2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

arzuuu güldürdün benii,,çiğ belki dokunur yaa kavur ver sen, ben henüz vermedim, başlayayım dimi

özlem kahvaltıyı bazen benimki de yemiyoo, hele tatlansın diye içine pekmez koyduğum zaman hiç yemiyoo

bana doktorum peynirle yumurtayı karıştır ver demişti ama bazı arkadaşlar değişip veriyormuş

ben karıştırıp veriyorum gerçi nerdeyse 3 haftadır kahvaltı yapmıyoruz biz peynir ıslatmayı unutuyorumm

yumurta da kalmayınca evdee almayı da unutuyoruuzz ama bugün kararlıyımm yarına mutlaka başlıyacam yeniden..

az önce tavuk çorbası yaptım kızıma. ilk kez deneyeceğiz, bakalım sevecek mi, tadı çok hoş oldu ama kızımla damak zevklerimiz uyşmuyoo

çok az tavuk göğsünü haşladım, pişmesine yakın içine 1 ,5 tatlı kaşığı sarı mercimek 1,5 tatlı kaşığı pirinç koydum, azcık ta zeytinyağı, pişince robottan geçirdim, süper oldu bakalım yiyecek mi?

özlemcim biz daa kahvaltıya geçmedik ama ben daa önce bi kahvaltı menüsü yazmıtım arkadaşımdan aldığım ben ole başlıcam
hatta sana tekrar yazıyım

1 - kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış domates(önce hafif dene allerji yapabilir) ve tussuz yağsız(suda bekletilmiş) beyaz peynir (bazen labne) karışımı
2 - çok az keçiboynuzu pekmezi içine rendelenmiş fıdık,ceviz,kuru üzüm ve kuru kayısı(bu 4ünü rendeleyip öğütücüsü var bi tane toz gibi olmuş haftalık yapıp küçük bi kavonoza koyup her sabah 1 kaşık atıomuş)(ben buna azıcakta tahin katmayı düşünüorum misal 1 çorba kaşığına 1 çay kaşığı gibi)
3- yumurta sarısı çok az bunu eskiden 1 ye katıomuş şimdi ayırmış
4- çay bard. yarısından az taze meyve suyu
5- cici bebe ekmeği

Son düzenleme:
Kızlar yardımmm oğlum kahvaltı karışımını yemiyo siz nasıl veriyosunuz içine neler koyuyorsunuz bide şu mamanın içine pekmez koyuyomusunuz veee yumurtayla peyniri aynı gün veriyomusunuz ??????

canım ben meyve püresine karışyıtıyorum seftali armut v.s meyve püresine bir tatlı kaşığı pekmez tuzu alınmış peynir bir çay kaşıgından fazla tereyağ bir yumurta sarısı bazen azda koydugum oluyo üç beş bebe bisküvisi valla benimki bayıla bayıla yiyo devam mamasına yapıyodum bu karışımı ama yemedi bende meyve püresine koyuyorum sadece..a.s.

kızlar yoğurt çorbası yapıcam oğluma yapan arkadaslar tarif edebilir mi nasıl yapıcam normal yoğurtlamı yapıcam bir zahmet tarif edin canlarım yaa....:)bendeki tarif normal yoğurtla oluyo sizinkiler nasıl....a.s.a.s.

evet normal yoğurtla başka nasıl yoğurt olabilir ki, ben şöyle yapıyorum, pirinçleri haşladıktan sonra içine 2 kaşık yoğurt koyuyorum yumurta belki dokunabilir diye yumurta katmıyorum, iiçine azcık yağ ve nane ktıyorum, yalnız yoğurdun tam tatlı olursa güzel oluyor, hafif bile ekşi olsa bebbek yemiyo,benimki yemiyor en azından

pirinçle kaynatıyomusun yoğurdu canım çok soru sordum dimi ....:smiley-cool:

benim oğlum artık hiçbişey yemiyor malesef.çıldırmak üzereyim.herşeyi yiyordu ama 5 gündür ağzını bile açmıyor :( napıcam bne kızlar neden böle yapıyor anlamadım.bugün ananas rendesi verdim ağzını bile açmadı.kaşığı tutuyor sonrada bi sallıyor heryer mama oldu şimdi tavuk çorbası yaptım uyanınca vericem.yesin die neler yapıyorum ama tık yok :(( bide kahvaltıya başlasak onuda yemicek.ooff off

serap canım bende kaana yoğurt çorbası yapmıştım ama yine yemedi.sanki biraz tadı banada ekşi gibi geldi.bide süt sanki kesilir ya üstü öle pütür pütür kaldı.sizinkilerde ölemi oluyor yoksa benmi yapamadım???

sabah 9 da 180 cc mama
11:30 da yarım kase tarhana çorbası
1 de 180 cc mama
biraz öncede yoğrudun içine muz ve cicibebe koydum
bebek arabasının içine oturttum camıda açtım
çocuklar kardelen papucu yarım çık
dışarıya oynayalım şarksını söylerken yedirmeye
çalıştım ama nafie yemiyor yemiyor bikaç kaşık zor yedi

valla bu ek gıda olayı bizi baya zorladı canım yaa ne yedircez nasıl doyurucaz kafayı yiycez valla neyi seviyorlar neyi sevmiyorlar oda belli olmuyo bir gün içmezken bir gün içiyolar alışıcaklar ama nasıl ama yılmadan devam canım eninde sonunda alışıcaklar başka çare yok bende yoğurdu bugün ilk denedim canım tavuk çorbası ve sebze çorbası yapıyodum degişiklik olsun dedim...a.s.

benimki hiç sevmedi tavuk çorbasını..bide günde ne kadar su içmeliler azda olsa emziriyrom ben ama suyu çok az içiyo gamze..oda yemekten sonra 2 çekip bırakıyo suyu biberondaki su hep dökülüyo içmiyo..

Kızlar inanmıycaksınız ama bu gün ben ne yaptım ikra hanım da bir güzel bayıla bayıla yedi durun anlatcam bir an sevindirik oldum delikafaduldenhemde bu yaptığım şeyi tel süzgeçten blendırdan falan geçirmedim ağzında bir güzel döndüre döndüre yedi laelaelaelaelaeinanamadım galiba ben bu çocuğu çözmek üzereyim benim fındık kurdum saçma sapan karışımları değil bizim yediğüimiz yemeklere yakın tuzsuz ve az yağlısını seviyor
Bu gün ona şunu yaptım
Balkonda 1 tane fesleğen saksım vardı dibinde 1 kök semizotu çıkmış kendiliğinden aklıma geliverdi dedim bunları benim İKRA ya pişirmeme lazım bir güzel topladım önce 1 kaşık tereyağında 1 kaşık unu kavurdum içine 1 domates 1 kabak ve 1 havuç rendeledim bir güzel onlarıda kavurdum içine ince doğradığım semizotlarını ekledim 2 bardakta tavuk suyu ekledim bir güzel sebzeler iyicene kaşıkla ezilcek hale gelesiye yaklaşık 20-25 dk pişirdim baya koyucana oldu yani belki pirinci daha yiyemez diye ben un koydum ılıttım inanın kızlar öylece onu pürtüklü bir halde 1 kase öyle güzel yedi ki maşallah o kadar sevindimki çünkü kaşık mamalarından başka hiç bişey yemez olmuştu sizde deneyin inanıyorum ki sizin kuzularınızda bu tarifi bayıla bayıla yiycektir:lepi:
Öğlende yarım armutu cam rendede rendeledim içine hero baby nin sebze çorbasından katıp karıştırdım onuda çok severek yedi denemenizi tavsiye ederim cokacimcoook
Hepimizin bebelerine bol iştahlı günler olsun inşallahcokacimcoook

benimki hiç sevmedi tavuk çorbasını..bide günde ne kadar su içmeliler azda olsa emziriyrom ben ama suyu çok az içiyo gamze..oda yemekten sonra 2 çekip bırakıyo suyu biberondaki su hep dökülüyo içmiyo..

ben doktoruma sormuştum ne kadar su içemeli diye bunun mama gibi bir cc ölçüsü yok istedikçe ver dedi bazı günler hiç içmeyebilirmiş..bende artık çok zorlamoyorum istemezse vermiyorum su

hımm sağol canım.. benimki oynuyo biberonla öyle azcık yutuyo işte şöyle güzelce doya doya 1 kere içti oda ilk verdiğimde şimdi ise içmiyo..
emiyo belki ondan..

altunhan canım kaanda öle suluğu var biberonları var ama nafile küçük beyefendi kaçıkla yada bardakla su içiyor ::)) tabi buda heryerimizi ıslatıyor.benim dr eğer idrarında kırmızılık yada hafig kan varsa vücudu susuz kalmıştır o zaman suyu arttır demişti.ben genelde mamadan çorbadan sonra yada arada az az veriyorum.
beg canım tarfin gerçekten çok güzele benziyor valla herşeyi dener olduk bunuda yapalım.bu gidişler hepimizin icatlarından bi kitap olurr ::)))
bugün yaptığım tavuklu çorbayı zarzor oyunla kandıra kandıra 1 saatte ancak yedi.tabi heryerimiz battı.ve kaşıkla ağzını açıcam die dudaklarını kenarlarını tahriş etmişim yada oyuncaklarını ağzına soktaktan kendi yaptı bilemiyorum...ama bende baya bi zorladım açıkçası yesin die.yemeyince .çok kafama takıyorum yaa :(((

pirinçle kaynatıyomusun yoğurdu canım çok soru sordum dimi ....:smiley-cool:

sorunu yeni gördüm kusura bakmaa canımsıınn

yoğurtla pirinci kaynatırsan kesiliyoo, çünkü terbiyede yumurta yok yaa ondan sanırım,,

ben kattıktan sonra 3-4 kez kaşıkla çeviriverip altını kaptıyorum, yoksa yoğurdun tadı kalmıyor ha aiçine mutlaka nane koy tadı bişeye benziyor o zaman

elif tavuk çorbasını benimki de zorla yedi, robottan geçirince bir de sırf göğüs olunca pütür pütür boğaza yapışıyor bebek haklı, bak ben onun 2. tabağını nasıl yedirdim

hazır kavanoz maması almış babası ( bahçe sebzeleri )bir yere gidersek evde elimizin altında dursun diye, ben de açtım onu, birazını kaseye boşallttıım, içine de 5-6 kaşık yaptığım tavuk çorbasını ekledim, karıştırıdm, bir güzel yedii sen de öyle deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…