2010 Aralık Anneleri

olsun canım en azında bildiklerimizde yetiyor işte.yalnız dikkat etmediğim bişey var sanrım garip kuş maaşın 2/3 unu alıyoruzmu demişdi kesiliyormu demişdi anımsayamadım.200 tl ye falan denk geliyor demişdi ama ben o rakamı bulamadım
bir yerde yanlışmı anladım yanlış bişeymi yapıyorum acaba

canım cok sağol internettende bakdım da sanırım kesilen kısımla ilgili bir sorun var anlayamadığım.asgari ücret 599 2/3 u400 yapmıyormu sen 200 civarı bişey alınıyor demişdin.acaba kesinlenmi 2/3 .çunku geriye kalan 1/3 200 yapıyor buda bize kalanmı oluyor

canım o hesaplamalar oldukça karışık işte. ayrı ayrı hesaplayıp da aynı rakamı bulanı görmedim hiç :) ama yaklaşık olarak sigortada gösterilen maaşının 2/3'ünü alıyosun. yuvarlak hesap yani. garip kuşun demek istediği asgari ücretle çalışıyo olsan 2000 TL gibi bişey alırsın. ama daha yüksekse maaşın bu rakam artar. net bi rakam arama dediğim gibi. onu ancak alınca öğreniyosun...ve malesef bu parayı doğum izninin bitişinde alıyosun...

canım garip kuş toplam alacağın tutarı yazmış yaklaşık olarak 2000 tl diye. asgari ücret de şu anda 760,50 tl...

ay kızlar...
bende bi rüya gördüm..kendi kendime çok güldüm ya...
Allah rahmet eylesin... rüyamda Alparslan Türkeşi gördüm...
bana diyodu ki...
"Tüm ülküdaşlarıma slm söle,Başbuğ'lar ölmez sayın çiçek, Başbuğ'lar ölmez." dedi...
sonra uyandım kendi kendime güldüm geri uyudum...

ezocum ben sana şöyle bi örnek vereyim. ama benimki eski bi örnek, şu anda değişmişse bilemem.

4 sene önce maaşım 900 tl iken sigortada 750 tl göstermiş çalıştığım firma. yani yaklaşık şu anki asgari ücret kadar. doğum iznimin bitiminde sigortadan aldığım toplu para 1860 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam...

taaaaa doğum izni bitincemi alcaz bu ne be daha erken olmuyomuymuş

kızlar selam ben geldim....
toobacım geçmiş olsun bende mantar oldum doktorum ketoral fitil verdi bide ketoral krem ben kullandım valla hemen geçiriyo dayanamazdım onun sıkıntısı daha kötü .....

bu arada doğum fiyatı sordum hastaneme normal doğum 1500tl sezeryan 2700tl medical park yalnız bu koç allianz sigorta fiyatları. içinde bebeğin ilk bakımı tahlilleri aşısı topuk kanı felan dahil artı olarak allah göstermesin kuvez felan yada değişik bir hastalık olursa onalra ayrı para alıyorlar diğer herşey paket içinde.

şeker sonucum bekliyorummm...

Konuyu yeni gördüm bu rakam sigortada gösterilen bürüt ücret üzerinden hesaplanıyor değilmi

taaaaa doğum izni bitincemi alcaz bu ne be daha erken olmuyomuymuş

bende 8 hafta doğum öncesi bitince bi alıyosun bide doğum sonrası 8 hafta sonunda alıyosun 2 taksitte biliyorum... bazı iş yerleri ödüyor sen alınca iş yerine veriyosun .... be öyle konuşucam... kabul ederlerse.

Ay sinir oldum eşime mesaj attım pazara gidelim fasülye felan alıp kış için dolaba atalım...
Duymamış aradım mesajımı görmedin mi yok dedi.Anlattım böyle böyle diye bana evde misin dedi..
Daha çıkmadım işten dedim iyi görüşürüz aşkım dedi kapattım teli suratına...
Ben ne diyorum o ne diyor beni dinlemiyor ki telde konuşurken aklı işinde alsanaalsanasmile
Gidicem kendim alıcam görecek

canım garip kuş toplam alacağın tutarı yazmış yaklaşık olarak 2000 tl diye. asgari ücret de şu anda 760,50 tl...

canım yukarıda arkadaşlarında dediği gibi ama şöyle bi durum var senin çalıştığın iş yerinin muhasebecisi sana demiş ya doktor rapor versede onu merkeze göndermeyiz idare ederiz diye böyle bişey yaparsa olmaz senin doğumdan önce ki 32. veya 37. haftalarda aldığın raporu 5gün içinde muhasebeye vermen ve muhasebeninde sigortaya bildirmesi gerekiyo yoksa bahsettiğimiz doğum parasını alma hakkın olmuyo bu hususa dikkat et

canım ben de tozlanmasınlar diye poşetlerden çıkarmadım.... eninde sonunda ; bebişlerimiz daha giymeden birileri dokunacak ama napalım ...

ben doğum izninden sonra tamamen işten ayrılmış olucam için böyle bişey teklif etmedim hiç iş yerime ama senin iş yerin böyle bi hoşluk yapıyosa çok iyi

bende öyle biliyodum bekleme falan duymamıştım.iş yerimde kabul etmez.gerçi çokda önemli değil ama yinede erken yatması daha iyi olurdu.

uçurum tatlım oğlun mu olacaktı senin bebiş yoksa adını Türkeş mi koysan :)) adam o kadar rüyana kadar gelmiş :))

garipkuş beraser sağolun kızlar neler neler öğrendim.bu aralar sgk il epek pbi sıkı fıkı olduk zaten rapor param hala yatmadığı için mail atmışdım maalesef tele bakan olmuyor...mail gelmiş bilgilerimi istemişler bu konuyu tatlıya bağlayınca konuşduğumuz soruyuda sorarım uzamana...bu arada garip kuş ben orda 2000 tl yi sanrım aylık 200 tl olarak anladım ve yordum toplu olarak alıdığımı dıkkate almadım .tekrar tşk kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…