ne demek canım. keşke daha çok bilsem de daha net konuşabilsem...
bu arada ben de çok büyük bi yanılgı içindeymişim. ocak ayından beri ücretsiz izinli olanların sigortaları yatıyo sanıyodum. meğer genel sağlık sigortasından faydalanabiliyomuş. emekli keseneklerini ayrıca kendi isterse yatırıyomuş. bu bilgi de net değil. araştırıyorum bakalım. bi de önemli olan acaba hemen mi yatırmalıyız yoksa emekli olurken falan yatırabiliyo muyuz? her halükarda yaşımı bekleyeceğim için eğer çalışma şartlarım iyi olursa boşuna para vermem çalışırım bi sene daha....
ezouygun;sen şu SAMSUN SİGORTA İL MÜDÜRLÜĞÜ NÜ 0-362, 433 09 36 -42, 431 50 94 bi ara tam bilgi al istersen sonra yanlışlık olmasın bi ters durum falan olur sonra çok üzülürüm yanlış bilgilendirdim diye
olsun canım en azında bildiklerimizde yetiyor işte.yalnız dikkat etmediğim bişey var sanrım garip kuş maaşın 2/3 unu alıyoruzmu demişdi kesiliyormu demişdi anımsayamadım.200 tl ye falan denk geliyor demişdi ama ben o rakamı bulamadım
bir yerde yanlışmı anladım yanlış bişeymi yapıyorum acaba
canım cok sağol internettende bakdım da sanırım kesilen kısımla ilgili bir sorun var anlayamadığım.asgari ücret 599 2/3 u400 yapmıyormu sen 200 civarı bişey alınıyor demişdin.acaba kesinlenmi 2/3 .çunku geriye kalan 1/3 200 yapıyor buda bize kalanmı oluyor
ezocum ben sana şöyle bi örnek vereyim. ama benimki eski bi örnek, şu anda değişmişse bilemem.
4 sene önce maaşım 900 tl iken sigortada 750 tl göstermiş çalıştığım firma. yani yaklaşık şu anki asgari ücret kadar. doğum iznimin bitiminde sigortadan aldığım toplu para 1860 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam...
sicakta yikasak,azcik esnese belki olur sempatiksalakcinni
nası ya, kabus mu bu????
sıcakta çeker be tatlım. en iyisi ıslakken çeke çeke ütüleyin:)
ezocum ben sana şöyle bi örnek vereyim. ama benimki eski bi örnek, şu anda değişmişse bilemem.
4 sene önce maaşım 900 tl iken sigortada 750 tl göstermiş çalıştığım firma. yani yaklaşık şu anki asgari ücret kadar. doğum iznimin bitiminde sigortadan aldığım toplu para 1860 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam...
taaaaa doğum izni bitincemi alcaz bu ne be daha erken olmuyomuymuş
canım cok sağol internettende bakdım da sanırım kesilen kısımla ilgili bir sorun var anlayamadığım.asgari ücret 599 2/3 u400 yapmıyormu sen 200 civarı bişey alınıyor demişdin.acaba kesinlenmi 2/3 .çunku geriye kalan 1/3 200 yapıyor buda bize kalanmı oluyor
canım o hesaplamalar oldukça karışık işte. ayrı ayrı hesaplayıp da aynı rakamı bulanı görmedim hiç :) ama yaklaşık olarak sigortada gösterilen maaşının 2/3'ünü alıyosun. yuvarlak hesap yani. garip kuşun demek istediği asgari ücretle çalışıyo olsan 2000 TL gibi bişey alırsın. ama daha yüksekse maaşın bu rakam artar. net bi rakam arama dediğim gibi. onu ancak alınca öğreniyosun...ve malesef bu parayı doğum izninin bitişinde alıyosun...
canım garip kuş toplam alacağın tutarı yazmış yaklaşık olarak 2000 tl diye. asgari ücret de şu anda 760,50 tl...
taaaaa doğum izni bitincemi alcaz bu ne be daha erken olmuyomuymuş
kizlar cok soru soruyorum ama bu konuya cok yabanciyim ve yardim alabilecegim kimse yok..
1.bu hafta tüm esyalarini yikasam,ütülesem daha cok mu zaman kaliyor?
2.doguma daha 2 ay var,dolaba yerlestiricem yerlestirmesine ama gelen-giden olurda görmek isterse,dokunursa (kv,görümce falan) hani hijyenik olmazsa bebek icin??
cok mu pipirigim acaba bilemedim... bilmiyorumkismile
bende 8 hafta doğum öncesi bitince bi alıyosun bide doğum sonrası 8 hafta sonunda alıyosun 2 taksitte biliyorum... bazı iş yerleri ödüyor sen alınca iş yerine veriyosun .... be öyle konuşucam... kabul ederlerse.
bende 8 hafta doğum öncesi bitince bi alıyosun bide doğum sonrası 8 hafta sonunda alıyosun 2 taksitte biliyorum... bazı iş yerleri ödüyor sen alınca iş yerine veriyosun .... be öyle konuşucam... kabul ederlerse.
ay kızlar...
bende bi rüya gördüm..kendi kendime çok güldüm ya...
Allah rahmet eylesin... rüyamda Alparslan Türkeşi gördüm...
bana diyodu ki...
"Tüm ülküdaşlarıma slm söle,Başbuğ'lar ölmez sayın çiçek, Başbuğ'lar ölmez." dedi...
sonra uyandım kendi kendime güldüm geri uyudum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?