2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

ben yazayım ozaman bugün çiçeğimin yediklerini
klasik sabah altıda 200 cc mama veya inek sütü
9 gibi kahvaltı ettik yumurta sarısı cicibebe ekmek içi süt karışımı yanında domates rendesi
12 gibi 150 cc mama sonra uyudu 4 de tarhana çorbası 8de içine ekmek ufalanmış yoğurt yedi
şimdi uyuyor birazdan süt vericem

canım sen inek sütüne başladınmı?cadıarzuerken değil mi...

kızıma yaptıgım 3 faklı corbanın tarifini yazayım kızlar .belkı sizede fikir olur..

birincisi yogurtlu yarma çorbası..

yarmanın ne demek oldugunu herkes biliyordur heralde bugdayın bır degısık hali işte:)neyse tarife geçeyim.yarım çay bardagı yarma,2 çay bardağı yogurt bir yumurtanın sarısı,bir yemek kaşıgı mısır unu ve 2 bucuk su bardagı et veya tavuk suyu..bunları soguk halde iyice cırpıyoruz tencerede.sonra ateşe alıyoruz.sürekli karıstırmak sureti ile yarmalar iyice pişip ezilene kadar pişiriyoruz..süreklı karıstırmak ve içerisine konulan yumurta sayesınde yogurt kesılmıyor..yarmalar pişince üzerine az zeytınyagı ve nane kızdırıp döküyoruz birazda o şekılde kaynıyor ve ocagın altını kapatıyoruz kuzularımız afıyetle yiyor..

ikincisi daha basit bit tarif.
domatesli tavuklu şehriye çorbası

2 adet domatesi rendelıyorum,içerisine 2 diş tüm şekilde sarımsak koyuyorum biraz yag biraz nane çok az limon damlatıyorum bu şeklide braz ateşte öldürüyorum bunları.sonra yarım çay bardagı tel şehriye ve hastanmış derisi alınmış bir tavuk budunu iyice didikleyip buna karıştırıyorum varsa tavuk suyu yoksa normal su koyup şehriyeler pişene kadar pişiriyorum..pişince içindeki sarımsakları alıyorum cok acısı ve kokusu geçmesin dıye..kuzularımzı bunu da afiyet ile yiyorlar..

üçüncü tarfiim
sebzeli mercimek

buda basit bir tarif.evdeki tüm tüm sebzeleri(brokoli,karnabahar,havuç,kabak,patates,sogan,maydonoz) koyuyorum ben genelde.ama sizin evde ne varsa o olabilir..küp küp dograyıp düdüklüye atıyorum.çerisine bir su bardagı kırmızı mercimek,biraz kimyon(bebişlere gaz olmasın dıye)ve 3 su bardagı et yada tavuk suyu koyuyorum düdüklüde 20 dk pişiriyorum..çıkınca bunalrı blender dan yada süzgecten geciriyorum kızım afıyetle yıyor.

bunlar benım kızımın sevdıgı corbalar tabı iştahı açık olursa yoksa agzına sürmüyor..sizlerde bi deneyın bakalım belkı begenırler..ben bu corbaları cok besleyıcı görüyorum..deneme yanılma yolu ıle bunları buldum kendımce kızıma sevdırecek..

Bendensin arkadaşım bende oyemeklerin diliş olsada bir konuşsa kızımın damak zevkini bulupta işte buu diyesiye kadar o yıllardın bildiğimiz caanım yemek tariflerini ne havalara soktum bir bilsen ama şimdi onun damak tadını rayına otutturduğum için maşallah işler yoluna girdi senin yukarıdaki mercimek tarifini ben yeşil mercimekelde yapıyorum içinede blendırdan geçirdikten sonra tekrar tel şehriyeyle pişiriyorum severek yiyyor

yemiyo yemiyo yemiyo deliricem artık ne kahvaltı ne yoğurt ne muhallebi ne çorba ne mama hiçbişey yemiyo sürekli ağlıyo uyumuyo oynamıyo ayyy deliricem ben yaaa....

amanin elif sakin olun. ana-kız bunlara bi haller olmuş. senin kız kesin diş çıkarıcak.,

ben de oğlana mercimekli sebze püresi yaptım. zorla yedi tiskine tiskine -tatlicadiarzu-

hiç anasına çekmemiş benim oğlan cokacimcoook

benim kızımda bugün pilav üstü barbunya yedi ayıptır söleemesii hemmide tamm 25 tane barbunya yedii maşallah kuşum..alkisalkisalkis

pregant çıkradı demiştim ya sana ama niye böyle bilmiyorum valla...ya bütün dişleri çıkana kadar böylemi olcak acaba

Son düzenleme:
pregant 2diş çıkardı demiştim ya sana ama niye böyle bilmiyorum valla...ya bütün dişleri çıkana kadar böylemi olcak acaba

NEYYYY çıkardı mı? ay haberim yok. gözün aydın canım. çok sevindim. geçici bişeydir o zaman ya. bizim mahalle bebek dolu hiç öyle bütün dişleri çıkana kadar huysuzlanan bebe duymadım.

benim kuzum bugün sebzeli pirinç çorbası içti öğlen.akşamada fırında balık yapmıştım ondan yedi bizimle çorbasına ek olarak.bi taraftanda hem salatanın suyuna ekmek bandık hemde limon kemirdik kaydirigubbakcemile3 tam anlamıyla ekşiye aşık bir kızım var maşallah.

NEYYYY çıkardı mı? ay haberim yok. gözün aydın canım. çok sevindim. geçici bişeydir o zaman ya. bizim mahalle bebek dolu hiç öyle bütün dişleri çıkana kadar huysuzlanan bebe duymadım.

aaa sana söylemiştim hatta özelden yazmıştım ama neyse....2 tane çıkardı canım...ısırıyo artık klava:

Aaa Elif kız benimde haberim yok bacım niye söylemedin aşkolsun vee hayırlı uzuuun sağlıklı dişler olsunopuyorumnanaktan eğer dişiniz geldiyse uçları gözüküyorsa kısa zamanda düzelir iştahı canım merak etme bizim sıpada öyle olmuştu sonradan normalae dönüyorlar merak etme yavaş yavaş iştahı yerine gelir huysuzluğuda düzelir bizimkide 1 haftadır emziği tamamen bıraktı zaten 5 aylıktı alıştımak için 1 bıçuk ay uğraştıydım 4 ay emzik emdi bıraktı alıştırdığıma okadar bir buçuk ay uğraştığıma deymedi anlıyacağınız:hulya:

benim oğlan bugün muz yedi sadece azcık da çorba içti. nolcak böyle ya

kızlar kardelen bugün kahvaltısını bizimle birlikte sofrada yedi
biz yer sofrası kullanıyoruz oyüzden biraz zor oldu oturttum minderin üzerine arkasınada yastık koydum kendini atıyor sağa sola ama yedi biraz yumurta peynir ekmeği pekmeze domatesin suyuna batırıp verdim ağzına biberonada çok açık çay yaptım yedi içti ama doydumu diye düşünmeden edemiyorum
uyudu şimdi napıyım sizce böylemi devam edeyim alışması gerek artık bizimle yemeye diye düşünüyorum ama annelik evhamlığım tutuyor doyarmı acaba diye

benımkıde bugün hiç bir sey sürmedı agzına uyandıgından berı anne sütü aldı 2 kez sadece sımdı yıne uyudu..burnuda akıyor öksürügüde var agzını kilitliyor acmıyor heralde 6.dişi cıkacak..ne yapacagım bılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…