2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

canım çok sağol çok güzel hazırlıklar yapmışsın:81::81: bende gelmek istiyorum partinize bende gelen misafirleri oğlumun resmi olan magnet çerçeve yaptırcam lavanta ve tülle süslenmiş üzerinede 1. yaşgünüme geldiğiniz için teşekkür ederim yazdırcam bide kavanoz mamalardan hepimiz yedirmişizdir biyerde okumuştum küçük kavanozları atmamıştım bu kavanozların içine mavi beyaz badem şekeri doldurup tülle ve mavi kurdelayla süsleyip yine üzerine yazı yazıcam ne yazıcağıma karar vermedim böyle bir hediyede vermek istiyorum kapı süsü yapmayı düşünüyorum üzerinde MEHMET SERCAN 1 yaşında yazıcak başka başka daha düşünüyorum işte zamanda azaldı bakıyorum sürekli nette değişik bişey bulabilirmiyim diye kıyafetinede karar vermedim hediyemizde hazır değil işte bizde böyle şekerim... :97::97::97:

Merhaba kızlasr,
Uzun zamandır giremedim, imkan ve zamanımçok kısıtlıydı. Umarım herşey yolundadır, PArti hazırlıkları başlamış ne güzel. İlk yaş gününde içim biraz buruk benim. Babası ilk yaşgününde yanımızda olamayacak. 16 gün sonra gelecek. Hiç bir hazırlığımız yok, zaten burda partimize gelebilecek bir kitle de yok. Üzgünüm.

mrb kızlar.bende henüz bi hazırlık yapmadım.öyle yoğun geçiyoki günler vakit bulamadım hiç.zaten çağıracağımız pek kimse de yok.bitek babaanne dede ve hala.kendi aramızda eğlendiririz kızımı artık.ama özel bi kıyafet alacam.anısı kalır resimlerde falan.
buarada bizim yine diş çıkıyo heralde.gece bikaç saat uyuyoruz oda bölükpörçük.siz ne almedesniz.

Sorma canım ya, bizimki de bekledi bekledi, 10. ayı bitirdikten sonra bir haftada 4 diş birden çıkardı ama yanlışları çıkardı. En önce üst ortanın iki yanı çıktı sonra alt ortada iki tane, anlayacağın üst ortada diş miş yok.:26: Vampir vampir dolaşıyor oğlum, doktora götürdüm olabilir dedi böyle durumlar. Kilo alımı da neredeyse durmuş. Artık ona özel yemek yapmıyorum ev yemeklerinden vermeye başladım. Kıymalı şehriye ve yayla çorbasına bayılıyor. Balığı da çok seviyor, öyle işte...

Galiba da uyandı...

Herkese merhaba,
Günler nasıl geçiyor? Hepinizin bayramını şimdiden teker teker kutluyorum.
Oğlum yürüyor. :) 10.5 aylıkken yürüdü. Ama hızlı gideceği yerler için hala emeklemeyi seçiyor ve otururken yürümeye geçemiyo o yüzden hala bol bol emekliyoruz. Yaramazlıklar inanılmaz arttı. Her gün her saat bişeyleri asılıp devirme içine bakma derdinde. Tencere tava çaydanlık ütü favorilerimiz arasında. Dede baba gel' den başka kelimemiz yok. Hiç kilo almıyoruz. Herşeyi yiyoruz. Ama yine de çorbayı daha güzel yiyor. Ben 2-3 aydır ona özel yemek yapmıyorum. Sabah kahvaltısında hiçbirşeyi karıştırmıyorum. Labne kaşar tulum ne varsa, zeytin ezmesi yumurta domates patates yiyoruz. Geçenlerde oğlumdan bi ay büyük biriyle karşılaştık saçını dişini burnunu gösteriyo kırmızı balık deyince ellerini kıvırıyo ama bende oğluma öğretiyim dedim oğlum öğrenmiyo yüzüme 2snden fazla bakmıyo ki hep karıştırma derdinde çok özendim biraz uğraştım ama dinlemedi bile. Sizler de de var mı böyle güzel şirinlikler.
Doğum günü hazırlıkları var galiba çok sevindim. Kıyafet konusuda fikirlerinizi istiyorum. Ne olabilir? Teyzemiz kartonlardan Mehmet alp 1 yaşında yazısı hazırlıycak balonlarla süsleriz. Anne annede kapı süsü yapcak hoşgeldiniz die. Aslında perşembe günü ama cumartesi bizim arkadaşlarımız pazar aile meclisini toplarız diye düşündüm. Ailede herkes oğlumun resmini istiyordu. İlk başta magnetli çerçeveden yaptırcaktım fakat ailedekiler büyük resim istedi eşimde arkadaşlarımıza oğlumun resmini vermemizin gereksiz olduğunu söyledi. Bende gayet şık 13X18 resim sığacak cam çerçeveler aldım sadece ailemiz için oğlumun değişik resimlerini çıkartıp içine koyup paket yapıcam kime ne gelirse. Ayrıca oğlum ailedekilere bayram hediyesi hediye edicek tabi sadece bir çift çorap ama olsun :))))) Aslında bayramlarda hediyeleşmemiz lazım sünnet olan o.
Şimdilik bizden bu kadar. Herkese tekrar iyi bayramlar.

slm kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun...
bir yaşımız yaklaştı herkeste bi hazırlık var galiba,oğluşum hala tutunarak yürüyor ,altı tane dişimiz çıktı ve anne diyor bizde gelişme bu kadarcıkartık bakıcıya alışsın diye sık sık ona bırakıyorum bakıcımızın birde oğlu var oğluşum abisini çok seviyor gayet mutlu gibi maşallah bugünlerde çok hareketli sürekli kafasını çarpıyor bir de emzik hayranı oldu yavaş yavaş bırakmaya başlasak iyi olacak

bir de eklemeyi unuttum oğluşumun müzik kulağı çok güzel hareketli yabancı müziklerde ritim tutuyor kendince dans ediyor ,türkü şarkı dinlerkende söylemeye çalışıor mırıldanıyor çok tatlı bu çocuklar ya

merhaba arkadaşlar,ben de utkunun gelişmelerinden haberdar edeyim sizleri :)) ellerini bırakıp neredeyse 5 dk ayakta durabiliyor,eğer canı isterse adım atıyor ama genelde ellerini bırakıp ayakta durup oturuyor.o sirada adım atsa yürüyecek ama yok :))genelde emeklemeyi tercih ediyor,bugünlerde favorimiz evdeki herşeyi araba yapıp sürüyor,telefon,ayakkabı,kutular,kıyafetler bile araba oluyor utkunun elinde :) hala dişimiz yok bizim de,artık umutlarım tükeniyor,galiba 1.5 yaşına kadar çıkmayacak.kilo alımı hiç yok 3 aydır sabit ama boy uzuyor,gece maması ve kahvaltı maması vermeyi bıraktım artık,kahvaltılık yiyor akşam çorba içiyor.haftada 1 balık çorbası veriyorum diğer günler kırmızı et,1 gün de tavuk veriyorum.6-7 kelime söylüyor mama dede git gel anne baba alo :)) saçlarımız uzadı artık kel değiliz :))

bu arada herkese iyi bayramlar

:)))) Sana da iyi bayramlar cnm. Biz de herşeyi araba yapıyoruz. :))) Özellikle gırgırı. :))))
Boyları nasıl paşaların. bizim ki neredeyse 2 aydır hiç uzamadı.

utku en son 78 cm idi geçen ay,bu ay merak ediyorum kilo almış mı,boyu uxzamış mı? 2 aydır kilo almıyor hiç.gün içinde çorba kahvaltı ve meyve yiyor sadece,bazen hiç yemediği de oluyor tabi emiyor da.yoğurdu her gün yemiyor,fazla sevmiyor,sizinkiler neler yiyor arkadaşlar?bana çok az yiyor gibi geliyor sanki,öğün olarak az besleniyor sanki:44:

Canım bizimkine benzer seninkinin de yaramazlıklasrı. Çekmece karıştırmak en büyük zevki, sağ ve sol elini kullanarak eline ne geçerse bir sağa bir sola saçıyor.
Levent henüz yürümüyor. Tutuna tutuna ilerliyor biryerlerden. Bazen dur dur diyorum ayaktayken ellerini bırakıyorum ki kendi başına ayakta dursun diye birkaç saniye, ama hemen oturuyor kerata. Bu arada anne demeden annanne diyor benimkisi, dede , dayı, dur (çok sık duyuyor bu kelimeyi) söyleyebildikleri arasında. Bir de kuş demeye çalışırken ğuuuu diyor. Bazı müzikleri duyunda kafasını hızlı hızlı sallıyor sağa sola. Onu benden öğrendi ama ben çok nazik ve yavaş yapıyorum, ama o çılgın rakçılar gibi. Unutmasını istiyorum.
Doğum gününü babası gelince kutlayacağız yani 15 gün gecikmeli. Hem de ona hoşgeldin olacak. Kafamda çok net şeyler yok , paylaşırım fırsat buldukça.

Yerim onun mırmırını.

Canım biliyorsun Levent'in de hiç dişi yoktu durdu durdu 4 tane birden çıkardı hem de 1 haftalık zaman içerisinde. 5.si de yolda, 2 gün önce göründü. Üst orta çıkmaya başladı oğlum artık vampir değil
Dert etme, hem rahatsız olmadan çıkaracak emin ol, büyüdükleri için daha dirençliler. Levent sadece günde 3 kere büyük tuvaletini yapmaya başlamıştı.

:)))) Sana da iyi bayramlar cnm. Biz de herşeyi araba yapıyoruz. :))) Özellikle gırgırı. :))))
Boyları nasıl paşaların. bizim ki neredeyse 2 aydır hiç uzamadı.

Kızlar benim ki benden gördüklerini yapıyor, geçenlerde mutfağı gırgırlıyordu, gırgır demişken aklıma geldi. Bir de öksürük taklit etmesi var Bu arada çubuk kraker yiyor benim kuzu. Tek dişinin üzerine denk getirip kırıyor. Hatta yanındaysam bana da uzatıp ikram ediyor .
Benimkinin boyu son 1,5 ayda hiç uzamamış, ya da doktorlar arasında ölçümden kaynaklanan bir hata olabilir. 76 cm de duruyor.
Doktor en son ACD3 diye bir vitamin damlası verdi, D3 yerine onu kullanıyorum.

Tarhana ve yayla çorbası favorisi benimkinin. Balığı da çok seviyor.

slm kızlar...
banada gün içerisinde verdiğim öğünler az gibi geliyor,sabah kahvaltı ,öğleye doğru meyve daha sonra saat 5 gibi yoğurt 9 gibi yatmadan önce tahıllı mama veriyorum ,çorba pek sevmiyor çok koyu kıvamda olursa biraz yiyor haftada iki gün tavuk veriyorum ...
kızlar oğlum dün çok hoş birşey yaptı koltuğun arasına girmişti ayağı koltuğa sıkışmış oğlum birşeyler söylüor ama ben anlamıyorum orda oynuyor diye düşünüyorum sonra bana bakarak kağ kağ diyor yine anlamadım sonra eliyle kağ diyerek gel işareti yaptı meğer sıkıştı gel diye çağırıyormuş ,tabi ben nasıl mutlu oldum oğlum gel diyormuş diye

Ya bizde aynıyız hatta 2 gündür hiç neredeyse hiç yemedi galiba dişten. Bir de bizimkisi gezerek yiyor. Kucağımda mümkün değil durmuyor. O gezerken bişeylerle oyalanırken ben ağzına tıkıyorum. Mama sandalyesinde de önüne bişey koymazsam oturmuyor.

Bizde 75 cmdeyiz 2 aydır. Evet evet öksürük takliti bizde de var. Ama sizde bi de dayı var :) Biz de bazen hala diyoruz hağaaaa şeklinde kalın bi hala. :)

Sana kalk diyo heralde :)))) Ay çok tatlılar. Artık komutları anlıyolar sinirleniyolar karakterleri oluşuyo yavaş yavaş :) Bizimki sıkışınca direkt bağırırarak ağlar. :)))

mehmet alp'in de boyu geçen ay 76 cm di ama pek düzgün ölçüklerini düşünmüyorum bazen çok tutarsız oluyor ,
kızlar kimse girmez oldu buraya artık canlanalım lütfen
mehmet alpin gece uykuları çok kötü en az 3 defa kalkıyorum sebepsiz yere ağlayıp duruyor ,sizlerin gece uykusu nasıl ?

mıncırasım geldi şimdi onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…