Canım geçmiş olsun,
Bekliyorum tatlım paylaşımlarını, bu arada ne zaman inek sütüne başlamayı düşünüyorsun? Ben dün 30 ml lik bardağına süt koydum eline verdim biraz içti, karnı tokken verdiğim için içmedi galiba.
iyi bari içim rahatladı.. yoksa yürümenin beslenmeyle alakası olduğunu düşünmeye başladım zira kvnin akrabalarının tamamı bana çocuğa iyi bakamadığımı iyi baksam şimdiye yürüyeceğini söyleyip durdularhangisi çocuğunu benim kadar dengeli beslemiş acaba tuz şakar verince çocuklar koşsaydı ben 6 aylıkken yürümüş olurdum..
Tatlım benim kuzum devam sütünü almıyor hiç, beni emmeye devam ediyor olabildiği kadar. Birkaç ay sonra inek sütü vermeyi düşünüyorum. En az 500 ml anne sütü olayı da bana safsataymış gibi geliyor.
Bu arada ders programıma göre haftada 4 gün okula gitmem yeterli oluyor. Yarın da aşımızı yaptıracağız.
Ne testiymiş bu?
bide benım tatlı oğlum sunları soyleyebılıyor teyzelerııııiii...
adde(anne)- baba- dede- mama- meme-aaaba(araba)-dikkat dikkat-kapattııı- attııı-gittiii-geldii-bilavvv(miyav)-aayyyde(ayşe teyzesı)- hala-tete(teyze)vildan-balık-çık(çıkart demek oluyor)çiçek-bebe(bebek)-kal(kalem)aaaa aaaa diye sallanarak allah demeye calışıyor..arabasını surerken değişik motor seslerı cıkartıyo onada kendısı guluyor...
gecen bıyerde oğlumu gorenler hep kızmı dıye sordu bırıde şşiiit kız dıye sevdı..
Ben de hiç devam sütü ya da süt vermiyorum,doktor gerek yok dedi. Bebek ne kadar alırsa alır anne sütünü,200 ml 500 ml hepsi safsata. Süt geliyorsa,o istediği kadar çekiyordur zaten,zaten süt de çektiği kadar gelir(çok mu karışık oldu,bu saatte kafa durdu).Devam sütü verirsek anne sütü azalacaktır.
EVET SUT OYLE YA CEKTIKCE GELIYOR BEN DEVAM SUTU VERIYORUM GECELERI AMA BENIM OĞLAN MEMEYE COOOK DUSKUN SUKUR OGLUSA YETECEK KADAR GELIYO..
Kızlar yemek konusunda kendınızı kasmayın doktorlarıda anlamıyorum bazen..benım cocuk doktoru şu aydan sonra sunu ver yok ona daha baslama erken falan hiç demedı ama herseyi az öz abartmadan verdım ogluma ve benım oglum 7 ayından berı benım yedığim her yemegı yıyor yavrum ve coook sukur yedırdıklerımden yana hıç sorun yasamadım.. cocuga bısey yedırmek için ay gun saymayın nolur verın yesın yavrulklar...tuzluda yesın sekerlı de ..korkmayın bısey olmaz zaten belli bı yasa gelene kadar 40 seye alışıp 40 seyden bıkacaklar dogası geregı bu..elinize ne gecerse tabı saglıksız yıyeceklerden bahsetmıyorum bi siz isirın bıde bebişlere verın...
canım pek katılamicam yazdıklarına. Tuzlu şekerli ne bulursam gerçekten veremem oğluma, şuan onun geleceğine yatırım yapıyorsun. Ona tuzlu ve şekerli şeyleri ne kadar erken alıştırırsan gelecekteki hayatında o kadar yerleri olacak. Tabiki herşeyin tadına baktırıyorum artık ve yerse az tuzlu ev yemeklerinden veriyorum ama hala çok tuzlu ve şerbetli tatlıların en fazla tadına baktırıyorum ama 2. Lokmayı yemesine izin vermiyorum. Allah korusun ilerde erken yaşta kalp hastası ya da tansiyon hastası olsa kahrolurum. Ben elimden geleni yapayım da..
maşallah senin oğlan bayağı anlatıyor :) bizim oğlan da herşeye dede diyor bu arlar:d bu sabah yatağından almaya gittim bana dedeanne dedi kolayına geliyor sanırım. Değişik tonlamalarla devamlı dede diyor :d onun dışında düddüş diyor düştü demek oluyor o da çok hoşuma gidiyor bunu söylemesi dudak uazdıkça uzuyor. Bunların dışında söylediği bi 5-6 kelime daha var ama tamamen canının istemesiyle alakalı. :97:
harpy canım boy 75 kilo 8.800 doğum kilosu 2.850. kilo alacak aslında ama antbiyotik kullanmaktan hasta olmaktan bişey yiyemiyor ki oğlum. 2 ayda 6 kere antibiyotik kullandık kahroluyorum. çok çabuk hasta oluyor. Allah aşkına çocuguna hiç antibiyotik kullanmayan yada çok nadir kullanan varsa burada yazmazsa bana özelden mesaj atsın sırrını öğrnmek istiyorum bana yardım etsin. Bünyeyle alakalı biliyorum ama yapabilecegim bişeyler olmalı(( geçen gün ağladım ben mi iyi bakamıyorum diye onu öyle hasta görüce kahroluyorum
canım dediğin gibi tamamen bünyeyle alakalı. mesela benim kv çok sık hasta olur en az ayda 2 kere yatak döşek hasta olur. gerekçe de ya yorulmuştur ya üşümüştür ya çişini tutmuştur (ciddiyim hemen idrar yollarında rahatsızlanır) ama yediğine içtiğine dikkat eder. mutlaka hergün meyve sebze yer süt içer. aynı şekilde görümcemin oğlu da ondan almış herhalde habire hasta oluyor :44:
bu arada bebeğinin kilosu benim oğlumunkinden yüksekbizhala 8.450 civarındayız ve doğum kilomuz 3,170di :) okadar hastalık atlatmışsınız ama yine de bizi geçmişsiniz. bu doktorlar insanı deli ediyor. bizde kilo kilo kafayı yedik ama olmuyor almıyor çocuk. 6. ayda artık ek gıdaya alışması lazım dediğinde hergün oturup ben de ağlıyordum ama hiçbirşey değişmedi çocuk yine istediği kadar yiyor takla atsam 1 kaşık daha yemiyor. sonuç istikrarlı giden ama düşük denebilecek kilodayız. sen de doktora aldanıp kendini üzme.
hasta olmaması içinse benim aklıma vitamin geldi belki c vitamini takviyesi kullanabilirsin. biz şimdiye kadar hep acd diye bi vitamin kullanıyorduk şimdiyse minadeks kullanıcaz onun içinde de bağışıklığı güçlendiren vitaminler var. doktoruna danışıp kullanabilirsin eğer kullanmıyorsan. onun dışında bu dengesiz havalarda en iyisi kat kat giydirmek mesela 2-3 kat penye giyer sen havanın sıcaklığına göre katları ekler ya da çıkartırsın. ve elinden geldiği kadar terletmemeye çalış çocuğu hasta eden üşümek değil terlemek aslında. mesela sen otururken uzunkollu bi penyeyle iyiysen ona oynarken kısa kollu penye giydir.
ne bileyim biz de antibiyotik kullanmadık diyemem ama naçizane fikrimi yazmak istedim.
geçmiş olsun canım gribal enfeksiyon:2::2: bizde atlattık bugün 1 yaş aşımız:94: var ama yaptırmıycam kuzum kendini toparlasın birazgünaydııınnn kızlar dikkat edin kendinize hastalık mevsimi galiba benim kız nezle olmuştu günboyu burnu aktı durdu şimdi bana geçirdi kendi iyi maşallahama ben çok fenayım kafam kazan gibi öffff
canım dediğin gibi tamamen bünyeyle alakalı. mesela benim kv çok sık hasta olur en az ayda 2 kere yatak döşek hasta olur. gerekçe de ya yorulmuştur ya üşümüştür ya çişini tutmuştur (ciddiyim hemen idrar yollarında rahatsızlanır) ama yediğine içtiğine dikkat eder. mutlaka hergün meyve sebze yer süt içer. aynı şekilde görümcemin oğlu da ondan almış herhalde habire hasta oluyor :44:
bu arada bebeğinin kilosu benim oğlumunkinden yüksekbizhala 8.450 civarındayız ve doğum kilomuz 3,170di :) okadar hastalık atlatmışsınız ama yine de bizi geçmişsiniz. bu doktorlar insanı deli ediyor. bizde kilo kilo kafayı yedik ama olmuyor almıyor çocuk. 6. ayda artık ek gıdaya alışması lazım dediğinde hergün oturup ben de ağlıyordum ama hiçbirşey değişmedi çocuk yine istediği kadar yiyor takla atsam 1 kaşık daha yemiyor. sonuç istikrarlı giden ama düşük denebilecek kilodayız. sen de doktora aldanıp kendini üzme.
hasta olmaması içinse benim aklıma vitamin geldi belki c vitamini takviyesi kullanabilirsin. biz şimdiye kadar hep acd diye bi vitamin kullanıyorduk şimdiyse minadeks kullanıcaz onun içinde de bağışıklığı güçlendiren vitaminler var. doktoruna danışıp kullanabilirsin eğer kullanmıyorsan. onun dışında bu dengesiz havalarda en iyisi kat kat giydirmek mesela 2-3 kat penye giyer sen havanın sıcaklığına göre katları ekler ya da çıkartırsın. ve elinden geldiği kadar terletmemeye çalış çocuğu hasta eden üşümek değil terlemek aslında. mesela sen otururken uzunkollu bi penyeyle iyiysen ona oynarken kısa kollu penye giydir.
ne bileyim biz de antibiyotik kullanmadık diyemem ama naçizane fikrimi yazmak istedim.
günaydııınnn kızlar dikkat edin kendinize hastalık mevsimi galiba benim kız nezle olmuştu günboyu burnu aktı durdu şimdi bana geçirdi kendi iyi maşallahama ben çok fenayım kafam kazan gibi öffff
slm arkadaşlar,şu anda oğlumdan ayrıyım,okulda nöbetteyim.oğluşum evde babasıyla beraber.
geçen hafta oğluma kan tahlili yaptırdık,maaşallah tüm değerleri normal çıktıartık demir damlası ve devit vermiyoruz.kalsiyum değeri de iyi çıktı. dişlerinin çıkmamamasının genetik olabileceğini söyledi ama bizler 1 yaşından önce çıkartmışız dişlerimizi.hala yürümüyor bu arada.emeklemeye fena alıştı galiba.ellerinin bırakıp ayakta istediği kadar duruyor oyuncakla oynuyor ama bi türlü adım atmıyor
az tuzlu ev yemeklerinden yediriyorum ama yine de günlük çorba yapıyorum oğluma içim rahat etmiyor.
kızlar size bi sorum var,utkunun alt diş etleri kabarmış oldukça.ama dış kısımda değilde diş etinin iç kısmında kabarma var,nasıl anlatsam dilin olduğu iç kısımda yani.beyaz beyaz olmuş.sizlerin bebişlerinin de böyle mi olmuştu,dişler sanki ağzın iç kısımdan çıkacak gibi:26:
slm arkadaşlar,şu anda oğlumdan ayrıyım,okulda nöbetteyim.oğluşum evde babasıyla beraber.
geçen hafta oğluma kan tahlili yaptırdık,maaşallah tüm değerleri normal çıktıartık demir damlası ve devit vermiyoruz.kalsiyum değeri de iyi çıktı. dişlerinin çıkmamamasının genetik olabileceğini söyledi ama bizler 1 yaşından önce çıkartmışız dişlerimizi.hala yürümüyor bu arada.emeklemeye fena alıştı galiba.ellerinin bırakıp ayakta istediği kadar duruyor oyuncakla oynuyor ama bi türlü adım atmıyor
az tuzlu ev yemeklerinden yediriyorum ama yine de günlük çorba yapıyorum oğluma içim rahat etmiyor.
kızlar size bi sorum var,utkunun alt diş etleri kabarmış oldukça.ama dış kısımda değilde diş etinin iç kısmında kabarma var,nasıl anlatsam dilin olduğu iç kısımda yani.beyaz beyaz olmuş.sizlerin bebişlerinin de böyle mi olmuştu,dişler sanki ağzın iç kısımdan çıkacak gibi:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?