2009 şubat bebekleri bu gün ne yedi?

kahvaltı konusuna tkıldım kızlar yaa gamzeye pekmez peynir ve yumurta sarısı karışımı yapıp veriyorum ama yemiyo ağlıyo yemicem diye...
ne verebilirim başka nasıl kahvaltıya alıştırcam...

chatlak arkadaşımızın verdiği listede kahvaltı tarifi var ama siz neler veriyosunuz onu merak ettim.. yarın chatlağın menüsünden hazırlayayım bari..

ben daha başlamadım kahvaltıya ama ilk verilen herşeyi reddederler bu normal
eminimki kardelende yemicek ilk başta bana doktor mamayla hazırla dedi
100 cc mamanın içine tuzu çıkarılmış peynir
cicibebe bisküvisi yada ekmeği
pekmez yumurta sarısı
ama ben sütle hazırlamayı düşünüyorum
6. ayda başlıcam zaten sütün okadarda zararlı olduğunu düşünmüyorum
alışsın yavaş yavaş tabi doktor bunu onaylamıcak

kahvaltı konusuna tkıldım kızlar yaa gamzeye pekmez peynir ve yumurta sarısı karışımı yapıp veriyorum ama yemiyo ağlıyo yemicem diye...
ne verebilirim başka nasıl kahvaltıya alıştırcam...

sadece peynir pekmez ve ymurta sarısı veriyorsun çok koyu olur ama
bence mamanın içine karıştır ıhlamurlada hazırlayanlar var

bence de sadece pekmez hem çko ağır hem de koyu olur, bebek istemez, onun yerine varsa anne sütü kullan yoksa hazır mama kullan ezmek için o zaman yer

ben bugün kızıma kıyma vermeyi düşünüyorum da, kıymalı çorba yapmak istiyorum ama acaba kıymanın suyunu da mı katsam çorbaya?

nasıl yapıcaksın canım çorbayı
bende vermek istiyorum ama kardelen daha tam pütürlüye alışmadı
öğürüyor birazdaha alışsın ozaman vereyim diyorum

Ben kahvaltıda bazen anne sütü bazen şeftali pekmez labne peynir cicibebe veriyorum burası çok sıcak ve iremnazın agız etrafında isilik oldu o yüzden yumurtayı kestim

ayy henüz yapamadım geç oldu bugün kaldı artık, yarın yaparım bizim cadı durmadı ki bir fırsat vermiyor kii, 1-2 saat önce uyudu da ben de uyuyakalmışım, şimdi uyandım permaperişanım resmen

çorbayı şöyle düşünüyorum

bir yemek kaşığı kadar kıymayı ortalama 2-3 çay bardağı suda haşlayacağım yumuşak olsun diye,

sonra bir tane domatesi rendeleyeceğim,

rendelenmiş domatesin içine 1 çay kaşığı kadar pirinç unu ekleyeceğim kıvamını bulsun diye,

sonra ateşe koyacağım, piştikten sonra kıymanın haşlama suyunu ekleyeceğim, kaynamasını bekleyeceğim ,

kaynadıktan sonra içine azıcık 1 çay kaşığından daha az belki şehriye atacağım, kıymayı da ekleyip yemeye hazır hale getireceğim, içine azıcık nane de çileyebilirsin...

ben yağ kullanmıyorum henüz, tercihe bağlı istersen 1 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirisin

sevgicim ben geçen patates havuç bezelyenin içine kıyma koyup haşladım onları tel süzgeçten geçirdim suyundanda koydum kıyma süzegçten geçince diri kalmadı bence kızın bu halde yer.pişincede bir kaık z.yağı koymayı ihmal etme beyin gelişimi için çok önemli yağ birde patates pirinç kabız yaptığı için kabız yapmasını önelemiş olursun.

kızlar biz daha ek gıdaya geçmedik ama arkadaşıma gittim geçende kızına(6,5 aylık) süper bi kahvaltı yaptırdı yazmak istedim

1 - kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış domates(önce hafif dene allerji yapabilir) ve tussuz yağsız(suda bekletilmiş) beyaz peynir (bazen labne) karışımı
2 - çok az keçiboynuzu pekmezi içine rendelenmiş fıdık,ceviz,kuru üzüm ve kuru kayısı(bu 4ünü rendeleyip öğütücüsü var bi tane toz gibi olmuş haftalık yapıp küçük bi kavonoza koyup her sabah 1 kaşık atıomuş)
3- yumurta sarısı çok az bunu eskiden 1 ye katıomuş şimdi ayırmış
4- çay bard. yarısından az taze meyve suyu
5- cici bebe ekmeği

daa ne tarifler aldım gerçi çocuğun yemesiylede alakalı ama çocuk maşallah tosun tosun inşallah bizimkilerde ole iştahlı yer bu arada her hafta yine haftalık olarak çorbaları içnde buzluğa et suyu,tavuk suyu koyuyor buz kalıplarına bunu gerçi duymuştum ama çok pratik oluomuş görünce daa ii anladım tavsiye ederim herkese

Son düzenleme:

canım süpermiş ya lütfen paylaşalım bunları bizde faydalanıyoruz burda her yazandan

ne demek canım yeterki işimize yarasın daa hepsini yazarım tek tek kaan şimdi pek durmuo ondan yazamadım yerimseniben

yaa kızlar ben bunları okuyunca şaşırdım kaldım .ikra 10 şubat 2009 doğumlu ve biz ek gıdaya daha 10 gün önce başladık kıymadan yayla çorbasından ve domatesten bahseden arkadaşlarım var.Acaba ben geçmi kaldım tabii her bebek farklı ama ben 5 ay anne sütünden başka su bile vermedim üstelik antalya gibi sıcak yerde yaşamama rağmen.
dr. um bana 1 yaşından önce domatesbal,inek sütü,çileki bakla ve patlıcan vermememi söyledi domates veren arkadaşlarım var bende burda akdeniz tıpa götürüyorum bebişimi hatta yayla çorbası verenler var bende başlasammı acaba biz hala kabak havuç patates 3 lüsüyle sebze çorbaları ve meyve suyu 1 çay kaşığı pekmez olarak gidiyorduk alerjisi çıktı alerji testlerini yaptırdım ayın 6 sında sonuçlarımız çıkcak.Şu anda hero babay nin tahıllı mamalarıyla devam ediyoruz.Birde organik diye bir mama var yoğurtlu tahıllı hiç kullanan varmı aranızda ikra bayıla bayıla yiyyo ben bile sevdim aslınabakarsanız.Birde kabız yapmıyor barsakları çalıştırıyor.
Ben kesinlikle meyveli yoğurt ve cici bebe bisküvisi vermiyorum bebeğime asla vermeyide düşünmüyorum.Çünkü benim dr um cici bebe bisküvisi ve meyveli yoğurdun şekerli olduğundan kof kilo yapıyor ve hiçbir besleyici değeri yok dedi bebekler çok severek yediğinden anneler bebeklerinin yediğini gördüğü için bebeğim yiyor diye annenin psikolojisini rahatlatıyor dedi.Bunun yeri ne evde daha sağlıklı meyveli yoğurtlar yapılabilir yada tuzsuz etimek yada cici bebenin kahvaltı ekmelerini kullanabilirsiniz dediBana mantıklı geldi kullanan arkadaşlarıma saygı duyuyorum bu sadece benim kişisel fikrim Çünkü minicik bebeklerimize fazladan verilen 1 gr tuza ve şekere bile karşıyım.Onların minicik böbreklerini fazladan yormaya ne gerek varki..sonuçta onları damak zevkine alıştıran bizleriz onlar doğuştan tuzun ve şekerin tadını bilerek gelmiyorlar cokacimcoook dünyaya biz vermezsek onlar nereden bilcek ki tuzun ve şekerin tadını bu şekildebelli bir süre tuzdan ve şekerden uzak kalabilirler diye düşünüyorum .En azından bu arada yaşları ve böbrekleri biraz daha büyümüş olur tuzlu ve şekerli gıdalara ne kadar geç alıştırısak çocuklarımızın yararına.Zaten bütün sebzelerde onlara yetecek kadar tuz meyvelerdede doğal şeker var ..
Tabiikii üstüne baba basa söylüyorum arkadaşlaar bu sadece benim kişisel fikrim veren arkadaşlarıma da büyük saygı duyuyorum herkesin bakış açısı farklı olabilir tabiiki...
Sizler ne dersiniz arkadaşlaaaaaaaarrrrr.....a.s.

canım bazılarımızda ek gıdaya geçmedik(mesela ben) ama bazılarımız anne sütü veremedi dışardan hazır almaktansa yavaş yavaş alıştırılıo ve yeni tatlar denio bence buda güzel bişey

sağol asiyecim bende deniyim bakalım yer inşallah
simzu arkadaşım süper gerçekten bencede paylaş burda tarifleri
iyi olur bizde faydanalalım
beg canım anne sütü varsa ve yeterliyse ek gıdaya genelde 6. ayda başlatıyor doktorlar
ama yetersizse 4.ayda başlıyor çoğu anne benimde azdı 4.ayda başladım kilo alamıyordu çünki
ver şimdi hiç yok sadece mamayla beslenen bebekler daha erken tanışıyor çoğu gıdayla
şeker ve tuz olayına gelince ben açıkçası kullanıyorum bebebisküvisi sebze çorbalarına çok az tuz ekliyorum tabi herkes kendine doğru gelen şeyi yapıcak ben kahvaltıya geçince inek sütüyle hazırlıcam
mesela çoğu doktor zararlı desede ben aksini düşünüyorum

beg domatesi çiğ olarak verme demiştir belki doktorun ben de domatesin çiğden zararlı olduğunu alerji yapabileceğini okumuştum, sana bişey söyleyeyim mi, her doktor farklı bişey söylüyor, hamileyken de aynıydı , emin olmak için kaç doktor geziyordum,doktorlar da kendi kafalarına yatanları doğru kabul ediyorlar mesela cicibebeyi de benim doktorum önerdi benim aklımda yokken, seninki de doktor benimki de...

neyse ek gıdaya geç kalmak diye bişey yok ta tattırmaya başlasan iyi edersin, sonra zorlanırsın

herkes farklı uyguluyor, mesela benim doktorum yağ verme dedi millet hep çorbayı yağlı yapıyor, benim doktorum sütü birebir içirme dedi, ama destek olsun diye inek sütü içsin diyen doktorlar da var

ben de anlamadım gitti , kafana göre takıl yaa, herkes farklı söylüyor

mesela benim doktorum 4. ayda suya başlattı, buralar çok sıcak yakma bebeği dedi..

Bebekler Icin Corbalar

Yoğurt Çorbası:

2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın. Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur.

Sebze Püresi:

1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.

Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.

Yoğurtlu Sebze Çorbası:

Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.

Pirinçli Mercimek Çorbası:

Bebeğiniz mercimek çorbasını sevmiyorsa bu çorbayla ona kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye 2.5 bardak su , 1 çorba kaşığı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…