2010 aralık-2011 ocak tüp bebek annelerinin göbüşleri bebişleri cicileri

evet arkadaşlar nede olsa zor günleri bir nebzede olsa atlatık. şimdi bebişlerimizin nasıl daha ii beslenir
onlara neler alabiliriz uygun kaliteli gerekli şekilde çünkü bakıyorum listelere o kadar kalabalıkki ve ne marka var ne bişey odalarını seçmeye başlamalıyız ekim gibi odalar bitmiş olmalıki boya kokusu gitsin onlara ne cicişler alıcaz mesela şuan ben kadife tulum peşindeyim tulumları kalın olsun diyorum şuan heryerde penye var bizimkiler kış ayında dünyaya gelicek onlara çok iii bakmalıyız ilk 3 ay çok çok daha nazik olurlar yavrularımız hadi bakalım canlarım listemizi yapalım:)))))))

mesela benim kardeşim oyun park denilen şeyden aldı ama hiç kullanamıyor o kadar da para

YENİDOĞAN İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ ALIRKEN ÖNCELİKLE DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

*Ne sıklıkla çamaşır yıkayacağımız çok önemlidir..Eğer sık sık yıkayacaksak çok fazla aynı üründen almaya gerek yoktur..

*Alışveriş listemizi hazırlamadan önce akrabalarımızdan gelen kullanabileceğimiz eşyalarımız gözden geçirmeliyiz ki aynı eşyaları almamak için...

*Bebeğimiz için liste yaparken aciliyeti olan eşyaları öncelik sırasına göre dizmeli mama sandalyesi,kuvette oturmak için sandalye vs.. gibi şeyler sonradan da alınabilecek şeyler olacağı için yada bebeğimizin huyuna göre davranılması gerekebileceği için listemizin öncelikli sırasında olmamalı.

*Bebeğimizin doğum kilosunu önceden bilemeyeceğimiz için alacağımız eşyaların hepsini paketten çıkarmamalıyız sonradan değiştirebilme ihtimaline karşı bebeğimize olabilecek kıyafetleri açmalıyız örneğin 4-6 ay ık olan kıyafetleri sonradan açmalıyız

*Bebeğimizin tüm eşyalarını yıkamadan asla kullanmamalı eğer imkan varsa bebek programını kullanmalı ve bebekler için olan antialerjik deterjanlar tercih etmeliyiz.

*Bebeğimize yakaları dar kafasından zor geçen kıyafetler almamalı kenardan düğmeli olanları tercih etmeliyiz.

*Bebek odasında duvar kağıdı mobilya gibi eşyalarımızı hava alan türden seçmeli halı seçimimizi duvardan duvara olanlardan yapmamalıyız

BUNLAR BİR KAÇ PÜF NOKTASI ŞİMDİ SIRA LİSTEMİZİ YAPMAYA GELDİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ BAYANLAR

kızlar bakın bu denemem bu akşam resim çekip size yarın yüklücem bu bir deneme:)))

bu arkadaki dekor aşağı kat yanlış anlamayın inşaatte çalışmıyorum:))))))))))))))

evet kadife tulum hiç bir yerde yok olanlarda çeşitli değil sanırım kışlık ürünler için biraz beklemeliyiz...

Şekercim, şöyle 4-5 metre beyaz mermerşahi alıp 20cmx20cm ebatlarda kesip kenarına zürafa geçip el bezi, ter bezi, banyo bezi vs. yapmak lazım. Mermerşahi tülbent bezinin azıcık daha kalınıdır. 100% pamuktur, kaynatırsın çitilersin birşeycik olmaz. Bu bir.

yün, pamuk, pazen battaniyeler, ev için 2, ana kucağı için 2 olmak üzere en az 4 tane olsa iyi olur, bu iki.

Sterilizasyon makineleri var, gayet pratik ve ucuz artık, bu da üç.

Bunlar benim aklıma ilk elden gelenler...

ok to şekerim eklicem bunlarıda

kızlar benım aklıma geldı annem hep der yapalım dıe hanı bebeklerde sarılık oluyo ya bazılarında.....
annem dıyorkı sarı bı tulbent oyalayalım yanında tutarız yuzune orterız dıyor heralde bı bıldıgı vardır paylaşmak istedim

evet canım bizdede öyle yaparlar bebek sarılık olmasın diye

evet bizdede öyle yaparlar kızlar hatta bebeğin hastane çıkışını sarı al diyenler var
ne kadar etkisi var bilmem ama ben yapılan çocuklarda sarılığın nadiren görüldüğünü duymuştum bi ebeden

kızlar ben bebek hemşiresiyim daha öncede lafı geçmişti yanılmıyosam valla bunlar gerçek değil. sarı giydirmek filan bilimsel olarak bir açıklaması yok.bebeğin yendioğan sarılığı olmaması için (kandaki eritrositler parçalanırken bilirubin adlı maddeyi açığa çıkarıyorlar bu da sarı renge sebep oluyor,karaciğer hastalığı olan sarılık değil yani aslında adı hiperbilirubinemi) bol beslenip bol bol idrar ve dışkı yapması lazım. yani anne sütü yetmeyen bebekelre mama verilmesinin nedeni budur hastanelerde. siz siz olun bebişinizi bol bol emzirin. gerçek bir tavsiyede güneş ışığı dır. bebişi güneş ışığına çıkarın.sarılık olunca aldığı fototerapi ışını da aynı cins. insan hurafe diyor inanmak istemiyor ama benim arkadaşım oda bebek hemşiresi kızın altın suyla yıkamıştı sararmasın diye.akan suyu altına çeyrek altın tutup yıkamıştı bebişini.bebek sararmamıştı. ama sütü yetmiyor diyemaam da veriliyordu.bana sorarsanız mama işe yaradı altın değil:))

ya yeşilim tabiki öle ama şimdi yapmazsakta emzirmeme rağmen çocuk sarılık olursa aklıma yapmadımda mı oldu diye gelmez diyemem yani sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni sanırım bu batıl inanç meselesi bi tuafff pekte inanmam ama karakedi görünce 1-2-3 yapanlardan değilim yani

arkadaşlar transfer sonrası 10. günde sonuç 125.7 çıktı pozitifmi negatifmii??

MİNİĞİMİZ İÇİN CİCİLER

*Hastane çıkışı takım yada ayrı (zıbın,eldiven,çorap,tulum,şapka,battaniye vs..)
*3-6 adet yeni doğan ayaklı tulum
*6-7 tane yeni doğan zıbını alttan çıtçıtlı
*3-4 tane bağcıklı zıbın
*2-3 tane patik yada çorap
*2-3 tane şapka
*2-3 adet pijama takımı beli sıkı olmayan ayaklı olanlardan
*2-3 adet uzun kollu bady alttan çıtçıtlı olabilir
*3-4 adet yün veya penye yelek (penye alerjisi olan bebekler için çok kullanışlı)
*3-4 adet eldiven (emzirme dışında takılmalı bebeğin yüzüne zarar yada başka yerine
zarar vermemesi için
*10-20 adet kusmuk bezi bebeği emzirirken kullanmaya tülbent kumaşına benzer
(minik bez parçaları ayrıca emzirdikten sonra gazını çıkarırken omzunuza
koyabilmeniz için.
*Organik bir sünger veya minik bir tülbent parçası bebeği yıkarken kullanmak için
*Banyo için minik başlıklı bornoz ve minik havlular
*Bebek battaniyesi sayısı isteğe bağlı yün ve penye kusmalardan sonra yıkamak için
penye olanlar kolay kullanma olanağı sağlıyor.​

kızlar bu listede bebeğimize giyecek olarak kullanılacak şeyleri yazdık sizlerinde aklına gelen varsa eklermisiniz listemiz acil alınması gerekenleri kapsamaktadır...küvet tırnak makası ateş ölçer bebek için alınacak eşyalar listesinde olucak mesela bunlar sadece cici listesi

ah ah biraz daha yaklaşsada alsak iç rahatlığı ile herşeyini :))) daha oda da beğenicez kızlar oda hakkında düşünceniz varmı ben belis marka ya baktım baya bi güzel modeller var uygunda fiyatı ve sağlıklıda kızkardeşim aldı

Ben de Belis e baktım... orada vitray olanlar sağlıklı Şebnem...e vitraylar da az değil anacım, 1700 civarına yaklaşıyor takımı... Ben tepe mobilya da bir takım beğendim,,, Ama malum Ankara da mobilya sektörü oldukça hacimli:) Bir ara gidip Siteler de üreticilere bakacağım:) Bir de Bursa ya geçersem İnegölden bakacağım...

Kızlar, aklıma geldi,,,, bebek odasındaki yatak dışında hani beşik süsleniyor ya, öyle bir beşik süslemesi yaptıracak mısınız... Özellikle bebek görmeye gelindiğinde takı makı işleri için gelin gibi gözüken şu süslemeli sepet beşiklerden bahsediyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…