2010 Aralık Anneleri

nerdilcim bizdede biraz gaz poblemı var...1 fincan suya 1 çay kaşığı kımyon koyup kaynattım.günde 1 cay kaşıgı veriyom..şimdi daha iyi dene istersen...

canım sağol şu anda colinox die bi damla var onu koyuyorum mamasına bizimki obur biraz mama takviyesi yapıyoruz biberon anne memesi emzik herşeyi vakumluyo can'avarım....

canım herkes gb bizimde uyku problememiz var ve bende mama veriyorum doktorumuz aç bırakmayın mutlaka verin dediii... ben şu anda 50cc 40cc civarı veriyorum beni emdikten sonra durmazsa aranıyosa hala aç diyorum parmağımızla test ediyoruz cok cok çekiyoo valla ama önce anneyi emsin arkasından mamayı ver ödül gb anneyi unutmaz o zaman....

bende bir haftalıkken kontrole gittim ve 15 günlükken tekrar dikişlerimi kontrol etti doktorum 40 ımız bitince tekrar gidicem smear yapılacak...

bu arada benim dikişlerim estetik kendiliğinden iyileşecekmiş yapıştırma gb jel krem kullanıyorum iz kalmasın diye doktorum yazdııı işe yarar inşallah.... kalsiyum içmeye devammm , elevite devam ediyorum , birde ilk 10 gün enfeksiyon riskine karşılık antibiotik ve ağrı kesici kullandım .... (biri sormuştu antibiotik içen var mı diye aklımda kalmış ben içtim) şu anda sadece vitaminlere devam ediyorum ve jel sürmeye...

nerdil jel olarak ne verdi sana yarayan birşeyse bizde kullanalaım kalsiyum 1 kutu dahamı kullanacaksın ben sadece demir ilacı kullanıyorum başka birşey yok

ay sizin yine iyi benimki 2 yaşında hep uzak tutuyorum çünkü sürekli başını sevecek gözüne elini sokacak uyurken emziğini çıkaracak zarar vermesinden korkuyorum mecbur ayrı odada gizlice bakoyorum

Benim dikişlerde estetik.Ama benim doktorum jel, ilaç falan falan vermedi ya hiç bir şey sürmüyorum ben.Ama iz kalıcak gibi de değil.Zaten belli belirsiz.

Vitamin ilaçlarına devam dedi.Ama ben ne demir ilaçlarımı ne de vitaminlerimi alıyorum.Sıkıldım yav ilaç içmekten.

Senin kanaman devam ediyor mu peki ? benim az da olsa devam ediyor.Birde sezeryan sonrası kanama olmaz derlerdi.

Bu arada bizimki sabaha kadar tam 5 kere kalktı (yarım da yattık sabah 10'na kadar)serseme döndürdü beni.Daha ağlama krizlerine girmedim : )) ama böyle giderse çıldırtıcak beni.Allah'tan sakin bir yapım var : )

Tecrübeli Anneler, bunlar ne zaman uzun uyuyacak da, gece de sadece 1 kere kalkacak ? hımm? bu kısır döngü ne zaman biticek yareppim : )

Son düzenleme:
Kızlar faceye yazıdım ama buraya da yazdım bana fikir verin...

Kızlar dün gecem kabus gibiydi, benim ufaklık memei çekiyor atıyor ama nasıl bağırıyor, bende sütüm azda olsa yetiyor zannediyorum ya. bir sağayım dedim ikisi de fos. Mecburen mama açtım ve yaptım. sonra birden onu cok cok içti yavrum belli aç kalmış. maması bitince bir koca adam gibi bir de kustu oğlum. Eee tabii yine... ağamaya hatta çığlıklara dömndü ki çok ağlayınca böyle nefesi kesiliyor sanıyorıum. Yine mama yaptım ve uyudu yavrum. 3,5 saat kadar da uyudu. bir daha kalktı yine mama yaptım. Sabah da meme verdim ama yok yok. Ne yapmam gerekiyor. Sütüm niye kesiliyor gibi. Sizce çoğalır mı?

Bir makale den alıntı.

''Bu ay uyku konusunda da gelişmeler fark edeceksiniz. Siz tam bir ‘zombi’ye dönüştüğünüze inanmışken, bir de bakacaksınız ki bebeğiniz tüm gece uyumaya başlamış. Sağlıklı ve zamanında doğmuş bebekler genelde 5. haftadan itibaren 7 saat kadar uyuyabilir.

Bazı bebekler gece ile gündüzü karıştırabilir ve gece uykularını hava aydınlıkken yaparlar. Bunu değiştirmenin yolu 3 en fazla 4 saatlik uykudan sonra bebeği uyandırmaktır. Bebeğiniz zamanla uyku düzenini, evdekilerin düzenine göre yeniden belirleyecektir.

Bebeğinizde doğumdan bu yana gözlemlediğiniz reflekslerin çoğu artık kaybolmuş olsa da, bir süre daha “eskrimci pozisyonunda” uyumaya devam edecektir. Kafasını yanda tutmayı tercih etmekle beraber, uyurken daha farklı pozisyonlar da deneyecektir. Ancak unutmamanız gerekir ki, bebeğiniz uyurken ya sırtüstü yatmalı ya da kafası hep bir yana dönük olmalıdır. Sırtüstü pozisyonun ani beşik ölümü riskini azalttığı bilinmektedir.

Sürekli aynı pozisyonda uyumak da bebeğin kafa yapısını bozabilir. Bu fazla ciddi bir sorun olmasa da, göze hoş görünmez. Eğer bebeğinizin kafasının farklı şekillendiğini düşünüyorsanız, bunu doktoruyla konuşun. Genelde sallanan cisimlere bakması ve takip etmesi ya da kafasını daha az çevirdiği tarafa renkli objeler asarak dikkatinin o yöne çekilmesi, yeni yatma pozisyonları denemesini kolaylaştıracaktır.''

ya ben mamayi sevip memeyi birakmasindan korkuyorum
ama cok caresiz kalinca veriyorum tabi
benim normal dogum oldugu icin estetik dikislik bi durum yoktu canim
ama elevite devam et falan demedi dr
keske sorsaydim
kizimda hep memede uyumak istiyo
yerine koyunca 1o dk sonra agliyooo:2:

Vallahi iyi oldu bu carnacım. Bizimkide gece uykusunu gündüz uyuyor sanırım. Bende uyandırayım bundan sonra.

kızlar kızım inliyo gibi ses çıkarıyor sizin bebişlerdede oluyomu

Evet canım özellikle uyurken ve emerken inliyor benim sıpam da. Endişelenmiyorum ben normaldir herhalde...

canım bu uyku konusu çocuktan çocuğa değişir ama genel olarak 40'ı çıktıktan sonra biraz düzene girer. misal benim 4,5 yaşındaki oğlum hala gece 1-2 kere kalkıyo, seyrektir akşam yatıp sabah kalktığı..:)

Selam kızlar bugün annemi yolcu ettim Napcaz bilmem iyi alışmıştık kuzucumda ananesinin koynunda çok rahattı.Kv burda ama kendi annem gibi olmuyor tabi hayırlısı bakalım.

Selam kızlar bugün annemi yolcu ettim Napcaz bilmem iyi alışmıştık kuzucumda ananesinin koynunda çok rahattı.Kv burda ama kendi annem gibi olmuyor tabi hayırlısı bakalım.

ah bu ananeler olmadan olmuyo
bizimkide dun gitti gece kalmadi
bugunde ablam cok hastaymis 2 cocugunu almis gitmis anneme
yine gelemeyebilir yani bize
ama arayip cagircam israrla yarin pzt
babamiz uykusuz kalmasin
ablamda idare etsin ya
ben daha lohusayim
ve gece yalniz oturunca korkuyorum walla

iyi akşamlar kızlarr

hemen belirtmek istiyorum gaz problemimiz bitiyor sanırım 2-3gündür kızım kendi kendine çıkarabiliyor
biraz uğraşıyor kızarıyor bikaç dakikaya çıkarıyor ama alttanda üsttende becerebiliyor inşallah bozulmaz

geceleride sabah 7lere kadar çok güzel uyuyoruz ama tek bir talihsizlikle her 1ya da 1.5saatte bir emmeye kalkarak 10-15dk emiyor ama allahtan emerken uyuyakalıyor bide uyanık kalsa delirirm artık

ama artık gündüzleri çook emyor bir emişi 35-40dk ve memem sünüyor resmen lastik gibi oluyor ilk zaman sünmüyordu bukadar emerken azalıyor sanırım normale dönüyoruz

sanırım biz artık büyüyoruz herşeyimiz düzene giriyor ama bi süte hayır diyemiyoruz
gecede şöle 2kere falan kalksak daha da başka bişey istemem oda zamanla olucak sanırım

carnacım kimse kalmıcak canım yanımda zaten kv yan apt.da oturuyor ama karışmaz bana pek ama hep yardımcı olur,canım sıkılırsada annemlere giderim biraz bakçam duruma göre yani

Arkadaşlar,bebğim 1. ayını doldurdu.Aylık muayenesine gittik ve pili asimetrisi teşhisi konuldu.2 gün sonra ultrason çekimi var ama po zamana kadar içim içimi yyecek.Bu galiba kalç çıkıklığıymış.Benzer sorun yaşayan var mı?Varsa ne olur paylaşın.

aman masallah masal bebege
dilini isir totonu kasi walla sinemcim
bende artik gunun hangi saatinde uyursa saga sola bakmadan
atiyorum kendimi yataga
yoksa uykusuzluktan bi hal oldum
simdide baktim derin uykuda hemen yattim 1 saat kadar uyudum
ben uyuyup uyaninca sutum artiyo resmen
cok sukur halimize::103:

kızlar benim kız gayet iyi gidio derken nazar değdi galiba
geceelri kalıyoduk gazımızı çıkarıp emip memede uyuyakalarak gzüelce uyuyoduk
çok yorgun geçmiodu günelirmiz
yemek falan da yapabiliodum
dünden beri kızım çok huysuz.
sanırım gaz problemimiz ara ara nüksediyo.
çok ıkınmıo
ama emiyo yatıo
kısa süre sonra uyanıyo rahatsız olarak
dün gece baya uykusuz kaldı yavrum hem biz
gündüz de öleydi
neyapacağımzı şaşırdık
çünkü öle huysuzlukları yoktu
acaba biyerimi ağrıo dedim
bi banyo yaptırdık şimdi uyuyo kuzum
inşallah gecemizde gzüel gider
ne zor şeymiş annelik
burada benim bebiş de inlio gibi glio bana
bazen yok ama bazen daha yoğun sanki

küçükprensim hayırlı olsun sanırım bebişi sünnet ettirmişsiniz.
Allah damat olduğunu da görmeyi ansip etsin
demek ufaklık adam oldu

yasasin ananisko geldiii:119:
bu gece yatagimda kocisimin yaninda yatabilcemmmmm
insallah kizimda guzel bi uyku ceker
ananeye saticam onu

Ay maşallah ne güzel bir kız bu böyle.Nazar değer yahu ben korkarım koymaya fotosunu falan.Biblo gibi

Bu arada benim kızımın gözleri de bu renk : ))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…