2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

offf offf benim kız hiçbişey yemiyor yaaaa yani bazı günler çok güzel yiyor bazenseee...:sm_confused:

bugün sabah 6 anne sütü
saat 9 da 90 cc aptamil 2
saat 11 de şeftali elma karışımı ama bikaç kaşık
12 de 60 cc yaptım ama 30cc kadar bebelac tahıllı kaşık maması yedi
baktım huysuzlanıyor uyumuyorda heralde aç diye tarhana çorbası yaptı
5 kaşık falan yedi iştahla sonra ağlamaya devam uykusu geldi bende uyuttum
ben nerde hata yapıyorum yaaa.
şimdi uyanınca çorbaya devam edicem
sonra bikaç saat sonra yoğurt vermeyi düşünüyorum
saat 6 gibi aptamil içiyor
sonra yatarken anne sütü
bakalım evdeki hesap çarşıya uyacakmı bugün

denizt canım benimkide aynı hergün değişik birgün beni şaırtıyor süper yiyor
bazende hiçbişey sürmüyor ağzına sadece mama içiyor
birgünü birgününü tutmuyor malesef

kızlar ben dünkünü yazıyım saat 12 ye kadar iki kere anne sütü
12 de kahvaltı(iki tane cici bebe beyaz peynir,pekmez,bir yumurta sarısı,tereyağ,sulandıracak kadar anne sütü) hergün böyle kahvaltımız
anne sütü
yoğurt
anne sütü
kabak patates havuş püre yaptım onu yedi
anne sütü
gece maması
anne sütü
dün sadece bu kadar meyve veremedim bunlarla doyuyo çünkü dönüşümlü olarak sebze püresi vermediğim zaman tarhana çorbası yapıyorum sonrada meyve püresi veriyorum
ben hergün bir yumurta sarısı veriyorum kahvaltıda tereyağı pürede çorbada zeytinyağı,
çorbasına bebek ekmeğide ekliyorum yarım dilim kadar
sevgi ben tereyağını bimden aldım sürekli var orda onun ürünü galiba ben tereyağını pek sevmem pilavlarada ondan kullanıyorum pek kokmuyo

tereyağ ben sütaşınkini kullanıyoum canım .kayınvalidemde köyden getirdi gerçi şimdi onu kulalnıyorum ama bi ğün ondan bi gün sütaştan kullanıyrum

sağol canım bende alıcam da okadar çok marka varki kendim için olsa
umursamamda kardelen için olunca hangisini alsam diye düşünmeye başlıyorum

iyi bari elifte bi sorun yok yani
ya sevgicim çıldırıcam tam oldu bu iş artık ek gıdayı kanıksadı diyorum hoooop yine inatla ağız kapanıyor mamadan başka bişey içilmiyor
kızlarmı böyle nazlı acaba
ben erkek annelerinden pek böyl bi şikayet duydumu hatırlamıorum.

deniz pek problem yaşadığım söylenmez ama belli olmuyo bazı günler kahvaltıyı çorbayı hepsini reddediyo bende çok fazla zorlamıyorum açıkçası vermiyorum o gün ama memeye hiç hayır demiyo kereta

:)) valla 4. ayda başladık ek gıdaya 6.5 aylık oldu sayılır
hala alışamadı bazen sinir krizleri geçiriyorum evde
ağzını öyle bir kapatıyorki kaşığı sokmak imkansız
evet kızlar biraz nazlı galiba bende böylemişim küçükken
çekicek başka kimseyi bulamadınmı diyorum bazen

bneim sıkıntım zayıflığı değilde bağşıklık sistemi, zayıf olucak
ona üzülüyorum anne sütüde almıyor çünki bende almamışım
en ufak bişeyde hasta olurum vitaminleri yiyeceklerden alsın diye
uğraşıyorum yoksa sürekli vitamin şurupları içmek zorunda kalıcak

sevgi ağzını açtığı bi oyuncağı vs bişey yokmu ben yemediği zamanlarda suluğunu veriyorum ağzına ona açarken hoooop kaşık içeri öyle buldum kolayını yoğurdu hiç sevmiyodu öğürüyodu ağzınıda nası kilitliyodu suluğu ağzına veriyorum açıyo biraz çakmaya başladı durumu ama yine ben galip geliyorum sende öyle bişeyler dene eminim her yolu denemişsindir de

denedim denemezmiyim en sonuncu yöntemim reklammlaaaaar
yerde yorganının üzerine yastık koyuyorum (2 tane ana kucağı var
biri normal biri oto koltuğu olanlardan ikisndede oturmaktan sıkılıyor )
tv yi açıyorum reklamlar varken yiyor bitince hemen başlıyor mızırdamaya
kanallarda reklam arayacağım aklıma gelmezzdi :))

)) bizde henüz reklamlara başlamadık ama atv nin reklama geçiş jeneriği var ya onun hastasıyız
ne yaparsak yapalım onu duyunca pür dikkat tv ye kilitleniyoruz

kızlar ocak annelerinden kahvaltı tarifi çaldım :))ben denicem
şu anda babası kahvaltısını hazırlıyor onu yiyecek,
kuru kayısı ve kuru üzüm kaynatmıştım onun suyuna
bir dilim bebek ekmeği,labne,fındık,zeytin,kuşburnu reçeli,yumurta..
kayısı ve üzümden de koyuyorum üzümleri seviyor..

sevgicim sende olmasan valla
ayrıca sen bu yemek işinde ihtisaslaştın bide
çok teşekkürler canım
bişi sorcam

şimdi patates şehriye haşlıcaz sonra püre yapcazmı
gülmeyin valla ilk defa yapçam bildiklerimimde unutuyom

ben haşlıyorum blandırdan geçiriyorum çok koyu olursa su ekliyorum
çok cıvık olursa kaşık maması yada bebe ekmeği hiçbiri yoksa biraz ekmek içi ufalıyorum

tel süzgeçtente geçirebilirsin ben blandır kullanıyorum çok fazla mama kıvamına getirmiyorum
pütürlü kalıyor biraz kalmazsada dediğim gibi ekmek ufalıyıp pütürlü hale geitiriyorum

reçelin içindeki şeker zararlı olmazmı acaba tuz ve şekeri 1 yaşa kadar böbrekler süzmüyormuş zorlanıyormuş ya bebişlerimizin böbrekleri henüz tam gelişmediği için kahvaltı güzelde reçel koymasakta olur heralde
şehriye çorbası
rendenin ince tarafıyla 1 domates yarım havuç yarım kabak yarım patatesi rendele 1 tatlı kaşığı zeytinyağda ağır ateşte kavur biraz 1 kaşıkta dana kıyması ekle 1 buçuk bardak su koyup sebzeler yumuşayasıya pişir 2 kaşıkta tel şehriye ekle ben baze 1 tatlı kaşığı kadar irmikte ekliyorum tadı süper oluyor ben bunu daha önceleri blendırdan geçiriyordum 3 gündür yaptığım çorbaları geçirmeden yiyor bebeğin nasıl yiyorsa ister geçir ister öyle ver ben bu şekilde biraz sebze gıgasınıda alsın diye biraz uydurmasyonlu bir şehriye çorbası yapıyorum severek yiyyor çünkü sebze çorbasını yedirmeyi bir türlü başaramadım bizim cadıya afiyet bal şeker olsun kuzucuklara...

Kızlar size size bişey söyliycem biz hala kabağın havucun patatesin kimyasını çözmeye çalışıyoruzdelikafadulden ocak annelerindekahvaltılar almış başını gidiyor bacılar huuuualkisalkisalkis
kahvaltı menüsü sucuklu domatesli gözleme-kaymak v.s v.s :1shok:biz çokmu geriden gidiyoruz yoksa ne dersiniz ohooooo...sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…