc mercimek çorbası koydum 100 cc yemiştir tahminen
bıraktı biraz genelde yarım kase yiyor oda 60 cc filan yapıyor canım

buarada bizim doktor sebze çorbasını yemezse çok az tuz ekleyebilirisn demişti
bende ondan çok az ekliyordum

canım ben bakıyorum çorbalar lezzetsizse şu milupanın kendi başına yediremediğim sütlü karışık sebze çorba karışımından 1 kaşık ekliyorum
bakıyorum olmamış
biraz da sütlü pirinçli ekliyorum
hem acaba yaptığım çorba yeterince besleyici oldu mu kaygısından kurtuluyorum hem de açıp da kullanamadığım paketlerden kurtuluyorum P
sütlü pirinçliyi bugün sulu yapıp biberonla verdim içti :S
tamamen kaşık düşmanı bu oğlan

kardelen sütlü pirinçliden nefret ediyor kafamçokkarıştı ne biberonda ne kaşıkta
kokusu duyduğu anda kaçacak delik arıyor :))
ama sebze çorbası karışımından bende alıyım o mantıklı geldi inşallah yer tam alıştı derken soğutmak istemiyorum

sevgicim piştikten sonra ekliyorum bu arada aklında olsun canım malum onlar direk pişirilmeden tüketilmek için yapılan ürünler

Kızlar benimkininde yediği100 cc yi bulmuyordur kızlar siz 150 cc 200cc lerden bahsediyorsunuz Bende sevindirik oluyordum ayyy çok güzel yiyyo diye iştahı azmı yoksa benimkinin kızlar amaa yiyyoda cadı

benimkide çorbayı çok seviyor iştahı olduğu halde ben kesiyorum yemesin diye 2 kepçe çorba yediği bile oldu:bbo:

Merhaba arkadaslar...erdemde corbaya bayılıyor bakıcısı ona kabaklı,havuclu,patateslı corba yaptı . Azıcık unu teryagda kavuruyor sebzelerını ve suyu eklıyor pıstıkten sonra blendırdan gecırıyor enfes oluyor..
Sabahları kahvaltısına cevız rendelıyorum tvde bı drdan dınledım cevız bebeklerın beyın gelısımınde cok faydalıymıs tarıfte drdan.. Yarım cevız,2 fındık ıyıce cam rendede ezıyorum .5 cıcı bebe ,beyaz peynır,azıcık yumurta sarısı,bazen muz oda cok az,cay kasıgı kadar tereyag,ve elma pekmezı ,90cc aptamıl1...hepsını karıstırıyorum..afıyetle yedırmeye gayret edıyorum cunkı erdem cok ıstahsız ..oyunla televızyonla ancak kasenın yarısını yıyebılıyor... Ara ogunde yogurt cıcıbebelı sevıyor ..oglen tarıfını yazdıgım corba ıcıne azıcık ekmek ...ara ogun meyve yada tekrar yogurt aksam muhallebı..gece 10 gıbı aptamıl 1 yada

sabah kahvaltısında bugün 90 cc mama içine, 1 bebek ekmeği, yarım yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığından biraz fazla keçiboynuzu pekmezi, 1 kibrit kutusu keçi peyniri yedi..üzerine papatya çayını içti...az önce de 1 armut -20-25 tane iri taneli üzümleri cam rendede rendeledim..içine 3-4 tane bebe bisküvisi onu yedi...rezene çayını içti üzerine...2 saat sonra da dışarı çıkma ihtimalim olduğundan milupanın organik brokoli/patates püresini yiyecek...

Kızlar benimkininde yediği100 cc yi bulmuyordur kızlar siz 150 cc 200cc lerden bahsediyorsunuz Bende sevindirik oluyordum ayyy çok güzel yiyyo diye iştahı azmı yoksa benimkinin kızlar amaa yiyyoda cadı

100cc iyi bence kardelen yarım kase ancak yiyebiliyor oda 60cc filan yapıyor
üzerine yarım saat sonra mama içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…