Herkese meraba güzel anneler..nasilsiniz ozlemisimm buralarda olmayı sizleri gerçi hep takipdeydim ama bı süredir yazamiyorum tatlı danalar nasıl daha bı tatlı olmuşlardır eminim facedeki bebisleri görüyorum maşallah Cook tatlılar :) büyüdülerde sıpalar 1 yaslarına girdiler Allah hayırlı sağlıklı mutlu nice yaslar göstersin inşallah beni sormayın bütün bı yaz neler yasadım anlatıp sıkmayın sizikızım 10 gündür ishal ateşi velan yok ama diktada gittik ilaç felan vermedi gecer bı süre sonra dedi napcam bilmiyorum. Kızımda yürümüyor deli gibi emekliyor ve keyfi gayet yerinde çekmece dolap karıştırıyor bebeklerine mama yediriyor anne dede mama meme attı diyor memeyi bırakmadı ama hiçsutum yok devam şutu iciyor inek sütüne ne zamn gecicem bilmiyorum kahvaltı vermeyi düşünüyorum yemesi fena değil yaptıgım yemeklerden veriyorum kahvaltı omlet Menemen zeytin seviyo meyve suyu iciremiyorum üzüm suyu portakal elma hiç birini kabul etmiyo günde iki kere uyuyo genelde hala dışardan çok huysuz evinden başka bı yerde uyumuyor genelde evdeyiz bEni kendine arkadas etti durmadan Evcil'in oynuyoruz bı de bu aralar kendi yemek istiyo siz musade ediyomusunuz ben istemiyorum ama bı sekilde öğrenmesi lazım kendi yemeği alıştırma bardağı almak istiyorum önerileriniz var mı ? Çok yazdım ya baya birikmiş sizinle bişeyler paylaşmak çok güzel :)) iste boyleyiz şimdilik sırada 1 yas aşısı var tirsiyorum çok
canım dediğin gibi tamamen bünyeyle alakalı. mesela benim kv çok sık hasta olur en az ayda 2 kere yatak döşek hasta olur. gerekçe de ya yorulmuştur ya üşümüştür ya çişini tutmuştur (ciddiyim hemen idrar yollarında rahatsızlanır) ama yediğine içtiğine dikkat eder. mutlaka hergün meyve sebze yer süt içer. aynı şekilde görümcemin oğlu da ondan almış herhalde habire hasta oluyor :44:
bu arada bebeğinin kilosu benim oğlumunkinden yüksekbizhala 8.450 civarındayız ve doğum kilomuz 3,170di :) okadar hastalık atlatmışsınız ama yine de bizi geçmişsiniz. bu doktorlar insanı deli ediyor. bizde kilo kilo kafayı yedik ama olmuyor almıyor çocuk. 6. ayda artık ek gıdaya alışması lazım dediğinde hergün oturup ben de ağlıyordum ama hiçbirşey değişmedi çocuk yine istediği kadar yiyor takla atsam 1 kaşık daha yemiyor. sonuç istikrarlı giden ama düşük denebilecek kilodayız. sen de doktora aldanıp kendini üzme.
hasta olmaması içinse benim aklıma vitamin geldi belki c vitamini takviyesi kullanabilirsin. biz şimdiye kadar hep acd diye bi vitamin kullanıyorduk şimdiyse minadeks kullanıcaz onun içinde de bağışıklığı güçlendiren vitaminler var. doktoruna danışıp kullanabilirsin eğer kullanmıyorsan. onun dışında bu dengesiz havalarda en iyisi kat kat giydirmek mesela 2-3 kat penye giyer sen havanın sıcaklığına göre katları ekler ya da çıkartırsın. ve elinden geldiği kadar terletmemeye çalış çocuğu hasta eden üşümek değil terlemek aslında. mesela sen otururken uzunkollu bi penyeyle iyiysen ona oynarken kısa kollu penye giydir.
ne bileyim biz de antibiyotik kullanmadık diyemem ama naçizane fikrimi yazmak istedim.
Maşallah de canım oğlumun kilosuna. ben hasta canı istemiyor dye bırakıvermiyorum yedirmeyi zorla da olsa ağlasa da yediriyorum çünkü yemeyince çok uzun sürüyor hastalığı. bide canım biz zaditen diye bir alerji ilacı kullanıyoruz 6 aydır sürekli o kilo yaptı yiyerek almadı yani kiloyueşim ve kayınbabam aşırı terler oğlum da onlara çekmiş kolları bile terliyor çok dikkat ediyorum ama en fazla 15 gün dayanabiliyor hasta olmadan amaaaan hayırlısı ya elimden geleni yapıyorum
ayeser__ bu mesajı beğendi.
Kızlar bebişlerin kilolarına maşallah, bu aralar Levent de hasta, burun akıntısıyla başladı doktora götürdüm peditus şurup verdi, biraz toparladı. Yaramazlıklar hat safhada, hala emeklemekten vazgeçip de yürümedi. Geceleri defalarca uyanıyor, artık kaç kere uyandığını sayamıyorum. Dün gece de çok ilginç bir şekilde gaz sancısı vardı, çıkarıp rahatladı. :26:
Tatlım geçmiş olsun, sanırım senin başına gelen benim de başıma geldi.
güzel anneler merhaba ben de uzun zamandır uğramamıştım foruma bişey sorucam..doktorunuz tatlı ve tuzlu verme konusunda ne dedi..ben tatlıya çok düşkün olmasını istemiyorum..tuzluya da ..babası tatlıyı da tuzluyu da aşırı seviyo oyüzden korkuyorum..
merhaba canım doktorumuz herşeyi verebilirsiniz ama tatlı ve tuzlu onun gelecekteki sağlığını etkileyecek ne kadar geç başlarsa o kadar iyi dedi.. eğer sorun çıkartmıyorsa aynen devam et derim :)
meltemcim iyi güzel demişsin acıkıp ağlayınca yediriyorum diye ama bizim oğlana 1 hafta yemek verme acıktım diye ağlamaz bana bi önerin var mı
merhaba canım doktorumuz herşeyi verebilirsiniz ama tatlı ve tuzlu onun gelecekteki sağlığını etkileyecek ne kadar geç başlarsa o kadar iyi dedi.. eğer sorun çıkartmıyorsa aynen devam et derim :)
meltemcim iyi güzel demişsin acıkıp ağlayınca yediriyorum diye ama bizim oğlana 1 hafta yemek verme acıktım diye ağlamaz bana bi önerin var mı
benim için sorun olmuyor tatlı tuzlu vermemek...ama benden başka herkese dert oluyo bu konu ..yok ne saçmaymış ta çocukmuş bu ne yicekmiş tatlı tuzlu yemezse..mesela ben pasta yemesini istemiyorum bi toplulukta görüyo istiyo tabağımdan ben vermeyince herkes böle dın dın dın uyuz uyuz konuşmaya başlıyo..bi de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyorum sinir oluyorum..
benim için sorun olmuyor tatlı tuzlu vermemek...ama benden başka herkese dert oluyo bu konu ..yok ne saçmaymış ta çocukmuş bu ne yicekmiş tatlı tuzlu yemezse..mesela ben pasta yemesini istemiyorum bi toplulukta görüyo istiyo tabağımdan ben vermeyince herkes böle dın dın dın uyuz uyuz konuşmaya başlıyo..bi de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyorum sinir oluyorum..
canım ne güzel yazmışsın bizden başka herkese dert oluyor değil mi çocuklara tatlı ve tuzlu yedirmememiz ben kimsenin çocuguna karıştığımı hatılamıyorum ne haddime düşmüş ama herkes ileri geri yorum yapmaya bayılıyor sinir oluyorum herkes çocugunu istediği şekilde besler o onun çocugu kime ne ama anlamıyor bazı insanlar
bu arada bugün grip aşısı olduk, kan tahlili verdik yine zor alındı kanı çok ağladı oğlum adıdı (acıdı) dedi eve gelinceye kadarsonuçları yarın alacagız inşallah iyidir. aranızda 1 yaş kan tahlli yaptırmayan var mı merak ettim?
bizde bugün grip aşısı için gittik ama 2 yaşından küçüklere yapılmıyorlarmış.oğluma yapmadılar kendime ve eşime yaptırdık bizde.bişey sorcam kızlar.meme konusunda sorun yaşıyan bıraktırmayı düşünene yada bıraktıran varmı.Fikirlerinizi alabilirmiyim.Biz yavaş avaş bıraktırmaya karar verdik.ne gecesi var ne gündüzü uykusuda yemeside çok kötü sadece meme istiyor açken meme istiyor tokken meme istiyor canı sıkılınca meme istiyor .meme ağzından düşerse anında uyaıp ağlıyor.har bitap haldeyim.en azından gündüzlerini azaltıyorum bu arada
hanimlar merhabalar herkese..bebisler buyuyor ama sorunnlari da buyuyor sanki gitgide. Kizim 2gun once ilk disini cikardi 5 gundur ishal.doktor ilac verdi ama ilacin zararli olabilecegini kendiliginden gecmesini beklemenin daha dogru olacagini okudum az once nette.ne yapmaliyim ilac vermelimiyim sizce? Gerci ilaci da cok zor iciyor.zaten yedigini surekli kusuyorsizler bu donemi atlattiniz mi? Onerileriniz neler ?
hanimlar merhabalar herkese..bebisler buyuyor ama sorunnlari da buyuyor sanki gitgide. Kizim 2gun once ilk disini cikardi 5 gundur ishal.doktor ilac verdi ama ilacin zararli olabilecegini kendiliginden gecmesini beklemenin daha dogru olacagini okudum az once nette.ne yapmaliyim ilac vermelimiyim sizce? Gerci ilaci da cok zor iciyor.zaten yedigini surekli kusuyorsizler bu donemi atlattiniz mi? Onerileriniz neler ?
Canım bizim evde yemekler çok uzlu ve baharatlı pişmez, yaklaşık bir aydan fazla bir süredir ayrı yemek yapmıyorum Levent için. Biz ne yiyorsak ondan yiyor. salata bile veriyorum artık. Kahvaltıda zeytin. Dediğim gibi az tuzlu az salçalı ve baharatsız yemekler. Tatlıya gelince, Levent hiç sevmiyor tatlıyı. Tatlı olarak kahvaltıda bir kaç bebe bisküvisi veriyorum, o da herzaman değil.güzel anneler merhaba ben de uzun zamandır uğramamıştım foruma bişey sorucam..doktorunuz tatlı ve tuzlu verme konusunda ne dedi..ben tatlıya çok düşkün olmasını istemiyorum..tuzluya da ..babası tatlıyı da tuzluyu da aşırı seviyo oyüzden korkuyorum..
Geçmiş olsun canım,merhaba kızlar,uzun zamandır giremiyorum ,nasılsınız çocuklar nasıl?
ben işe başladım oğlum üç gündür çok hasta bugün biraz daha iyi ama hala ishal dün gece ateşi 40 dereceye kadar çıktı acile gittik çok korkuttu beni ... sizler nasılsınız ?
Canım uzmanları ileri sür. Uzmanlar şöyle diyor böyle diyor de. Ben çok okuyup araştırıyorum de. Ülkemizde ki tansiyon, kalp, şeker hastalıklarının yaygınlığından ve bunların çok küçük yaşlarda başlayanyanlış beslenmeye bağlı olduğundan bahset. Ve "şekerin tuzun ne faydası var?beni ikna edin." diye bir soru yönelt. İkna edebilirlerse veririsin.benim için sorun olmuyor tatlı tuzlu vermemek...ama benden başka herkese dert oluyo bu konu ..yok ne saçmaymış ta çocukmuş bu ne yicekmiş tatlı tuzlu yemezse..mesela ben pasta yemesini istemiyorum bi toplulukta görüyo istiyo tabağımdan ben vermeyince herkes böle dın dın dın uyuz uyuz konuşmaya başlıyo..bi de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyorum sinir oluyorum..
Grip aşısı mı? mutlaka olması gereken aşılar arasında değil değil mi? Ben hiç bir özel aşıyı yaptırmadım da. Kan tahlili de yaptırmadım, şart mı acaba. Sanırım en çekindiğim şey kan tahlili. Çünkü demir ilacı kullanmadık hiç. :44:canım ne güzel yazmışsın bizden başka herkese dert oluyor değil mi çocuklara tatlı ve tuzlu yedirmememiz ben kimsenin çocuguna karıştığımı hatılamıyorum ne haddime düşmüş ama herkes ileri geri yorum yapmaya bayılıyor sinir oluyorum herkes çocugunu istediği şekilde besler o onun çocugu kime ne ama anlamıyor bazı insanlar
bu arada bugün grip aşısı olduk, kan tahlili verdik yine zor alındı kanı çok ağladı oğlum adıdı (acıdı) dedi eve gelinceye kadarsonuçları yarın alacagız inşallah iyidir. aranızda 1 yaş kan tahlli yaptırmayan var mı merak ettim?
Hayırlı olsun canım dişiniz. Biz ishal yaşamadık ,ama günde 3 kere yaptığı oluyordu o dönemde, normal kıvamında:78: sadece iştahsızlık ve uyku bozukluğu.hanimlar merhabalar herkese..bebisler buyuyor ama sorunnlari da buyuyor sanki gitgide. Kizim 2gun once ilk disini cikardi 5 gundur ishal.doktor ilac verdi ama ilacin zararli olabilecegini kendiliginden gecmesini beklemenin daha dogru olacagini okudum az once nette.ne yapmaliyim ilac vermelimiyim sizce? Gerci ilaci da cok zor iciyor.zaten yedigini surekli kusuyorsizler bu donemi atlattiniz mi? Onerileriniz neler ?
16. mı?merhaba canım...benim oğlumun 16. cı dişide çıktı.ilk dişlerde değil ama son 4 azı dişi çıkarırken bizde aynı sorunu yaşadık.ateşlerndi.ishal oldu.yediğini fışkırır ğibi çıkardı.hiç bir şekilde ek besini kabul etmedi.zayıflmadı ama düzenli kilo alan oğlum son 1 ayda hiç kilo almadı.yani bunlar normal.
ama sen ğenede bir doktora ğöster.şimdiden ğeçmiş olsun..biz o dönemleri hızla ğeçtik.....bebeişini öp benim için...
Merhaba canım bizdede durumlar aynı sürekli meme istiyor aynı senin anlattığın gibi gece hala çok sık uyanıyor meme ağzında uyumak istiyor sütüm azaldı ama var hala ben bıraktırmayı düşünmüyorum kıyamıyorum sanki meme aramızda bir bağ gibi emmeyi bırakınca benden uzaklaşacakmış gibi geliyo emsin bakalım nekadar emerse...çok zor oluyo ama sabır sabır deyip bekliyorum düzelicekler inş.bizde bugün grip aşısı için gittik ama 2 yaşından küçüklere yapılmıyorlarmış.oğluma yapmadılar kendime ve eşime yaptırdık bizde.bişey sorcam kızlar.meme konusunda sorun yaşıyan bıraktırmayı düşünene yada bıraktıran varmı.Fikirlerinizi alabilirmiyim.Biz yavaş avaş bıraktırmaya karar verdik.ne gecesi var ne gündüzü uykusuda yemeside çok kötü sadece meme istiyor açken meme istiyor tokken meme istiyor canı sıkılınca meme istiyor .meme ağzından düşerse anında uyaıp ağlıyor.har bitap haldeyim.en azından gündüzlerini azaltıyorum bu arada
canım geçmiş olsun diş ishali uzun sürmez diye biliyorum zor çıkarıyor olabilir diğer dişlerde mi geliyo acaba bence sen doktorunu dinle buarada bizde hala hiiiç diş yok:44::44::44:hanimlar merhabalar herkese..bebisler buyuyor ama sorunnlari da buyuyor sanki gitgide. Kizim 2gun once ilk disini cikardi 5 gundur ishal.doktor ilac verdi ama ilacin zararli olabilecegini kendiliginden gecmesini beklemenin daha dogru olacagini okudum az once nette.ne yapmaliyim ilac vermelimiyim sizce? Gerci ilaci da cok zor iciyor.zaten yedigini surekli kusuyorsizler bu donemi atlattiniz mi? Onerileriniz neler ?
canım maaşallah ya süpersiniz bizim hala hiç dişimiz yok bekliyoruz bakalım ne zaman çıkıcakmerhaba canım...benim oğlumun 16. cı dişide çıktı.ilk dişlerde değil ama son 4 azı dişi çıkarırken bizde aynı sorunu yaşadık.ateşlerndi.ishal oldu.yediğini fışkırır ğibi çıkardı.hiç bir şekilde ek besini kabul etmedi.zayıflmadı ama düzenli kilo alan oğlum son 1 ayda hiç kilo almadı.yani bunlar normal.
ama sen ğenede bir doktora ğöster.şimdiden ğeçmiş olsun..biz o dönemleri hızla ğeçtik.....bebeişini öp benim için...
merhaba canım. bence ishali dişten olamaz bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor. ishal aslında düşünüldüğünden daha tehlikeli bir hastalık. susuz kalması çok kötü sonuçlar doğurabilir. ilaç zararlı olsa zaten doktor vermezdi. bence zorda olsa ilacı içirmeye çalışmalısın. eğer aklına takılıyorsa doktorla tekrar konuş derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?