2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

öğürsede ver yeliz öyle alışıcak vermezsen alışmaz cenım ben veriyorumda benimde annem penik ay öksürdü ay bağazında kaldı eli ayağı kesiliyo kadının sanki bizi o büyütmemiş

merhaba arkadaşlar. ilk defa girim ve çokkkkk hoşuma gitti. vaktim oldukça baştan itibaren okuyacağım. benim de 5 şubatta 2 kızım 1 oğlum dünyaya geldi. biz 4 aydan itibaren tattırmaya başlamıştık çünkü emmiyorlardı. sadece 1 ay sütüm oldu sonrası hep milupa. bizim beslenme şöyle:

sabah kahvaltı: tuzsuz peyniri 1 domates suyuyla ezip veriyorum, reçelli ekmek veriyorum, tuzsuz zeytin ve yumuta. ama hepsini aynı gün değil. yani peynir olduğunda yumurta yok. diğerleri hep var. bazen de cici bebe eziyorum. bundan sonra pekmez de katacağım.

öğlen; yoğurt çorbası, sehriye çorbası, sebze çorbası, tarhana çorbası. içine ekmek ufalıyorum. sebze püresi yaptığımda yoğurtla karıştırıp ekmeksiz veriyorum.

ikindi: yoğurt, meyve püresi yada suyu
akşam. milupanın muhallebilerinden değişik olarak

ve yatarken mama. bazen öğün aralarında da veriyorum mamayı. akşam yemeklerinin suyundan da veriyorum. bazen tanelerini biraz ezip olnları da veriyorum. taze fasulye, pirinç pilavı gibi.

işte böyle. nasıl sizce? ay ne zormuş yaaa? meraktan ölüyorum acaba dr. ne diyecek ay sonu kontrolünde. kilo aldılarmı yedikleri yarıyormu??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

muhallebilerinin içince ceviz ezip katan varmı?

canım süper ya üçüz mü seninkiler tüp bebekmi normalmi.allah yardımcın olsun zordur bakımı ama üç çoukta güsel olur valla.muhalelbinin içine ceviz hiç katmadım ama kahvaltısına koyan arkadaşlar vardı yarım ceviz .alerjen olduğu için bede daha denemedim valla

saol canım. evet üçüz micro ile oldu. bakımı çok çok çooooooookkk zor ama tek seferde işlem tamam dimi))))))))))))))

saol canım. evet üçüz micro ile oldu. bakımı çok çok çooooooookkk zor ama tek seferde işlem tamam dimi))))))))))))))

aaaaaaaaa ne güzel sağlıkla büyüsünler inşallah bizim bebeklerin resimlerin olduğu toğik var orayada ekle resimlerini görelim minik kuzularını
bizim şubat annelerinde ikiz bile yok
çok merak ettim :)

verdiklerine gelince hepsi süper gayet iyi
ben sabah kahvaltısının içine ezilmiş fındık içi koyuyorum ceviz koymadım daha ama koyucam
sende koyabilirsin ceviz beyin gelişimleri için çok önemliymiş

canım üçünede yanlızmı bakıyorsun
rabbim kolaylık versin

sevgicim öğürsede veriyom ama kusuyor kusmasa iyi
süzgeçten geçirdiğimde löp löp yiyor
ama süzgeç olmadımı
hatta süzgeçi bırak kıvamı koyu olsun gene kusuyor yemiyor hep sulu sulu yapıom herşeyi
nasıl alıştırcam ya
bugün ebemizde ver yesin dedi çok zor sonra dedi

fatoş sen nasıl alıştırsın ya
erkenmi acaba sonra yermi

valla kıslar şimdi siz yanlış anlamayında üçüyle uğraştıktan sonra bazen öyle bunalıyorum ki tek çocuğa bakıp da çok yoruluyorum diyenlere şaşıyorum diyorum. tek bebeği parmağımda çeviririm gibi geliyor))))))) sakın yanlış anlamayın ha. eşim de diyorki sen birden bire üçüzün içine düşünce öyle geliyor tabi. yaşamayan bilmez. senin de tek bebeğin olsaydı sen de diyecektin. doğru tabi.

emekbebekçim ekliycem inş resimlerini. yanlız bakmıyorum annem ve kayınvalidem yardım ediyor ama bayramdan sonra bi yardımcımız olacak ve ikimiz bakacaz inş. bakalım nasıl olacak.

bizim dr. ek besine geçeceğimiz zaman kesinlikle süzgeç, blendır yok dedi. nasıl alışırsa öyle gider, sonra çok zorlanırsın hele hele üçüyle uğraşması çok zor ollur bırak boğazlarına takılsın, öksürsünler ama öyle alışsınlar dedi ve ben hiç blendır kullanmıyorum. çatalla eziyorum. mutlaka taneleri oluyor verdiğim şeylerin. ilk zamanlar öğürür gibi yaptılar, boğazlarına durdu gibi oldu ama baktım ki öksürerek çıkartıyorlar yada bir ik, öksürmeden sonra yutuyorlar devam ettim vermeye. kahvaltıda verdiğim şeyleri kesinlikle karıştırıp bulamaç gibi yapmıyorum. hepsini tek tek ver tadlarını ayrı ayrı bilsinler dedi dr. öyle yaptım.şehriye çorbasını içmerlerine bayılıyorum. şehriyeleri hüüüüüüppppp diye çekişleri çok hoş. kontrollü olarak ellerine d veriyorum. koparıyorlar bazen hemen müdahale ediyorum ama kemirerek yedikleri de oluyor.yeni başlayacaklara böyle yapmalarını tvsiye ederim. sizin blendırdan yada süzgeçten geçirmeniz ayrı bir zahmet tabi. yeterince iş varken bir de bu ekleniyor dimi.

valla kızlar yarından itibaren bende artık süzgeç kullanmıcam
sebze çorbalarını mecbur blandırdan geçircem yiyemez daha ama süzgeç yok

şu bulamaç işine gelince aslında haklısın canım tek tek vermekte mantıklı niye öle karışrıtıryom bilmiyom
ama hangisi doğru acaba

fatoşşşşşşşşşşşş yardım :)

bu arada canım benim adım yeliz canım
yani tek bebekle 3 üzü kıyaslayınca tabiki senin işin daha zor
işte iyisin iyisi kötünün kötüsü vardırya onun gibi bişi buda ama

biz tek bebekleri ayıla bayıla seviyoz bide üç tane olunca süper olur anam sevgin katlanır
güzel bir duygudur 3üz sahibi olmak
adları ne

abooooo 3 üzümüz de varmıssssssssssssssssssss
cok sevindim yaa ne güzel olur 3üz bebekk yaa allah bagıslasın

saol demircoolcum. cümlenin evladını bağışlasın rabbim.

evet sevgileri çok büyük tabi. her an sevebileceğin bi bebek var yani
adları elif zeynep ve mert.

kızlar 2-3 gündür siteye giremiyordum ramazan olunca iki üç gündür misfirlerim çotu zaman bulamadım
Benim yokluğumda üçüzlerimiz bile olmuş allahıma bin şükür şubat anneleri olarak bu arada şaşırdım ve tuubaa cım hayırlı olsun arkadaşım valla vbiz 1 taneyle zor uğraşıyoruz okuyunca bir sürü soru geldi aklıma mesela gece birisi uyanınca onun sesine diğerleri uyanmuyormu uyanıyorsa önceliği hangine veriyorsun diğelimki biri acıkmışken diğeri kaka yaptı ki bebimki yaptığı gibi asla beklemez anında alınması gereklidir aksi takdirde çığlıkları bütün apartmanı ayağa kaldırır abowwwww kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştısorular sorular birde arada yangın vaaarrr diye barmak geliyormu içinden -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu- v.s v.s
İşin şakası bir yere kadar canım ne kadar zor olduğuynu tahmin etmeye çalışıyorım ama sevgiside bir okadar büyük ve güzeldir eminim bir taşla 3 kuş süpeeerrr alkisalkisalkisalkisalkisalkistekrar allah bağışlasın canım aramıza hoş geldin.:lepi:
Bu arada sevgicim azda olsa yemesine sevindim kaydirigubbakcemilebelkide sorun dişleriyle alakalıydı dediğn gibi dişler patlayınca eski hali,ne döner inşallah canım ikrada 10 gündür öldürdü beni gece uykuları bozuldu huysuzluk falan falan 2 gündür biraz sakinledi gibi çünkü pirinç tanesinin ucu gibi dişler hafiften gözükmeye başladı rahatladı yavrucak seninkininde iştahı yerine gelir canım bu kadarda kendine stres etme artık düzelir emin ol.
Yelizcim şimdi sana geldim hayatım hepsini okudum çağtrını duydum sen daha çınara ek gıdaya geçeli 15 gün oldunmu hayatım fazlada acele etme pürtüklüyü günde 1 öğün mkaşığın arkasıyla ezerek başla diğerlerini aynı ver 2-3 gün sonra 2 öğün pürtüklü ver bence ben öyle dendim ve alıştı hafifi öksürüyorspek dikkate alma ama öğürüyorsa ben 3*4 gün sonra tekrar dene derim ben ilk olarak kahvaltıda 1 dilim cicibebe ekmeğini devam sütüyle ıslatıp blendırdan geçiriyordum daha sonra 3-4 gün yarım dilim kaşığın arkasıyla ezerek verdim içinde az olduğu için zorlanmadı sonra2-3 gün sonra 1 dilim ekmeğe çıkardım birazda böyle devam ettim daha sonra sana tarif ettiğim şehriye çorbasını geçirmeden verdim yedi ertesi günü semizotu yemeği yaptım onuda yedi şimdi artık bütün çorbaları öyle veriyorum cuma günü balık çorbası yaptım ikraye çok bayıla bayıla yemedi ama zorlamadım yarım kase yedi 1 hafta 10 gün sonra tekrar denemeyi düşünüyorum belki o zaman 1 öğünlük yer işte bendede bu gelişmeler olduhihoyyythihoyyyt

bugün kardelene muhalleiyi yapıp biberona koydum 75 cc içti kızlar
yarım kaseyi zor yediriyordum

iki gündürde sütün içine pekmez katıp veriyorum
severek içiyor inşşllah böyle devam ederde ay sonu 7 kiloyu
görürüz

aklına gelen bütün soruları yaşıyorum. çoğunlukla yangın varrrrrrrrrrrrr diye bağırmayı ama yıkılmadım ayaktayım :lepi: laelaelaelaelae :roflol:

senin bebişinin patlayan dişlerine kurban. ay ne tatlı oluyorlar dimi henüz 2 dişi varken. bayılıyorum ben gülünce 2 dişi görünüveren bebelere.

Sevgicim bizim sütle pekmezi karıştırmamak gerekli diye biliyorum ben , zararlı diilde pekmezde ki demir, sütteki kalsiyum birbirini etkisiz hale getiriyor diye duymuştum, bi doktoruna sor istersen

bir de sütü vermek için henüz erkenmiş doktorumuz dedi, sütü direk vermemeliymişiz, sedece muhalebide vereblirsin dedi bana

ben veriyorum kızlar zararlı diyor doktorlar
ama önceden neyle besleniyormuş bebeler
sütle yeni vermeye başladım günde bir kere
vericem tabi benim fikrim pekmez olayına gelince
doktora sordum yok öyle bişey dedi
dr.kadir tuğcu netten bakın yazılarını okuyun
adam inek sütünün mamadan daha yararlı olduğunu savunuyor
anne sütü yoksa tabi 4. aydan itibaren verilebilir diyor
banada mantıklı geldi açıkçası

tabi ben mamada vericem hem mama hem süt içsin
1.5 yaşına kadar vericem mamayı sonrada sütle devam ederiz
allahın izniyle bişey olucağını sanmıyorum

kızlar yemek konusunda bende bişi sorcam ..meyve sebze filesi..içine meyveyi soyup doğrayıp koyuyosun ver bebişin eline emerek ısırarak..fileden geçip püre gibi yiyo..biraz üstü başı batıyo kocaman bi yakalık takıyorum ben .oğlum bayılıyo..kullanan varmı merak ettim..çok ta güvenli ağzına çekirdek yada büyük parça gitme korkusu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…