2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

canım özellikle pirinç li muhallebi çok tatlı geliyor bebeklere çünkü içinde tatlandırıcı var zaten dikkat et kokusu bile cezbediyor .o yüzden onu tercih edyor olabilir.damak tadını tuzluya döndürmen lazım.çok açken çorba yı dene canım. patates pirinç havuç la başla bu havucun sayesinde tatlımsı oluyor.yani i baştan ek gıdalara geçtiğini düşün canım.
inş anlatabilmişimdir

asiyecim dün onu yaptım yemedi sonra içne hero babynin sebzeli mamasından koydum o zaman biraz yedi hani o mamaların hepsinde bisküvimsi tatlı bir tat varya çocuk o tadımı arıyor her şeyin içinde anlamış değilim acaba hiç kaşık maması vermesemde unutsamı ama bu seferde hiç yemiyor bende öyle ağlata ağlata yedirmek istemiyorum şöyle istiyorum ki severek yesin artık tam 6 buçuk ayı bitirdi birde 7 den 8 .ci aya kadar çiğnemeyi öğreneceği dönemmiş ya onuda kaçırmak istemiyorum üfff ne kadar zor yaaa

gitgide faciaya dönmeye başladı yeme sorunumuz.yok anacım yemiyor yemiyor...ne sütlü tatlı ne hazır çorba ne kendi yaptığım çorba.bitek mamadan yaptığım yoğurdu (bana göre ayranı) yiyor.şimdi tavuk suyuyla çorba yapıyorum bakalım yicekmi.haşlama tavuk ve suyu,şehriye,1 kabak,1 patates,azcıkta havuç.

beg canım bu yeme problemi çoğu bebekte var
benim kızda bu saate kadar yanlızca mama içti
sabah kahvaltısından bikeç kaşık yedi sadece

bugün bizim menümüzde şudur:
sabah 10 gibi meyve püresi(kara üzüm,muz,bir fındık,br ceviz ,bir badem içi,bir tane cici bebe)
çorbamızda pancar kabak havuç içine birazda erişte kattım çok azda nane ve z.yağ bayıla bayıla yedi hatta sorum şudur 2 kaselik çıktı acaba 1 kase daa içse akşama,fazlamı olmuş olur sizce yoksa vermiyimmi?bu arada ben çorbalara piştikten sonra birtane ceviz içi öğütüorum(sormayın kızlar bitane öğütücü aldım herşeyin içine bişeyler öğütüp duruyorum çok zevkli yaakaydirigubbakcemile3)birazda ekmek içi
akşamada irmikli muhallebi yapmayı planlıyorum bakalım

pirinç unu su bide devam maması yerine sütlü irmikli kaşık maması varya o tatlım extra meyve,çerezlik cici bebe falan işte

yap hayatım ne farkeder ben ilk ole denemiştim şimdi evde mama varda onu bitirmek için ole yapıom ama kendin yapınca o kadar lezzetli olmuo sütlü irmikliyle daa güzel oluo pirinç ununu suyu ve irmiği aynı anda pişirdim ben sonra çok az devam maması eklemiştim direk irmikle yaparken

Kızlar süper bir haberim var size zemuszemusbu gün ikra ilk defa bir çorbayı severek yedi şöyle yaptım
1 tane domatesi rendeledim ufak bir tencerede 1 tatlı kaşığı unu 1 tatlı kaşığı tereyağda pembeleştirdim domatesi ekledim onuda kavurdum 1 bardak su ve 1 dolu yemek kaşığı irmik ekledim muhallebi kıvamında oldu inceğine yakın bir tutamda kuru nanae ekledim baya bir koyu muhallebi kıvamında oldu ekmek falan doğramadan verdim ve inanılcak gibi değil ama o kadar severek yediki küçük bir kase yedi 1 kase kadarıda arttı 2 gibi pişirmiştim 1 kase arttı çok da sevdi ilk defa 7 gibi 1 kere daha versem bişey olurmuki kızlar heee ne dersiniz:lepi:

beyaz bulutcum ben bir kere onu su biraz pirinç unu ve biraz irmik olarak kafadan uydurma pişirdim içine 2 kaşık devam sütü 2 çay kaşığı pekmez ve 1 de cevizi havanda dövdüm onu koydum çok severek yemişti yakında hepimiz birer mucit olup çıkcaz inşallah toplucadelikafadulden şubat anneleri olarak-tatlicadiarzu- bizimki çok severek yemişti sonradan aklıma gelmişti içine 1 kaç tane kuru kayısıda koysam iyi olurdu diye ama kayısı ile denemedim birde öyle deniycem bakalım güzel olursa yazarım kızlaralkisalkisalkis:lepi:

normalde bizimkide yemiyor ama ben bu çorbayı çok sevdi diye akşama kalanınıda vereyim diye düşündüm birde acaba acıkmadanmı vermeye çalışıyoruzda yemiyolar amaaaan bir sürü şey geliyor aklıma laelaelaelaelaeyemeyince işte paronoyak olup çıkcam yakında bu gidişledelikafadulden

kızlar netten buldum deneyeceğim siz de denemek isterseniz

Balıklı Bebek Çorbamızın Malzemeleri:
•200 gram dil balığı
•1 küçük havuç
•1 küçük patates
•1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
•1/4 küçük kırmızı soğan
•1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•300 ml sıcak su
Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

öğütücün nasıl bişiy canım bizimle paylaşırmısın
ben ceviz fındık tarzı hiçbişey vermedim henüz verirsem nasıl vereceğimi merak ediyodum

bakın sizesüper bir tarfi daha, mutalak deneyeceğim, cici bebe kalmadığında ya da ara sıra kullanırım

Bu kurabiyeler çok çabuk dağılıyor, bu nedenle bebeğinizin eline verip yedirmek için uygun değil. Kurabiyeyi kahvaltısında hazır bisküviler yerine kullanabilir ya da meyve pürelerine arasıra ufalıyabilirsiniz. Bu kurabiyeyi bebeğiniz 6 aylık olduktan sonra yedirebilirsiniz.

Pirinç Unu Kurabiyesinin Malzemeleri
•60 gr oda sıcaklığında tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
•125 gram pirinç unu
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 yumurta sarısı
Un Kurabiyemizin Tarifi
Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

öğütücün nasıl bişiy canım bizimle paylaşırmısın
ben ceviz fındık tarzı hiçbişey vermedim henüz verirsem nasıl vereceğimi merak ediyodum

canım carrefourdan almıştım ben ama heryerden bulabileceğin bişey hayatım yaa üstünde peynir-ceviz öğütücü yazıodu silindir biçiminde çevirmeli çok küçük rende gibi bişi doğal olduğundan çerez herşeye katıorum ben ceviz ,fındık badem ,kuru üzüm,kuru kayısı felan

Kızlar yardımmm oğlum kahvaltı karışımını yemiyo siz nasıl veriyosunuz içine neler koyuyorsunuz bide şu mamanın içine pekmez koyuyomusunuz veee yumurtayla peyniri aynı gün veriyomusunuz ??????

fındık ezip verdin mi hiiç, bir de fındığı bademi çiğden mi kavurup ta mı veriyorsun

verdim hayatım ben hep veriorum gerci daa ek gıdaya başlayalı pek bişi olmadı yeni başladık ama her verdiğimin içine mutlaka çerezlerden katıyorum öğütüp tabi,kavurmadan atıorum ama kavrulmuşta atabilirsin canım bizde babasından dolayı kavrulmuş fındık kalmıo evde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…