2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Merhaba canım.Biz bugün 10.ay kontrolümüz için doktordaydık. Hergün öğlen mutlaka sebze çorbası vermemi söyledi. bakla hariç her sebzeyi katabilirmişiz(mesela ben bamya vermiyordum,ver dedi).Yayla çorbası,mercimek çorbası,tarhana çorbası gibi çeşitli çorbaları ya da bezelye,dolma gibi yemekleri de akşam ver dedi.Benim kız yemiyor o ayrı tabii! Ben sabahları bazen kayısılı yulaflı püre,bazen muhallebi,bazen de tek tek labne,ekmek,pekmez vb veriyorum. Beyaz peyniri pek sevmiyor henüz ama benim tostumdan yemeye bayılıyorBir de yumurtayı rafadan verebilirisn dedi yine??:44:

inşallah yarar canım, nereden edindin onu? Bizimki neredeyse iki ayda 800 g almış, bence iyi bu, o kadar hareketlendi ki, bazen ter basıyor...

800 gr çok iyi maşallah. imnu'yu e bebekten aldım. 20 tl.

800 gr çok iyi maşallah. imnu'yu e bebekten aldım. 20 tl.

Bir daha alışveriş yaptığımda 100 lirayı tamamlamak için alabilirim, tadı nasıl bari,

Bu arada cevabın için çok sağol dilekçim. Genelde önce oğlumu doyurup öyle oturuyoruz biz yemeğe, oda sofranın kenarında tabi sandalyesiyle, sofradan birşeyler tadıyor sürekli... Doktorlar farklı görüşlerde olabiliyorlar, inek sütü ve tuz için birşey söyledi mi? Sen ilk bebeğine inek sütünü ne zaman vermiştin ilk olarak?

Herkese Merhabaaaa,
Biz bugün denizden geldik 2 gün durup tekrar memlekete düğüne gidicez.
Oğlum biz ne zaman denize girdiysek oda girdi. Ve suyu çok sevdi. Su yutunca biraz ağladı ama yine de iyiydi. Gölgelikli bebek simidiyle çok rahat oluyo sadece ayaklar suda. Bol bol ayak çırpıp kaçmaca oynadık. :)))) KAmeraya çektik hatıra kalsın ilk deniz maceramız die.
Oğlum doğdu doğalı yaklaşık 10.000 km yol yapmışız. Tokat,Çorum,İzmir, Konya, Karaman,Mersin, İstanbul,Tekirdağ onunla gezdiğimiz yerler arasında. İlk başta çok huysuzlanıyordu ama artık alıştı oda yolculuğa. :))) Annesi babası gezmeci oda alışsın ama dimi :)

Sıralama dediğiniz şey ellerinden tutunca adım atması mı? Eğer oyda bizimki neredeyse 6 aylıktan beri sıralıyo ama hala yürümüyo. Çünkü yürümek biraz denge işi. :))) Daha dengeyi sağlayamıyo.Ellerini bırakınca pat oturuyo. Bi de emeklemenin tadını alınca neden yürüsün ki :)))

Yemek konusunda gelince biz ne yersek oda onu yiyo.
Ben mümkün olduğu kadar tuzsuz ve acısız yemekler olmasını sağlıyorum ama tabi bazen tamamen tuzsuz olmuyo.
Çünkü her zaman kendim yapmıyorum. Gezmede oluyoruz. Eğer şehir içindeysek evden götürüyorum. Kavanoz mamalarının kavanozlarını yıkadım. Mesela birine dolma birine yoğurt koyuyorum gittiğimiz yerde yediriyorum. Ama yaklaşık 2 aydır hiç kaşık maması vermiyorum. Kahvaltıda herşeyi tek tek veriyorum. O gün ne varsa peynir zeytin yumurta(tavada tereyağlı :) Çünkü haşlanmış kuru geliyo atıyo ağzından) patates kızartması, menemen.
Mesela bugün öğlen etliekmek içi yedi. Bizim doktor tam tahıl ekmeği ver dedi ama onu da her zaman tedarik edemiyorum.
Bazen normal bizim yediğimiz ekmekten veriyorum.
Kızkardeşim senin hiç bu kadar rahat bi anne olacağını tahmin etmezdim diyor. Ne kadar üzerine düştüysem yemeyen çocuk şimdi yiyor çünkü.
Doktorumuza bi gün dert yandım işte yumurta haşladım yemedi pekmez yemedi. Sona kendim için yaptığım menemenden yedi deyince daha iyi ya işte o daha besleyici dedi. Biz zaten büyük yemekleri yesinler istiyoruz dedi. :))))
Bizim doktorumuzda çok rahat bi hanım. :)))
Velhasıl kızlar yemekte bütün yasaklar kalktı bizde.
Su içmiyordu meğer çocuk ihtiyaç hissetmiyomuş. Mersinde sıcakta acayip su içti. Gece bile su verdim :) Bunu da sölemişti doktor ihtiyaç hissetse içer die. :)
Şimdi eline bol bol meyve veriyorum. biraz yiyo biraz suyunu sıkıyo bazen üstümüze sürüyo kıyafetler batıyo ama napalım :)))
Kızlar eğer fırsatınız varsa mutlaka denize gidin. Ben çok istememiştim denizde ağlar bende giremem sıcak olur uyumaz die. Ama hiç öle olmadı. Annem ve kardeşimde olunca dedik dönüşümlü bakarız ama bizimki sevdi denizi girdi bizle. Bolca kremledim. Denizdeyken bile yağmur için kullandığımız şemsiyeyle gölge yaptık hiç yanmadı böylelikle. Zaten bu yıl heryer çok serin hiç klima açmadık. Hava gayet iyiydi. Öyle bebeksizken girdiğin gibi saatlerce deniz kum güneş yapamıyorsun ama 15 dklık deniz bile iyi geldi. Senenin yorgunluğu çıktı. Eşime diyorum eylülde bida gidelim doyamadım die. Çünkü 3 gün çok kısa geldi.
Gerçekten yorulmuşuz bu kış.
Oğlum bi gün sabah 6da kalktı. Teyzesi 9da kalktı. İkindin diyo ki "ben bugün erken kalktım uykum geldi " Aaaaaa biz napalım 6da kalktım ben diyince "sen annesin " dedi. Şöle bi bakıyorumda bazen kendime şaşıyorum nasıl dayanıyorum die ama "ben anneyim "....

Hepinize iyi tatiller, Geçmişi okuyamıycam çok yorgunum. Galiba adaşımız mehmet alp hastaymış geçmiş olsun ona. Ayeserin oğlu çok güzel kilo almış biz artık kilo almıyoruz. Başka hasta olanlara Acil şifalar, Hepinize bay bayyyyy

İkisini de sormadım.Ben 1 yaşını geçmeden hiç tuz kullanmayacağım,belki daha da uzun.İnek sütünü ilk kızıma 15.ayda vermeye başlamıştım çünkü emmeyi bırakmıştı.Anne sütü alan bebeğe gereksiz bence ama 1 yaşından sonra verilebilir diye biliyorum.

slm kızlar.nasıl gidiyor bebişşlerle yaz.biz tokatta annemlerin anındayız.bizimki farklı bi yerde yattığından olsa gerek gece kalkıp oturuyor yatağın içinde hatta emekleyerek oda değiştiryor uyanır uyanmaz.yku harici herşey yolunda.

tadı aynı kahve gibi ben sütlü kahve şeklinde içiyorum. kafeyinsiz olmasına ramen sanki yanlış bişi yapıyormuş gibi hissediyorum içerken neyse geçerherhelde.

yaa sorma bizimde yolunda giden bi uykumuz vardı o da bozuldu eskiden kendi kendine uyuyan bebek yatar pozisyondan oturur pozisyona geçmeye başladıktan sonra yatağa koyunca kalkıp oturuyor ve bu yüzden uyuyamıyor. kısacası emzirip sallamadan uyumuyor hatta emzirip salladıktan sonra bile uyumadığı oluyor. mesela demin yarım saat salladım sözde uyudu diye yatağına yatırdığım gibi kalkıp oturdu. al bi daha salla ama ne fayda ben onu sallıyorum o bana öpücük atıyor. resmen sarhoş gibi kıkır kıkır gülüyor kucağımda. neyse sonunda pes etti yatırdım.

asualp tatilinize bayıldım, keşke bizim de böyle bir şansımız olsaydı. Baba olmayınca olamıyor böyle şeyler, 11 gün izne gelecek o tarihte de buralarda gezeceğiz bir iki gün. Ani'ye gitme planlarımız var, belki Ağrı-Doğubeyazıt'a, bir gün de piknik sonra memelekete bırakacak beni eşim.
Harpy seninkinin maceraları da bir alem En ufak hareketleri bile o kadar güldürüyor ki.
Biz bu gün iki kere dışarı çıktık. Bir keresinde arabamızın yanına bir kedi yaklaştı, Levent bayıldı , kıkır kıkır güldü kediye. Kedicik de çok sırnaşık neredeyse üstüne atlayacaktı oğlumun. Annelik duygularım tavan yaptı ve kışkışladım hemen

biz de ptesi gidiyoruz tatile hala inanmakta güçlük çekiyorum :) bakalım bizimki nasıl geçecek :44: çok merak ediyorum.
bu arada bizimki çok garip bu aralar. resmen uyumamak için benimle inatlaşıyor. ama iştahı fena değil maşallah. belki doktora gitmeden 1-2 yüz gram alsak doktor sütü kesmez.

slm millet herkesler tatile gidiyoo tabi bizde yarınn sabah gidiyoruz işallhh herkesin tatili güzel geçer hasta falan olmaz bu danalargiden herkese hayırlı yolculuklar şimdiden

slm millet herkesler tatile gidiyoo tabi bizde yarınn sabah gidiyoruz işallhh herkesin tatili güzel geçer hasta falan olmaz bu danalargiden herkese hayırlı yolculuklar şimdiden

teşekkürler canım sana da iyi tatiller. iyi yolculuklar. dediğin gibi umarım tatillerimiz iyi geçer hasta felan etmeden döneriz...

merhaba kızlar nasılsınız? doktora gittik bugün. haberler fena değil. 350 gr almış 1ay 1 haftada. hala aynı eğrideyiz çok şükür, sütü kes felan da demedi. aynen devam ediyoruz. büyük ihtimalle bu ay dişleri çıkar dedi. diyetine balık ekledi, az miktardan başla döküntü olacak mı kontrol et dedi. haftada 1 kez verebilirmişim.
ayrıca bizim uykumuz gün geçtikçe kötüye gidiyor bi gün önce saat 5.30 da kalkmıştı. bu sabah saat 4te kalktı emzirdim uyuttum 10 dk sonra (uyutmam yarım saat sürmüşdü) uyandı ve bir daha uyumak istemedi. daha hava bile aydınlanmadan uyandı ve bi daha yatmadı. resmen kıriz geçirdim en sonunda saat 6da kahvaltısını yaptırdım yatırdım 9a kadar yattı tekrar. umarım dişindendir diyorum çünkü uyutmak çok zorlaştı son zamanlarda ilk defa emzirirken hiç gözünü kırpmıyor. :18: böyle devam ederse yandık.

Bizimki de gündüz uymuyor ya, iki kere uytuluyor ikisi de kısacık. Öğlen uykusunda 2-3 gibi kalkıyor bir de akşam 8 buçuklarda uyuyor. Ve bu sıralar ağzını açmama huyu edindi. Ama güç bela ağzına konanı yutuyor.
Bu arada yazın ortasında hangi balığı nerden bulmalı?:26:

doktorda söyledi ama artık ağustos sonuna doğru daha bollaşır dedi. belki dondurulmuş felan alırım aklıma bi tek o geldi. bu arada beyaz etli balıklar olmalıymış; mezgit levrek kalkan çupra gibi..

doktorda söyledi ama artık ağustos sonuna doğru daha bollaşır dedi. belki dondurulmuş felan alırım aklıma bi tek o geldi. bu arada beyaz etli balıklar olmalıymış; mezgit levrek kalkan çupra gibi..

canım çekti, mezgiti çok severim, çuprayı da:

tam 5 aydır senn duruundayım harpy.hatta on 1 aydır geceleri saat başı emip ardından sallanarak uyuyor.ayakarımda derman kalmadı artık.benden başkasının salladığını farkederse onada ağlıyor.ama ben evde yokken annemin sallamasına izin veriyor.artuık gee uykum kalmadı.

arkadaşlar merhaba kafayı yemek üzereyim bizim oğlana bi haller oldu. resmen çıldırdı. normalde 9da yatıp sabaha kadar uyuyan bebek saat 11 oldu hala gözünü kırpmadı. ve bu 1 haftadır böyle. birileri om x şurup veriyordu diş içinmiydi o? sanırım dişleri yüzünden böyle yapıyor daha hiç çıkartamadık.. yarın sabah doktoru aricam umarım yardımcı olur. herkese iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…