2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kusura bakma biraz geç oldu canım sen baya karıştırmışsın benim oğlum böyle karışık şeyleri yemiyor ben en fazla üç çeşitten yapıyorum mercimekle bulguru haşladım erittiğim 1 çay kaşığı tereyağı ve zeytinyağını ekleyip blendıran geçirdim ve öyle yedirdim sen baya güzel yapmışsın ya bir de ben malum çalışıyorum çorbalarını da öğlen veriyorum ve cezvede pişiriyorum çok fazla zamanım olup uğraşamıyorum anlayacağın

KIZLAR BISEY SORUCAM BENDE MERCIMEK CORBASI YAIYORUM COKDA VERMEK ISTIYORUM AMA KABUKLU BAKLIYATLAR BIR YASINDAN ÖNCE YASAK DEGILMI ??

bugün keci yogurdu ve icine bir kasik ekmez karistirdim cok sevdi teyzeleri ilk defa verdim bayildi pekmezl yogurda :))

yok canım yasak değil bakliyat bize doktor hatta verin dedi çorbalarına azar azar karıştır demişti ...

benimki her gittiğimiz yerde baklavalara göz dikti.mecburen tadına baktırdım yoksa tatlı şeylerle tanışmasını geciktirmeye çabalıyorum

biz artık herşeyin tadına bakıyoruz normalde hiçbişey yemiyor çünki
ama bizim yediklerimize ağzı kocaman açık dün balık yedi bikaç çimdik :)
sonra tavuk dönere sulandı zeytin yağlı dolma yedi biraz kavanoz meyvası
mamayıda içmek istemiyor artık uyurken tıkıyorum ağzına

ezgim35 arkadaşım dediğin doğru muskat dediğin küçük hindistan cevizi niye ayıplyayım hayatım hepimiz bilmediklerimizi burda birbirimizden öğreniyoruz rahat ol inan her gün bilmediğimiz bir sürü şeyler öğreniyoruz burdan..Ben kızımın 40 ı çıktıktan sonra her gün akşam yatarken 3 buçuk aylık olana kadar muskatı serçe parmağımın tırnağı kadar bıçakla toz haline getirdim çay kaşığınla anne sütüğne karıştırdım verdim bundan beri, 3 buçuk ay ne gaz sorunu yaşadım nede uyku sorunu böylelikle düzenimi oturtmuş oldum 3 buçuk aydan sonra ek gıdaya geçesiye kullanmadım şimdi ek gıdalara geçtiğimde gaz yapabilcek gıdalara mercimek karnıbahar vb gibi rendenin ince tarafıyla rendeliyorum hem hoş bir koku veriyor hemde gaz yapmıyor normalde kendi yemeklerimede muskatı baharat olarak kullanırım okadar faydasını gördümki hem iştah açıyor bebeklerde hem gaz yapmıyor bence muskat Allahın mucizesi bir baharat çünkü kızıma ithal gaz damlaları bile kullandım çözüm bulamadım o zamanlar gaz sorunumuzu muskatla çözmüştüm bir çok arkadaşıma tavsiye ettim hepside gaz sorununu bu şekilde çözdü
ek gıda olayına grelince bebeğinin kaç aylık olduğunu yazarsan bende faydası olacağını düşündüğüm çok tarifler var yazabilirim sana ek gıdaya yenimi geçtiniz bilmiyoırum ama çorba tariflerinden falamn yazabilirim önemli olan birbirimize faydalı olmamaız canım..

acıklaman ıcın cok tşk ederım canım saol.bebegım 7 ayı bıtırdı suan 7,5 aylık olduk.ek gıda konusunda da yardımlarınıbeklıyorum.corbalardan anca zar zor 4-5 kasık yıyoruz daha dogrusu herseyden ole yıyor.ve sonra emıyor sızınkılerde mı oyle az yıyordu ılk baslarda bu normalmıdır?

benimkide 7.5 aylık 10 şubat doğumlu normalde zaten 2-3 kaşık yemeleri yeterli zaten benimkide öyle yiyyor ama senin kastettiğin kaşık nasıl tatlı kaşığımı benimki çorbalardan 2-3 tatlı kaşığı dolusu yiyyor akasından 20 yada 30 dk sonra emmek istiyor geneldede her iki göğsümü emiyor eşim takılıyor zaten bu gidişle bişzim kız ilkokula gidesiye kadar emcek heralde diye.ama muhallebi yada yoğurt tarzı bişey olursa nerdeyse küçük bir çorba kasesi yiyyor ağzuına göre buldumu cadı ben artık genelde blendır kullanmıyorum iyice yumuşayasıya kadar pişirip öylece yediriyorum oda 2-3 kaşıktan sonra heralde yoruluyor çiğnemekten mızmızlamaya başlıyor bendeöyle öğüresiye kadar falan zorlamıyorum severek yiyyor o 2-3 kaşığı sen nasıl yediriyorsun canım..

sana 1-2 tarif vereyim değişik yardımcı olur belki bizimki genelde severek yiyor
kahvaltı 3-4 adet bebe bisküvisi ben bebek ekmeği kullanıyorum 1 dilim tuzsuz peynir yada lor peyniri 1 tatlı kaşığı pekmez yarım çay bardağı ıhlamur ılık 1 tane portakalın taze sıkılmış suyu hepsini ezerek karıştırıp yedirebilirsin
sebzeli kuskus
yarım bardak kuskus 1 soğan 1 havuç yarım kabak fındık kadar tereyağ tereyağdarendelenmiş sebzeleri şöyle bir çevirilir su eklenip sebzeler yumuşuyasıya kadar pişirilir kuskus eklenip suluca pişirilir istenirse sebzeler blendırdan geçirilip tekrar tencereye alınıp kuskus ekelnip pişirilir pütürlü yiyemiyen bebekler için
mısır unlu ıspanak
4-5 dal ıspanak 1 yemek kaşığı mısır unu 1 çay kaşığı tereyağ az miktarda dil peyniri sıcak su
mısır unu yağda hafif pembeleştirilir sıcak su eklenip sürekli karıştırılır 10 dk karıştırılarak pişirilir doğranmış haşlanmış ıspanakta eklenir biraz daha pişirilir blendırdan geçirilir rendelenmiş bir parça dil peyniri eklenerek bebeğe yedirilir

slmlar herkese.inek sutu konusunda bende cok kararsızım. ek gıdaya ılk gecısımızde (6. ayda) memlekette gıttıgım dr muhalelbı tarıfını ınek stuyle vermıs bende verdım bı ay. oğlum cok sevdı ve yedı bı kaseyı. ist a donunce kendı dr muz bı yasına kadar ınek sutu yok dedı. bende bıraktım. suyla,pırınc unu jole gbı ıgrenc oldu hıc yemedı. bende aksmları verecek bısey olsun dıye mılupanın muhallebısını aldım.ama aksamlarıda corba verıyorum donusumlu cunku cok sevıyo. bazılarıda yarı sut yarı su ver dıyolar. bu devırde bebek byutmekne zormus herkes cok sey soyluyooo

maşallah seninkide güzel yiyyo o zaman ezgim fazla bişey ayırt etmiyor heralde bizimkide öyle sende değişik tarifler varsa bizde faydaladnırız yazarsan canım ben birde yulaf ezmesi kullanmaya başladım bebeklerde kemik gelişimi için falan çok faydalıymış netten bakabilirsin canım ben özellikle kahvaltısını yada çorbalarını günde 1 öğün yulafla hazırlıyorum hem kabızlıkta yapmıyor tavsiye ederim canım..

kızlar bebeklere mısır unu kullanıyomusnuz yani mısır unlu tarifleriniz varmı kayın validem köyden getirmiş ama nasıl veririm bilmityorum

kızlar bebeklere mısır unu kullanıyomusnuz yani mısır unlu tarifleriniz varmı kayın validem köyden getirmiş ama nasıl veririm bilmityorum

canım ben bazen (sık değil ama) kahvaltılarında kullanıyorum...tam buğday unu ile eşit oranda karıştırdım..terağı ile çok hafif kavurup suyla pişiriyorum...piştikten sonra içine pekmez-peynir-kayısı filan ekliyorum...öyle yediriyorum...

kızlar benim oğlan ş kahvaltı karışımından yemiyor.tek tek bizim yediğimiz gibi yemeyi seviyor.tabi bu bana zorluk fazlada seçenek yok ama öle seviyor napim.bi peynir ekmek bi yahan pekmez gün aşırıda yumurta sarısı veriyrum.sizler tahanpekmez konusunda bişey biliyormusunuz?bana dr söledim ben kendim yerken verdim ve çok sevdi.şimdi her kahvaltıda az az veriyorum.

çok yağlı canım bence tahin verme pekmezide 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde ekmeğine bandırıp verebilirsin.tek tek yemesi bizi zorluyor ama onlar için çok iyi tadlarına ayrı ayrı alışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…