- Konu Sahibi hayaletorka
-
Bence ekle sÜtÜ ve muzu blanderdan geÇİr ÖĞle dene ama dİkkat et muzu İlk deeyİŞte az ver kabız yapabİlİr. Benİm oĞluma yaptı.
huriyecim tarifini nasıl yaptın canım ben çok karadan uydurma yaptım ama bayıldı kızım yeşil mercimeği haşladım blendırdan geçirdim tekrar tencereye alıp kısırlık bulgur ve az bişey tarhanayı suyla ezerek içine ekledim muskat ve kimyon koydum inmesine yakın 1 tatlı kaşığı unu 1 dolu çorba kaşığı yoğurtla çırptım içine bunuda ekledim çünkü çok cıcvık olmuştu 1 taşım daha kaynatıp kuru nanae atıp ocaktan aldım içinede ekmek ufaladım bir kaseden biraz az yedi maşallah hemde severek ağzını kendi isteğiyle açarak bu tamamaen doğaçlama bir çorba oldu sen nasıl yapmı9ştın tarifini verebilirmisin?
ezgim35 arkadaşım dediğin doğru muskat dediğin küçük hindistan cevizi niye ayıplyayım hayatım hepimiz bilmediklerimizi burda birbirimizden öğreniyoruz rahat ol inan her gün bilmediğimiz bir sürü şeyler öğreniyoruz burdan..Ben kızımın 40 ı çıktıktan sonra her gün akşam yatarken 3 buçuk aylık olana kadar muskatı serçe parmağımın tırnağı kadar bıçakla toz haline getirdim çay kaşığınla anne sütüğne karıştırdım verdim bundan beri, 3 buçuk ay ne gaz sorunu yaşadım nede uyku sorunu böylelikle düzenimi oturtmuş oldum 3 buçuk aydan sonra ek gıdaya geçesiye kullanmadım şimdi ek gıdalara geçtiğimde gaz yapabilcek gıdalara mercimek karnıbahar vb gibi rendenin ince tarafıyla rendeliyorum hem hoş bir koku veriyor hemde gaz yapmıyor normalde kendi yemeklerimede muskatı baharat olarak kullanırım okadar faydasını gördümki hem iştah açıyor bebeklerde hem gaz yapmıyor bence muskat Allahın mucizesi bir baharat çünkü kızıma ithal gaz damlaları bile kullandım çözüm bulamadım o zamanlar gaz sorunumuzu muskatla çözmüştüm bir çok arkadaşıma tavsiye ettim hepside gaz sorununu bu şekilde çözdü
ek gıda olayına grelince bebeğinin kaç aylık olduğunu yazarsan bende faydası olacağını düşündüğüm çok tarifler var yazabilirim sana ek gıdaya yenimi geçtiniz bilmiyoırum ama çorba tariflerinden falamn yazabilirim önemli olan birbirimize faydalı olmamaız canım..
benimkide 7.5 aylık 10 şubat doğumlu normalde zaten 2-3 kaşık yemeleri yeterli zaten benimkide öyle yiyyor ama senin kastettiğin kaşık nasıl tatlı kaşığımı benimki çorbalardan 2-3 tatlı kaşığı dolusu yiyyor akasından 20 yada 30 dk sonra emmek istiyor geneldede her iki göğsümü emiyor eşim takılıyor zaten bu gidişle bişzim kız ilkokula gidesiye kadar emcek heralde diye.ama muhallebi yada yoğurt tarzı bişey olursa nerdeyse küçük bir çorba kasesi yiyyor ağzuına göre buldumu cadı ben artık genelde blendır kullanmıyorum iyice yumuşayasıya kadar pişirip öylece yediriyorum oda 2-3 kaşıktan sonra heralde yoruluyor çiğnemekten mızmızlamaya başlıyor bendeöyle öğüresiye kadar falan zorlamıyorum severek yiyyor o 2-3 kaşığı sen nasıl yediriyorsun canım..[/QUOTE
canım oncelıkle tarıfler ıcın tşk ederım denıcem..mama kaşıgı kullanıyorum mama kasıgı ıle anca 3-5 kaşık işte deemek bu normalıymıs valla bunu ogrendıgım ıyı oldu mesela seftalı rendeledıgımde goturuyor meyve suyunuda cok sevıyr buyumıx de yıyor dedıgın gıbı agzına gore bulunca goturuyor.corbaları falan ıste bebedorun mama kasıgı ıle (ıcı cukur) 3-5 kasık anca tabı bu benım zorumla sonrama ilk aşkımız netegreler MEMİŞ.. :kedi::1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?