2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kıslar doğumdan sonra siteye girmememiştim. hepinizi cok özlemişim... ben sabah oğluma kahvaltıda pekmez peynir kayısı marmelatı ve yumurta sarısı yedirdim. ıhlamur içirdim. öğlende şehriye corbası icirdim. kalkınca da ne yapıcağım şuan belli cdeil..

hoş geldin sibell,opuyorumnanaktan

sibel nerelerdesin aklımdan geçiyorsun bazen bizde seni özledik
bugün benim kızım sabah klasik kahvaltı yanında dometes rendesi yedi
banyodan sonra sütünü içip uyudu
öğlen den sonra taze fasulye yanında yoğurt yedi
bir saat önce de mandelina muz elma rendeledim içine
biraz ceviz koydum onu yedi tekrar uyudu kalkınca yine süt içer sanırım
bugün güzel yedi annesini hiç üzmedi kar çiçeğim :asigim:

bende sabah oğluşuma krep yaptım kızlar çok beyendi.öğlende her hafta mutlaka içtiği üzere brokoli çorbası içti onun haricinde yoğurt yedi ve annemlerde yemeklerden otlantı şimdi yine çorba içiriyor babası.gecede muhallebi vericem yatmadan.

kıslarr
buğday nişastası hakkında ne düşünüyorsunuz
onunla muhallebi yapsam gece yatmadan yese olurmu etraftan duyuyorum da siz nedersiniz

benim oğlan dün yeşil mercimek yedi..gece perişan oldu garibim...baklagillere son verdim...gaz yapıyor çocuğa ne yapayım...balık da yediremiyorum doğru düzgün..hep aynı sebzeler kıyma-tavuk içinde dönüp duruyoruz işte...

anne kemik suyuna çorba yapmış içine ekmek doğrayıp onu yedirdi her günde bir tane muz yiyor artık meyve yemeyen oğluşumda gelişmeler var:)
bende ne zamandır düşünüyordum aylincim bal olayına bende başlayayım o vakit:)

bugün bizim cadı da pırasa çorbası içti,afiyet olsun yavru kuşuma, haftaya bala başlayacağım.Yasakları delmek süperr::))

bala bende başlamak istiyorum bir ay kaldı zaten
sırf kızım bal yesin diye eşimin dedesinden bal istedik
onlarda sağolsunlar göndermişler olmazsa yavaş yavaş sütüne katmaya başlıyım

gündüz ne yedi bilmiyorum ama akşam karnıbaharlı borkoli kıyma lı yemek yedi
aylin bende balık yediremiyorum ya ençokta o canımı sıkıyor alimle ayıklayıp verdiğimde yiyor ama
doyucak şekilde değil çorba yada yemek yapan varsa anlatailirmi balığı nasıl yediriyorsunuz kuzulara

ben bir ara somon veriyordum suda haşlayıp içine sebzede koyuyordum bazen ama doktor ağır bir balık verme dedi.diğer türlüde ben ev kirlencek falan diye pişirmem pek arada sırada levrek yaparım fırında geçen eşimin tabağından bayağı bir yedi levrek.etide seviyor köfte falan:)

ben bugün mercimek çorbası verdim.

balık çorbası olarak ta hamsi çorbası yapıyorum, güzel yiyor, çorba olmazsa zaten pek yemiyor balığı.

kızlar bebeişlerin kahvaltısına zeytin ekliyormusunuz
yada ayrı bir şekilde verdinizmi hiç ben zeytin hayatta yemem
ağzıma sütdüğümü hatırlamıyorum hamileyken çok istedim zeytine aşereyim diye
ama olmadı gerçi bende aşermede olmadı :)))
kardeleninde benim gibi olmasını istemiyorum
tadına alışsın şimdiden zeytin çok besleyici bir gıda çünki
veren varmı aranızda

ben arada sırada içini çıkarıp veriyorum hoşuna gidiyor ama tabi 1 tane falan ancak yiyor sevgicim

zeytin ben bir kaç kere denedim arkadaşlar aslında ama bizim cadı pek sevmedi birde bal konusunda güvenilir bir marka olması gerekiyor ben en çok bu konuda tereddütlüyüm bebeklerimize boşu boşuna şeker yüklemesi yapmamak adına bilmiyorum bu fikrime katılan arkadaşalrım olurmu tv de çıkan çoğu dr bal konusunda çokta emin konuşmuyorlar oyüzden çünkü geçen gün bir programda dr söyledi şekerin beyinde algıladığı bir yer varmış fakat doğduğunda bebekler bu işlevini görmüyormuş biz bebeklerimizi şekerle tanıştırdığımız sürece beyindeki bu yeri bebeklerin aldığı şeker le birlikt4e bu tavanı yükseltiyormuş normalde fiziksel olarak insan vücudunun şekere hiç ihtiyacının olmadığı gibi şekerin hiç bir faydası yokmuş dr sadece hepimizin vücudunda var olan kanser hücrelerini beslemekten başka hiç bir işe yaramıyor çünkü kanser hücreleri şekeri çok sever diye anlattı bu amerikada yapılmış bir çalışma imiş kanser hücrelerine şeker aktarılmış ve hızla büyüyüp vücuda zararlı hale geldiği gözlenmiş oyüzdende bebekleri mümkün olduğu kadar geç şekerle tanıştırın anneler dedi beynin şeker tabanını yükseltmeyin beyin şekerle tanışmadığı sürece vücut istemez diye anlattı bu yüzden ben ikraya pekmez ve meyve dışında bisküvi cicibebe falan hiç vermedim kullanan arkadaşlarıma saygım var kimse alınmasın bu benim tercihim tabbiki oyüzdende o dr söylediklerini dinlediğim den beri şeker olayından endişe etmeye başladım açıkcası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…