2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

Biz 7 aylığız. Oğluşum Sabah kahvaltısını yedi. Sonra yoğurdunu yedi. Şimdi uyandığında meyve vericem sonra kabak, havuç, irmik, ve kıymadan oluşan çorbasını yiyecek.sonra muhallebi yer inşallah. Bunları yiyor ama nasıl yiyor. Oğluşuma yemek yedirmek 1 ,1 buçuk saatimi alıyor. oyunla kandırmayla yiyor. Önceden böyle değildi. Ama iştahı birden kapandı. Yemedi kilo verdi. Şimdi toparladık kendimizi. Yeterki yesin gerekirse 2 saatte uğraşırım 3 saatte

kardelen de yine sapıttı bu saate kadar bikaç kaşık kahvaltı ve yemek yoğurt karışımı yedi
ağzını açıyor bu seferde yutmuyor ya ağzında tutyor delirticek beni valla

Bende bu gün ikraya 1 domataes rendeledim içine 1 soğan 1 diş sarımsak havuç ve kabak rendesi 1 kaşık kıyma 1 rer avuç semiz otu ve ıspanak koydum pişirdim sonra içine 1 rer kaşık bulgur ve pirinç ekeldim birazda zeytinyağı pişince ocaktan aldım şimdi uyuyo kalkınca onu yedircem.

Sabahta yulaf ezmesini kaynar suyla yumuşattım içine domates rendesi 1 kaşık dolusu peynir 1 kaşık pekmez ceviz ve 5 tane kabak çekşirdeği koyup onu yedirdim 1 saat sonrada emzirip uyuttum öğle içinde yukarıdaki tarifi yeptım saat 3 -4 gibide armut ve yoğurt yedirmeyi düşünüyorum yine aralarda anne sütü çünkü onsuz asla durmuyor bu konu ilerde bana çok sıkıntı yaratcak gibi geliyor çocuk çarşıda pazarda bile önce şöyle göğüslerimi eliyle bir yokluyor arkasındanda sokak ortasında kafasını bir gömüyor buda sokak ortasında bir tuhaf oluyor hani...
işte bu günkü menümüz bu akşamada henüz ne yedirceğime karar vermedim..

Teyzeleri ben bu gün kızıma tuzsuz ve baharatsız kıymalı biber dolması yaptım onu yedirmeyi düşünüyorum ilk defa yiycek bakalım sevecekmi?çok merak ediyorum uyansında bir deniycem bakalım yedirmeyi umarım sever kendimize yaparken önce onunkini yaptım ayrı bir tencerede sonrada bizimkine tuz ve baharat atıp tekrar içi karıştırıp kalanını da kendimşiz için yaptım böyle iyide oldu hem..

fatoşum sen de ebru şallı gibi oldun valla. çeşit çeşit yemekler yapıyorsun. hobi haline geldi heralde :)

kardelen hanımın bugünkü menüsünü yazayım hemen
sabah 7:30da 200 cc süt
10-11 arası kahvaltı
3 de tarhana çorbası yanında domates rendesi
5:30da yoğurt
akşam 8 gibide muhallebi
şimdi uyuyor gecede mama içiricem

Vallaha Sevgicim yakında bebek menüleri üzerine bir kitap patlatırsam hiç şaşmayın inan belli bir süreden sonra dediğin gibi zevkli bile olmaya başlıyoır şöyle oluyor ayy geçen gün içine şunu koyduydum onu içinde beğenmedi onu çıkarıp yerine şunu koysam daha iyi olur heralde dur bide öyle deniyeyim belki böyle sever derken bir bakıyosun hakikaten en sonunda çok farkluı lezzetli ve onun seveceği tarzda yemekler çıkıyor bu arada bulgurun sadece pilav kısır ve mercimek köftesi yapımında kullanılmasından ibaret olmadığını anladım yemeklere ve çorbalara inanılmaz lezzet veriyor artık kendi yemeklerimin bir çoğunada bulgur katmaya başladım hem daha lezzetli oluyor hemde folik asit yönünden çok zenginmiş hamilelere ve bebeklere dr lar çok tavsiye ediyormuş bak görüyomusun bebek sahibi olunca neleri öğreniyoruz
Dün kızıma ilk defe pırasa yemeği pişirip yedirdim çok sevdi 3 tane pırasanın beyaz yerlerini yemeğe soğan doğrar gibi incecik doğradım 2 domates 1 havuç rendeleyip 1 kaşık dolusuda kıyma koydum az suyla pişirdim yumuşayıncada bol kısırlık bulgur koydum yumuşacık ve suluca pişirdim içine ekmek ufalayıp yedirdim bu arada biber dolmasınıda sevdi tam 4 tane 2 öğlen 2 akşam olmak üzere 4 tane dolma yedi maşallah gerçi o gün düzemni bozduk 2 dolma fazladan yiyince o gün yoğurt ve meyve yiyemedi ama olsun 1 günden bişey olmaz napalım
maşallah sevgi dün Kardelen ne güzel yemiş şaka maka senin kız açılyor haa demedi deme yakında bu gidişle yeme konusunda ikra hanımı sollayıp geşcek maşallahhhhhhhhhhh kuzucuğa bol iştahlaaaaaaarrrrr...

kızlar bişey sorcam. fatoş senin kız kaç aylık, bi de bebekleriniz ne kadar yeyince doyuyor?

Tekrar yazıyorum once herkese slm..ahmet marankının kıtabını aldım bebekler ıcın saglıklı tarıflerde var ıcınde kıtabın adıŞıfalı yemekler
ornek...
Sebzelı yogurt corbası
malzemeler: 2 yemek kasıgı yogurt,1 adet engınar,1 yemek kasıgı bulgur,1\2 havuc,1 tatlı kasıgı zeytınyag,1 su bardagı su
yapılısı: Sebzelerı pıyaz seklınde dogranır,bulgur ve 1 su bardagı suyla haslanır sonra suzgecten gecırılıp ıcıne yogurt ve yag ılave edılır afıyet olsun Şıfa olsun bebıŞlerımıze

kızlar bende dün oğluşa ne yedirdim onu yazayım sabah 7 de 5 ölçek mama içti saat 9 da kahvaltı yaptı 11 gibi 1 kavanoz meyve püresi yedi sonra uyudu kalkınca saat 2 gibi bir tabak çorba içti 1 dilim ekmekle(kabak,ıspanak,havuç,patates ve pirinçle yaptım kabızlık problemimiz var onun için) saat 4 gibi 2 tane danino yedi 6 buçuk civarı 5 ölçek mama ve gece yatmadan öncede sütlü tahıllı muhallebi yedi. tabi gün içerisinde ben ne yersem oda ucundan yedi:)))

nazar değmesin kardeş. 2 saatte acıkıyor demek ki senin bebe.

09.30 da kahvaltı ettik...12.30-13.00 gibi yeşil mercimek/pancar/havuç karışımı ne idüğü belirsiz şeyi yiyeceğiz:)) yanında elma suyuyla...4 gibi kivi/muz karışımı yeriz...6 gibi muhallebi..9 da yine belirsiz püreyi..00.30 da mama içeriz...

maşallah sizin bebeklere ya özeniyorum valla
benim kız 1 haftadır kusuyoo hiç bişey yemiyo bütün gün bir kase kasık mamasıyla duruyor

bede en sonunda balkabağı buldum ve balkabağı çorbası yaptım sabah kahvaltıda 1 domates rendesi içine 1 dolu çorba kaşığı peynir biraz pekmez ve biraz zeytinyağı zeytinyağını ebemiz çiğ domatese eklememi söyledi vitamin değerini ikiye katlıyormuş o zaman 1 ceviz dövdüm içinede 1 dilim ekmek içi doğradım hepsini yedi arkasındanda yarım muz yedi öğlen bir kase dolusu şehriyeli balkabağı çorbası yaptım içine ekmek doğradım yedirdim yine uyudu kalkınca yarım muz ve 1 erik yedi aralardada emdi bu akşam sadece emip şu anda uyudu bu günkü meniümüz buydu bu gün akşam öğünümüz kaynadı ama çok uykusu vardı uykuluyken kaşıkla yemedi çok zor olduğundan huysuzlaşıyor bende emzirip uyuttum.

ben bu gün kızımabrokoli soğan havuç patates ve muskat koyup haşaldım içine un ve şehriyeyi pembeleştirip birazda bulgur koydum böyle bir çorba yaptım öğlen kendimde yemeyi düşünüyorum bu çorbadan..

bizim uydurma çorbamızda yapılıcak bugun henüz yapmadım
tavuk butlarını düdüklüde haşladım henüz yeni kapadım altını basıncının düşmesini bekliyorum
bir küçük havuç patates ve yarım kabağı doğradım tel şehriyeyi hafif kavurup sebzeleride içine atıp
tavukların suyuyla haşlıcam piştikten sonra içine tavukları didiklicem inşallah sever sevmezsede ben yerim :)))

Kız Sevgi ne güğzel tarif bu böyle okurken bile benim canım istedi dur bende yapayım kuzucuğuma şu çorbadan biraz da kenerından ben tırtıklerım sever sevmezmi hiç Kardelen hanım maşallah olayı aştı artık canım nazar değmesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…