2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

canım henüz düşünmedim herhalde 2 yaşından sonra falan. biz hala günü kurtarmaya çalışıyoruz. şu 500 ml devam sütü işini bi tutturiyim de. bu arada seninkinin kilosu kaç oldu? şimdiden maşallah diyim :)

Kvnin akrabalarının tamamı cahil öyle söyle onlara(ya da söyleme sen en iyisi).Yürüme tamamen genetik olarak kodlanmış bir şey(tabii bebekte bir fiziksel rahatsızlık yoksa,aşırı kilolu değilse). Ayrıca ben insanların bu acelesini hiiç anlamıyorum.Benim kızım 10,5 aylıktan beri emekliyor,hem de ne emekleme,pire gibi her yeri dolaşıyor. Birkaç haftadır da duvarlara tutunarak da yürüyebiliyor ama yürümesi 14 ayı bulur bence.Hayatı boyunca yürüyecek zaten,emeklemenin tadını çıkarsın. Bebeği erken yürüyene madalya mı takmalı yani,insanlar neden bebeklerin yapıp yapamadıklarını annenin mahareti ya da beceriksizliği olarak görüyorlar ki,cehalet ötesi! Bebek canı ne zaman isterse o zaman yürür,18 aya kadar yolu var. Boşver sen onları,bakamıyorsun dediklerinde duyma bile!

Ben de hiç devam sütü ya da süt vermiyorum,doktor gerek yok dedi. Bebek ne kadar alırsa alır anne sütünü,200 ml 500 ml hepsi safsata. Süt geliyorsa,o istediği kadar çekiyordur zaten,zaten süt de çektiği kadar gelir(çok mu karışık oldu,bu saatte kafa durdu).Devam sütü verirsek anne sütü azalacaktır.

EVET SUT OYLE YA CEKTIKCE GELIYOR BEN DEVAM SUTU VERIYORUM GECELERI AMA BENIM OĞLAN MEMEYE COOOK DUSKUN SUKUR OGLUSA YETECEK KADAR GELIYO..

Kızlar yemek konusunda kendınızı kasmayın doktorlarıda anlamıyorum bazen..benım cocuk doktoru şu aydan sonra sunu ver yok ona daha baslama erken falan hiç demedı ama herseyi az öz abartmadan verdım ogluma ve benım oglum 7 ayından berı benım yedığim her yemegı yıyor yavrum ve coook sukur yedırdıklerımden yana hıç sorun yasamadım.. cocuga bısey yedırmek için ay gun saymayın nolur verın yesın yavrulklar...tuzluda yesın sekerlı de ..korkmayın bısey olmaz zaten belli bı yasa gelene kadar 40 seye alışıp 40 seyden bıkacaklar dogası geregı bu..elinize ne gecerse tabı saglıksız yıyeceklerden bahsetmıyorum bi siz isirın bıde bebişlere verın...

bide benım tatlı oğlum sunları soyleyebılıyor teyzelerııııiii...

adde(anne)- baba- dede- mama- meme-aaaba(araba)-dikkat dikkat-kapattııı- attııı-gittiii-geldii-bilavvv(miyav)-aayyyde(ayşe teyzesı)- hala-tete(teyze)vildan-balık-çık(çıkart demek oluyor)çiçek-bebe(bebek)-kal(kalem)aaaa aaaa diye sallanarak allah demeye calışıyor..arabasını surerken değişik motor seslerı cıkartıyo onada kendısı guluyor...

gecen bıyerde oğlumu gorenler hep kızmı dıye sordu bırıde şşiiit kız dıye sevdı..

maşallah senin oğlan bayağı anlatıyor :) bizim oğlan da herşeye dede diyor bu arlar bu sabah yatağından almaya gittim bana dedeanne dedi kolayına geliyor sanırım. değişik tonlamalarla devamlı dede diyor onun dışında düddüş diyor düştü demek oluyor o da çok hoşuma gidiyor bunu söylemesi dudak uazdıkça uzuyor. bunların dışında söylediği bi 5-6 kelime daha var ama tamamen canının istemesiyle alakalı. :97:

canım keşke çektikçe gelse de ben de devam sütüne gerek duymasam. oğlum çok düşkün aslında memeye ama artık neredeyse boş emiyor. nereye kadar kandırabilirim ki kendimi? yok işte bitti. yine emzirmeye çalışıyorum tabi uyumadan önce. ilaç niyetine 1-2 yudum ne varsa. gerçekten toparlandı çocuk 15 günde demekki gerçekten ihtiyacı varmış süte. neyse ay başı doktora gitcez zaten ayrıntılı yazcam sonuçları..

canım pek katılamicam yazdıklarına. tuzlu şekerli ne bulursam gerçekten veremem oğluma, şuan onun geleceğine yatırım yapıyorsun. ona tuzlu ve şekerli şeyleri ne kadar erken alıştırırsan gelecekteki hayatında o kadar yerleri olacak. tabiki herşeyin tadına baktırıyorum artık ve yerse az tuzlu ev yemeklerinden veriyorum ama hala çok tuzlu ve şerbetli tatlıların en fazla tadına baktırıyorum ama 2. lokmayı yemesine izin vermiyorum. allah korusun ilerde erken yaşta kalp hastası ya da tansiyon hastası olsa kahrolurum. ben elimden geleni yapayım da..

cok tuzlu cok sekerlı bende yemem tabıkı bunlar zaralı seyler ben bunları yazarken canım baska seylerı kasdettım basıt ama annelerın cok takıldıgı seylerı....hala bır yasındakı bebişe saman gıbı tatsız tuzsuz seyler yedırenlerde var..o tür seylerı kasdettım yanı...ama yınede fazla tıtrememeek lazım sen sımdı korursun yarın kendı ellerıyle verır o tatlı canına zararı...yıne ana ceker vıcdan azabını..allah saglık sıhhat versın bebişlere...

evet canım masallah tahmın edıyorum o dudak hallerını ... Rabbım hep boyle sırın hallerını gostersın bızlere...

harpy canım boy 75 kilo 8.800 doğum kilosu 2.850. kilo alacak aslında ama antbiyotik kullanmaktan hasta olmaktan bişey yiyemiyor ki oğlum. 2 ayda 6 kere antibiyotik kullandık kahroluyorum. çok çabuk hasta oluyor. Allah aşkına çocuguna hiç antibiyotik kullanmayan yada çok nadir kullanan varsa burada yazmazsa bana özelden mesaj atsın sırrını öğrnmek istiyorum bana yardım etsin. Bünyeyle alakalı biliyorum ama yapabilecegim bişeyler olmalı(( geçen gün ağladım ben mi iyi bakamıyorum diye onu öyle hasta görüce kahroluyorum

Son düzenleme:

canım dediğin gibi tamamen bünyeyle alakalı. mesela benim kv çok sık hasta olur en az ayda 2 kere yatak döşek hasta olur. gerekçe de ya yorulmuştur ya üşümüştür ya çişini tutmuştur (ciddiyim hemen idrar yollarında rahatsızlanır) ama yediğine içtiğine dikkat eder. mutlaka hergün meyve sebze yer süt içer. aynı şekilde görümcemin oğlu da ondan almış herhalde habire hasta oluyor :44:
bu arada bebeğinin kilosu benim oğlumunkinden yüksek bizhala 8.450 civarındayız ve doğum kilomuz 3,170di :) okadar hastalık atlatmışsınız ama yine de bizi geçmişsiniz. bu doktorlar insanı deli ediyor. bizde kilo kilo kafayı yedik ama olmuyor almıyor çocuk. 6. ayda artık ek gıdaya alışması lazım dediğinde hergün oturup ben de ağlıyordum ama hiçbirşey değişmedi çocuk yine istediği kadar yiyor takla atsam 1 kaşık daha yemiyor. sonuç istikrarlı giden ama düşük denebilecek kilodayız. sen de doktora aldanıp kendini üzme.
hasta olmaması içinse benim aklıma vitamin geldi belki c vitamini takviyesi kullanabilirsin. biz şimdiye kadar hep acd diye bi vitamin kullanıyorduk şimdiyse minadeks kullanıcaz onun içinde de bağışıklığı güçlendiren vitaminler var. doktoruna danışıp kullanabilirsin eğer kullanmıyorsan. onun dışında bu dengesiz havalarda en iyisi kat kat giydirmek mesela 2-3 kat penye giyer sen havanın sıcaklığına göre katları ekler ya da çıkartırsın. ve elinden geldiği kadar terletmemeye çalış çocuğu hasta eden üşümek değil terlemek aslında. mesela sen otururken uzunkollu bi penyeyle iyiysen ona oynarken kısa kollu penye giydir.
ne bileyim biz de antibiyotik kullanmadık diyemem ama naçizane fikrimi yazmak istedim.

Maşallah de canım oğlumun kilosuna. ben hasta canı istemiyor dye bırakıvermiyorum yedirmeyi zorla da olsa ağlasa da yediriyorum çünkü yemeyince çok uzun sürüyor hastalığı. bide canım biz zaditen diye bir alerji ilacı kullanıyoruz 6 aydır sürekli o kilo yaptı yiyerek almadı yani kiloyu eşim ve kayınbabam aşırı terler oğlum da onlara çekmiş kolları bile terliyor çok dikkat ediyorum ama en fazla 15 gün dayanabiliyor hasta olmadan amaaaan hayırlısı ya elimden geleni yapıyorum

günaydııınnn kızlar dikkat edin kendinize hastalık mevsimi galiba benim kız nezle olmuştu günboyu burnu aktı durdu şimdi bana geçirdi kendi iyi maşallahama ben çok fenayım kafam kazan gibi öffff

günaydııınnn kızlar dikkat edin kendinize hastalık mevsimi galiba benim kız nezle olmuştu günboyu burnu aktı durdu şimdi bana geçirdi kendi iyi maşallahama ben çok fenayım kafam kazan gibi öffff
geçmiş olsun canım gribal enfeksiyon:2::2: bizde atlattık bugün 1 yaş aşımız:94: var ama yaptırmıycam kuzum kendini toparlasın biraz

ayeser__ bu mesajı beğendi.
Kızlar bebişlerin kilolarına maşallah , bu aralar Levent de hasta, burun akıntısıyla başladı doktora götürdüm peditus şurup verdi, biraz toparladı. Yaramazlıklar hat safhada, hala emeklemekten vazgeçip de yürümedi. Geceleri defalarca uyanıyor, artık kaç kere uyandığını sayamıyorum. Dün gece de çok ilginç bir şekilde gaz sancısı vardı, çıkarıp rahatladı. :26:

Tatlım geçmiş olsun, sanırım senin başına gelen benim de başıma geldi.

slm arkadaşlar,şu anda oğlumdan ayrıyım,okulda nöbetteyim.oğluşum evde babasıyla beraber.
geçen hafta oğluma kan tahlili yaptırdık,maaşallah tüm değerleri normal çıktı artık demir damlası ve devit vermiyoruz.kalsiyum değeri de iyi çıktı.dişlerinin çıkmamamasının genetik olabileceğini söyledi ama bizler 1 yaşından önce çıkartmışız dişlerimizi.hala yürümüyor bu arada.emeklemeye fena alıştı galiba.ellerinin bırakıp ayakta istediği kadar duruyor oyuncakla oynuyor ama bi türlü adım atmıyor
az tuzlu ev yemeklerinden yediriyorum ama yine de günlük çorba yapıyorum oğluma içim rahat etmiyor.
kızlar size bi sorum var,utkunun alt diş etleri kabarmış oldukça.ama dış kısımda değilde diş etinin iç kısmında kabarma var,nasıl anlatsam dilin olduğu iç kısımda yani.beyaz beyaz olmuş.sizlerin bebişlerinin de böyle mi olmuştu,dişler sanki ağzın iç kısımdan çıkacak gibi:26:

maşallah utku beye, 1 yaş kontrolüne götürmeyi haftaya düşünüyorum 1 yaş aşımızıda pazartesi yaptırcam eşim şehir dışında olduğundan erteledim. Maaşallah canım tüm değerleri normal çıkmış darısı bize demir damlasını ben düzenli kullanmadım ama...
Bizdede durumlar aynı yürümüyoruz emekliyor bende acele emiyorum geç yürüsün çünkü yürüdüğü zaman hiç oturmayacak benide oturtmayacak biliyorum şimdi bile yetişemiyorum çok yoruyo beni.
Bizimde dişimiz yok hala aynı kabartılar bizdede var normal galiba,benim kızımda ilk dişini 13 aylıkken çıkarmıştı Mehmet Sercan'dada aynısı olcak sanırım :44::44:

Bir yaşına girdikten 2 gün sonra aşısını yaptırdım, bir problem olmadı çok şükür Bir kaç gün sonra hastalık üzere doktora götürdüm de tahlil falan yapmadık. Demir ilacını da hiö kullanmadık desem doğru olur. Umarım bir problem yoktur.
6 dişimiz var toplamda, 2 alt 4 üst. Bu günlerde 15-20 saniye ayakta durabiliyor.
Diş çıkarırken diş eti rengi soluklaşmıştı, ama baktırmadığı için tam olarak nereler öyle solgundu hatırlamıyorum. Ama diş çıkacak yerler içeri doğru çöküktü. sonra bir delik oluştu ve diş göründü

Herkese meraba güzel anneler..nasilsiniz ozlemisimm buralarda olmayı sizleri gerçi hep takipdeydim ama bı süredir yazamiyorum tatlı danalar nasıl daha bı tatlı olmuşlardır eminim facedeki bebisleri görüyorum maşallah Cook tatlılar :) büyüdülerde sıpalar 1 yaslarına girdiler Allah hayırlı sağlıklı mutlu nice yaslar göstersin inşallah beni sormayın bütün bı yaz neler yasadım anlatıp sıkmayın sizi kızım 10 gündür ishal ateşi velan yok ama diktada gittik ilaç felan vermedi gecer bı süre sonra dedi napcam bilmiyorum. Kızımda yürümüyor deli gibi emekliyor ve keyfi gayet yerinde çekmece dolap karıştırıyor bebeklerine mama yediriyor anne dede mama meme attı diyor memeyi bırakmadı ama hiçsutum yok devam şutu iciyor inek sütüne ne zamn gecicem bilmiyorum kahvaltı vermeyi düşünüyorum yemesi fena değil yaptıgım yemeklerden veriyorum kahvaltı omlet Menemen zeytin seviyo meyve suyu iciremiyorum üzüm suyu portakal elma hiç birini kabul etmiyo günde iki kere uyuyo genelde hala dışardan çok huysuz evinden başka bı yerde uyumuyor genelde evdeyiz bEni kendine arkadas etti durmadan Evcil'in oynuyoruz bı de bu aralar kendi yemek istiyo siz musade ediyomusunuz ben istemiyorum ama bı sekilde öğrenmesi lazım kendi yemeği alıştırma bardağı almak istiyorum önerileriniz var mı ? Çok yazdım ya baya birikmiş sizinle bişeyler paylaşmak çok güzel :)) iste boyleyiz şimdilik sırada 1 yas aşısı var tirsiyorum çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…