2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

merhaba kızlar nasılsınız? ben daha iyiyim bugün çünkü gece sadece 1 kere uyandı ama hiç su verip sallamak yerine direk sütünü verdim içti ve yattı. sanırım ben ona su vereyim derken biraz uykusunu dağıtıyordum. direk süt içince hiç uykusu dağılmadan hemen uykuya daldı. bu akşam da çok geç uyudu ondan gece uyanacağını pek sanmıyorum. yarın da uyanırsa aynı taktiği uygulayacağım. inşallah böyle gider kızlar. bu arada bebeği devam sütü almayanlara aptamil junior sıvı devam sütü tavsiye ediyorum oğlum sadece onu içiyor hatta maşallah bardağını görünce hammm diyor çok seviyor onu içmeyi. haksız da değil çünkü toz olanların tadı hep ilaç gibi..

canım inşallah huy edinmemiştir. 2 saatte 1 uyanıp sütünü içip yatsa hiç sorun etmicem ama uyanıp uyanık kalması çok yorucu oluyor. allah yardımcımız olsun..

canımtavsiyen için teşekkürler ama öyle bir saatimiz yok nöbet şeklinde geliyor bizimki. bi 12.30da başlıyor bi 2 de bi 3te belli olmuyor yani. ayrıca emzik de kullanmıyor hiç biberon emziği bile almadı. silikon emzikli alıştırma bardağı kullanıyoruz nuk marka. onu da tavsiye ediyorum. en sevdiği bardağı o. nukun her ürününden memnun kaldık şimdiye kadar.
ayrıca bahsettiğin ışık açmama konuşmama taktiklerini de uyguluyorum. kuacağıma aldığımda oturtmuyorum bile ama yine de sanırım işimiz ne kadar uzun sürerse uykusu da o kadar açılıyor.

arkadaşlar bebeği yürümeyen kaldı mı? bizimkinin halaöyle bir niyeti yok..

slm millet bizimkide şimdilik yürümüyo şuan sadece yapabildigi koltugun kenarlarından tutup dizlerinin üstüne kalkması

iyi bari içim rahatladı.. yoksa yürümenin beslenmeyle alakası olduğunu düşünmeye başladım zira kvnin akrabalarının tamamı bana çocuğa iyi bakamadığımı iyi baksam şimdiye yürüyeceğini söyleyip durdular hangisi çocuğunu benim kadar dengeli beslemiş acaba tuz şakar verince çocuklar koşsaydı ben 6 aylıkken yürümüş olurdum..

herkese merhaba arkadaşlar benim oğlan som günlerde çok huysuz özellikle geceleri sürekli uyanıyor ve buda beni çok yoruyor dişlerden olabilirmi acaba

merhaba kızlar.

herkese merhaba arkadaşlar benim oğlan som günlerde çok huysuz özellikle geceleri sürekli uyanıyor ve buda beni çok yoruyor dişlerden olabilirmi acaba

canım aynı durum bizde de var aylardır gece boyu uyuyan bebek artık uyanıyor bir de uyumak istemiyor sonrasında uyusa da tekrar tekara kalkıyor. biz daha 2.dişimizi yeni patlattık. dişten desem yakında çıkacak gibi görünen başka diş yok. üşüyor ya da terliyor olabilir. çünkü yaz başı bizim öyle bir durumumuz olmuştu ya da dönemsel olabilir. belki aktif oldukları bir dönem olduğu için uyumak istemiyor olabilir diye düşünüyorum.. ama bunların hiçbiri gece boyunca 10 kere kalkıp yatmak için yeterli sebep değil kanımca :44: kolay gelsin hepimize..

benimkide hala yürümüyo:44::44::44::44:

dün akşam elinde kıtabıyla 2 adım attı bizimki kendi kendine. elinde birşeyler olunca 3-5 adım atıyor ama genelde cesaret yok bizde.

Tatlım benim kuzum da yürümüyor. Telaşa gerek yok bence, kulak asma kimseye boşver.

Bu arada kilo alımı nasıl? Devam sütü vermeye başlamışsın ya merak ettim.

Tatlım benim kuzum da yürümüyor. Telaşa gerek yok bence, kulak asma kimseye boşver.

Bu arada kilo alımı nasıl? Devam sütü vermeye başlamışsın ya merak ettim.

merhaba canım, daha 10 gündür içiyor ama ağırlaştı gibi. ay başı tekrar gitcez ne kadar aldığını yazarım. son tartıda 8,5 kiloydu boyu da 75 cm. senin sütün ne alemde? devam sütü felan veriyor musun?

slm kızlar bizde dün gittik saglık ocagına aşı olduk 8 kilo olmuş boyuda 70 cm di ama aşı olunca agladı tabi nefesi falan gitti morardı çok korktuk yarında tahlil felan yatırcaz ailece napcaz bakalım işallah öyle olmaz:18:

kıyamamyaa 1 yaş aşıları çık yakıyormuş ondan o kadar kötü olmuştur canım. korkma tahlilde o kadar kötü olacağını sanmıyorum ama yine de bir süre kımıldamasına izin vermeyecekleri için istan edecektir. biz de ay başı yapcaz tahlili, durumunu ve tahlil sonucunu paylaşırsan sevinirim. şimdiden geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar. benim bebeğim de 1 yaşına gireli neredeyse 2 hafta oldu. aşımızı olduktan sonra 1 hafta içerisinde 2 gün ateşi yükseldi. çok şükür geçti şimdi. yürüyor, 6 dişimiz var. yalnız geceleri sık uyanıyor, belli bir saate kadar beşiğinde yatıyor, sonra mümkün değil yatıramıyorum beşiğine yanımda yatmak istiyor. bu arada ben çalışıyorum, en geç beşbuçukta evde oluyorum, emziriyorum. sizler nasıl uyutuyorsunuz bebeğinizi, benim bebek parmağını da emiyor uyuyacağı zaman.

Tatlım benim kuzum devam sütünü almıyor hiç, beni emmeye devam ediyor olabildiği kadar. Birkaç ay sonra inek sütü vermeyi düşünüyorum. En az 500 ml anne sütü olayı da bana safsataymış gibi geliyor.
Bu arada ders programıma göre haftada 4 gün okula gitmem yeterli oluyor. Yarın da aşımızı yaptıracağız.

Ne testiymiş bu?

normal kan tahlili canım önemli bişey deil yani sonucu paylaşırım

merhaba kızlar; oğluma doğum gününde kitap geldi. ben ilgilenmez diye düşünmüştüm ama tam tersine çok hoşuna gitti. alıp bana getiriyor oku diye. meyveler sebzeler diye bir tane var o kitabı alıp sayfalarını çeviriyor ve hamm diyor görmeniz lazım çok tatlı mutlaka sizde alın o kitaplardan bulamazsanız dergilerden kesip bi deftere yapıştırın oradan gösterin resimleri. bir yerde okudum sizi dinlemiyor görünse bile kelime dağarcığı artar diyor.

canım ben de öyle diyordum ama işte doktorum da söyleyince bende elimden geldiği kadar içirmeye çalışıyorum. 500 olmasa da 400 içiyor oğlum (muhallebi ve kahvaltı dahil) buna da şükür. zaten günü gününü tutmuyor. bi gün hiç istemiyor yemek yemek istiyor bi gün yemeğini yemiyor süt içiyor. canım eğer sütünün yeterli olmadığını düşünüyorsan sıvı devam sütünü denemeni tavsiye ederim gerçekten tadı kötü değil benim oğlum bile biberonu görür görmez gözü parlıyor. hem inek sütüne geçişini de kolaylaştırır ilerde.. ay sonu bi tarttıriyim, tahlil yapılsın o zaman sana bi özet geçeyim :)

biz aşımızı olalı 1 haftayı geçti henüz ateş yok. 9 aylıkken kızamık kızılcık olmuştu o zaman 15 gün sonra 3 gün kadar döküntü ve ateş olmuştu, yine aynı olur diye düşünüyorum. benim oğlum 2-3 adım atıyor elini bırakıp artık. aslında dengesi güzel ama sanki cesaret edemiyor. gece bizim de sıkıntımız var. uyanıyor ve tekrar uyumak istemiyor saatlerce uğraştırıyor beni. genelde emzirip kucağımda sallıyorum biraz ama son zamanlarda beni çok zorladığı için ayağımda da salladığım oldu.

kızlar merhaba hep okuyup kapatıyorum son zamanlarda. oğlum yine hasta antibiyotik kullanıyoruz ateşi41 e kadar yükseldi. çok şükür şimdi daha iyi. deli gibi dişlerini kaşıyor. geceleri hala uyanıyor sık sık. ayakta duruyor ama adım atamıyor. yemek zorla yediriyorum. boy ve kilosu normalin altındaymış. sabah evi kaka ve kusmuk bombardımanına tuttu çom yoruldum baba, dede, anne, meme diyor

geçmiş olsun canım.. acil şifalar diliyorum.. canım hiç kafana takma benim oğluma hala normalin altında demedi doktor. kaç kilo ki oğlun normalin altındaymış? yazar mısın bana şuanki ve doğduğundaki boy kilosunu?

Canım geçmiş olsun,

Bekliyorum tatlım paylaşımlarını, bu arada ne zaman inek sütüne başlamayı düşünüyorsun? Ben dün 30 ml lik bardağına süt koydum eline verdim biraz içti, karnı tokken verdiğim için içmedi galiba.

geçmiş olsun canım,mehmet alp de geceleri çok uyanıyor bir haftadır alışsın diye öğleden sonraları bakıcıya bırakıyorum orda mutlu gibi ama sanki üzülüyor böyle bi garip bakıyor üzülüyorum.

canım ben bu hafta iki gün sabah inek sütüyle yulaf verdim ,iki gündür de keçi sütüyle biraz su karıştırıp yapıyorum yulafını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…