2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ya ben de değişik şeyler arıyorum, yapmaya çalışıyorum artık pes ettim yaa bugün çorba morrba yapmadım yemiyooo yaa, dün yayla yaptım yemedi cadı sinirim attı

patatesi ben havuçla haşlayıp veriyorum ama yanında ekmek vermiyorum kii, ağır gider diye patates bol nişasta içeriyor biliyorsunuz, bağırsağını yormayayım dedim

bugün aklınızaa gelmeyecek bişey verdim, harnıp deriz biz sizler keçiboynuzu diyorsunuz, harnıptan 3 tane tencereye koyup haşladım, suyunun içine az irmik koyup pişridim, baktım yeterince tatlı değil, içine az da üzüm koydum, sonra baktım cıvık oldu, içine 2 kaşıkta 8 tahıllıdan koydum, afiyetle yedii

şimdi de uyudu

pembe panter regl de benim sütüm bariz azalıyor, sonra artıyor, 3 aydır böyle devam ediyoruz, regl den 1 hafta önce başlıyor azalmaya regl le beraber 2 hafta süt sorunu yaşıyorum, sonra düzeliyo

sevgicim ve aybüke saolun kızlar çok teşekkürler
kız sevgi kıyamam ben sana
o kadar uğraaşıon üzme kendini hiç değilse yaptım dersin

kız bide yemeğe ekmek doğrayıp yedir bakalım yiyecekmi delikafadulden

gitgide kaan hiçbişey yemez oldu ( sabah meyvesini bikaç kaşık yedi.çok güzel çorba yaptım ağzını bile açmadı.hemde uzun süre emzirmedim.iyice acıksında belki yer die.ama yemedi :(( hemde hiç.beni emdi ve uyudu.ayy çok zorrlanıyor yemek olayımız.böle giderse nasıl olur bilemiyorum.

ya çınara kaşık maması veriyom aptamilin portakalllı armutlu hero babyninde irmikli ballısını aldım
ikisinede severek yiyor ama beni emmesi azaldı
yeni uyandığında yada uyurken emiyor bitek kocagün emmek falan yok

emmeyimi bırakıyor acaba kızlar

yeliz birçok arkadaş sadece gece emdiğini söylüyor, ben emzirmediğim için bilemiyorum bir de şu verdiğin hazır gıdalar ballı irmikli var ya, bal verilmesi yasak, onun bir zararı yok mu?

pembe panter, benimki de tatlımsı şeyleri seviyor, tadı tuzu olmayan notr tatları asla yemiyor, ben d eiçine ya cici bebe, ya üzüm ya şeftali artık evd ene varsa rendeleyip koyup tatlamdırıyorum, çorbalara bile, gerçekten..

kızlar ilk defa patates havuç pırasa haşladım
içinede şeftali ve üzüm koydum
çok tatsız tuzsuz bişi oldu
bir güzel yedi yerkende hayret dedim
ama birde yerken öğürmeye başladı kızardı
ne varsa hepsini kustu bende daha vermedim
ilk denememiz hüsranla sonuçlandı yani

sabah anne sütü emer genelde ama bugün emmedi devam maması içti 90 cc
öğlene doğru şeftali püresi
öğlen bebelac sütlü yulaflı buğdaylı kaşık maması (ilk defa denedik çok sevdi)
öğleden sonra biraz anne sütü biraz devam maması (40 cc) keyfe göre
akşama doğru 1 adet babymix elmalı
az önce uyurken anne sütü

valla tam bi düzen oturtamadık hergün değişiyo ama genel hatlarıyla böyleyiz şimdilik.

bende havucu sade denemiştim geçen hafta zaten zorla yemişti sonrada hepsini kusmuştu
sanırım biraz ara verip tekrar denemek lazım
ama yelizcim sende bayaaa karıştırmışsın çocuk naapsın kaydirigubbakcemile3

ek gıdadan önce 120 cc mama içiyodu bir öğünde
şimdi 90 ı zor bitiriyo niye böyle oldu anlamadım sanırım ek gıdalar daha doyurucu olduğundan oluyor
ama mesela bizim dr. meyve öğününde 150 cc falan yemesi gerekiyor dedi
bizim kız bir kahve fincanı meyve püresi anca yiyor o da 80 cc falan oluyo heralde.

sonuçta canım meyveyi sevip yiyiyor bence miktarı o kadarda önemli değil. ben sütle beslemediğim için ömer yusufu bende bile değişti durum günde 3 kez ancak mama içiyor.çorbası yoğurdu kahvalısı zaman kalmıyor.normalide bu zaten.önemli olan sebzesini meyvesini yemeye alışması bunlar ilerisi için alıştırma...

belkısçım balın yasak olmasının sebebini içerebildiği bir mikroorganizmanın bebişlere zarar verebilecek olması
mamalarda kontrolden geçirilmiş olduğundan böyle bir risk kalmıyor
ben de 8 tahıllı ballı kahvaltılıktan veriyorum çınara kahvaltısına ilave çeşit olsun diye

yeliizzzz kız ne yapmışsın sen öyle
siz daha yeni başlamadınız mı ne o çeşit çeşit
ilk başta sadece 1 çeşit bilemedin 2 çeşit gün geçtikçe ilave yapman gerekiyor

150 cc mi :1shok:
ben çınara bir kaç küçük parça dışında yediemiyorum bir türlü
bugüne kadar en fazla yediği yarım şeftali oldu (

aynen hayatta bitirmez 150 cc yi en fazla yarısı belki daha az
kardelen bugün hiç mama içmedi arkadaşlar 3 biberon mama yı çöpe döktüm
sabah 60 cc mamayla hazırlanmış kahvaltı
12 de şeftali kavun muz püresi içine bebe ekmeği koydum
3 de devam mamasıyla hazırlanmış muhallebi
5 de tarhana çorbası
7 de yoğurt
10:30da yattı hiçbişey yemeden
yarım biberon su içti sadece
tabi bütün bu yediklerini zoraki yediriyorum
kasenin dibinde muhakkak kalıyor
yarım kaseden daha az yiyebiliyor

ya kızlar benim kızım hiç su içmior nerdeyse
alıştırma bardağıyla veriyorum hem oynuyo hem içiyo diye iki fırt çekiyo o kadar
kaşıkla versem tükürüyo zaten sevmiyo öyle biberonla falan lıkır lıkır hiç içmez
ne yapmalıyım sizce sevdirmek için

denizt bildiğim kadarıyla sen ek gıdaya yeni geçtin
kardelende ilk zamannlar hiç içmiyordu şimdilerde
içiyor lıkır lıkır hem sen emziriyorsun su ihtiyacının
büyük bölümünü ordan karşılıyor zaten
doktor bana fazla zorlama o ihtiyacı kadar içer demişti

evet denizcim başlarda çok içmiyorlar ihtiyaç hissettikçe içer sen merak etme
ama aklına geldikçe dene

sibel bilgi çok güzel hep merak ediyordum bu bal meslesini çok teşekkürler

ben de cc ile ölçmüyorum ki, kase ile veriyorum bazen kasenin tamamını bitiriyor, bazen kasenin yarısı kalıyor, bugün yarım su bardağı yoğurdun içine 1 tane şeftali rendeledim 2-3 tane de cicibebe koydum 1 kase doldu, onu hep bitirdi mesela

aralarda da ya anne sütü ya devam sütü veriyorum, içebildiğini içiyor, genelde bitiriyor, 120 cc yi

suyu da çok seviyor,hatta öyle çok sviyor kii, 2 güne bir 1,5 litre erikli su kaynatmam gerekiyoo, deniz ilk başta azar azar içiyor zaten sen sık sık ver ama azar azar içsin, alışacaktır heralde..

Yaaa kızlar sinirimden çatlamak üzereyimkafamçokkarıştı bizim cadıda ek gıdalara başladığımda evde yaptığım çorbaları çok güzel yiyordu cokacimcoookgünde 1 öğünde 7 yada 8 tahıllı mılupanınkini veriyodum daha sonra yemiyor diye 2 öğüne çıkardım işte armutlu muzlusu vs nitekim 8onu yemedi bunu yer belki diye aldığım mamalar artık buzdolabının 2. rafınıda doldurup taşırmak üzere)yiyor diye 2 öğün vermeye başladım o zaman ne güzel evde hazırladığım kahvaltı ve çorbalardan yiyordu yoğurt çorbası bile yiyordı.
kızlar şimdi kaşık mamalarından başka bişey yemiyor ağzında bekletip bekletip gözleri kıpkırmızı ola ola yiyor bende öyle zorla yedirmek istemiyorum ama kaşık maması verice löp löp yutuyordelikafadulden bir ömür boyuda kaşık maması yiycek hali yok o kadar emek çekip özene özene çorbalar hazırlıyoru değişik olsun diye netten bile bulup yapmaya çalışıyoru m sıpa gene yemiyor gene yemiyor .-tatlicadiarzu-

Bu günde öğlen için sadece patates haşlıyorum acaba sebzeleri karışık sevmedimi diye her gün sırayla tek tek deniycem bide işte bir gün sırf kabak bir güm havuç bir gün karnıbahar v.s v.s olarak ama mesela bu gün patatasi neyle biraz sıvılaştırsam onu düşünüyorum biraz devam sütüyle yumuşatsam tadı yine kaşık maması tadına kayar diye düşünüyorum ben istiyorum ki içine ek dışardan bişey katmadan sadece ev yapımı şeylerle yesin biraz
Çocuğun bütün gün yediği her çeşit kaşık maması yoğurt meyve ve akşam yatmadan devam sütüyle yapılmış pirinç unu muhallebisibenneyaptımki
Bu şekildede sadece karbonhidratlarla dengeli beslenmiyceğini biliyorum
Bana bir çare kızlar yöntem geliştirin bakalım arkadaşınıza bir el atın çok üzülüyorum yaaa milletin çocukları kütür kütür yiyor bizimki her şeye burun kıvırıyor her gün hazırladığım mis gibi çorbalar çöpe gidiyor
Yardımlarınızı bekliyorum kızlar bu kaşık mamalarından nasıl vazgeçireyim ben yaaa...:gitme:

ah arkadaşım ah bende dertliyim bu konuda biz beş buçuk aylığız daha yeni başladık ek gıdalara ama yemiyor iyi seninki yine kaşık maması yiyyormuş benimki onuda yemiyor işin kötü tarafı oyunla moyunla yedirdiğim 3-5 kaşığıda kusuyor napçam ben ya banada yardım senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…