2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

bu akşam mayva yedik biz elma muz içine biraz bal ve ceviz koydum yedi ama
her zamanki gibi tabağın dibinde bıraktı 10:30 gibide süt içirip yatırdım aslında muhallebi yemesi lazımdı
ama acıkmıştı 1 de yine süt verdim mecburen sabaha kahvaltısını ettirim ıhlamurla beraber

nasıl yani kızlar gece beslemeyecekmiyiz yani kuzuları
bence daha erken ya benim içim rahat etmez emmiyorki kuzum
süt ihtiyacının çoğunu gece karşılıyoruz biz gündüz bir bbiberon sütü var sadece
200 cc

sercecık sutu bardakta mı verıyorsun? Masallah ıkı bardak sut cok iyi ayına gore. Eybukecıgım uyurken nasıl yıyor muhallebıyı ya cocuk . Yatar pozısyonda yanı tasavvur edemedım .

canım bazen bardakta verıyorum ama genelde biberonda içiyor..yaklasık 400 cc kadar içiyor..ama tabı canı isterse..

sercecık sutu bardakta mı verıyorsun? masallah ıkı bardak sut cok iyi ayına gore. eybukecıgım uyurken nasıl yıyor muhallebıyı ya cocuk . yatar pozısyonda yanı tasavvur edemedım .

özlem ben daha yeni yeni oturtarak yedirmeye başladım, biz hep yatarak yiyorduk zaten, o yüzden zorlanmıyor Nisa, bir de artık yastıkla yatıyor, yastıkta başını yüksek tutuyor, dolayısıyla zorlanmıyor

yaa neden şaşırıdnız bu kadar, uyuyarak yemesi normal değil mi? ne bileyim ben hep uyrken bişeyler verdim bugüne kadar, alışkın çocuk heralde..

belkızcıgım ben aptamilin tahıllı kahvaltısını alıyorum tahıl ihtiyacını boyle karsılıyorum..

ogluşum sabah saat 8.30 da klasık kahvaltısını yaptı
oglene dogru yarım porsıyon muhallebi yedi
öglen ilik suyu katılmış şehriyeli tarhana corbası
aksam ustu yıne aynı corba
aksam muhallebi
gece cicibebeli ballı süt ...

hadi arkadaslar ornek ogunleri yazalım bende arada kopya çekebileyim akıl akıldan üstündür...11.5 aylık bebegin yemegi bu....bugünlük bazen iştahsız oluyor bazen de sorunsuz tam ortasını yakalyamadım oglumun...

bizim oğlanda sabah kahvaltı yapıyor saat 8 gibi yani.
11 gibi mama içiyor.
saat 2 gibi bir kase çorba
arada 1 tane muz veya 2 tane danino
akşam çorba yada biberonda sulandırılmış muhallebi gecede mama içiyor uyandıkça.
bu arada bizimki çubuk kraker hastası oldu ya mutfakta yemek falan yaparken dolapları karıştırmasın hemde soğuk yerlerde oynamasın diye onu mama sandalyesinde oturtuyorum eline çubuk kraker veriyorum bittikçe veriyorum tekrar çok seviyor :)

bu arada akşam yemeğindede bizimle beraber oturuyor yine biz ne yersek onada tadına baktırıyorum eğer çok hoşuna giden birşey olursa zaten epey bir yiyor bazende ağzını mühürlüyor açtıramıyoruz.
bizim oğlan yeme döneminde bu şekilde besleniyor genelde ama iştahsız olduğu günler sadece biberon mamasıyla durduğu bile oluyor

kardelen bu sabah 11 de kahvaltı yaptı gece geç yattığı için
uyudu o saate kadar sabah 7 de ballı sütünü içti
11 de klasik kahvaltı yaptı 2de yeşil mercimek yemeği
ve yoğurt yedi uyudu kalkıncada meyva veririm
yanlız takıldığım bir konu var gece besleme işi
kardelen bu gece kalkmadı bende içirmedim süt
ama sabah deli gibi acıkmıştı çok ağladı süt ısınana kadar
doktora gitmemizede var daha kardelenin günlük içtiği
süt 500 geçiyordur sabah 200 cc gün içinde 200 cc
akşam yatakende içiyor bazen ee gecede içerse 800 cc yi bulur
çokmu yaa

sevgi bence çok o onu beslemez hadi biberon maması olsa bir nebzede sadece sütte bir besleyicilik yok onun yerine hazır kaşık maması al onun biberonda suyla yapılış tarifide var en azından gece yatmadan falan yedirde biraz içini tok tutsun.

kızlar süt olarak ne veriyorsunuz? günlük süt mü yoksa pınarın çocuk sütü v.b...

ben süte yeni başlayacağım. doktorumda bana ilk yaş kontrolünde günlük içeceği süt miktarı 2 bardağı geçmesin demişti.

birde sütü bardakla veren anneler alıştırma bardağıyla mı yoksa normal bardaklamı veriyorsunuz ?

ben sütü gece biberonla veriyorum pınarın normal sütü..kahvaltısını da aynı sütle hazırlıyorum..benn süte 1 ay once basladım oglum formul sutten mıgdesı bullandı mumkun degıl ıcıremedım..normal sutu denedım baktım lıkır lıkır içiyor ...dr onerısını dınlemedım ıyı mı yaptım kotu mu yaptım bılmıyorum kan tahlılınde ogrenıcem ...eger degerlerı dusukse suclu sut

Kızlar bu sÜt konusunda bıberon gece sÜtÜ nasıl uyanır uyanmmaz verıyosunuz daha Önceden hazırlayıpmı verıyosunuz yoksa hemen o anda ısıtıyomusunuz sÜtÜ .

canım bende 1 ayı askın süredır pınarın cocuk sutunu yada kecı sutu kutuda marketlerde satılıyor onlardan verıyorum.
bıberonu 6. ayından berıdır bıraktı bende sütünü kasıkla bebek bıskuvısı ezıp ıcıne ılık olarak gunde en az 2 kez kucuk kaselerde verıyorum.

yalnız ben gece emzırıyorum gece degıılde gun ıcınde verıyorum sabah kahvaltısında yada sonrasında bırde aksam verıyorum genellıkle.

canım sağol verdiğin bilgiler için benim kızımda hiç biberon almadı. ben suyu bile kaşıkla veriyorum.

peki sen sütü kaynatoyor musun vermeden önce yoksa sadece ılıtyor musun?

canım ben de hep keçi sütü veriyordum doktor keçi sütünü kesinlikle önermiyoruz dedi, onu erine inek sütü ver dedi, keçi sütü folik asit eksikliği yapıyor dedi.

artık inek sütüne geçtim 1 aydır.

bir de yatırırken süt vermiyorum ben, gündüz vakti herhangi bir saatte alıyor sütünü, gece uyurken içmesi biberon çürüğüne sebep olabiliyor diye.

canım sağol verdiğin bilgiler için benim kızımda hiç biberon almadı. ben suyu bile kaşıkla veriyorum.

peki sen sütü kaynatoyor musun vermeden önce yoksa sadece ılıtyor musun?

canım benım oglumda oyle.herseyı kasıkla verıyorum hatta kendı yemek ıstıyor genellıkle hatta ben verıyorum dıye bıle bazen yemeyı reddedıyor kendı yemek ıstıyor.(tabı yıyemıyor) bu nedenle de sıkıntı yasıyorum zaman zaman.

sütü bazen kaynatıyorum bazen ılıtıp verıyorum.bu marketten aldıgımız sutler pastörıze dıye her zaman kaynatıp ılıtmıyorum acıkcası.

doktorların bı dedıgı bı dedıgınnı tutsaa.
hatta artık bı agız bırlıgıne varsalar dıyorum ben :)
ınek sutude verıyorum canım bızımkı bırde emdıgı ıcın sütü cok fazla vermıyorum halen
sanırım bu dedıgın cok fazla verılmesı durumlarında olusuyor.
bende genellıkle gündüz verıyorum kabızlık yapıyor gece yatarken rahatsız etmesın dıye
bıberon zaten kullanmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…