2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

senin yazının neden şaftı kaymışş şekerim ne yazdığını okuyacam diyee göbeeem çatladı

şşş az daha şşöööyle olacaz haananiknanik

biizmki makarna yemeye 32 gün önce başladı bikeremmmmm

hem köfteyi yemeye dee taaa 45 gün önce başlamışttııkkkk yaaaaaaaaasırnaşık şey

ne komiğiz yaaaww:roflol::roflol:

köfte benim muammalı baktığım bişey olduğu için şimdiye kadar kıymayla idare ettim ama artık yaşasııın kızım köfte yiyyyoor:lepi: tüm bebişler bol iştahlı günlerrralkisalkisalkis evet çook komiğiz çoook..vereliniortak

bugün sebze çorbası içtik, kahvaltısına ne zamandır tereyağı koymyormuş bakıcımız, bugün onu farkedip uyardım, bugün koydu ama yarın koyacak mı bilmem? hergün hergün de söyleyemem dimi?? offf ana gibi yar olmaz diye boşa dememişler

kızlar kahvaltı mamasına neler koyuyorsunuz
ben mamanın içine 1 cicibebe yumurta sarısı, pekmez. peynir, ceviz veya fındık içi, koyuyorum başka eklelem gerekeln bişiler varmı acaba

ben mamanın içine 1 cicibebe yumurta sarısı, pekmez. peynir, ceviz veya fındık içi, koyuyorum başka eklelem gerekeln bişiler varmı acaba

canım cicibebe yerine 1 dilim ekmek içi koy...haftada 2-3 gün beyaz yerine kepek ekmeği de koyabilirsin...ya da tam buğday, çavdar...

canım cicibebe yerine 1 dilim ekmek içi koy...haftada 2-3 gün beyaz yerine kepek ekmeği de koyabilirsin...ya da tam buğday, çavdar...

aslında aylin ben seni takip ettiğim kadarıyla değişik şeyler hazırlıyosun şöyle 1 günün her öğünün yazsan zahmet olmassa bizim içinde fikir olur :) ben bazen neyi hangi öğün vereceğimi şaşırıyorum ayrıntılı yazarsan memnun olurum.

bencede cicibebe yerine tam buğday ekmeği kullansan çok daha iyi olur arkadaşım yaa ben hiç kullanmadım bir seferinde sadece mecburiyetten 2 gün üst üste 3 er tane koymuştum okadar iştahlı yavrum ikindin 4 lere kadar bişey yemedi iştahta kesiyor bence...

hayatım aslında çok özel birşey yok ama yazayım tabi...

06.30 - 07.30 gibi 180 cc mama içiyor

10.00-10.30 gibi 120 cc mama içine 1 dilim ekmek içi+1 yemek kaşığı organik yulaf+1 yemek kaşığı organik dut pekmezi (bazen üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi) + 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (labne de olabilir...tuzsuz lor da) + 2 ceviz rendesi (sarımsak rendesi ile rendeliyorum)+ gün aşırı da yumurta sarısı...60-70 cc kadar da meyve çayı...

13.30 - 14.00 gibi öğle yemeği (genelde sebze püresi şeklinde) pırasa+pancar+havuç+patates+karnıbahar+kereviz+maydanoz+dereotu+şehriye/pirinç ya da bulgur+kavrulmuş kıyma/soğan bazen yerine tavuk...sebzelerden hangisi varsa onları karıştırıyorum işte...blendırdan pütürlü kalacak şekilde geçiriyorum...

16.30 - 17.00..ikindi... 200 cc süte 1.5 yemek kaşığı pirinç unuyla muhallebi...içine elma rendesi, muz, kivi, armut artık hangi meyva olursa onu koyuyorum...muhallebiye dönüşümlü olarak evde mayaladığım yoğurdu da veriyorum...ona da meyve ekliyorum..bir kaç tane de hipp organik bisküvi...

20.00 - 20.30..akşam yemeği..genelde öğlenin aynısı oluyordu ama artık kendimize pişirdiklerimizden veriyorum..bu akşam mesela zeytinyağlı yer elması yedi...yanında 1 elma ve 1 mandalina sıktım onu içti...

23.30 - 24.00..gece....180 cc mama..içine 1 çay kaşığı rezene de koyuyorum...

böyle işte...

cicibebenin, eti nin bebek ekmeği nin filan içeriğini okursanız içinde soya ve kanola yağı olduğunu göreceksiniz...bitkisel yağ diye geçiyor...gdo sebebiyle bizim doktorumuz bunları önermiyor..ayrıca bebe bisküvisinin besleyiciliği yok..karbonhidrat..bu nedenle sadece ağzı tatlansın diye zaman zaman hipp in organik bisküvilerinden veriyorum ben....

hımmm iyi oldu bunları okuduğum
bizim kız pek yemiyor 90 cc mamadan kahvaltı hazırlıyorum onu bile zorla yiyor bazen kalıyor bile bisküvi erine ekmek koyayım bakalım zaten çok tatlı bişi oluyor hem mama hem bisküvi hem pekmez baya tatlı oluyor ekmek koyarsam bari biraz daha bişiye benzer
sağolun arkadaşlar..

arkadaşlar ben kahvaltıda bir yumurta (beyazıyla beraber çünkü allerji yapmıyor), bir kutu labne peyniri(pınar bebekler için 8li paket) iki kaşık pekmezin içerisinde karıştırılış ceviz içi ve çavdar ekmeği veriyorum. yanında portakal yada mandalina suyu içiyor. mamayı ilk kalktığında ve yatarken ayrı veriyorum. bütün bu saydıklarımı birbirine karıştırmadan kaşık kaşık veriyorum. yazdıklarınızı okuyunca acaba yanlış mı yapıyorum dedim. sanırım mamanın içinde püre kıvamına getirmek için karıştırıyorsunuz değil mi?

bir de yeşil mercimeği nasıl yaptığınızı yazar mısınız? şimdiye kadar iki kez verdim ikisinde de hazımsızlık yaptı sanki. :1no2:

aslında karıştırmadan yemesi daha iyi..kahvaltı etmeyi öğreniyor işte...ama ben mamanın içine karıştırarak veriyorum...tek tek yemiyor...yeşil mercimeği önden haşlayıp suyunu döküyorum..sonra kıyma soğa havuç ve şehriye ile pişiriyorum ama biraz gaz yaptığı doğru..arkasından rezene çayı verilebilir...

ya kızlar ben hep kahvaltıda şuna dikkat ediyorum

pekmezle peyniri asla biraraya koymamaya dikkat ediyorum,
yumurtayla peyniri de aynı gün değil, bir gün birini bir gün diğerini olacak şekilde değiştire veriyorum

yine yumurtanın içine de pekmez koymuyorum

kalsiyum demir hikayesinden dolayı

hatırlarsanız hamileyken demir ilacı kullanırken biz de peynir süt ve yumurta yemeden ya da yedikten 1 saat sonra içiyorduk.

ben pekmezi aradan 1 saat geçince 1 çay kaşığı şeklinde içiriyorum ya da bitkiçayının içine katarak veriyorum

teşekkür ederim. aslında iki su haşlanıp pişirilebilir belki de o zaman gaz yapmaz. bir deneyeyim bakalım. a.s

ben artık verecek degısık sey bulamıyorum.
sabah 8 de kahvaltı yumurta sarısı (peynırle donusumlu), ekmekıcı( cicibebeyle donusumlu), cevız veya fınıdk ici,pekmez ıhlamurla karıstırıp verıyorum.
10 da meyve portakal ya da mandalına suyuna karıstırıp elma. yada tek basına kivi. bazen muz.
13 te corba sebze, mercımek,yayla.
16 da yoğurt (o bıraz zarzor yenılıyor)
20 de ya oğlenkı corbadan ya da günlük sütle muhallaebi,
21.30 gbı de uyumadan emıyor.
gunduz de evdeysem aralarda emıyor.gece de bır yada ıkı kez uyanıp emıyor.

az önce sebzeli tavuk çorbası yaptım, bakalım sevecek mi? biizmki de 1 ocaktan beri iştahsız, elimde kaşkla geziyorum valla, ben vermesem açolduğunu bilemeyecek bile, o haldeyiz, inşallah düzelir yine

özlem çorbayı çeşitlendirebilirsin

kerevizçorbası
mantar çorbası
tavuk çorbası
balık çorbası
karışık sebze çorbası vs..gibi ben hergün farklı çorba yediriyorum

kıslar selam doğumdan beri siteye giremiyordum. hepnizi cok özlemişim....bundan sonra yine aranızdayım.. ben sabahları kahvaltısında pekmez peynir kayısı marmelatı ve bi tanede yumurta sarısı yedirdim.. öğleden sonra da şehriye corbası içti... şimdi uyuyor.meyve

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…