2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ver canım bişey olmaz ama istersen yoğurt olarak danone verme erken canım o yoğurt için ağır gelmesin bide babymix denesen o daha faydalı...

serap canım benim ağol öncelikle teşekkür ederim cevabın için canım ben babymix bulamadım nerden bulabilirimki acaba migrosa bile baktım

serap canım benim ağol öncelikle teşekkür ederim cevabın için canım ben babymix bulamadım nerden bulabilirimki acaba migrosa bile baktım

valla canım ben bütün büyük marketlerde buluyorum oluyor genelde mikgostada var burda ,ben elmalısını veriyorum sadesini yemiyor büyük marketlere bakman lazım canım...a.s.

tatlim bende onu düsünüyorum ya nasil yapicaz iki hafta sonra 6. ayi bitiyor
kahvaltisi falan nasil olcak hic bilmiyorum doktorum hic bahsetmedi kahvaltisindan peynir felan yiyemezki keci peyniri yapan bi yer var burda ama 1. yasindan sonra vermeyi düsünüyorum simdi cok erken olurdu

mafoldumben mafoldumben hiccc kolay degil cocuk yetistirmek ya
yogurdu kendim yapamam inek sütünu 2 . yasina kadar vermemeyi düsünüyorum

ben arastiriyim azcik daha en iyisi

emzirdigim icin doktorum aslinda bebegin süt ürünlerine ihtiyaci yok sebze meyva corba yap ver demistii
ama sizinkiler yogurt peynir felan diyince kafam karisiyo

eski cocuk doktorumuzda hic böyle bisey dememisti bizeCADIARZU

canan kahvaltı şart.ayrıca keçi peyniride şart değil.inek peyniri ni ben geceden suya bırakıyorum zaten alırkende yumşak seçiyorum.onun çatalla eziyorum yumurta sarısını ilave edip onuda eziyorum bebek ekmeği ufalıyorum içine 1 çay kaşığıda pekmez koyup ılık suyla karıştırıyorum.doktor 6.aydan sonra bu şekilde vermen şart dedi yada tek tek ver dedi.ben her iki şekildede veriyorum.tek tek besinlerin tadınıda alması önemli.almanyada bebekler için yapılmış yoğurt yok mu canım.yoğurt bebek sağlığı için çok önemli içindeki yararlı bakteriler miğdesine ve tüm vücuduna yayılıyor.

yokki hayatim yaa cok baktim sadece meyva sebze püreleri falan var baya gezdim hic bisekilde bulamadim
bebek ekmeginden bahsetmissin onuda hic bi sekilde görmedim

iki hafta sonra arkadasimla bi magazaya gidicez keci peyniri ... keci sütünden yapilmis mama alicaz arkadasimla ...

yelizcim migros ve tansaşlarda yok burada da
ama orada carrefour falan varsa onlarda var
aklına gelmeyecek yerel marketlerde de olabilir artık dağıldı her yere
ilk zamanlar ben de bulamamıştım

canancım ben yabancı yayınlara da bakıyorum netten
bu bizim türklere has bir beslenme stili karar verdim P
8-9 aylık olana kadar yurtdışında sadece sebze- meyve püreleri ve tahılları öneriyorlar zaten
sen sizin drların yönlendirmelerinden şaşma canım
bizim drlar oturdukları yerden araştırmadan eskiden yazılmış bir yazıyı evirip çevirip kendileri yeni bişeyler bulmuş gibi önümüze sunuyorlar ama bu herhangi bir araştırma yaptıklarından değil

ben de artık o kadar kasmıyorum bunları okuduğumdan beri ek gıda diye
daha çok emzirip devam sütü veya buna eklenen tahıllarla destekliyorum

bir de biraz biraz saldırdığı yemeklerden veriyorum

Günaydın kızlar 6. ayımıza çok şükür girdik ama ne yadireceğimi hangi saatlerde yedireceğimi şaşırıyorum. Bana örnek program yazarmısısnız? Ben emziriyorum ve mama vermey hiç düşünmüyorum sütün yettiği sürece. Muhallebi filan yazmışsınız nasıl yapıyorsunuz süt 1 yaşına kadar yok biliyorsunuz. Sebze püresine hemen baladınız mı ben meyve suyu ve püresi vrmiştim şeftaliyi denedim 4 gündür başka meyveye diğer hafta mı geçmeliyim internetteki yazılarda bir gıdayı bir hafta boyunca ver alışınca diğer gıda diye okudum siz nasıl yapıyorsunuz?

canimsin yaaaaaaa cok saol cevabin icin cnm bende cok arastirmistim ne bebek ekmegi nede yogurt ....doktorlarda gerek yok demislerdi cok saol hayatim :1hug:

sabah uyanınca beni emdi (yaa kızlar bu arada sütüm baya azaldı sanırsam eskisi gibi sert ve dolu olmuyor sanki) öğlen yani az önce 1 armut ve 1 elma püresi ve içine yulaf ezmesi koyup yedirdim.pek sevmedi ama zoraki yedirdim.şimdide çorbasını koydum ocağa içinde 1kabak,azcık kırmızı mercimek,1 pırasanın çeyreği,2,3 tane börülce.pişincede üstüne yağını koyucam.inşallah yer.dün ilk defa yoğurt çorbası yaptım ama hiç yemedi hüsranla sonuçlandı...akşamda iiçinde yoğurdunu mayaladım.

kızlar ya bebişlerinize karpuz suyu veriyor musunuz oğluşum karpuz suyunu çok seviyor bir içişte 50cc falan içiyor bir zararı olur mu acaba yazdıklarınızı takip ettim karpuz suyu vereniniz yok gibi geldi ne diyorsunuz zararı olur mu

bende armut veriyim sadece şeftali bide kayısı veriyordum
doktorumuz 6.aya bişey verme dedi ama ben meyve pürelerine başladım bile
armutu nasıl veriyonuz kızlar

bende armut veriyorum hergün.cam rendeden geçiriyorum cnaım bende.şeftali elma kabız yapıyor çok kaanı,kayısıyıda sevmiyor bitek armutu seviyor.ama bugün karışım yapı öle verdim.

Ben veriyorum cnm ama hiç cc hesabım yok..

İki üç dilim (ama büyük) ezip suyunu içiriyorum kaşıkla..Çok seviyor benimkide..

ben meyve olarak elma şeftali muz veriyorum genelde ishal yapıyor diğerleri.karpuz olayına gelince masada biz yerken ağazına veriyorum minik parça halinde o çevirip çevirip diliyle yiyor.güya çiğniyorkaydirigubbakcemile3

sabahtan öğlene kadar anne sütü ;öğlen 14:00 da çorba .16:30 - 17:00 gibi yoğurt .diğer öğünler Anne sütü .
KIRMIZI meyve ve sebzeler için alerji yapma riski yüksek diye tavsiye etmedi dr.umuz kızlar
Ben birde meyveler için Nuby file aldım aman yarabbim çok zevkli içine elma yada havuç doğruyorum biz yemek yerken Derinde onunla oyalanıyor hem diş kaşıyıcı görevi görüyor hem boğulma riskini azaltıyor tavsiye ederim .
Bu arada unutmuşum söylemeden geçmek istemedim.Dr.umuz bisküvi yerine kahvaltısına bebek ekmeğini tavsiye etti ve muhallebiye gerek olmadığını söyledi.bizim listemizde muhallebi yok yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…