evet arkadaşlar nede olsa zor günleri bir nebzede olsa atlatık. şimdi bebişlerimizin nasıl daha ii beslenir
onlara neler alabiliriz uygun kaliteli gerekli şekilde çünkü bakıyorum listelere o kadar kalabalıkki ve ne marka var ne bişey odalarını seçmeye başlamalıyız ekim gibi odalar bitmiş olmalıki boya kokusu gitsin onlara ne cicişler alıcaz mesela şuan ben kadife tulum peşindeyim tulumları kalın olsun diyorum şuan heryerde penye var bizimkiler kış ayında dünyaya gelicek onlara çok iii bakmalıyız ilk 3 ay çok çok daha nazik olurlar yavrularımız hadi bakalım canlarım listemizi yapalım:)))))))
canlar artık bizimde kendimize göre bir listemiz olsun değil mi şöle bebeğin ilk 3 ayı rahat rahat kullanabileceği aşırıya kaçmadan çok aşırı teferruatlı olmayan en gerekli eşyaların olmazsa olmazların bir listesi ben derim ki başlayalım ve sonra herkes alıntı yaparak listeye eklemede bulunsun...
Şekercim, şöyle 4-5 metre beyaz mermerşahi alıp 20cmx20cm ebatlarda kesip kenarına zürafa geçip el bezi, ter bezi, banyo bezi vs. yapmak lazım. Mermerşahi tülbent bezinin azıcık daha kalınıdır. 100% pamuktur, kaynatırsın çitilersin birşeycik olmaz. Bu bir.
yün, pamuk, pazen battaniyeler, ev için 2, ana kucağı için 2 olmak üzere en az 4 tane olsa iyi olur, bu iki.
Sterilizasyon makineleri var, gayet pratik ve ucuz artık, bu da üç.
Bunlar benim aklıma ilk elden gelenler...
kızlar benım aklıma geldı annem hep der yapalım dıe hanı bebeklerde sarılık oluyo ya bazılarında.....
annem dıyorkı sarı bı tulbent oyalayalım yanında tutarız yuzune orterız dıyor heralde bı bıldıgı vardır paylaşmak istedim
evet canım bizdede öyle yaparlar bebek sarılık olmasın diye
kızlar ben bebek hemşiresiyim daha öncede lafı geçmişti yanılmıyosam valla bunlar gerçek değil. sarı giydirmek filan bilimsel olarak bir açıklaması yok.bebeğin yendioğan sarılığı olmaması için (kandaki eritrositler parçalanırken bilirubin adlı maddeyi açığa çıkarıyorlar bu da sarı renge sebep oluyor,karaciğer hastalığı olan sarılık değil yani aslında adı hiperbilirubinemi) bol beslenip bol bol idrar ve dışkı yapması lazım. yani anne sütü yetmeyen bebekelre mama verilmesinin nedeni budur hastanelerde. siz siz olun bebişinizi bol bol emzirin. gerçek bir tavsiyede güneş ışığı dır. bebişi güneş ışığına çıkarın.sarılık olunca aldığı fototerapi ışını da aynı cins. insan hurafe diyor inanmak istemiyor ama benim arkadaşım oda bebek hemşiresi kızın altın suyla yıkamıştı sararmasın diye.akan suyu altına çeyrek altın tutup yıkamıştı bebişini.bebek sararmamıştı. ama sütü yetmiyor diyemaam da veriliyordu.bana sorarsanız mama işe yaradı altın değil:))
arkadaşlar transfer sonrası 10. günde sonuç 125.7 çıktı pozitifmi negatifmii??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?