2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

fatoşcum tıckerın nasıl yapıldığını özelden anlattım sana yapabildinmi

bide canım ben sabahları tuzsuz peynir 8 tahıllı karışık mamamsı 1 çay kaşığı pekmez 1 tane cicibebe ezilmiş fındık ve su koyuyorum çok severek yedi tadı güzel oldu
bunlar sakıncalı değildir demi
bide bu sabah emdi sonra bunları verdim bikaç saat sonrada yoğurt verdim içine 1 tane cicbebe 3/1 muz koydum süzgeçten geçirdim çünkü muzu ezemedim ama koca kaseyi yedi şimdide muhallebi vericem

doktor bana aptamilin kitabını verdi orda bir iki tarif var
şimdi yapacağımı yazim size
muhallebi
200ml su 2 tatlı kaşığı pirinçunu
6 ölçek milupa devam sütü
200 mlsuyu 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirin ılıklaşınca 6 ölçek milupa devam sütü ilave ederek karıştırın

bide fatoş hazır sebze çorbasıyla tarif vermişsin ya bende bebelecın var ama tadı çok kötü yemiyor onu tatlandırmak için içine ne koyabilirim

offffffff çok oldum kızlar ama :)

sevgicim sendende kolay tarifler bekliyorum hayatım

altunhancım ben cevizi 6 aylıktan beri veriyorum beyin gelişimi için yukarıdaki irmikli çorba tarifinide aynen denedim 6 ayını geçtikten sonra bizim cadı soğanı beğenmedi herangi bişey yapmadı ama tadını beğenmedi ben şimdi o tarifi soğansız yapıyorum çok severek yiyor birse canım sen devam sütünü neden vermiyorsun yani herangi bir sebebi varmı merak ettimde kayısıyı 5 buçuk aylıktan beri veriyorum domatesi vermeye başlıyalı 10 gün falan oldu bu arada ikra bu gün tam6 ay 20 günlük oldu 10 eylülde 7 bitcek işte senin prensesede başlıyabilirsin bence yavaş yavaş ve ben artık hiç bişeyi blendır yada süzgeçten geçirmiyorum 3-4 gündür ağzında çiğneyip öylece yiyor hatta böyle yemesini daha çok sevdi diyebilirim mesela bu gün dün tarif ettiğim tel şehriye çorbasını yaptım öylece kaşıkla yedirdim içine yarımışar kabak ve havuçta rendelemiştim severek yedi sadece içine haşladığım tavuğu az suyla blendırdan geçirdim tavukları tutamaz diye pişen çorbayada bu tavukları ekledim karıştırdım yedirdim
Kızlar bende size bişey itiraf etcem ben bizim cadıya daha hiç mercimek çorbası vermedim gaz yapar diye çok korkuyorum sizler ilk verdiğinizde bişey oldumu gaz sorunu falan ben bari 7 ayı bitirsinde öyle başlıyayım diyorum ama ne dersiniz?...

yelizcim bende bebelac ın sebzelisini kullandım onun içine haşlanmış havuç ve kabağı (kabak bizim baş tacımız ama annesine sorsan hayatta ağzına kabak koymaz cadının sayesinde 1 buçuk aydır kocacığım her allahın günü eve kabak taşımaya başladı günde küçük bir tane ben her gün haşlıyorum akşama kadar ne yerse içine ufaktan karıştırıveriyorum artık milli sebzemiz kabak oldu )patates olabilir işte ona uyabilcek sebzelerden ilave edebilirsin ama sende baya çeşitlendirmişsin menüyü maşallh güzel menü ama birde aklında bulunsun benim dr um mutlaka ama mutlaka her gün 1 porsiyon yoğurt yedir dedi inanılmaz faydalıymış ama şöylede bir açıklama yaptı yoğurdu sade halde ara öğün olarak ver dedi meyveyle karıştırarak bebeğe yoğurt verilirse daha sonra yoğurdun kendi tadına alışmakta zorlanıyolar dedi meyveyi tek meyve olarak yoğurduda tek yoğurt olarak verirsen daha iyi olr dedi çünkü bende yoğurdu başta yemiyordu şeftaliyle muzla falan karıştırıp veriyordum sonra dr öyle söyleyince tek tek vermeye başladım biraz zor oldu alışması ama sonunda alıştı şimdi miktar olarak en fazla yediği şey yoğurt 3 gibi çorba kaseleriyle 1 kase yiyor 5 çorba kaşığı falan keşke her şeyi öyle yese

sağol canım yaa aydınlattın beni bende başlayayım ozaman yazdıklarına...
ben önce hero bayb aldım yemedi kızım sonra sma aldım onu yedi 1 ay devam ettik şimdi bıraktık ama devam sütü almadım hiç oda bilmediğim için yani..

fatoşcum tek olarakta yiyor ama o zaman meyveye zaman kalmıyor yani kocagün yemekle uğraşıyo oluyoruz

şöyle bak
sabah 8yada 9 da kalkıyor emiyor uyuyor sonra 10 11 gibi kalkıyor kahvaltı veriyorum
2 gibi uyuyor yarım saat meyve veriyordum yoğurda başalammaıştım bugün meyve yerine meyveli yoğurt verdim sonra uyuyor 6 gibi kalkıyor ana öğününü veriyorum
ana öğün veriyorum 4 gibi 5 gibi mesela çorba gibi şeyler
akşamda zaten emiyor yatıyor 9 gibi yada 10
ama çok geçe kalırsada devam sütü veriyom

şimdi nasıl yapim bu program nasıl
bir gün yoğurt bi gün meyvemi versem

valla yelizcim kalplerimiz birmiş tam okurken aklımdan aynı şey geçti dönüşümlü olarak bir gün yoğurt bir gün meyve olarak devam ett hani bir süre sonra biraz daha mideleri büyüdüğü için o zaman aynı gün içinde ikisinide verirsin bende ilk başta öyle yapıyordum şu anda her ikisinide aynı gün verebiliyorum benim biraz avantajım var oda erken kalkması bak bizim günlük menümüz ve saatlerimizde şöyle
saat sabah 7 de uyanır ben 7 de tembellik edip kalmadığımdan emzirip tekrar yatırıyorum sonra 8 30 en geç 9 da tekrar uyanıyor o zaman kahvaltısını yaptırıyorum her gün değişik bir çeşit yapmaya çalışıyorum genelde şu sıralar sahurdada uykusuz kaldığım için bazaen kahvaltılık hazır kaşık mamalaından yapıp içine bir meyve rendeleyiveriyorum sonra 8 buçukta kalktıysa 9 buçukta uyur tekrar ben bu arada hemen ana öğün bir çorba yada sebze yemeği yapıyorum 12 ibi uyanıyor 10-15 dak sonra yemeğini yediriyorum 1 buçuğa kadar falan oynarız biraz sora emziriyorum tekrar uyuyor 3 * 3buçuk gibi uyanıyor bu sefer yoğurt yedirip bir süre oynadıktan sonra banyosunu yaptırıp emzirip tekrar yatırıyorum 5 buçuk gibi uyanıyor earmut şeftali cam rendeden geçirilmiş birini veriyorum biraz balkona çıkarıyorum çünkü antalya çok sıcak ve çocuk evde bütün gün bunalıyor apartmanın altında hemen park var benim kucağımda seyretmesini çok seviyor saat meyvedeb 1 saat sonra emziriyorum 7 buçuk gibi ezandan önced devam sütü ile pirinç unu maması yapıyorum bir gün - bir gün 7 tahıllı gece maması olarak dönüşümlü veriyorum tok tutsun diye 8 - 8 15 gibi en geç emip uyuyor gecedede 4-5 saat arayla uyanıyor emziriyorum benim en büyük avantajım ikra çok uykucu bir bebek 40 mız çıktığından beri 5-6 saat arayla uyanır ben buyüzden 2 aylıkken dr a götürdüm çok uyuyor bişeymi var diye dr çok rahat ve huzurlu bir bebek rahat olmasa böyle uyurmu dedi sen nadir şanslı annelerdensin dedi
Yyani bizimde 1 günümüz böyle geçiyor şimdi söyleyin bakalım arkadaşlar fikirlrinizi bekliyorum acaba fazlamı yediriyorum ben bizim bebeğin yaşıtında olan arkadaşlar sizlerin günlük menüsüde benimkine yakınmı sizlerde yazarsanız bize örnek olur hemde faydalı olmuş olur
ıKRA 10 şubat 2009 doğumlu bu arada....

altunhancım gamze şu anda tam olarak kaç aylıkoldu sanırım seninkininde 7 bitmedi demi canım
birde pirinç unu maması yiyormuydu gamze suyla yapıp içine 2*3 kaşık devam sütü maması koyup biraz kayısı yada şeftali rendesi bir tane ceviz dövülmüş bazende az bişey pekmez koyuyorum bak bunu bir dene çok severek yiyor bazen ben bile yiyorum bacım gerçekten tadı güzel oluyor

yeliz bebeğin ne kadar şeker öyle maşallah seninkide benimki gibi hep gülüyor heralde benimkide o kadar çok gülüyorki herkese güler seninkide öyle sanırım allaha emenet

birde senin özelden yazdığını yapamadım arkadaşım ya üye olmayı beceremedim o verdiğin site adresinin sonuna ...........com yada......tr gibi bişey ekleniyormu geoogleye ...o kısmını özelden tekrar yazarsan sevinirim canım

gamze 6 ay 6 günlük oldu..
devam mamasını almayı hiç düşünmemiştim :)
pirinç unundan muhallebi yapıp içine pekmez cicibebe ve sma mama koyup veriyodum geceleri şimdi mamayı ve cicibebeyi koymadan veriyorum..yarın içine ceviz koyayım bakalım beğenicekmi cadı?

benim oglum bugün baya ishatsizdi kizlar emzirdim birde bir iki cimdik yumurtanin sarisindan tatirdim

aptamilin bebek muhallebilerinden yaptim birkac kasik yedi

bikac saat sonra patates püresi yapmistim ama agzini bile acmadi
birde seftali püresi yedi birkac kasik

Son düzenleyen: Moderatör:
bizimkide 14 gün büyükmüş o zaman benimkide 6 ay 20 günlük bencede yarın bir dene bayaa severek yiyor birde gece verince daha tok tutuyor sırf emziriy yatırdığım zaman çabuk acıkıyor geseleri
cimcime cim yoğurt falan sevmiyormu seninki kaç aylıktı hayatım

bizde bugün başladık ama miktarını ayarlayamadık
sebze çorbası yapmıştım 4-5 kaşık yedi sadece,
akşamda muhallebi yapmıştım milupa sütlü-pirinçli ondanda yarım çay bardağını bitirmedi
şeftali püresi yapmıştım ama ekşi geldi sanırım 4-5 kaşık yedi sadece. arada veriyordum şeftali daha çok yiyordu
miktarlar normalmi kızlar ne kadar veriyorsunuz?

kızlar bebekleriniz günde kaç öğün yiyiyor ?ğlum 7 ayı bitiricek saat 8 de kaşık maması veriyorum gece 1 gibi 120cc aptamil içiyo anca bi daha beslenmiyor normal mi sizce?

kızlar bebekleriniz günde kaç öğün yiyiyor ?ğlum 7 ayı bitiricek saat 8 de kaşık maması veriyorum gece 1 gibi 120cc aptamil içiyo anca bi daha beslenmiyor normal mi sizce?

benim kızımda akşam en son 9 gibi mama 180 cc mama içip yatıyor bazen hiç kalkmıyor
bazende 1 gibi kalkıp yine mama içiyor bence normal canım

kızlar ya efe kesinlikle mama ve muhallebi yemiyor.sabahtan öğlene kadarda sadece emmek istiyor.öğleden sonra sebze püresi,çorba,yoğurt hiç sorun çıkarmadan yiyiyor ama( dilimi ısırayimda bide onuda kesmesin:)) ) gece tahılını denedim onuda yemiyor ee tabi gecede sık sık emmek istiyor nasıl tok tutacağım ben bu çocuğu?
acaba gece uyumadan önce yine çorba falan içirsem ağır gelirmi?

bizim cadıda akşam 8 30 gibi ya 7 tahıllı yada devamsütüyle pirinç unu maması veriyorum s0nra gece 2 gibi uyanur sabahı bulur bazen 5 gibi 1 kere daha uyanır bence normal benimkide 6 ay 3 haftalık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…