2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kızlar ben 6 gibi devam sütü veriyom8-9 gibi kahvaltı
1-2 gibi çorba-yoğurt
3-4 gibi meyve püresi
6-7 gibi çorba
9 gibi meyve suyu
11-12 gibi devam sütü
nasıl sizce bu liste

Günde 2 öğün meyve çok değil mi o öğünde muhallebi tarzı birşeyler vermeyei denedin mi Yelizcim .Derin meyve yemiyor ama yeğenimden biliyorum 1 saat falan tok tutuyor meyve .Meyveyi öğlen 12 gibi yedirsen öğleden sonra yoğurdunu ara öğün gibi versen daha iyi olmaz mı dur bakayım bulabilirsem biizim dr.un verdiği liste vardı hangi saatler ne daha uygun onu yazayım ben .
Gerçi bir şikayetin yoksa aynen devam et hayatım .

9-12 ay arası diğer yediklerine çorbalar sebze yemekleri et,tavuk ,balık dolmalara ilave olarak tereyağ 1 çay kaşığı sadece ,makarna ,pilav ,sofra gıdaları için dr.umuz kendi yemeklerimizi nasıl pişiriyorsak artık onları tuz olmadan ve az yağlı olmak koşulu ile verebilirsiniz artık dedi .
Örnek beslenme tablosu
Sabah : Süt ve / veya kahvaltı
Ara öğün : meyve suyu veya püresi
Öğlen :Sebze maması veya çorbası ,et ürünleri veya tahıllar ,baklagiller
ıkindi öğünü : yoğurt
Akşam : Muhallebi,kaşık yada kavanoz mamaları ,
uyku öncesi yada uyanırsa anne sütü yada mama .
Gerçi bu tablo 9 aylık döneme kadar 9.aydan sonra akşamda yemek verilebilir hafif yemekler vs.

ay ne güzel yaaaa
programlı gibi yazıveriyosunuz
biz sabah 6-7 gibi emiyoruz sonra 9.5 gibi kahvaltıya oturuyoruz bazen kahvaltımız 11e kadar sürüyor :S

eşim eve öğlen yemeğine gelmeye başladığından beri kahvaltı için çok da zorlamııyorum işin aslı 12-1 arasında babamızla sofraya oturuyoruz artık ne yaptıysak yemek- çorba - yoğurt- makarna - pilav etli yemek falan gibi
sonra uyku faslımız
uykudan uyanınca sırayla deniyorum bişeyler denk gelir de yerse diye
tek itiraz etmediği hippin bebe bisküvisi
bu aradaöğlen yemeği ve sabah kahvaltısı sonrasında ve öğleden sonra emiyor akşam 6,5-7 gibi akşam yemeği sofrasında güreşimiz başlıyor
sonra 10a doğru emip inşallah uyuyor
gece biz yatarken de artık saat kaçta olursa yarım-1 hatta 1,5 ta aptamil devam sütü veriyorum

yelizcim bence de o öğünü muhallebi ya da meyveli/bisküvili yoğurt olarak değiştirebilirsin..meyve suyunu da mesela yine istersen 2. kez vermek akşam yemeğinin yanında içecek olarak verebilirisin..

kızlar meyveyi hergün veremiyom yani atladığım oluyor ama atlamasamda şiöle mesela meyce olarak armut elma
meyve suyu olarakta havuç elma suyu veriyom

merhaba kızlar;
ben de oğlumu öyle programlı besleyemiyorum. fakat malum bu aralar domuz gribi nedeniyle her gün meyve yedirmeye çalışıyorum.özellikle portakal,mandalina.
fakat ben diğer gıdalardan hariç günde 2 ya da 3 kere aptamil devam sütü veriyorum. acaba sizce çok mu oluyor? sizler günde kaç defa veriyorsunuz?

programlarınız ne güzel kızlar ya benimki çok acayip yazayım da görün biz gece en erken 12-1 de uyuyup öğlene kadar uyuyanlardanız sabah işe gelmeden sütümü sağıyorum kalanı da oğluşa emziriyorum işte 8 gibi 9-10 gibi sağdığım sütü içiyor bu en fazla 60cc falan oluyor süt izni kullandığım için 10,5 gibi eve gidiyorum uyuyor oluyor 11 gibi emziriyorum kendim yiyorum uyanınca altını üstünü değiştiriyoruz kahvaltısını hazırlıyorum 1 gibi babası yediriyor biraz daha süt sağıyorum kahvaltı sonrası biraz oynaştıktan sonra uyuyor uyku arası bu sütü içiyor yedirirse her zaman değil uyku sonrası babası meyve yediriyor yedirmezse artık ben saat 6 dan 12ye kadar yemek, meyve, yoğurt, meyve suyu 1er 2 şer saat arayla yatana kadar yediriyorum uyumadan biraz emziriyorum sonra da gece uyandıkça emmeye devam çok plansız yani ama napalım anne çalışıp baba da beceriksiz olunca böyle oluyor...

nihayet kerevizini pişirebildim tatlişimin, çok güzel oldu ama karnı toktu az yedi malesef ama çok sevdim bundan sonra her zaman yaparım

bugün pancar ekledim çorbasına kızlar sizden duymuştum.kıpkırmızı oldu sanki salçayı sulandırmış gibi ama tadı nefisti oğluşumda yedi çok şükür...

Erdemınde bugunku menusunde sehrıyelı tarhana vardı..9 gıbı kahvaltı ara ogun meyve puresı malesef 2 kasık zar zor..oglen tarhana corbası sonra ben ıse geldım bannemdeydı bakalım napmıs oglusum..gece oglum ıcmıyor sut falan devam sutunu yanı...cok uzuluyorum kalsıyumdan eksık kalıyor ..gun ıcerısındede sadece kahvaltıyı hazırlıyorum..bazen muhallemısının ıcıne koyuyoruz ama onerılen mıktarı tuketmıyoruz hanı en az 500cc bu durumu telafı nasıl edıcem ınek sutunude 1 yastan once kesınlıkle dr onermıyor kansızlık nedenıyle

ibşa gece uyurken denedin mi, belki alır, biz 500 cc veriyoruz hergün, tabiö illa 500 cc olsun günde diye uğraşmıyoruz da, 3 biberon falan içiyor, 125 cc den,o da yeter .zaten 1 yaşına da az kaldı ya, kahvaltısına peyniri çok koy, muhalebisini de keçi sütünden yapabilrsin ben öyle yapıyorum

ben 1 yaşından sonra devam sütü yerine inek sütü içirmeyi düşünüyorum, tabi önce doktora soracağım da, siz ne planlıyorsunuz?

bizim cadı yine iştahsız hiçbişey sokmuyor ağzına
sadece süt ben artık mama vermiyorum sadece süt içiyor
gerçi pekte içime sinmiyor vitaminsiz kalıcak diye koorkuyorum

kızlar bende bu gün ilk defa köfte yedirdim kızıma koca koca 2 bütün köfte 2 tanede patates yedi ben kıymaları çiğneyip yutamayacağını düşünüyordum öyle güzel ısıra ısıra çiğneyip yuttuki maşallah çok hoşuma gitti artık rahatlıkla yiyebildiğine göre kızıma sık sık köfte yapar yediririm artık birde hiç yağ koymadan ızgarada pişirdim çokta sağlıklı oldu..

ben köfte möfte ne bulursam veriyorum yaa çok şükür güzel yiyor, geçende taze fasulyeyi ezmeden bütün bütün verdim ağzına götürdü valla, bugün de makarna verdim 10 tane falan yedi

yayla çorbası içti bugün cadıcık.. biizmki yoğurt yemeye bayılıyor, en sevdiği şey o.

Bızımkı makarnayı bır aydır yıyyor elıne verıyorum hamm yapa yapa bır kase yıyyor daha versem yıycekte korkuyorum hamurlu hamurlu ÇocuĞu sıkar dıye barbunya kuru fasÜlye pırasa yeŞıl mercımek v.s hepsını yıyyor zaten ezmıyorum zaten ama kÖfte yı bu gÜn ılk defa denemıŞtım onuda yedıı maŞallah bızımde yemek konusunda sıkıntımız yok Ællaha ŞÜkÜr ne vesen Şap Şup gÖtÜrÜyor cadıı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…