2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

canım ben vermedim o tarifi ama bende yazmıştım

1 kase erişteyi zeytinyağında kavur, 2kase sıcak su ekle haşla, bu arada 2 tavuk göğsünü de haşla didikle , sonra marul ,biber, yeşil soğan , dereotu, maydanoz istersen kırmızı biber doğra , hepsini karıştır üzerine de bir limon suyu ve biraz da zeytinyağı gezdir.ekşisini kafana göre ayarla çok lezzetli oluyor .
afiyet olsun

harika bişey oluyor.. kaç kere yaptıysam hazırsandılar hep birde çörek otlu kurabiyem var ama bu daha güzel... eğer çok acı sevmiyorsanız kırmızı biberi tavsiye etmem.. ben acı sevdiğim halde yiyemedim biberli olanlardan..

Peynirli Kurabiye;

- 125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 g kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz

Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Toz kırmızı biber

1. Derin bir kapta peynir rendesini, tereyağını, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.

2. Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun, elinize yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirin.

3. Hamuru tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın, şekilli kalıplarınızla parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.

4. Kurabiyelerinizin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün, çörek otu ve kırmızı biber serpiştirin.

5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirin.

mutlaka deneyeceğim güzel bir tarif gibi
canım şekerpare tarifi vermiştin ya onun şerbetini kaynatmıyor muyuz kafama takıldı birde soğuk fırında dinlendiriyoruz değil mi:44:

mutlaka deneyeceğim güzel bir tarif gibi
canım şekerpare tarifi vermiştin ya onun şerbetini kaynatmıyor muyuz kafama takıldı birde soğuk fırında dinlendiriyoruz değil mi:44:

canım normalde piştikden hemen sonra sonrada soğuk karıştır dök sonra da sıcak fırına sür soğuyana kadar beklesin diyor ama ben azıcık ılıtıp şekeri tamamen eritiyorum.. çünkü onun dediği gibi yapınca şeker kristalleri üzerinde kalıyor.. o zaman eşim beğenmiyor.. tercih meselesi belki sizin hoşunuza o daha çok gider..

tamam canım, çok teşekkür ederim
masa üstünde klasör oluşturdum bu tariflerden güzel oluyor farklı şeyler denemek

ben de tavuklu tarifi deneyecem hemen,tavuk sevmeyen birisiyim,belki bu sayede sevebilirim

ben de yatayım bari kimse bişi yazmıyor.. yarın da çok giremem herhalde malum misafir iyi geceler şekerler

ıyı geceler kızlar cıldırmak uzereyım ne olur bana akıl verın kızımın sabah uykusunda problem yok hemen uyuyor ama gece uyutuyorum yerıne koyunca uyanıyor yada daha kucakta veya ayagımdayken uyanıyor bu saat oldu hala ayakta neler denedım yok yok yok 8 de de baslasam 10 dada baslasam bu saaıtı buluyoruz kı hala uyumus degıl babası uyutmaya calısıyor ne yapabılırım ya

Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Normalde 8.5 ta yatan oğlum 9.5 oldu hala uyanık tam 10:30 ' a kadar uğraştım gene yok sanırım 12 gibi uyudu. canı ne zaman isterse o zaman uyuyo. Neredeyse 6 ay bitti ama hala düzen yok bizde. Bi önceki gün âkşam 7de yattı gece 4:30da kalktı bugğn 12 de yattı saatler arasında uçurum var. 4 gözle düzene gireceğimiz zamanı bekliyorum ama galiba bizim sıpalar böle gidecek :S

her yolu denedım yok olmadı aksam uyutmadım 6dan sora gene olmadı ısın garıp tarafı 8 yada 9 gıbı uykusuzluktan kıpkırmızı oluyor gozler baslıyorum sallamaya bu saatte anca uyuyor sımdı yatagına koydum saat 2 yanı ne zaman gırıcek duzene bende beklıorum

günaydın kızlarbugün dükkanı ben açayım dedim

afiyet olsun kızlar aslında güzel pratik bir tatlı tarifiniz varsa ben de alabilirim.. yarın ne yapacağıma halakara veremedim :78:

canım ben de çok güzel bir şekerli kurabiye tarifi var,istersn vereyim,dün gece kusura bakma internet gitti yazamadım.

Uyku düzenine hala geçemeyen biri olarak sizi cok iyi anliyorum malesef. Bizin yatisimiz gece 1 i buluyor. Sizin tatlilar gunduz ne kadar uyuyor kizlar? Gece sürekli uyaniyor kizçam her saatbasi,bazen de her yarim saat basi.gunduz ve gece kisa uykulari var acaba ondan mi..bünyem dayanamiyor artik.dun gece hic uyumadi uyutmadi .annelik ne zormus ve ne de güzel..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…