2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

Bencede sevgi haklı arkadaşlar günlerdir yavrucağa neyi nasıl yedirceğine şaşırmış durumda kolay değil hepimiz anneyiz yemedikleri zaman nasıl içimiz eriyor bende 1 buçuk yaşına kadar süt vermeyi düşünmüyorum ama benimki Allaha şükür yiyyor sevgininki bence istisnaii bir durum sevginin yerinde olsaydım benim bebeğimde her yolu deneyipte hiç bir şey yediremeyip sütü içirebildiysem süt içirmeye devam ederdim en azından sütten bari gıdasını alır diye düşünürdüm çünkü hepimiz biliyoruz bizim topikteki arkadaşlar en azından günlerdir yedirebilmek için sevgi neler denedi Valla sevgi bence sütü içiyorsa arkadaşım devam et bizimkiler en azından yiyyor ....eskiler hep bizleri sütle büyütmüş bişey olcağınıda düşünmüyorum çünkü son çare sütü içiyorsa yapılacak bişey yok bence..

yelizciiiiimmmmm bu arada senden ses seda çıkmadı canım bir çağroıda benden sana nasıl gigiyor pürtüklüye alışma antremanlarınız canım merak ettim arada bilgilendirsene minik çınarın arası nasıl bu arada çorbalarla pürtüklü gıdaları deneme operasyonları cevaaaappppp...........

walla ben memnunum oğlumda çok seviyo taze meyve yemiş oluyo net ten incele istersen my feeder yaz çıkar.hemde diş kaşıyıcı gibi oluyo çiğnemesini öğreniyo

bende almayı düşünüyorum benim kızım kaşıkla yemiyor ama eline verince ısırarak yemek sitiyor
evet ben vericem süt ek gıda yedirme çabalarımda devam edicek tabi
ama süt ve mama ağırlıklı beslensin diyorum hem kemik gelişimi için de
çok önemli bir bebeğin günlük süt tüketimi (anne sütü ,mama ,süt vs.)600ml altına inmemeliymiş

o fileden babamız almış...15 tl e-bebek de...bence değmeyecek bir fiyat...benim oğlum onu emmek yerine açmaya uğraşıyor..oyuncak olarak kullanıyoruz yani:))

fatoşçum valla püre vermiyorum süzüyorum bikaç gün geçsin bakalım senin dediğin gibi daha yeni geçtik ek gıdaya
hafta sonu sınavlarım vardı o nedenle giremedim birazda ders çalıştım canım ondan giremedim

sevgi geçen yıl benim teyzem vefat etti fransada yaşıyordu
teyzemin torunu oldu hep ağlıyor susmak bilmiyor
emmiyor mama yemiyor
daha 1 haftalıkken doldurdu sütü biberona verdi

valla kız şimdi 4 yaşında ama tosun maşallah hiçbir sorunu da yok
hem kardelen altı aylık oldum bile
korkmadan ver işte boşver bizlerde sütle büyümüşüz

file işine geçince zaten 7.aydan sonra ısırırlar artık çokta gerekli değil bencede

evet dediğim gibi birde dr kadir tuğcunun makalelerini özellikle süt ile ilgili okuyunca bu gün marketten küçük bir kutu pınarın sütünü aldım ama daha vermedim tereddütteyim ya kızlar bana bir akıl verin sevgi sanada yelizede katılıyorum o kadar mamaya yüklenesiye 1 öğünde süt vereyim diyorum ama bir tarafım kendimi suçlu gibi hissediyor içimden bir seste o kadar dr verme diyor niye veriyorsun diyor napzsamm kızlar testlerde süte alerjisi falan çıkmadı aslında
Birde sen sevgicim ilk verdiğinde sütü sulandırdınmı canım ılıkmı verdin bnasıl verdin gaz falan yaptımı ?..

beg canım ben ilk sulandırıp verdim içinede pekmez koydum
ama sonra sulandırmadan verdim biraz öncede verdim içti
her içtiğindede çok güzel gaz çıkarıyor
yanlız iki gündrü geceleri uykusunda ağlıyor sütle ilgisi varmı bilmiyorum
ama ben vermeye devam edicem diğer topikte mamalar ilgili yazıları okuyunca
süt en masumu bence

fatoş senin kız yiyor ama mamaya ne gerek var yani niye mama veriyon onu anlamadımcanım
birde teyzemin kızıda 9 aylıkken başladı süte bide kendi yediği yemeklerden veriyor hep
ama onunda bi şikayeti yok
sütü versende sulandırıp ver
bide hergün verme bence

yelizcim ben aptamil 2 devam sütü kullanıyorum ama nasıl bizim cadı devam sütünü asla o halde içmiyor 40 günlükken denedim uğraştım içmedi 7. ci ayımız bitti hala öylece içmiyor sıpa....bende milupanın 7 tahıllısı var anne sütü yada devam mamasıyla hzaırlanıyor akşamları aptamille onu yapıp veriyorum sabahlarıda cicibebe ekmeklerini aptamil 2 den 90 cc hazırlıyorum cicibebe ekmeklerini onla ıslatıyorum sonrada içine kahvaltı olarak o gün ne ekliyceksem ilave ediyoırum yada pirinç ununu suyla pişirip içine 3-4 kaşık aptamil 2 koyup 1 tatlı kaşığıda pekmez katıp veriyorum yani ben ikra ya devam sütünü böyle veriyorum aslında bu benim tercihim vermesemde olur çocuk bağımlısı değil ama işte iminofortisli çocukları hasyalıklardan koruyor falan diyorlar sanırım ona inanıyorum buda benim hatam çünkü ikracık yavrum benim ne versem yemeğe çalışıyor iyi kötü çok aşırı ısrarla reddettiği bişey yok zaten eee bunun yanında birde muzlu armutlu irmikli sütlü pirinçli bir sürü mama doldurmuşum eve arada dönüşümlü onlardan veriyorum
Zaten bazen kendime kızıyorum yeliz benim çocuğum gayet güzel ev yemekleri yiyor çocuğa boşu boşuna mama yüklemesimi yapıyorum diye işte o yüzdende sevginin dediği gibi banada süt daha masum gelmeye başladı sanki ve kararımı verdim evde daha açolmadık 3-4 kutu kadar mama kaldı kaşık mamalarından onlarıda yedirip bitireyim almıycam birdaha acil durumlar olursa belki bir iki kavanoz maması alırım okadar ayyy bilmiyorum işte bu yüzden bir sürü kararsızlık yaşıyorum ama yinede en mantıklısı süt heralde ufffff....

beg o şekilde veriyorsan süt ver bencede
kahvaltısını sütle hazırla mesela muhallbisini filan
direk vermeye çekiniyorsan pınarın 6-12 ay sütleri var
onlardanda kullanabilirsin hem sen emziriyorsun canım
devam sütüne ne gerek var anne sütü gibi ilaç varmı

sevgi süt konusunda ben de kararsız kalıyorum mama konusunda da, sanırım herkes yaşıyor bu kararsızlığı, her doktor başka bişey diyor, kime inanacağımı şaşırdım, herkes kendi savını doğru kabul ediyor, peki bize göre doğru ne anlamadım gitti???

ben de az az muhalebisine katıp veriyorum, mama ile yapınca sevmiyor muhalebiyi, bir de ben anne sütü veriyorum ama yetersiz olmaya başlayınca devam sütü destekli gidiyoruz, kızım ek gıdayı çok güzel yiyor ama illa ki anne sütü ya da devam sütünü de istiyor işte... mesela onu içmeden uyumak istemiyor, bazen bütün ek gıdaları reddediyor sadece anne sütü ya da devam sütü istiyor..

bu arada bugün kızıma ilk kez kendi yediğimiz mercimek çorbasına ekmek bana bana yedirdim, öyle çok sevdi kii, şaşırdım, tabi fazla vermedim gaz yapar diye, yavaş yavaş yemek sularına başlamayı düşünüyorum

merhaba arkadaşlar,

benim kızım bu ayın 17 sinde 7 ayını bitirecek ama çorba içmiyor kesinlikle ağzını açmıyor, daha önce günde 1 şeftali ve 2 yemek kaşığı yoğurt (kendim yapıyorum) yiyordu ve çok severek yiyordu ama şimdi hiç birini yemiyor bi görseniz çorba kasesini görür görmez kıyameti koparıyor nasıl ağlıyor anlatamam... ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ya doktoru ara verin diyor ama yinede nuh diyor peygamber demiyor ya yeme alışkanlığı hep bu şekilde giderse çıldırıcam ya

bnce çorbayı sevmemiş bnm kızım sebze çorbasından ve havuçtan nefre ediyor zorladığımda o gün ve o günü müeakiben 3gün ağznı mıh gbi kapaıyor ben normal adı güzel çorbalar verince az da olsa içiyor çocuğu soğutmamak lazım.diğer ark.lar o mamalara nasıl güveniyorsunuz ben bebekken gnde 1lt inek stü içiyormuşum pasörize faalan da değil üstelik siz neyle büyüdünüz bu mamacılar ne kazanacak inek süünü kötülemezlerse?

evet ya sevgi dediğin gibi yapıcam artık şu mama olayına noktayı bir koyayım evdekileri bitireyim mama vermiycem benim sütümde oruç tutuğum halde herhangi bir azalma olmadı her yediği şeyin arkasından yarım saat sonra emmek istiyor eşimle gülüyoruz bazen bu gidişle okula gidesiye kadar emcek heralde diyee.. yani yukerdada söylediğim gibi mama yada devam sütüne gerek yok aslında biberon almıyor kaşıkla rahat yiyyor emiyor ben zorla çocuğun midesine mama indirmeye çalışıyorum mamaları bitince muhallebiyide dediğiniz gibi sütle yapıcam belki direk süt vermeme hiç denemedim ama sanırım direk süt içmez gibi geliyor çünkü biberon almadığı için devam sütünüde içmiyor...bir ara google nin devam sütünü almıştım onu içmişti ama aptamil içmiyor
bu rada pekmez yine devam edicem kan yapmasada beyin gelişimi için çok önemliymiş..
bu arada fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar özellikle sevgi sana süt konusunda içimi rahaylattığın için canım..

güvenemiyoruz ama mecburuz canım anne sütü olmayınca
benim kızım herşeyi yemiyorda inek sütü vermeye başladım günde bir
kere ama bütün gün süt içse diğer vitaminleri nasıl alır onu düşünüyorum kararsızım
açıkçası

bugün zeynep kıymalı mercimek çorbası yedi ama sanırım biraz gaz yaptı ama ne yapayım alışşsın bir de biber dolmasının yarısının içini yemeğin suyuna ezdim iyice onu yedi akşam da meyve püresi yedirdim sabhleyin de kaşık maması yemişti yarım kavanoza yakın düt yoğurt peynir malesef yok

sabah kahvaltı 9 gibi: yumurtanın yarısının sarısı pınar kutu labne peynirin yarısı 2 tatlı kaşığı pekmez iki ölçek comformil2 3,5 yemek kaşığı 8 tahıllı ballı kahvaltılık

öğlen 12'de 13 cicibebe bisküvisi suyla ezildi 40 cc kadar anne sütü katıldı yine 2 ölçek comformil 2 mamaya eklendi

akşamüstü 16'da tarhana çorbası

16ile 20arası meyve suyu ve püresi

20:30 'da milupanın sütlü armutlu mzlu tahılından 3 yemek kaşığı ve comformil2'den 3 ölçek katılan mamayı yedi.

bizim genelde günlük mönümüz böyle sadece çorbaların çeşidi değişiyor.çorbalara kemik sıyuda katıyorum. bazen yağurtla beraber veriyorumçorbayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…