- Konu Sahibi hayaletorka
-
ben yazayım ozaman bugün çiçeğimin yediklerini
klasik sabah altıda 200 cc mama veya inek sütü
9 gibi kahvaltı ettik yumurta sarısı cicibebe ekmek içi süt karışımı yanında domates rendesi
12 gibi 150 cc mama sonra uyudu 4 de tarhana çorbası 8de içine ekmek ufalanmış yoğurt yedi
şimdi uyuyor birazdan süt vericem
kızıma yaptıgım 3 faklı corbanın tarifini yazayım kızlar .belkı sizede fikir olur..
birincisi yogurtlu yarma çorbası..
yarmanın ne demek oldugunu herkes biliyordur heralde bugdayın bır degısık hali işte:)neyse tarife geçeyim.yarım çay bardagı yarma,2 çay bardağı yogurt bir yumurtanın sarısı,bir yemek kaşıgı mısır unu ve 2 bucuk su bardagı et veya tavuk suyu..bunları soguk halde iyice cırpıyoruz tencerede.sonra ateşe alıyoruz.sürekli karıstırmak sureti ile yarmalar iyice pişip ezilene kadar pişiriyoruz..süreklı karıstırmak ve içerisine konulan yumurta sayesınde yogurt kesılmıyor..yarmalar pişince üzerine az zeytınyagı ve nane kızdırıp döküyoruz birazda o şekılde kaynıyor ve ocagın altını kapatıyoruz kuzularımız afıyetle yiyor..
ikincisi daha basit bit tarif.
domatesli tavuklu şehriye çorbası
2 adet domatesi rendelıyorum,içerisine 2 diş tüm şekilde sarımsak koyuyorum biraz yag biraz nane çok az limon damlatıyorum bu şeklide braz ateşte öldürüyorum bunları.sonra yarım çay bardagı tel şehriye ve hastanmış derisi alınmış bir tavuk budunu iyice didikleyip buna karıştırıyorum varsa tavuk suyu yoksa normal su koyup şehriyeler pişene kadar pişiriyorum..pişince içindeki sarımsakları alıyorum cok acısı ve kokusu geçmesin dıye..kuzularımzı bunu da afiyet ile yiyorlar..
üçüncü tarfiim
sebzeli mercimek
buda basit bir tarif.evdeki tüm tüm sebzeleri(brokoli,karnabahar,havuç,kabak,patates,sogan,maydonoz) koyuyorum ben genelde.ama sizin evde ne varsa o olabilir..küp küp dograyıp düdüklüye atıyorum.çerisine bir su bardagı kırmızı mercimek,biraz kimyon(bebişlere gaz olmasın dıye)ve 3 su bardagı et yada tavuk suyu koyuyorum düdüklüde 20 dk pişiriyorum..çıkınca bunalrı blender dan yada süzgecten geciriyorum kızım afıyetle yıyor.
bunlar benım kızımın sevdıgı corbalar tabı iştahı açık olursa yoksa agzına sürmüyor..sizlerde bi deneyın bakalım belkı begenırler..ben bu corbaları cok besleyıcı görüyorum..deneme yanılma yolu ıle bunları buldum kendımce kızıma sevdırecek..
NEYYYY çıkardı mı? ay haberim yok. gözün aydın canım. çok sevindim. geçici bişeydir o zaman ya. bizim mahalle bebek dolu hiç öyle bütün dişleri çıkana kadar huysuzlanan bebe duymadım.
aaa sana söylemiştim hatta özelden yazmıştım ama neyse....2 tane çıkardı canım...ısırıyo artıkklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?