2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

sevgi yesinde onu yemeyen çok iştahsız bebeklerde var.az az tattır herşeyi kalıplaşmış şeyler verme çocuğun bak gör yeni şeyler tatmaya heveslenecek akşam siz yerken onuda yanına koy bak bir süre sonra oda yemek isteyecek

evet asiyecim bunada şükür bende herşeyi tattırmaya çalışıyorum
buarada bende 9 aylıktan itibaren bizim yediğimiz yemeklerden vermeye başlıcam
bendeki beslenme listesindede öyle yazıyor alışsın damak tadı

kızlar valla ben evde ne pişirirsem tuzsuz pişirip efeye ayırıyorum,sonra kendimiz için tuz ekliyorum. ve çok severek yiyiyor yemekleri.ama kesinlikle muhallebi,mama,cici bebe falan yediremiyorum.kahvaltıdada herşeyi ayrı ayrı yemek istiyor,doktorun verdiği reçeteyi uygulayamıyorum( mamanın içine,peynir,yumurta,tereyağ falan karıştır demişti) geçen gün hasta olupta gittiğimizde söyledim,bizimki bunları yemiyor bende kendi yemeklerimizden veriyorum diye.o da çok güzel,demekki ben büyüdüm demek ,istiyor efe artık dedi.zaten önümüzdeki ay geldiğinizde bende böyle yap dicektim siz başlamışsınız dedi.
yani ben artık extradan efeye özel pek bişiy hazırlamıyorum,evde ne pişiyorsa ezilmişinide bizimki yiyor.
sadece süte daha başlamadım,onuda çorbalarına falan katarak başlasammı diye düşünüyorum.

bencede sevgi onlar bizim yediklerimizi daha çok seviyorlar.sonra muhallebi gibi kolay yenilen yiyeceklere alışıp yemiyorlar yemek seçiyorlar.tuzuz olarak her sebzeyi gönül rahatlığıyla ver canım

bende dün aksam üstü kabak,patates püresi yaptim icine keci eyniri koydum cok güzel oldu yumusacik bayila bayila yedi ...... birde ayriyetten kabak ve havuc haslamistim onuda bir iki saat sonra bir iki kasik yedi hele suyunu cok sevdi suyunu dökmüyorum pürey sulandiriyorum suyuyla hem vitaminleri cöpe atmamis oluyorum

birazdan meyva püresi ve peynirini vericem

yemiyor asiyecim herşeyi deniyorum ama yok ağzını açmıyor inatçı keçi
ama hasta kuzum ondan sanırım

canım geçmiş olsun belkide ondardır o zaman sık boğaz etme içi almıyor olabilir.ömer yusufta 5 ölçek içiyor mama iki 3 gündür bizdede iştah sorunu var

sevgicim ben ikraya bir kere googlenin devam sütünü denemiştim sevdi şu an aptamil 2 yi içmiyor ama googleyi içmişti tadı gayet güzel sütü anımsatıyor aptamil gibi değişik bir tadı yok mumallabiyede 2-3 kaşık koyulduğunda sütle yapılmış gibi olmuştu ben tavsiye ederim.

kizlar az önce ne oldu...

ben kendime diyet yogurt almistim yerken tan öyle bi baktiki kasigin ucuyla tatirdim bayidi ama veremedim daha keske keci yogurdu olsa verirdim sütünü alip kendim denesem yapamam dedim
inanin 2 dk ya kalmadi kapi caldi alt komsum...... bio keci yogurdu almis hic bi katki maddesi yok icinde baska bisey dileseymisim olcakmis cok sevindimmmmmmmmm ogluma yogurt vericem simdi teyzesi bayildiiii

kızlar ben bu gün ikraya ilk defa yeşil mercimek çorbası yaptım şimdi uyuyor uyanınca yedirmeyi düşünüyorum bakalım sevecekmi birde gaz yaparsa endişesi var ama çok güzel pişirdim her şeye rağmen yedircem inşallah gaz yaparsada çıkarırız uğraşırız artık napalım tek yesinde meleğim..

az önce muzu armutla ezip vermeye kalktım ama sonuç hüsran öğürüp durdu tek tek seviyor meyveleri ama muzu pek sevmiyor galiba

Son düzenleme:
ınteraktif > Tüketici Köşesi

Faydalı Bilgiler
28.12.2005 | Yoğurdun doğal mucizeleri nelerdir?

Yoğurt, vücudumuz için mucizevi etkilere sahip çok önemli bir besin kaynağıdır. Yapısı ve içerdiği besin değrelrei nedeniyle insan sağlığı açısından kaynağı sütte bile olmayan faydalara sahiptir.

Vücudumuz yoğurdun içindeki kalsiyum ve proteini süte göre daha çabuk emer. Bu nedenle yoğurt kemiklerin gelişimi açısından süte göre daha etkilidir.
Yoğurt, zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden mide ve bağırsak hastalıklarından mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korur.
Kolesterol emilimini azaltır.
Yoğurt probiyotik aktiviteye sahiptir. Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalıklarının tedavilerinde kullanılır.
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller.
Sindirimi kolaylaştırır. Çünkü, vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.
Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.
Bazı bünyeler yapısı gereği sütteki laktozu sindiremez. Bu durum fiziksel rahatsızlıklara neden olur. Sütte bulunan laktoz, yoğurtta laktik asite dönüştüğünden, bu kişiler gerekli besinleri yoğurttan sağlayabilir.
Yoğurt, güzellik için de çok önemli bir besin kaynağıdır. Cilde, mucizevi bir parlaklık kazandırır. % 61 oranında yağ yakıcı özelliği nedeniyle formda kalmanızı sağlar.
Tüketici Köşesi

Sağlığımız ıçin Bunları Biliyor Musunuz?
20.04.2006 | Bunları mutlaka yedirin

Bir çocuk doğru yeme alışkanlığını nasıl edinebilir, bunu bir yaşam biçimi haline nasıl getirebilir? Sağlıklı büyüyebilmesi için çocuklara neler yedirilmeli? Belki de en önemlisi bu besinleri sevdirmenin yolu... ıpuçlarını diyetisyen Günay Turan veriyor.

Aile, bir çocuğun yeme alışkanlığının gelişmesinde en etkili ortamdır. Çocukluk dönemindeki ilk öğrenme, yakın çevresindeki bireyleri taklit etme biçimindedir. Yemek yeme alışkanlıkları aile sofrasında edinilir. Anne ve babanın sevdiği yiyeceklere karşı çocukta aşırı istek oluşurken, sevmediklerine de tepki gelişebilir. Bir çocuğun mönüsünde yer alması gereken ana besin grupları, beş başlık altında değerlendirilir.

Et ve türevleri
Et, balık, tavuk, yumurta, fasulye, mercimek gibi besinler bu başlık altında toplanır. Bu besinler iyi kalite protein ve mineraller açısından zengindir. Kasların güçlenmesi, kan yapımı, vücudun sağlıklı büyümesi ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Çocuk, bu grup besinlerden günde 2 veya 3 porsiyon tüketmelidir.

Süt ve türevleri
Süt, yoğurt, peynir ve benzeri ürünler bu grupta yer alır. Süt, insan organizması için gerekli pek çok besin ögesini (protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineraller) bileşiminde hemen hemen yeterli ve dengeli bir şekilde barındıran bir besindir. Yarım litre süt içen bir çocuk, B12 vitamini ihtiyacının yüzde 66’sını, A vitamini ihtiyacının da yüzde 41’ini karşılayabilmektedir. Süt proteini insan organizmasında yüzde 80 civarında kullanılarak yeni dokuların yapımı, eskiyenlerin de onarımı niçin gereklidir. ınsan beslenmesinde gerekli olan kalsiyumun süt ve süt ürünleri olmadan alınması mümkün değildir. Yeni doğmuş bir bebeğin vücudunda ortalama 30 gr., yetişkinlerde ise 1000-1200 gr. kalsiyum bulunur. Vücuttaki kalsiyumun yüzde 99’u kemik ve dişlerde, geri kalanı vücut sıvılarında bulunur. Kemik dokusu sürekli olarak yapılır ve yıkılır. Büyümenin hızlı olduğu çocukluk ve ergenlik döneminde kemik yapımı çok hızlıdır, bu dönemde artan kalsiyum ihtiyacını karşılamanın en iyi yolu, emilebilir kalsiyum içeriği yüksek olan süt ve süt ürünleri tüketimini artırmaktır. 1 bardak süt = 240 mg. kalsiyum, 30 gr (1 kibrit kutusu) peynir 147 mg. kalsiyum,1 kase yoğurt 330 mg. kalsiyum içermektedir. Kalsiyum tüketimiyle kemik yoğunluğu arasında sıkı bir ilişki vardır. Kemik yoğunluğunun en üst noktaya ulaştığı 25-30 yaşlarına kadar tüketilen kalsiyum, kemik yoğunluğunun artmasını sağlamakta, böylece sonraki yaşlarda görülen osteoporozun erken görülme riskini azaltmaktadır. Kalsiyum, kemik yapımından başka kanın pıhtılaşması, sinir iletiminin sağlanması ve kalp atımının denetlenmesi için gereklidir.

Tahıllar
Temel enerji kaynağı olan tahıl grubunda ekmek, makarna, pilav gibi besinler yer almaktadır. Bu grup bitkisel protein ve B grubu vitaminler açısından zengin kaynaklardır. Günde 4 porsiyon önerilmektedir.

Sebze ve meyveler
Bu besinler bol miktarda C vitamini içerirler. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler A, B ve C grubu vitaminleri açısından zengindir. A ve C vitaminleri çocuğun büyümesi ve hastalıklara karşı korunması için gereklidir. Günde en az 4 porsiyon önerilmektedir.

Şeker ve yağlar
Bu grup besinler vücuda enerji sağlar. Bunlar şekerler ve şekerden yapılan besinler, pekmez, bal, reçel, tereyağı, zeytinyağı ve diğer bitkisel sıvı yağlardır.

Alışkanlıklar...
Bir çocuğa kazandırılması gereken diğer bir alışkanlık, öğün düzenine uyması ve tabağına konan besinleri bitirmesidir. Çocuğa yiyecekler küçük porsiyonlar halinde verilmeli, bitiremeyeceği miktarlar için ısrar edilmemelidir. Şişmanlığa eğilimli veya aşırı iştahsız olanlar dışında çocuğun yiyeceği miktar, kendi isteğine bırakılabilir.

Sabah, öğle ve akşam öğünleri dışındaki öğünler, çocuğun beslenmesi izlenerek, yani öğünlerde tükettiği besin miktarları gözlemlenerek oluşturulabilir; kuşluk (sabahla öğle arası), ikindi (öğleyle akşam arası) ve yatarken, meyve, süt, ayran veya peynir-ekmek gibi besinler verilebilir. Gününü yuvada geçiren veya başka kişilerin baktığı çocuklar için anneler, günlük tükettikleri besinleri sürekli denetlemeli, özellikle akşam yemeklerinde çocuğa sevdiği yiyecekleri hazırlayarak, oluşabilecek günlük beslenme açığının önüne geçmeye çalışmalıdırlar.

Yaş gruplarına göre kalsiyum ihtiyacı

0-12 ay: 500-600 mg.
1-9 yaş: 400-500 mg.
10-15 yaş: 600-700 mg.
16-20 yaş: 500-600 mg.
Yetişkinler: 500 mg.
Yaşlılar: 800 mg.
Sağlık Pınarım

ben verdim canım yeşil mercimek çorbası rondodan geçirerek verdim gaz problemimiz de olmadı sevdi de fakat fazla vermedim yeşil mercimek kuvvetle ne de olsa ağır gelirse diye korktum

evet bende yedireli 2 saat falan oldum henüz bir gaz belirtisi yok şükür ama pişirirken içine az bişey kimyon ve muskat koydum gaz yapmaması için ve kızım maşallah çoookk severek yedi.

huriyecim tarifini nasıl yaptın canım ben çok karadan uydurma yaptım ama bayıldı kızım yeşil mercimeği haşladım blendırdan geçirdim tekrar tencereye alıp kısırlık bulgur ve az bişey tarhanayı suyla ezerek içine ekledim muskat ve kimyon koydum inmesine yakın 1 tatlı kaşığı unu 1 dolu çorba kaşığı yoğurtla çırptım içine bunuda ekledim çünkü çok cıcvık olmuştu 1 taşım daha kaynatıp kuru nanae atıp ocaktan aldım içinede ekmek ufaladım bir kaseden biraz az yedi maşallah hemde severek ağzını kendi isteğiyle açarak bu tamamaen doğaçlama bir çorba oldu sen nasıl yapmı9ştın tarifini verebilirmisin?

arkadasım gunaydınbirsey sormak ıstıyorum bu muskat nedir?ozur dılerım daha once duyamadım ayıplama benı aktarlarda satılan kucukhındıstan cevızımıdır bu yoksa alakası varmıdır onunla.bırde nasıl ne kadar kullanıyosun onu benım bebegım cok zor yıyor corbaları hatta yemıyor desem yerıdır.ona nasıl beslenme alıskanlıgı edınebılırım banada tavsıyelerde bulunurmusunuz.agun saatlerınız nasıl bızım uyku saatlerımızde duzensız su aralar kahvaltıyı hıc yemyor yumurta sarısını ve beyaz peynırı ekmek ıle karıstırıp vermeye calısıyorum ama almıyor sen ve sızler nasıl yapıyosunuz bana tagrıf verırmısınız.lutfen yardımcı olursanız sevınırım.tşekkurler:kedi:

ArkadaŞlar ne kadar gÜzel bu saatlerde hepınız mınık yavrularınızlasınız. Benım yavrum 7 ay 8 gÜnlÜk. Adı akın. Bıraz Önce enı emmeye geldı. Ben ıŞe baŞlayalı 2 hafta oldu. Onu Çook ÖzlÜyorum. Her dakıkamı onunla geÇırmek ıstıyorum ama mÜmkÜn deĞıl. Sadece sabah ÖĞlen ve akŞam emzırıyorum bıde gece uyandıĞında. Sızın saydıĞınız yemeklere bzı mecburıyetten baŞlayalı 2 hafta oldu ŞÜkÜr hıÇbır sorunu olmadı.

Yavrularınızla geÇen her dakıkanın kıymetını bılın....
Hepsını mınık ellerınden ÖpÜyorum

kızlar kardelen biliyorsunuz bikaç gündür sadece mama içiyor
ve şimdi onuda azalttı bende biberon mamasının içine kaşık maması karştırıyorum
kalorisi artsın diye sütünün içine pekmez cicibebe koyuyordum zaten başka ne koyabilirim
mesela meyva eklesemm biberon mamasına olurmu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…