2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

iyiymiş, bunları bulabilirim. Peki çorba nasıl yapılıyor?

yaa ben klas,k sebze çorbasına katıyorum. özel bişi yapmıyorum balık için bazen yiyor bazen yemiyor belli olmuyor sağı solu.

bende mi çalışmaya başlasam dinlenmek için

aynı şeyi ben de düşünüyorum bazen ciddi ciddi.

öncelikle geçmiş olsun canım b,z de 2. doğumgünümüzü kutladık yarın 3.sünü kutlicaz. biz de pasta ve börek siparişi verdik, yarın kurabiye yapcam bi arkadaşımda salata yapıp getirecek. bu arada dişimiz de yeni çıktığı için diş buğdayı da pişirmeyi düşünüyorum eğer yetiştirebilirsem çünkü oğlan müthiş huysuz.. diş için de endişe etme 14-15 aya kadar normalmiş. biz de bugün doktora gittik bizimki de tahlil istedi ama aşılarını olduğu için önümüzdeki ay yapalım dedi ve solgun göründüğünü kansız olabileceğini söyledi :18: inşallah bişey çıkmaz.
bu arada bizim doktor herşeyi verebilirsiniz artık ev yemeklerine başlayın dedi. sadece cips kola çay kahve gibi şeyleri vermeyin dedi.. bizim yeyip içtiğimiz herşeye deli gibi musallat olduğunu düşünürsek biz yersek kesin isticek ondan eve sokmamaya karar verdim o tarz şeyleri.

utkumuz canım geçmiş olsun kan tahlilinde ciddi bişey çıkmaz umarım.
Kızlar bişey soracagım şu d vitaminlerini 1 yaşına kadar kullanacaktık değil mi? bir sorum daha vardı ama unuttum şimdi aklıma gelince sorayım bari:)

selamlar,
geçen hafta 1 yaş muayene ve aşısı için doktora gittik. aşı yapmadı, geçen hafta boğaz enfeksiyonu olmuştu oğlum ve bacaklarında kırmızılıklar olmuştu. doktor yüksek ateşten olur demişti ama geçmediğini görünce enfeksiyon nedeniyle demek dedi. ve aşıyı erteledi.
idrar tahlili için torba aldık fakat tuna 3,5 saat beklememize rağmen çiş yapmadığı için bu tahlili yaptıramadık.
kan tahlilinde ise değerler biraz düşük çıktı, bu nedenle ferrum 12 damla olarak arttıralım ve devam edelim dedi. multivitamin tabs içinde devam dedi. kan değerleri normak çıksaydı ferrumu kesecektik ama şimdi kullanmaya devam edeceğiz.
sizde durumlar nedir?

bende mi çalışmaya başlasam dinlenmek için
Tavsiye ederim, ama sabah bırakıp çıkmak zor oluyor, gelir gelmez yanağımı öpmeye çalışması da bir o kadar güzel...

Tekrar kutlu olsun canım, güzel geçtiğine sevindim, tarifin için teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim,

Kıyamam geçmiş olsun, biz de 6. ay aşısını hastayken yaptırmıştık doktor hatası yüzünden o gece sabahlamıştık ateş yüzünden, çok zor birşey, çok üzülüyorum bebekler hasta olunca...

Tarif için teşekkürler tatlım, diş haberini ilk defa verdin değil mi burda? Hayırlı olsun incisi...

Sanırım öyleydi tatlım, ama ben D3 kullanmıyorum artık, iki hafta kadar önce doktora götürmüştüm başka bir vitamin verdi buna devam et dedi. 1 ay aşısında sorarım ve paylaşırım burada.

Yaptırmamanız iyi olmuş, biz hastayken aşı yaptırma tecrübesini edindik, çok fena oldu oğlum.

Bu arada ben iki gündür işe gidiyorum, olabilirse haftada bir günüm de boş olacak, asualpcim bir ara sormuştun...

merhaba kızlar, nasılsınız? biz iyiyiz, bu gece nöbetleri olmasa daha iyi olcaz. dün gece yine nöbetteydik kaç saat sürdü bilmiyorum ama 3 kere uyuttum 2 kere yataktayken kendi yatıp uyudu ama her seferinde 5 dkdan fazla durmadı uyandı hemen. bu arada 41 kere maşallah devam sütüne biraz alıştı benimki doktor özellikle 500 ml içsin demişti kansız göründüğü için. ben de yemek miktarlarını biraz azalttım aralarda süt veriyorum. genelde içiyor azçok gece uyanınca da içiyor biraz. muhallebi ve kahvaltısını dagüzel yaparsa 500 mlyi buluyordur 3-5 artık neyse benim sütüm de var. inşallah kansız çıkmaz. ben demir vitaminini hiç aksatmadım ama son 1 aydır kakası siyah olmuyordu demekki verdiğim damlanın tamamını kullanıyordu vicudu ve fazlasına ihtiyacı oluyordu ama benim aklıma gelmedi. sonra bir de tatile felan gittik, 1 hafta veremedim sonra döndük yine aksattım 1 hafta kadar iyice kansız kaldı yavrum insanlar hiç vermiyor onların bebeğine bişi olmuyor biz verdiğimiz halde durum böyle nerde hata yapıyoruz acaba..
bu arada bir sorum olacak kızlar, bizim doktorumuz herşeyi verebilirsin dedi son gidişimizde, ama ben hala eskisi gibi besliyorum kafam çok karıştı zaten bütün gün evde yalnızım akşam eşim geleceğinde yemek yapıyorum sadece o da herzaman etli sebze yemeği olmuyor. zaten daha topu topu yarım dişimiz var o da çok pütürlü yememize engel. siz nasıl besliyorsunuz bebişleri? neler yediriyorsunuz?

geçmiş olsun canım inşallah bizim sonumuzda bu olmaz. bize de demire devam ediyoruz 10 damla tahliliekim başı yaptırcaz.

hayırlı olsun işe başlamışsın..
ben bi türlü yanağımı öptüremedim 2-3 ay önce 1kere öptü bi daha öpmedi.
diş haberini ilk defa vermiştim sanırım zaten geçen hafta çıktı. doğum günü partisinde diş buğdayı da yaptım ama çok diri oldu insanlar her lokmayı 2 saat çiğnediler sonra da geyik yaptılar aralarında "eğer tabağını bitirmezsen dişlerin dökülür", "misafirden artanı baba yiyormuş" bunlar gibi bir sürü geyik döndü ben mi beceremedim yoksa normalde mi böyle oluyor bilemiyorum. :44:

herkese selam arkaadaşlar.harpy doğum gününüz kutlu olsun,dişiniz de hayırlı uğurlu olsun,utkunun da alt ön 2 diş yeri acayip şişmiş,çıktı çıkacak.3 gecedir biz de nöbetteyiz,ağlayarak uyanıyor ya burnu tıkalı oluyor ya da sebepsiz bir ağlama.dişinden de olabilir tabi.
ben demir ve d3 damlasını hiç aksatmadan verdim bu zamana kadar.doktor hasta diye verme kan tahlili yapılana kadar dedi,o yüzden 1 haftadır vermiyorum.cuma gidecez doktora tahlil için.ama hala tam olarak iyileşmedi.
harpy doktor bize de artık ev yemeği verebilirsiniz kendi yediklerinizden demişti.ama biz düzenli bi öğle yemeği yiyemiyoruz malesef.ama ben utkuya günlük öğlein yemek yapıyorum ya çorba,ya etli bir yemek ya da pilav ve yoğurt.akşam da bizimle birlikte yiyor.neredeyse 1 aydır muhallebi vermiyorum ben düzenli olarak.bazen çorba veriyordum.1 yaşını geçtikten sonra da artık bizim yemeklerden yiyor akşamları,1 saat sonra felan da uyuyor.akşam yemeği yemez ya da az yerse muhallebi yapıyorum.gecebi kere devam sütü veriyorum içerisine 7-8 bisküvi atıp.tok tutuyor.sonra da emiyor uyandığında.utku da devam sütüne alıştı çok şükür,haftaya gece nöbetlerim başlıyor en çok süte alışmasına seviniyorum ama ilk nöbet nasıl geçecek bilmiyorum,eşim pansiyona getirecek utkuyu akşam uyku vakti gelinceye kadar.en son emzirecem ve onlar eve gideceklerplanımız böyle,inşallah sorun çıkarmaz utku.
bu arada utku ben okuldan gelince kollarını açıp bana bakıyor kapıdan girer girmez.başımı hemen kollarının arasına koyuyorum yüzümü öpmekle yalamak arası bişeyler yapıyor.eşim çok kıskanıyor beni hiç böyle öpmüyor diyorgeçen hafta okula başladığım 3 gün sabahları ağladı ben giderken,ben gidince kahvaltısını yapmamış vs.bu hafta daha iyi gibi çok şükür annem bakıyor şu anda,inşallah kv gelip çöreklenmez

merhaba canım uzun zamandır görüşemedik. öncelikle geçmiş olsun umarım diştendir sadece. ayrıca sizin de geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.
bizim de ölen yemeklerimiz çok düzensiz benim yaptığım genelde çöpe gidiyor. kavanoz açıyorum onu yiyeceği de kesin değil. zaten kansız olabilir dediler et yemesi lazım ama kavanozlarda sadece tavuk var kısacazı dertliyiz blenderım da bozuldu bugün çatalla ezdim ağzına koymadı resmen akşam yemeklerini ben de tarhana ya da yayla çorbasıyla çorbasıyla değiştirmek istiyorum. ama acaba kilo alımı yavaşlar mı diye korkuyorum. bu arada gece sütüne bisküvi koymanı tavsiye etmiyorum. tatlı bişey içip uyuyunca dişleri çürüyebilirmiş.. onun yerine kaşık maması koyabilirsin daha az şekerli enazından..

SLM ANNELER B... NASILSINIZ ..BİZİM DOGUM GUNUMUZE DAHA VAR..22 SİNDE .. BAKALIM HAYIRLISI AMA... BİZDE BASKA SEYLER VAR GECEN TATILE GITMISTIK YINE MEMLEKETE.. ORDADA BABAMIZ TUTTURDU SUNNETINI YAPTIRALIM DIYE.. AYIN 7 SINDE SUNNET OLDU OGLUSUMM.. CANIM BENIM YA.HASTANEDE YAPILKDI KIZLAR VE AMELYATHANENIN ONUNDE BEKLEMEK NE KADAR ZORMUŞ ALLAH KIMSINI YAVRUSUNU DÜŞÜRMESIN ORALARA GERÇİ BİZİMKISI SUNNET İÇİNDİ AMA YINEDE BEBEK YA İŞTE İNSAN ZOR DURUYOR.. SAGLIKLA SIHHATLE ATLATTIK COK SUKUR MINIK ERKEGIM COOOK IYI SIMDI...

slm kızlar.çok kötüüyüm.yarın kızımın doğum günü ve ben hiç hazırlık yapamadım.bu hafta bana seminer yazmışlar.sürekli başka okullarda seminere katılıp durdum.kızımı kv den alıp eve geliyim diyene kadar 6 falan oluydu.sonra onla vakit geçirip uyutana kadar bende mahvoldum.bişey hazırlayamadım.
ayrıca aptal bi oyuncak yüzünde az önce kızımın tırnağı kalktı dibinden.hala içim acıyor.bi saat ağladı uyudu.çok kötü oldum kendimi suçladım.yaaaa o tırnak yapışırmı,düşermi bi fikri olan varmı. ama eminim çok acımıştır dimi .

canım bizim de çok aceleye geldi doğum günü, seminere giderken oğlumun hediyesini ve hediyeleri aldık geniş seçeneği olan bir alışveriş merkezinden. pastaneden özel pasta siparişi verdik, sabah ayrıca çeşitli pasta siparişleri de verdim ev yemekleri yapan bildiğim iyi bir yere. içecekleri de eve dönüşte aldım. Allah tan ev temizdi. akşam saat 6 da eve geldik evi toparladım pasta börek tabak kaşık içecekler hepsini ayarladım, oğlumun karnını doyurdum üzerimizi giyindik 2 dk oturduk ve misafirler geldi. ben pasta börege hiç dokunmadığım için kolay oldu hazırlanmak. acayip de eğlenceli geçti. hiç kendine dert etme derim önceden hazırlansam bu kadar güzel geçmezdi belki. ayrıca geçmiş olsun canım kısa sürede eski haline döneceğini düşünüyorum etleri çok taze hemen yenileniyolar, kendine de kızma deli misin isteyerek olmadı ki. hem artık çok hareketlendiler herşeylrini kontrol edemeyiz.

Maşallah geçmiş olsun canım lokal mi oldunuz? Rabbim damat olmayı da nasip etsin inşallah :)

merhaba kızlar ben çok fena bıkmış durumdayım. bu gece uykuları gün geçtikçe kötülüyor. son 1 haftadır hergün uyanıp saatlarce uyanık kaldı. uyanınca alıyorum hiç konuşmadan (zaten uykulu olduğum için halim de olmuyor) önce sallıyorum sonra su veriyorum sonra süt veriyorum emziriyorum sallıyorum yarağına koyuyorum anında kalkıyor tekrar sallıyorum yatağına koyarken yine uyanıyor sonra tekrar tekrar tekrar. çok yoruluyorum var mı bi fikri olan neden böyle yapıyor olabilir?

geçmiş ve hayırlı olsun canım. biliyorum o duyguyu biz daha 1 aylıkken yaptırdık. kendi kendime emin ellerde olduğunu söyleyip duruyordum ki babam da ameliyata girmişti ona ramen aklıma bin türlü şey geliyordu. tekrar geçmiş olsun..

biz de börek ve pasta siparişi vermiştik dışardan. ben bi kurabiye yaptım bi arkadaşım da salata yaptı. çok rahat olmuştu. eğer rica edebileceğin birileri varsa rica et ya da bazı insanlar para karşılığı yapıyor öyle birine yaptır. hiç olmadı hazır bişeyler al. sonuçta sen çalışan bir annesin hiç kimse seni kınayamaz kınayanın da başına gelir anlar o zaman. hiç üzme kendini herşey çok güzel olacak :)

arzu bu arada yazmayı unuttum geçmiş olsun tırnak olayı çok fena bişi o eğer kalktıysa bir daha tutacağını sanmıyorum. en iyisi sen onu bi sağlık ocağına felan götür. orada alsınlar onlarda sprey şeklinde anestezi var hiç hissetmez. sen evde yapmaya kalkarsan çok canı yanacak. benim de olmuştu yenilenmesi uzun sürdü ama daha güzel çıktı :) onun 1 hafta sürmez eski haline gelir hiç üzülme..

harpy cimm cok sagol canım... ya bızden kımse yoktu tek gıttı yavrum ben en cokk onu dusundum ben gıreyım cok aglar bensız durmaz dedım ama nafıle.. cook zoruma gıttı... içim acıyo hala..

Merhaba kızlar,
Sadece bu sayfayı okuyabildim, anladığım kadarıyla arzunun bebişinin tırnağına birşey olmuş ; geçmiş olsun
Dolunayın bebeği sünnet mi oldu? Ona da hayırlı olsun,
Harpycim benim oğlan da çok uyanıyor, defalarca uyutuyorum geceleri, yanıma almak zorunda kalıyorum sabaha karşı o zaman uyuyor yanımda. Çözüm değil tabi ama çaresiz kalıyorum.

sağol canım ya illa aldırmakmı lazım.kendiliğinden düşmezmiki.bugün baktım iyice heryeri mosmor tırnağının ama acımıyo heralde bi yere değince ağlamıyo.

sağol ayeser evet dila mın parmağı kalktı yerinden.

sağol canım ya illa aldırmakmı lazım.kendiliğinden düşmezmiki.bugün baktım iyice heryeri mosmor tırnağının ama acımıyo heralde bi yere değince ağlamıyo.

canım bilmiyorum ne durumda olduğunu sen daha iyi bilirsin dikkat et mikrop kapmasın.. tekrar geçmiş olsun canım..

Canım benim oğlum dogdugundan beri öyle benim için gayet normal bir durum oldu. gece bölük pörçük en fazla 2 saat uyuyabilmek ve sabah işe gitmek çok kötü ama alıştım. eğer bebeginin bir sorunu yoksa ve bunu huy edinmişse değişmesi biraz zor gibi çünkü ben her yolu denedim olmadı olmadı. Sabret canım belki de değişir ama kabullen bence yoksa sinir krizleri geçirmemek elde değil. gündüz insan dayanabiliyor ama geceleri çok zor

slm canım,utku da bi aralar öyleydi,gece sürekli uyanırdı.bi süre sonra gündüzleri az uyumaya başladı,şimdi gündüzleri 2 kere uyuyor sadece en geç öğleden sonra 3te uyanıyor 1 saat uyuyup,akşam 8-9 arası uyuyor maaşallah sadece emmek için kalkıyor 2 kere geceleri,en geç 7 gibi de uyanıyor sabahleyin.benim sana tavsiyem geceleri kesinlikle sallamamaya çalış,geceleri sallanmaya alışan çocuk kolay kolay vazgeçemiyormuş,ablam kızını 3 yaşına kadar salladı geceleri.geceleri az çok uyandığı saatler belirlidir sen ondan önce uyan kesinlikle konuşma,ışık açma seni görmesin.emziğini ver ağzına emmek istiyorsa emzir yatağına koy.gayet uyumaz direnirse salla uykuya dalar dalmaz koy.ben böyle yaparak utkunun gece uyanmalarını azalttım.en önemli formül bana göre o uyanmadan uyanıp beslemek emziğini vermek.1 hafta felan zorlanırsın ama 1 hafta sonra gece uyanmalarının azaldığını göreceksin.
harpy cimm cok sagol canım... ya bızden kımse yoktu tek gıttı yavrum ben en cokk onu dusundum ben gıreyım cok aglar bensız durmaz dedım ama nafıle.. cook zoruma gıttı... içim acıyo hala..

hayırlı uğurlu olsun canım,en kısa sürede iyileşir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…