2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

sabah 10 a kadar anne sütü 10:15 gibi kahvaltı 12 gibi gene anne sütü iki buçuk üç gibi çorba dört buçuk gibi gene anne sütü içti altıda meyve püresi verdim bebe bisküvili yedidede yoğurdunu yedi maşallah hepsini yedi oğluşum...alkisalkisalkisalkisalkisalkis

bende robota vuruyom valla ilk defa bugün verdim armutu şeftali ile karıştırdım
daha çok sevdi şeftaliyi seviyordu zati armutlu olunca dahada sevdi

armutunu ve yulafını yedi kaan.şimdi çorbasını hazırlıyorum.3 tane çeri domates,yarım kabak,3,4 dal maydanoz,azcık şehriye koydum.bakalım beyenip yiyecekmi.ilk defa domates koyuyorum çorbasına.inşallah sever ve yer...akşam içinde yoğurdunu mayaladım.

Bugün annem oğluşuma sulu köfte tarzı yemek yapmış 1 kaşık dolusu kıyma biraz pirinç biraz soğan yoğurmuş top top köfte yamış sonra domates rendeleyip birazda su kaynatmış köfteleri atmış içine bide patates ve havuç eklemiş piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sonra blendrdan geçirmiş dişi yüzünden pek yememiş ama genede reddetmemiş
Siz sebzeleri pişirdikten sonra tel süzgeçtenmi geçiriyosunuz hani vitamini kaybolur diye blendırdan geçirmiyo bazıları acaba sadece çiğ sebze meyvalarda mı geçerli bu anlamadım ben bilen varsa yazar mı şekerler

cimcime canım benim domatesin yasak olduğunu bilmiyordum.dr da ban bu konuda bişey sölemedi bende kendi kafana göre koydum sölediğin iyi oldu canım.bi daha koymayayım saol tatlım :) zorakide olsa yedi kaan yaptığım çorbayı.yaa hergün deüğişik çorba yapmak istiyorum ama bazılarını kaan yemiyor.yine sebze yapıyorum hemen.

purehate canım ben sebzeleri haşladıktan sonra blandırdan geçiriyorum.meyveyi cam rendeden geçiriyorum.

bende bilmiyordum hayatim büyük ogluma zamaninda domates corbalari yaptim yedirdim
ikinci bebekte ögrendim malesef .. kavun yiyebilirmi bebisler kizlar ben gecen azcik suyundan verdim

aslinda arkadaslar aklima bisey geldi bi liste yapsak kilo takibi gibi 4. aydan itibaren neler yiyebilir neyi nezamandan sonra yeyebilir gibi...... iyi olmazmi mesela bal inek sütü 12 ayliktan sonra

nedersiniz ?????????

canancım iyi olurda herkesin doktoru farklı bişey söylüyor hangisine inanıcaz
kimi domates vermeyin diyo kimi verin diyor bizim doktor mesela 7. aydan önce et verme dedi
ben şahsen bana mantıklı gelen herşeyi veriyorum araştırıyorum burdan öğrendiklerimden yararlanıyorum
ben veriyorum domates hatta bugün yedi :)

evet yaa bide orasi var aslinda her doktor farkli söylüyor
benim bildigim kadariyla tavuk etini 4. aydan itibaren verebiliyoruz

bu ek gıda olayı gerçekten çok karışık.her dr farklı sölüyor dediğiniz gibi.drlar bi taraftan anneler bi taraftan çevrendekiler bi taraftan......çok zor çokkk

yaa bu arada kaanın çorbalarla kilo alması mümkünmü acaba?dr muhallebi kahvaltı felan vermedi.sadece meyve,yoğurt,çorba.çorbalarıda hep sebze.sanki sebzeler beslemiyormuş gibi geliyor.

canım bizim doktor kilo alması için muhallebisini ve kahvaltısını ihmal etme dedi
ama kardelen zayıf sebze ve meyva daha çok vitamin almaları için bence
ama senin oğluşun kilosu iyiyse ondan başlatmamış olabilir

kızlar beimde size sormak istediğim bişey var doktor yumurta sarısını bir gün arayla ver dedi
yumurta vermediğim gün kahvaltısına ne ekleyebilirim bana fikir verin

merhaba arkadaşlar,
ben dora için 1-2 ay kadar önce küçük bir saksıya domates ekmiştim ve bir iki gün önce kıpkırmızı olan domatesin içinden suyunu içirdim,severek içti...belki dışardan aldıklarımız ilaçlı falan diye yedirilmiyordur bilemiyorum ama ben tamamen doğal balkonda büyüttüğüm için verdim...ek gıdalarla çok aramız yok, doktorumuz 4.5 aylıkken başla demişti biraz meyve suyu falan başladım ama muhallebi yemedi mesela ya da gece tahılı, geçenlerde ilk kez gece tahılını armutu rendeleyerek yaptım,hiç su koymadan sadece armut rendesiyle,hepsini yedi...zorlamıyorum da pek,6.ay kontrolümüzde herşey belli olur şunu yesin bunu yemesin gibi...ama kahvaltı olarak yumurta sarısına başlayalı çok oldu..çok severek yiyor...başta hergün bir çay kaşığı gibi veriyordum sonra okudum ki bir gün yumurta sarısı bir gün peynir yemeliymiş...beyaz bulutcum sana da bilgi olur bu...dönüşümlü kullanmalıymışız yumurta ve peyniri..bende gittim pınar ın labne peynirini aldım yeşil kapaklı olan ve hatta pınarın sekizli peynirinide aldım burdan duyup ama henüz vermedim...arada eline armut salatalık havuç veriyorum hem dişleri rahatlıyor hemde kendi kendine kemirmek hoşuna gidiyor..tabi bu file gibiaparatların içinde veriyorum ..direkt değil...aa bu arada bir kaç kez patates havuç ve kabak haşladım ama öğrendimki kabak ve havuç aynı anda olmamalıymış bende patates kabak ve dereotu haşlıyorum bazen içine tavuk suyu bazen kendi haşlama suyuyla püreyi sulandırıyorum ve onuda çok seviyor,dereotu ve kabak patates 3lüsünü mutlaka deneyin....

aaaaa bir yaşıma daha girdim valla-tatlicadiarzu- hiç duymadım ben kabak ve havuç aynı anda ollmadığını noluyormuş bacım verincedelikafa:uhm:dulden bende havucu bizimki çok seviyor paso kabak havuç birazda içine devam sütüyle ezip ezip veriyorum-tatlicadiarzu- gerçekten bilimiyorum verince ne zararı varmış ki?.:uhm:.

eklemeyi unuttum hergün mutlaka yoğurt yiyoruz,dora allahtan çok sevdi ve asla itmiyor,evde kendim yapıyorum günlük olarak minnacık kavanozlar aldım 41 cc lik 4 tanesine yapıyorum günde 2 tanesini yiyor bir sabah bir öğleden sonra gibi yani 82 cc kadar yiyor...
bu arada kızlar geçen hafta kuzenimden duydum,elma suyu süt arttırıyor burada doktorlar tavsiye ediyor mutlaka iç dedi, içinede ananas suyu ve muz suyu karıştır dedi...ne zamandır göğüslerimi sert ve dolu hissetmiyordum ama dora doyuyordu...yinede aldım dimes in elma suyu ve ananas suyunu.muz yok malum ve bende koymadım kuzenimde kullanmıyormuş... elma suyuna biraz ananas suyu karıştırıp içiyorum,günde 1 litresi bitiyor elma suyunun ,2 gündür göğüslerim sertleşti ve dora emmesine rağmen diğerinden sağıp buzluğa atmaya başladım mutlaka paylaşmalıyım dedim sizlerle, deneyin inşallah sizede iyi gelecek...

havucun zararı yok bi tanem kabak ve havuç aynı anda haşlanıp verilmemeli yani aynı öğünde vermemek gerekiyormuş birbirlerinin vitaminlerini öldürüyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…