2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

bugün haftalar sonra nihayet kahvaltımızı ettikk bakın nasıl hazırladım

peyniri ezdim, içine 1 adet fındık ile 1 adet badem ezdim, içine 1 çay kaşığı tereyağı, yeteri kadar yufka ekmeği kırdım, sonra 6-7 tane üzüm ezdim, yarım şeftali rendeledim, çok azcıkta sulandırsın diye önceden kaynamış su koydum, oohh afiyetle yedii

aybükecim bu süper bir kahvaltı olmuş hayatım :lepi:valla bunu bana yapsaydın ben bile yerdim bayıla bayıladelikafadulden üzüm - şeftali ooooffff süper:1shok:
dur bakiyim bende bunu kızışıma bir deniyim peynir olarak labne koysam olurmu acep..?

benimki bugün anca emdi

kizlar size bi sorum var .. bizim burdaki taze baliklara güvenmedigim icin tadinida begenmiyorum zaten .. biz hep byle dondurulmus balik aliyoruz fotografinida koydum

bebise alt taraftan sos olmayan bölgeden versem bi zarari olurmu acaba ???? ben hep gida zehirlenmesinden korkuyorum ben devamli yiyorum bu baliklardan bisey olmaz dimi veriyimmi yoksa hic vermiyip sadece sebze meyve pürelerinemi devam ediyim ??
et sorucaksiniz bizim eve et girmez cok nadir 2 ayda bir hazir paketli köfte alirim kimse yemez bizde ..
ben hic dokunamiyorum tavuk eti ise onuda ya firinda pisirilcek gibi aliyorum yada hazir kizarmis aliyorum ...

dene dene süper oluyor, bak ben bir ara da şey deneyeceğim, kuru kayısı ile kuru üzümü haşşlayıp suyunu kullanacağım kahvaltıda.. labne de olur tabii ama pınarın olsun en tuzsuzu oymuşş

aybüke kız fındık bademe geçmişin süperr:lepi:

geçtiim tabii, ne zamandır aklımdaydı geçmek, dün sen bahsdince bir deneyeyim dedim, ben sarımsak dövdüğüm plastik havanda ezdim ama, güzel ezildi..

canan ne desm boş, bilemiyorum, balık taze olmalı bence ama dondurulmuşun bir zararı olur mu bilemiyorum, bir de dondurulmuş gıda ben hiç kullanmadım, eğer mikrodalgada çözüyorsan kesinlikle verme derim...
bir de bebek bu aydayken balığın anca çorbasını verebilrisin, çorbasını yapmalısın

mikrodalga kullanmiyorum tatlim evimede almadim ..firinda yapiyorum
sebzelerini falan günlük aliyorum
gidip alirim taze balik ama nekadar taze onu bilmiyorum sonucta burda deniz yok nerden geliyor bilmiyorum kafam cok karisik vermiyim ozaman cnm ben.... cok saol cevabin icin tatlim

bide ben bidefasinda almistim baligi sirkeli suyun icine koymuslardi yiyemedim

Son düzenleyen: Moderatör:
aybuke canım öğütücü almanı tavsie ederim 5-10 milyon bişi,canan ver hyatım iice ez yedir püre şeklinde yada çorba şeklinde ver hiç bişi olmaz o kadar nane molla büyümesinler zaten afiyet bal şeker olsun paşamacokacimcoook

aybüke canım kahvaltı menüne bayıldım şeker ::)) yaa kızlar ben artık çok zorlanıyorum kaanı yedirirken.siz kaç saat arayla besliyorsunuz??ben sabah emziriyorum.saat 12,30 gibi meyve,sonra emzirip uyuyor.kalkınca saat 3 gibi çorbasını içirmeye çalışıyorum.sonra anne sütü akşamda yoğurt.ama bu çocuk acıkmıyorda ondanmı yemiyor die düşünmeye başladım,ama yeterince uzun değilmi aralar???bide kahvaltıya başlarsak nasıl olacakkiii???

bende 2 gündür kahvlatı vermdim yarın vericem ama yemiyor ya
bugün sabah mama içti
öğlen şeftalinin içine bebe ekmeği koydum birazda süt ekledim onu yedi
sonra muhallebi arkasından mama
kalkıncada çorba yediricem ama çok az yiyor yedirene kadarda akla karayı şeçiyorum
bugün bide hastayım çok zor

benim kızımda kahvaltısını yapmıyor yaa.o an geldiğinde ağzını kilitliyor resmen.

bugün öğlen tavuklu şehriye çorbası içti.kayısı püreli yoğurt yedi.aralarda emmeye devam.akşam yatmadan öncede baktım huysuzlanıyor çorbasını ısıtıp cicibe ekmekle yedirdim maşallah.

bu arada neden benim cetvelim ilerlemiyor.6 ay 12 günlüğüz bizde aslında.

kızlar dün doktora gittik ve bugün ilk kahvaltımızı yaptık
2 cicbebe iraz peynir 2 çay kaşığı pekmez bir kaşık aptamil devam sütü
iki kaşık herobaby 8 tahıllı meyveli kahvaltısı çok sevdi
ama pekmezi daha az koymam gerekiyor
bide aptamil devam sütü koymıcam
aptamil devam sütünüde dün aldım
uyumadan biberonla verdim
oğlum hem çok sevdi hemde ilk defa biberon la bişey yedi:)

kızlar bana aci çorba tarifi lazım lütfen özellikle şehriye çorbası

simzu cum ya şu öğütücünün ya resmini çekip koy hayatım yadfa iyice bir anlat ben hala anlayamadım havanda dövmesi zor ouyor şu beyaz sarımsak eziciler gibi bişeymi yoksa eskiden kahve öğütmek için küçük el değirmenleri olurdu elinde döndüre döndüre öğütürdün onun gibi bişeymi hayatım birde markası falan varmı ve şu mutfak gereçleri satılan yerlerdemi satılıyor sen nerden aldın hayatım bizede pratiklik olur bari uğraşmayız en azından havanda dövmekle falan
Ya birde kızlar bu gün ne yapsamki ikra cığa dolabı on kere açıp açıp baktım bir türlü karar veremedim haydi bana bir fikir verin şimdi uyuyo kalkasıya yapmama lazım dün semizotu yapmıştım ondan önce domates çorbası bu günde değişik bişey yapayım istedim ama kararda veremedim üffff

bu araada emek bebek yerim ben o bebişin gülüşünü ne kadar tatlı ve içten gülmüş öyle canım yaaa

emekbebek arkadaşım belki yeri değil ama şu senin mesajının altındaki bebişinin resmini koymuşsun o nasıl koyuluyor canım bana yazarsan sevinirim burası uygun olmazsa özeldende yazabilirsin

beg yazarım canım ama ingilizce bizrazda zor yapa yapa yazarım canım
önce sen bana şehriye çorbası tarifi verde
emek çınar uyanınca aç kalamsın :)

yelizcim ben geçen hafta kardelene yapmıştım şehriye çorbası
domatesi patatesi ve şehriyeyi kaynattım içinede bebelac kaşık maması eklemiştim
çokta severek yemişti ama domates bize alerji yaptı sende böyle yapabilisin yada
herhangi istediğin sebzeyle pişirebilşirsin

buarada evet simzu tekrar anlatırmısın şu öğütücüyü nerden aldın
bize doktor kahvaltısına yumurtayı birgün ekle bir gün ekleme dedi
yumurta koymadığım gün ceviz koymak istiyorum ama havanda dövdüğüm
iri kalıyor kardelen yemiyor

bizde bugün kahvaltımızı ettik ilk defa severek yedi kızım
peynir pekmez yumurta üçlüsü karıştırıldı
bu sefer mama yerine süt bebe bisküvisi yerine
bebe ekmeği koydum çok güzel yedi
bundan sonra böyle hazırlıcam
gerçi çok açtı belkide ondan yedi

kahvaltıdan sonra 11 gibi 180 cc mama
az öncede armut muz karışımı yedi
uyuyor şimdi kalkıncada çorbasını içiricem içerse
kabak havuç haşladım içine bebelac kaşık maması eklicem
kızlar tereyağ veren ler hangi markanınkini kullanıyorsunuz

tereyağ ben sütaşınkini kullanıyoum canım .kayınvalidemde köyden getirdi gerçi şimdi onu kulalnıyorum ama bi ğün ondan bi gün sütaştan kullanıyrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…