2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

süper tarifmiş hemen yazıcıdan çıkarıp buzdolabına asıyorum canım
çok teşekkür ediyor çınar

yelizcim beg yazdığı tarif süperde bence sen fazla karıştırma
çünki siz daha yeni geçtiniz ek gıdaya birden böyle karşımlar ağır gelebilir
biraz alıştıktan sonra böyle yaparsın

bu sabah emdi sonra kahvaltı cicibebe pekmez 8 tahıllı kaşık maması peynir
sonra çorba havuç patates pirinç irmik
blendırdan geçirdim yerken kustu
süzgeçten geçirdim yedi
akşam 7 de şeftali armut muz püresi
1 buçuk saat sonrada emdi
yatmadanda aptamil devam sütü veririrm

çınar bebeği öpüyorumm ama ek gıdalara sen ne zaman başlamıştın hayatım bilmiyorum beyaz bulut arkadaşımın dediği doğru olabilir sanırım biz ek gıdalara geçeli 1 buçuk ayı bir kaç gün geçti yani 1 ay 21 gün falan oldu ve ben bu çorbayı son 15 gündür yediriyorum ilk 1 ay bende hafif sebze püreleri (ki bir türlü yediremedim o ayrı tabiki)meyve püreleri yoğurt kaşık mamaları olarak ilerledim işte 20 gündür falan domates çorbası şehriye içine hindi eti yada 3 kez çekilmiş dana kıyma koyuyorum çünkü yumurta alerjimiz çıktığı için dr 2 yaşına kadar tekrar denememi söyledşi yani2 yaşına kadar yumurta yasak olduğu için dr proteini peynir kıyma tavuk hindi türlerinden karşıla dedi o yüzden son 15 20 gündür koymaya çalışıyorum tabiii sen başlıyalı 1 ayı falan daha doldurmadıysan eğer arkadaşımın dediğini dikkate almanda fayda olabilir ek gıdaya geçeli kaç gün olduğunu yazarsan canım 5 ay için falanda tarifler var bende yazabilirim hayatım ama ilerki zamanlar için gerçekten besleyici bir çorba birde içindeki havuç ve kabağın tadını birebir algılıyamadfığı için severekte o kabakları yiyor içine 1 tutam maydonoz falanda ilave edebilirsin
Ben hep diyorum zaten biz en sonunda şubat anneleri olarak mucit gibi analizlerle çok güzel yerlere imzamızı atarız alimallah gece yatınca bile yeni çorbalar üretmeye çalışıyorum çünkü şunu yemedi bunu şunun içine koysam nasıl oluracabalaelaelaelaelae diyee.
Çünkü ilk 3 yıl beslenmesi çok önemli dengeli ve herşeyi yemesi açısından bildiğiniz gibi:lepi:sengözlerimebaksanab
bu aradfa kızlar ocak annelerinin kahvaltı menüleri için kimse bir yorum yapmıycakmı yawwwww
Sucuklu domatesli gözleme - kaymak ohhhh:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:

beg canım okuyorumda baya çok yapıyorsun sanırım çorbaları hepsini bitiriyormu senin bebiş
benimki yarım keseden fazlasını hayatta yemiyorda

yok hayarım yaaa nerde ben bu ölçüyle yapıyorum tarifi yinede çok oluyor yarım sebze kullanıyorum mesela ertesi günde kalanyarım sebzeyi kabak havuç mesela dolaba folyoya srıp koyuyorum diğer yarısınıda alternatif başka bişeylere koyuveriyorum şimdi dörtte bir yapsam öyle sebzenin kalanı iyice boşa gitmesin diye yarım yarım yapıyorum 2 gündür yaptıklarımı tam bitiriyor hayret edilcek bir durum ama genelde artıyor tadı güzel olursa ben yiyorum tatsız tuzsuz olduysa çöpee bazende bebişler hak vermiyorda değilim o çorbalarada labne falan girince allahım hakikaten bir tuhaf oluyor tatları yavrucaklar nasıl yesinki
kaşık mamalarıyla başım dertteydi ama 2 gündür ona bizim yediğimize yakın sebze yemekleri pişiriyorum tuzsuz ve zeytinyağını piştikten sonra ekliyorum valla çok mutluyum arkadaşım blendırdan tel süzgeçten bile geçirmeden löp löp yutuyor maşallah ama onunkileri artık iyice ezilesiye kadar neredeyse düdüklüde pişiriyorum bende çocuğa günlerdir sdaçma sapan karışımları yedircem diye çabalayıp duruyordum çimdi altı buçuk aylık kuzum kuruluyor mama sandalyesine teyzesi semizotu yemeğini kabak yemeğğini güzel güzel bitiriyor hem kalan olursa içine tuzunu atıp kalanınıda annesi tırtıklıyor

canım umarım bebeğin herseyi iştahla yer zira iştahsız bebek çok zor oluyor benim oğlum iştahsız ve doğru düzgün hiç bişey yemiyor buarada emmeyi 3. ayda bıraktı 6 aya kadar sağıp zorla verdim devam sütü flan içmiyor malesef kilo alması durduğu gibi kilo kaybı oldu senin anlıcan o yüzden arkadaşlarım bana sürekli eğişik tarifler üretiyolar yeterki yesin diye kaymak veren bir tek ben varım o yüzden genelleme canım olurmu bebişinide senide öptüm :))

Slm anneler oğlum 26 ağustosta doldurdu 6 ayını 5. ayımızda ek gıdaya başladık ilk zamanlar çorbayı çok güzel yiyordu .Ama şimdi istemiyor öğürüyor. Tatlı şeyleri ise iştahla yiyor. Muhallabiyi bitiriyor sonra dahada istiyor. Ama hep tatlı şeyler olmaz ki. Nasıl sevdiricem çorbayı.Bu ay kontrole gittiğimizde doktorumuz bütün sebzelerden ve çorbalardan verebilirsin artık dedi . Bakalım şöyle değişik çorba tarifleri bakayım

begcim valla sevgiyle sen baya profesyonelleştiniz ek gıda konusunda
begcim adını sölermisin bide böle beg demek hoşuma gitmiyor
bide komik ama biz bugün başladık ek gıdaya
çok heycanlı ve acemiyim
elim ayağıma karışıyor
bugün ilk yaptığım çorbayı yaktım ikincisini yaptım

çınar kaşık mamalarını süper yiyor o konuda sıkıntımız yok

ama işte çorba konusundada ben bişey bilmiyorum
varsa tariflerin yazarsan çok sevinirim canım

yelizcim ek gıda döneminiz hayırlı olsun canım
ama naçizane sana tavsiyem ben bunu yaşadığım için söylüyorum insan ilk günlerde onu da yedireyim bunu da durumunda oluyor ayy sevdi bunu biraz daha yesin falan oluyorsun mesela zeynep pirinç unu muhallebisini çok sevdi iki gün yarım kase yeirdim çocuk 6 gün kaka yapamadı sancıdan mahvoldu lavman yapmak zorunda kaldık doktor bana ne yapmışsınız siz 3-4 çay kaşığı yeterdi dedi ama o miktar çok az geliyor insana annelik içgüdüsüyle aman sevdi yesin diyorsun mesela meyve suyuyla doymuyormuş gibi geliyordu ki doktor bana ilk bir hafta elma suyu sonra havuç suyu demişti ben 2.haftada meyve püresine geçtim yalnıştı tabi ama meyvelerle ilgili sorun pek yaşamadım ama her bebek farklı tabi

çok haklısın canım tavsiyeleriniz için ne kadar teşekkür etsem az
hakketen doymuyormuş gibime geliyor
kendi yediklerimizle kıyaslıyoruz galiba bilmeden
bende aynen sen gibi herşeyden yesin diiye aklım çıktı
bugün bir sürü şey verdim
kabızlık yerine tam tersi oldu bizde
çok tuvaletini yaptı ishal olmaz umarım ama yarın ayarlıcam

iyiki varsınız a.s.

yelizciğim ve diğer arkadaşlarım benim ismimde fatoş symslow arkadaşımın dediği çok doğru ben mesela arkadaşımın dediği pirinç unu mamasına biz1 ayımızı bitirdikten sınra vermeye başladık ve bu 1 ayda genelde ben şahsen gittiğim yöntemde asla problem yaşamadım kabızlık ishal v.s sadece yumurtaya alerjimiz çıktı onuda vermadim zaten bana kalırsa sen şu ilk ayında sana tavsiyem birincisi her yediği şeyin içine ufak bir tatlı kaşığı haşlanmış kabak mutlaka ilave et kabız olmuyorlar
ıkincisi her gün mutlaka kabız olmaması için mesela 1-2 tatlı kaşığı gibi az bir miktarla başlıyarak yoğurt ver çünkü barsaklardaki yararlı bakterileri artırıyormuş ki bu dr mun tavsiyesidir canım özellikle belirtmek istedim
Bu arada 1 -2 öğüntahıllı kaşık mamaları verebilirsin buda kabızlığını engelliyor
Ben hiç meyveyi suyuyla vermedim çünkü benim bebğim işçmedi azar azar cam rendeden geçirerek ben direk meyve püreleri verdim diğier arkadaşlarımı bilmem ama özellikle armut iyi bir seçim olabilir
bu şekilde azar azar 1 ayınızı geçirirseniz daha sonra bizim menüleri vermeye başlayabilirsin ama
Bende daha hafif tariflerde var sana yazayım bir kaç hafta sonra bunları deneyebilirsin ve sanırım 1 yaşa kadar yasak olanlarıda dr un söylemiştir heralde canım sana bu uzun geçiş döneminde bol sabırlı ve bebişine bol iştahlı günler dilerim tariflerimi 1 alta yazıyorum canım inşallah bebişin yer zira benim denediklerimin içinde bir kısmını yemedi cadı özellikle sebze çorbası ağırlıklı olanları böyle yemediği durumlardada tadı değişsin diye içine biraz sebzeli yada farklı kaşık mamalarından ekleyıveriyordum o zaman fazla anlamıyordu ama buda benim bebişimde uzun vadede kaşık mamalarına bağımlılık yaptı ve hiç ev yemeği yemez olmuştu şimdi kaşık mamalarını günde 1 öğüne indirince yavaş yavaş tekrar yemeğe başladı
Biraz uzun oldu canım ama ben yine aklıma gelenleri yazmaya çalışırım yardımcı olabilirsek ne güzel çünkü başta hazır ol ki çok bizleri yemeyerek yüzümüzü gözümüzü mama içinde bırakarak bunaltıklarıda oldu ama sabır yavaş yavaş alışıyorlar bazı şeylere canım

PATATES PÜRESı
yarımpatates haşlanır 150 cc devam sütü ile blendırdan geçirilip bebeğe verilir
KABAKLI SEBZE
150 CC SUYLA HAZIRLANMIŞ SEBZELı KAŞIK ÇORBASI HEHANGı BıR MARKANIN OLABıLıR HAŞLANMIŞ YARIM KABAK DÖRTTE BıR PATATES TEL SÜZGEÇTEN GEÇıRıLıR BU BEBEK ıÇıN ANA ÖĞÜN YEMEĞı OLABıLıR
PıRıNÇLı SEBZE ÇORBASI
1 çay bardağı haşlanmış sebzelerin sutu yarım kabak yarım patates 1 tane taze fasülye olabilir sebzeleri haşlayıp süzgeçten geçirin sebze suyuyla hazırladığınız pirinçli kaşık mamasına ekleyip karıştırarak yedirin
bu tarifi ilerki zamanlarda evde haşladığın pirinç irmik yada bulgur ekleyebilirsin
YOĞURT ÇORBASI
3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yarım haşlanmış kabak (şaşırma yelizcim benim menümde kızım hiç kabız olmadı ama ilk 1 ayında yoğurduna bile haşlanmış kabak ekledim barsakları süper çalıştırıyor) biraz zeytinyağı hepsini karıştırıp ben 1 ay blendırdan geçirerek verdim buda yiyebileceği çorba tarifleri arasında olabilir
KAYISILI MUHALLEBı
buda ilerki dönemlerde verebileceğin bir tarif canım
100 cc su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ocaktan alınıer içne 3 kaşık toz devam sütü maması eklenip karıştırılır hazırlanan karışıma 1 adet cam rendeden geçirilmiş taze kayısı yada 2*3 adet haşlanmış kuru kayısı 1 tane dövülmüş ceviz ekle bunun yerine yarım şeftalide kullanabilirsin kayısı yerine bebeğe yedirilir

BALKABAKLI PÜRE
1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı 2 adet kuru kayısı 1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm 2-3 adet kuru dut 1 tane dövülmüş ceviz 1 buçuk bardak su hepsini haşlayıp blendırdan geçirip dövülmüş cevizi ekleyip bebeğe yedirin bunuda ilerki dönemlerde verebileceğin benim bebişimin severek yediğ*i bir tarif
ıRMıKLı ÇORBA
1 patates 1 soğan 1 kaşık irmik 1 kaşık zeytinyağ 1 yemek ksaşığı kıyma bütün malzemeyi 1 buçuk bardak suyla haşla tel süzgeçten geçir
Bu tarifi benim cadı soğanlı olrak zorla yedi soğansızını denedim sevdi sende deniyerek anlarsın artık
ARA ÖĞÜN MAMASI
YARIM ÇAY BARDAĞI PıRıNÇ VE 5 ADET KAYISIYI HAŞLAYIN 60 CC DEVAM SÜYÜ ıLE BLENDIRDAN GEÇıRıN BU TARıFı 1 HAFTA SONRA VEREBıLıRSıN BENCE

Bendeki tarifler böyle yelizcim sen artık içindeki malzemelere göre başlayıp azdan çoğa doğru bebğinin durumuna göre vermeye calışısın ben örnek olabilir belki diye yazmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir bebeğine bol iştahlı günler inşallah

canım benim çok teşekkür ederim çok

nasıl mutlu oldum bilemezsin bu tarifler bana yeterde artar
hiç değilse olayın mantığını çözdüm yani:)

hemen yazıcıdan alıp buzdolabına astım :)))))) zemuszemus

bu arda ek gıda döneminizde bolsabırlar hayatım hayırlı olsun ihtiyacın olursa yine değişik yardımcı olurum tatlım kolay gelsin

ya kızlar buradaki tariflerden hep yararlanıyorum sağolun hatta kendime bi defter aldım minik ajanda gibi ona yazıyorum a.s.
ama benim cadı 6 aylık ben domates soğan ceviz kayısı hiç vermedim ne zaman başlanıyo buna?
bide devam sütü kullanmıyorum ben mamada devam sütü ile ilgili olan tariflere ne katabilirim bunlar yerine?

delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden

ben de bugün yarm havuç yarım kabak ve yarım domatesi haşladım bi çitmik tuz kattım blenderden gecirdim yanında yarım cay bardagı yogurtla yedirdim.iyi yedi sayılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…