2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kızlar deliricem bu kız hiçbişey yemek istemiyor en fazla 4-5 kaşık sonra başlıyor mızırdanmaya
ama devam sütü verince manamısın demiyor 180 cc içiyor sürekli devam sütü içmek istyiyor
napıcam benya bu saate kadar 2 kere 180cc devam sütü 6-7 kaşıkta kahvaltı yedi
tarhana yaptım bakalım yiyecekmi sinirleniyorum bazen sesim bile yükseliyo sürekli her yemekte mız mız
bir emziğe bide biberona kocaman açıyor ağzını kaşığı görünce sımsıkı kapalı küçücük kalıcak bu gidişle ya
kilosu zaten az gören ufakmı doğdu diyo daha çok sinirim bozuluyo ne ufağı tam 40 haftalıkken doğdu ama küçük işte yemiyorki ((

Kızlar diğer topiklerden 2 tane tarif buldum hepimiz yararlanalım istedim
BEBE BıSKÜVıSı
10tepeleme yemek kaşığı un 1 çaybardağı pekmez 1 yumurta sarısı 100 gr tereyağ vanilya
Pürüzsüz bir hamur yoğuruyoruz mrdaneyle açıpo kalıpla kesiyoruz 170 dereceli fırında 15 dk pişiriyoruz kalanları dondurucuyada atılabilir
BEBEK PEYNıRı
3kilo süt yarım kg yoğurt bez torba kaya tuzu
sütü kaynatıyoruz 20-25 dk bir süre sonra yoğurdu katıpsütü kestiriyoruz bir süre daha rengi hafif yeşilimsi olasıya kadar kaynatıyoruz ocağı kapatıp biraz ılıtıyoruz sonra bez torbaya döküp çok sıkı ve güçlü şekilde suyunu sıkıyoruz torbayı sıka sıka sağdan soldan üsten alttan peynir şekli verip yine bastırarak bir kaba koyuyoruz basa basa.Üzerine bir ağırlık koyup 1 gün bekletiyoruz ertesi günü çıkarıp bir kaç parçaya bölüyoruz sonra bu parçaları kaya tuzuyla tuzluyoruz 1 günde böyle bekliyor ertesi günü yıkayıp tuzlu suya koyuyoruz bebişlere yedirirken akşamdan suya ıslatıyoruz hem hijenik hemde sağlıklı

HÜLYA ben 9 gibi kaşık maması yada devam sütü veriyom yinede gece 10 kere kalkkıp emiyor
mesela bugün 8 buçukta kalktı emdi
9 buçukta kalktı 11 gibi kahvaltısını verdim
kahvaltımızda şu
1 cicbebe 1 çay kaşığı pekmez biraz peynir 8 tahıllı kaşık maması ezilmiş fındık içi ben hersabah aynı şeyi yapıyorum fatoşcum

yattı yarım saat uyudu uyandı yoğurt verdim 1 tane cicibebe koydum içine 1 kaseyi yedi
sonra banyomuzu yapıp uyuduk

3 buçuk gibi yattı 5 buçukta kalktı az sonrada pirinç unu devam sütünden muhallebi yapıp vercem
8 gibide kaşık maması veririm bu kadar

bu arada muhallebinin içine muz koyucam

fatoşcum seni verdiklerin normal bence çünkü bol uyuyor maşaşşalh
verdiklerinin miktarı önemli çok sık veriyon çok verme bari

bizimkiler nasıl sizce kızlar

sevgicim bizde zor yediriyoz zor mor yiyor
ne bilim oyunla müzikle yedirsen böle sürekli ilgisini dağıtarak

yeliz bence yoğurdu çok erken verme ben hep ikindide veriyom ayrıca dikkete etteim sebze e meyve fazla vermiyosun galiba bence sebze ve meyve ağırlıklı besle az az başla sonra öğün yap

bencede yoğurdu 5 buçukta kalktığında versen iyi olur yelizcim ve banada biraz tahıllı ve karbonhidratı bol bir menü gibi geldi hani laf olsun diye ayy çok güzel diyemiycem yoğurdu koyduğun öğüne bence sebzeli bir çeşit koy 5 buçukta yoğurdunu yedir kaşık maması ve muhallebiyi peş peşe vermek yerine dönüşümlü her akşam birini ver bir gün kaşık maması bir gün pirinç unu ben öyle yapıyorum 5 buçuğada yoğurdu koyarsan bir gün yoğurt bir gün ara öğün misali armut-şeftali- kayızı-üzüm-v.s gibi verebilirsin tabbi bu benim fikrim canım sebze ve meyvelerde çok faysdalı biliyorsun ki bunun dışında bence gayet güzel
Benim verdiğim miktarda 4 çorba kaşığı falan oluyor sadece yoğurdu çok sevdiği için onıu bir çorba kasesi yiyor bilmiyorum çokmu veriyorum kızlar 6 ay 21 günlük ve 6700 kg

canım hergün meyve veriyordum yoğurda başlayınca 2 gündür vermiyorum ama dün yoğurduna bugünde muhallebisine muz kattım

bygün muhallebi dün patates püresi ondan öncede patates havuç pirinç haşlayıp vermiştim
dahada 3 gün oldu canım
yıksa hergün sebze versemmi

Bence sen kabağı gözden kaçırma derim tatlım ilk 1 ay kabağı milli sebzeniz yaparsan inan bana kabızlık gibi bir sorun yaşamazsın ...

herkesin bebesi yeyip içiyoooooooooooooo.
benim oğlum ağzını açmıyo halaaaaaaaaaa

aslıcım sende ortalama günlük menünü yazsan sanada değerlendirme yapardık daha iyi o9llurdu canım mesela ana ve ara öğünlerinizi birde emiyor hala demii?..

haklısınız pirinç unu ve kaşık maması olmaz zaten kaşık mamasını vermedim
ya kafayı yicem ben niye anlamıyom bu ek gıda işinden yawwwwwwwwwww

kızlar sizden bişey rica etsem artık salaklığımamı verirseniz cahilliğimemi bilmem ama
ben şöle bişey isticem

özellikle fatoşcum senden

bana liste yaparmısın
yani hergün sebze çorbası verimmi

bir gün yoğurt birgün meyve onu anladım

kahvaltıyı hergün aynı yazdığım gibi veriyom öle olurmu mesela
kaşık mamasını ne zamanlar verim

offfffffff kafam çok karıştı

iyi akşamlar arkadaşlar
kahvaltının içine bende fındık veya ceviz koymak istiyorum ama nasıl koyulur bilmiyorum blandırdanmı geçiriyorsunuz mamayla birlikte yoksa önceden rondodan çekip sonramı ilave ediyorsunuz

yelizcim zorlanıcak bişey yok aslında kasma kendini
hergün sebze çorbası ver yani hergün çorbası olsun günlük
bu illa sebze olacak değil sen şimdi yeni geçtin zamanla değiştirerek
daha fazla sebzeyi karıştırarak çorbalar yapabilirsin
tarhana verebilirsin ama baharatsız tuzsuz bebek için hazırlanmış olucak
ben mesela havucu ve patatesi haşlarken içine biraz kırmızı mercimek
atıyorum mercimek çorbası oluyor gaz yapmadı kardelene
sende yavaş yavaş burdan bizlerin yaptıklarını değiştirip güzel yemekler pişirirsin oğluşuna
sıkma canını :1hug:

kaşık mamasına gelince tahıllı sebzeli olanları daha öncede deiğim gibi çorbasına katarsın yada ogün çorba yoksa kaşık maması verirsin
yani benim cadı nın bir günü bir gününü tutmadığı için bizim ek gıda düzenimiz yok
doktor hergün kahvaltı çorba yoğurt muhallebi yesin idyor ama biizmki bazen yiyor bazen mama içiyor
bugün mesela yediği ek gıda sadece kahvaltı ve tarhana çorbası gerisi hep devam sütü canı isterse yiyor istemezse yemiyor

canım ben fındık verdim sadece robottan geçirdim tuz buz oldu
kahvaltısına katıyom sadece

sevgicim çok teşekkür ederim bizimki çoğunlukla herşeyi yiyor ama işte sorun bende
neyi nasıl vereceğimi bilmiyorum
sizde olmasanız napardım bilmem

tarhana demen iyi oldu yarın tarhana vercem:)

yeliz sen daha yeni geçtin ek gıdaya anladığım akadarıyla tarhanayı hemen verme bana doktorun dediği ilk olarak çorbaayı sadece 15 gün patates havuş kabak daha snra yavaş yavaşa diğer sebzelerden kat dedi sonrada diğer çorbalara geçersin dedi ben yeni veriyom tarhanayı oda 1 buçuk aydır ek gıda vermeme rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…