2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

canım çocuk büyütürken diye bir bölüm var oraya bakarsan orda tuvalet eğitimi ile ilgili topikte faydalı şeyler var...

beg canım bu yulafın bi markası varmı bende alıyım nasıl bişey hiç almadımda

ben 4 aylıktan beri veriyorum bebe büsküvisi hiç ishal falan yaptığını görmedim canım.ben ülker heronun bisküvisini alıyorum bim den orda çok satış olduğu için devamlı taze oluyor.diğer marketlerde içinde paramparça oluyor bende ne kadar yediğini anlayamıyorum burda genelde ezilmemiş oluyor.

bu sabah bizde 150 cc mama ile güne başladık şu ana kadar 2 tane büyümix bir kase çorba (içine ekmek doğranmış halde)yarım kase meyve püresi ve 150 cc mama yedik.şuan uyuyor uyanınca yine 150 cc mama içer akşam sofrada bizimkilerden otlanır eğer çabuk uyumazsa bu gece pirinçli mama vermeyi dşünüyorum.bugün hastalık sebebiyle kahvaltıyı atladık

sevgici eti marka lifalif yulaf ezmesi yazıyor üzerinde sarı bir kutusu var gerçekten tadını ben bile sevmeye başladım bulmak için bir kaç market dolaştım ama büyük marketlerde kesin vardır canım ama almanı tavsiye edrim netten baktım bizler için bile inanılmaz faydalıymış hücreleri yeniliyormuş kolestrolü düşürüyormuş ben bile günde 1 öğün yesemmi diye düşünmeye başladım bebeklerimiz için kemik gelişimi için falan çok iyiymiş netten araştırabilirsin.. ben genelde ya kahvaltıda veriyorum yada biraz çorbalarına ekleyiveriyorum zaten çabucak yumuşuyor tam bebekler göre bişey kardelen pürtüklü yüyemiyorsa önce blendırdan geçirip kullanadabilirsin bizimki artık pürtüklü yediği için ben öylece veriyorum pek sorun olmuyor

mısır unlu bebek kahvaltısı
2 tane kuru kayıs kuşbaşı doğrayıp haşlıyorum 1 çay kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı mısır ununu pembeleştiriyorum kayısılı suyu mısır ununa döküp hızlıca karıştırıyorum 5 10 dk pişiriyorum tel süzgeçten geçirip birer tatlı kaşığı tahin ve pekmez koyuyurum 1 tanede ceviz eziyorum içine alsana bomba gibi bir kahvaltı hayaletorka arkadşım benim ikra cık pek bir seviyor bu kahvaltıyı denemeni tavsiye edrim mısır unu güzel bir lezzet veriyordenemeni tavsiye edrim ..

sağol canım yarın alıyım bende kahvaltısına katarım
kardelene çok kaka yaptırıyor cicibebe ya
dün akşam sütle karıştırıp verdim bugün
sürekli bez değiştik vermicem bidaha
buarada kızlar kıyma aldım bugün bana şöyle bebeğinde yiyebileceği sulu köfte tarifi
yazarmısınız biliyorsanız nasıl yapıyım

Sevgi yalnız yulafta bayağı bir okkalı kaka yaptırıyor hani çünkü bağarsakları çalıştırıyor ama 2-3 kere yaptırıyor okadar dediğin kadar çok değil tabiii...ama en azından faydalı olduğunu biliyoruz önemli olan o..

yulafmı? aa evet bende size bunu soracaktım meyveli yulaf ezmesi diye bi tarif buldum ama yılaf nasıl bişey ne zaman verilir bebeğe yararı zararı nedir bilmiyorum

ben dün ilk defa fatoşumun verdiği kıymalı irmikli oorbayı yaptım ilk defa kıyma verdim
tabi blandıra vurduk herzamanki gibi çok sevdi çok yedi valla fatoş benim bile çok hoşuma gitti
bugünde domates havuç haşlayıp cicbebe attım içine ama pek yemedi zaten pekte güzel olmadı

ya hergün yeni tarif çok zor ya tıkandım artık valla

fatoşun tarifleri çok işime yaradı çok

çınar bey her yediğinde fatoşa dua ediyorum
fatoş o tarifler eskidi canım yeni tarifler bekliyorum

yelizcim epeydir sitede sana rastlayamamıştım canım birde çınar beyin tarifleri sevmesine çok sevindim değişik tarifler yazayım alta canım birde nacizane bir fikir vermek istiyorum ben öyle yapıyorum bak şöyle 250 gr iki kere çekilmiş yağsız kıymayı küçük bir tencerede 3 su bardağı suyla yaklaşık 20-25 dk kadar haşlıyorum yaklaşık 1 bardak kadar içinde su kaldığında blendırdan geçiriyorum böyle hafif suluca etli bir karışım oluyor onu kaşıkla buz küplerine doldurup dondurucuya atıyorum donunca çıkarıp küpleri buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atıyorum bu küplerden hahtada 2yada 3 kere çorbalarına 1 küp atıyorum tavuk ve hindiyide aynı yöntemle yaptım yalnız tavuğu yaparken içine kabak ve havuçta ekledim çok güzel oldu birde saksılarımda ve ablamın bahçesinde çıkan semizotlarınıda haşlayıp blendırdan geçirdim ve ağustos ayında aldığım yayla domateslerinerde aynı işlemi uyguladım m kış için salça kullanmak işstemiyorum yani şu anda minik ikracık için kışa tazecik yaz sebzeleri ve et küpleri hazır durumda poışetler dolusu dondurucumda bu yıl kendim yerine dondurucumun bir bölüğmünü ona ayırdım senin anlayacağın yani yaz bitmeden kış için bebeciğine hazırlamak istersen diye bir fikir sunmak istedim
Elifcim ben yulafı ETı markaLıFALıF diye bir markasını aldım yulafla yemek tarifleride var bende istersen yardımcı olurum bebeklerimşizin kemik gelişimi için yulaf inanılmaz faydalı ve kabızlık içinde süper çözüm birde sıcak suyla kısa bir sürede tam bebeklerimizin yiyebileceği şekilde lapa gibi yumuşacık oluyor yemeleride çok kolaylaşıyor haliyle..

YELİZCİM işte tarifler hayatım umarım çınar bunlarıda severek yer
BALKABAĞI ÇORBASI
1 çorba kasesi küb doğranmış balkabağı 1 küp doğranmış patates 1 soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
yağ hariç bütün malzemaler yumuşayasıya kadar haşlanır fazla koyu olmayan bir püre elde edilir bebek 1 yaşından büyükse sebzeler su yerine sütle haşlanır
HAVUÇ ÇORBASI
3 yemek kaşığı rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç yarım tatlı kaşığı un fındık kadar tereyağ 250 gr su 2-3 yemek kaşığı süt (arzuya göre süt kullanılmayadabilinir)
yağda unu hafif pembeleştirin suyu ekleyin sürekli karıştırarak 2-3 dk pişirin ve havucu ekleyerek yumuşayası kadar pişirin sütü ekleyip hemen ocaktan alın
FIRINDA ISPANAKLI KÖFTE (Bu müthiş bişey ben hiç denemedim ama erline verip kemirmesi için en kısa zamanda denemek istiyorum)
1patates 100 gr ıspanak 1 yemek kaşığı lor peyniri 1 tatlı kaşığı tepeleme un
haşlanmış patatesi rendeleyip içine un ekleyerek yoğurun diğer bir yerdede haşlanmış ıspanağı lor ile yoğurun patatesihamur 3 e bölüp yuvarlak yapın ve içlerini çukurlaştırın içli köfte gibi açın ıspanaklı harcıda 3 e bölün ve patatesli köftelerin içine doldurun köftelerin açık ağızlarını kapatın hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine zeytinyağı ve yoğurt karışımı sürüp 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarasıya kadar pişirin 1 yaş üstü bebeklere üzerlerine kaşar rendeside koyulabilinir
ELMALI PUDİNG
3tane elma yarım fincan elma suyu yarım fincan YULAF 1 fincan haşlanmış bulgur 1-2 bardak su ekleyerekhepsini yumuşacık pişirin blendırdan geçirin içine 5 tane kabak çekirdeği içi 1 ceviziçini ezip birazda tarçın ekleyerek bebeğe yedirilir
DEĞİŞİK YAYLA ÇORBASI
1 SU BARDAĞI YOĞURT YARIM ÇAY BARDAĞI BULGUR 1 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK YARIM ÇORBA KAŞIĞI UN YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT 1 YUMURTA SARISI BEN ALERJİMİZ OLDUĞU İÇİN KOYMUYORUM TEREYAĞ NANE
öncelikle tencereye yoğurt un yumurta un koyulup çırpılır süt irmik bulgur 1-2 bardak su eklenip karıştırılarak pişirilir biraz nane ve tereyağını katıp 10 dk pişirilkir
İRMİKLİ ARMUT
20 gr irmik 1 bardak süt yada su çeyrek bardak pekmez yarım armut
irmik pekmez ve sütü pişirin armududa rendeleyip ekleyin 5 dk pişirin ılık olarak yedirin bu mamayı kayısı şeftali elmaylada yapabilirsiniz
SEMİZOTU YEMEĞİ
YARIM PATATES 1 DOMATES 1 SOĞAN 1 AVUÇ SEMİZOTU DOĞRANMIŞ 1 ÇAY BARDAĞI SU 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI DOMATESİN KABUĞUNU SOYUP BÜTÜN SEBZELERİ ÇOK KÜÇÜK DOĞRAYIN SUYLA BİRLİKTE PİŞİRİN PİŞİNCE OCAKTAN ALIP İÇİNE EKMEK UFALIYARAK BEBEĞE YEDİRİN PÜTÜRLÜ YEMİYORSA BLENDIRDAN GEÇİRDİKTEN SONRA EKMEK UFALAYIN
ENGİNAR ÇORBASI
1 enginar göbeğini haşlayıp püre yapın yada çatalla ezin 1 çorba kaşığı unu 1 çorba kaşığı yoğurt yada 1 çay bardağı sütü çırpıp çorbaya ekletin 5 dk pişirip biraz tereyağ ekleyerek ocaktan alın
YULAFLI BEZELYE ÇORBASI( BU BİZİM FAVARİ YEMĞİMİZ İKRA BAYILA BAYILA YİYOR DENEMENİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM)
1 çay bardağı haşlanmış bezelyenin içine 2 kaşık yulaf ekleyip1 soğan ve 1 rende patates birer dal maydonoz ve dereotu ekleyip yumuşayana kadar pişirin 2 kaşık yoğurdu biraz suyla çırpıp çorbaya ekleyin bir taşım kaynatıp blendırdan geçirin
ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN BÜTÜN BEBEKLERİMİZE

fatoş harikasın valla yarın şu irmikli armutu bi denicem inşallah yer
buarada ben bugün kızıma kıymalı patates yaptım ama hasta diye yediremedim
yarın inşallah onuda yer kuzum

Sevgi sende artık yemek olarak veriyorsun sanırım blendırdan geçirmiyorsun bu arada kardelenin kilo almasına çok sevindim şu bezelyeli yulaflı tarifide denemeni tavsiye ederim kardelenin bu tarifide yiyeceğini düşünüyorum zaten zorlama başladıysa yemeye azar azar yedir canım ...
Bende bu gün ilk defa ikranın kahvaltısını biraz önce bulamaç şeklinde değilde ayrı ayrı yedirdim 1 domates rendeledim 1dilim peyniri akşamdan ıslatmıştım onu ayrı bir tabağa koydum 1 çiçek brokoli hahaşladımonuda ezip bir tabağa koydum ayrıyeten birazda tahinle pekmez koydum bu kadar bvirincisi labne peynirin dışında ilk defa ikra bu gün beyaz peynirle ekmeği bayıla bayıla yedi ikincisi domateside ekmek ve biraz peynirle elimle yedirdim onuda sevdi brokoli haşlamasını normalde zaten ekmekle 1 kase yiyyor onu genelde gün aşırı veriyorum gelelim tahinle pekmeze 1 kere ekmeğe batırıp verdim onu sevmedi tiksinerek yedi zorlayıp vermedim ama arkasına 3 çay kaşığı pekmez verdim emzirip yatırdım şu anda uyuyor
Farkındayım biraz saçma bir kahvaltı menüsü oldu ama bu gün ilk defa ayrı ayrı yedi ama ne kadar yediğinide tam kestiremedim doğrusu
Haydi bakalım kızlar şimdi sizde bana bir akıl verin ikranın yumurta alerjisi olduğu için 2 yaşına kadar yumurta ve içinde yumurta bulunan poğaça kek bisküvi vs şeyeler yasak ben ikraya ayrı ayrı kahvaltı yaptırmak istesem kahvaltıda neler verebilirim yaa bana uygun ayrı ayrı olacak şekilde kahvaltı menüsü hazırlayabilirmisiniz kızlar banada bir yardımcı olun hadi bakalım
Her gün her günde peynir domates olmazki başka alternatif ne olabilir acep haydiii kızlaar fiiikiiirrr lütfeenn ve güzel güzel menüler...

Yulafı (Avena Sativa) sadece güzel bir at yemi olarak düşünmek yanlıştır. İnsan için de şahane bir gıda maddesidir. Asırlar boyu bu kıymetli nebat insanlar tarafından ana besin maddesi olarak kullanılmıştır. Yulaf unu su ve sütle birlikte pişirilirse bebekler için son derece kıymetli bir mama elde edilmiş olur. Bu mama bebeğe devamlı olarak yedirilirse yavrunun sıhhati garanti altına alınmış olur. Bebek rahat uyur.Büyümesi hızlanır. Zira bu nebatta bebeğin ve küçük çocuğun muhtaç olduğu her şey vardır. Yalnız küçükler için mi? Hayır; büyüklerde yulaf unundan yapılan yiyeceklerle beslenirlerse mide rahatsızlıklarından, bilhassa mide ülserinden kendilerini korumuş olurlar.

Şifalı nebatlar arasında müstesna bir yeri olan yulafın anavatanı Anadolu ve kuzey Mezopotamya’dır. Tropik bölgeler hariç bugün dünyanın her köşesinde ziraatı yapılmaktadır. Yulaf taneleri (Fructus avenae) ilaçtır. Samanı da ilaç değerindedir. Yulaf tanesinde çok kıymetli proteinden başka glukonine, acit pantothen, karotin, silisli asit, kalsium, mangan, kobalt, karbonhidrat gibi aktif maddeler ve bol miktarda B1, B2, B6, E vitaminlerinin yanında az miktarda da fosfor bulunmaktadır.

FAYDALARI

Yulaf; mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerine, gastrit ve safrakesesi hastalıklarına, şeker hastalığına ve kabızlığa karşı kullanılır. Bir miktar yulafın su içinde bekletilmesi ile elde edilen mayi öksürüğe bire birdir
YULAF ÇORBASI
2 yemek kaşığı yulaf tanesi,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 bardak su, biraz tuz.

Önce su kaynatılır, yulaf ilave edilir. 10 dakika kaynatıldıktan sonra tereyağı ilave edilir. Çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Yulaf çorbası kuvvet ve sıhhat kaynağıdır. Bilhassa nekahet döneminde hastanın biran evvel yataktan kalkmasına yardımcı olur. Yulaf çorbası ishallerde hastaya devamlı olarak verilmelidir. İshale karşı; yulaf çorbası harikalar husule getirir. Bu çorba devamlı yenirse mideyi kuvvetlendirir. Yaşlı insanlar için bu çorba şahane bir uyku ilacıdır. Yatmadan evvel yenilen bir tabak yulaf çorbası rahat bir uykuyu garanti eder. Çocuklara da bol miktarda B vitamini ihtiva eden bu çorbadan yedirmek gerekir.

1 tatlı kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı tahin

1 muz (8 aydan küçükler için yarım muz kullanın)

1 kase yoğurt

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Muz ve yoğurdu parçalayıcıdan geçirip pürüzsüz hale getirdikten sonra yulaf ezmesi, tahin ve kardeşi pekmezi ekleyip bir güzel karıştırın.

Ben buna enerji yoğurdu diyorum :)

Afiyet olsun
Gönderen hanimelipasta.com zaman: Pazartesi, Aralık 01, 2008
Etiketler: Ara Öğünler, Tatlılar Yulaf, pek çok derdin devası olan bir tahıl. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu tazeleyip adeta yeniden yapılandırıyor. Yulaf, hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücrelerin yenilenmesinde son derece etkili bir besin. Yüksek dozdaki enerji verici özellikleri nedeniyle sınavlara hazırlanan öğrencilere, bebek bekleyen anne adaylarına, sporculara, soğuk havalarda çok üşüyenlere, sık hastalanan küçük çocuklara, büyümekte olan çocuklara ve nekahat dönemindeki hastalara çok fayda sağlıyor. Ayrıca vücuttaki ağır metallerle birleşip bu maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor. Moskova Devlet Üniversitesi bilim adamları, yulafın çok değerli bir sağlık iksiri olduğunu belirterek Rusların uzun yıllardan bu yana ağır metal zehirlenmelerine karşı yulaf kullandıklarını ifade ettiler.

Brokolinin faydalarına gelince; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mineral ve demir eksikliğini gideriyor, alyuvarların oluşumunda önemli bir yere sahip olan folat maddesini içeriyor.Ne yazıkki bebeklere brokoliyi yedirmek için, faydalarını saymak işe yaramıyor. Bir çok bebek keskin kokusu nedeniyle brokoliden pek hoşlanmıyor. Brokoli ile hazırlanan yemek tarifleri içinde bebeklere en uyan tarif bu. Malzemeleri size ilginç gelebilir ama pişince tadı güzel oluyor.
Brokoli nasıl pişirilir?
En iyi yöntem buharda pişirme, böylece besin değerinin sadece %7 si kayboluyormuş. Buhar pişiriciniz yoksa bir tencereye biraz su koyup üzerine ateşe dayanıklı bir süzgeç yerleştirin. Brokoliyi çiçeklere ayırıp sap kısımları aşağı gelecek biçimde süzgeçe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Su süzgeçe değmemeli. 10-15 dakika haşlayın

Elmalı Brokoli Püresi

Malzemeler
200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
1/4 elma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı elma suyu
1 tutam tarçın
1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için
1/2 çay bardağı su
Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ispanaklı patates köftesi
1 ortaboy patates
100 gram ayıklanmış ıspanak
1 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tepeleme un
tuz -1 yaş ve üzeri bebekler için
Ispanaklı Köftenin Tarifi
Patatesi haşlayıp rendeleyin. İçine unu ilave ederek yoğurun. Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün. Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin. Patatesle hamuru 3'e bölüp yuvarlak şekiller yapın, içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın. Ispanaklı harcıda 3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın. Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Ispanaklı Mercimek Çorbası

2 yemek kaşığı sarı mercimek
1 tatlı kaşığı doğranmış soğan
1 küçük havuç
yarım salçalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml sıcak su
1 kase doğranmış ıspanak
deniz tuzu - (1 yaş ve üzeri bebekler için)

Mercimek Çorbamızın Tarifi

Zeytinyağda soğan ve havucu soteleyin. Biber ve yıkanmış mercimeği katıp bir iki defa çevirin. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. (Mercimekler yumuşayana kadar) Ispanağı katın ve 5 dakika daha pişirin. Tel süzgeçten geçirerek çorbayı ezin. Bu çorbaya kimyonda çok yakışıyor.

Meyveli Yulaf Ezmesi
Bu meyveli yulaf ezmesi tarifi 6 aylık bebek yemeği olarak hazırlanmış,bence içinde süt olması nedeniyle 9 aylık bebeklerden daha küçüklerde sade su ile yapılsa daha iyi olur.Bebek büyüyünce su ve süt karışımı ile bu tarifi hazırlamak daha iyi olur.

1 büyük elma
1 büyük armut
4-5 adet doğranmış kuru kayısı
4 yemek kaşığı su
150 ml süt
15 gr yulaf ezmesi
Meyveli Yulaf Ezmesinin yapılışı:

4 yemek kaşığı su ile meyveleri bir tencerede 5 dakika haşlayın.Su(ya da süt )ile yulaf ezmesini kaynatıp 3 dakika demlendirin,son olarak meyvelerle yulaf ezmesini karıştırın.

Turuncu Çorba

1 küçük kabak
1 küçük havuç
1 küçük salçalık biber
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı sıcak su
1 tutam deniz tuzu (1 yaşından büyük bebekler için)

Sebzeleri rendeleyip zeytinyağ ile birlikte tencereye koyun. Tencerinin kapağını kapayıp arada karıştırarak kısık ateşte beş dakika pişirin. 2 bardak sıcak su ile pirinci ilave edin. Sebzeler ve pirinç pişince çorbamız bebeğimiz için hazır,tel süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirin.(biberin kabukları ayıklanmış olur)

Semizotlu bebek çorbası
200 gr semizotu
1 ortaboy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Yoğurtlu Karnıbahar Çorbası

3/4 kase ince doğranmış karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1 tutam tuz (1 yaş ve üzeri)

Sarımsağı zeytinyağda kekik ile birlikte soteleyin. İnce ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun. 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip kapağını kapatın. Karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin. Tel bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin. Tencereyi tekrar ateşe koyun. Karnıbahar püresine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Afiyet olsun.

niye saçma olsun fatoşçum bence çok güzel bir kahvaltı olmuş bravo sana valla kırk yıl düşüsem brokoli yulaf aklıma gelmezdi ben ek gıda işinde biraz beceriksizim kahvaltı konusunda bende tıkanıyorum
bugünkü kahvaltımız rendelenmiş domatese ekmek içi ufaladık başka bir kaseyede labne peynir ev yapımı çilek reçeli ve kahvaltılık bir küp danino ekleedim ikisinide yedi sade bir kahvaltı yaptı bugün
şimdi uyuyor kalkınca senin şu armutlu irmiği denicem inşlalh yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…