2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Tatlım merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun,
Kahvaltı vermeyi düşünüyorum demişsin, tam olarak ne demek istedin anlayamadım ama ben kahvaltı çoktandır veriyorum. Minicik tereyağ , minicik bal, peynir, yumurta bebe ekmeği, birkaç bisküvi... zeytin, hepsini bir arada değil tabi, değişik günlerde değişik kombinasyonları veriyorum.
Aşı için endişelenme, iki yane yapıyorlar . ama hastayken kesinlikle yaptırma.

Canım çok devri cümleler kurmuşum anlamsız olmuş telefondan girdiğim için yazması çok zor oluyo kusura bakmayın.kahvaltı bende veriyorum bayadir kahvaltıda inek sutu vermeyi düşünüyorum demek istemiştim az az vererek tadına alisir belki.bende kahvaltıda az tereyağı bal zeytin omlet veriyorum belki olmuyor bı gün yerse ertesi gün yemiyor yanında sıvı olarak meyve suyu veriyorum ama icmiyor bı de sutu deniyim dedim

merhaba kızlar hepinizi çokkk özlemişim.bende yazamıorum ama hep takip ediyorum malüm benim ufaklıkkk yaramazzzz yürümryi bıraktıkk artık koşuyor..yolllarda furkanı kovalıyorum...çokkk tatlı kaçıyor yaaa:))) bu arada kızlar benim oğlum 10 kğ 750 gr.78 cm byu varrr biz daha zayıf diyoruz..birde kızlar ben hiçç antibiyotikk kullanmadım...anne sütüne devamm.herğün bir muzzz kesin veriyorum.ben birde kızlar öğün olarak değil ne zaman açıkkır ağlarsa o zamna yemek veriyorum böyleleikle ne oo üzülüyoo nede ben..bebeişleriniziii kocamannnnn öpüyorum....sağlıklı mutluluk sizinle olsun...

güzel anneler merhaba ben de uzun zamandır uğramamıştım foruma bişey sorucam..doktorunuz tatlı ve tuzlu verme konusunda ne dedi..ben tatlıya çok düşkün olmasını istemiyorum..tuzluya da ..babası tatlıyı da tuzluyu da aşırı seviyo oyüzden korkuyorum..

merhaba canım doktorumuz herşeyi verebilirsiniz ama tatlı ve tuzlu onun gelecekteki sağlığını etkileyecek ne kadar geç başlarsa o kadar iyi dedi.. eğer sorun çıkartmıyorsa aynen devam et derim :)

meltemcim iyi güzel demişsin acıkıp ağlayınca yediriyorum diye ama bizim oğlana 1 hafta yemek verme acıktım diye ağlamaz bana bi önerin var mı

merhaba kızlar,uzun zamandır giremiyorum ,nasılsınız çocuklar nasıl?
ben işe başladım oğlum üç gündür çok hasta bugün biraz daha iyi ama hala ishal dün gece ateşi 40 dereceye kadar çıktı acile gittik çok korkuttu beni ... sizler nasılsınız ?

canım onun sevdiği şeyleri onun ğöz önüne koy.ulaşabileçeği yerlere.ben muzu ekmeği elmayı havuçu bir porsiyon yapıp onun oyun alanlarına yerleştiriyorum.oo açıkınca ordan alıyor....tabi:2:ii bu benim yöntemimm.....evin heryeri kırıntı ve döküntü oluyor amaa....allah yardımcın olsunnn tatlımmm..:2:

benim için sorun olmuyor tatlı tuzlu vermemek...ama benden başka herkese dert oluyo bu konu ..yok ne saçmaymış ta çocukmuş bu ne yicekmiş tatlı tuzlu yemezse..mesela ben pasta yemesini istemiyorum bi toplulukta görüyo istiyo tabağımdan ben vermeyince herkes böle dın dın dın uyuz uyuz konuşmaya başlıyo..bi de onlarla mücadele etmek zorunda kalıyorum sinir oluyorum..

canım ne güzel yazmışsın bizden başka herkese dert oluyor değil mi çocuklara tatlı ve tuzlu yedirmememiz ben kimsenin çocuguna karıştığımı hatılamıyorum ne haddime düşmüş ama herkes ileri geri yorum yapmaya bayılıyor sinir oluyorum herkes çocugunu istediği şekilde besler o onun çocugu kime ne ama anlamıyor bazı insanlar

bu arada bugün grip aşısı olduk, kan tahlili verdik yine zor alındı kanı çok ağladı oğlum adıdı (acıdı) dedi eve gelinceye kadar sonuçları yarın alacagız inşallah iyidir. aranızda 1 yaş kan tahlli yaptırmayan var mı merak ettim?

canım insanlar neden bu kadar karışır hiç anlamam.. daha çok küçükler. sen bebeğini dinle canım. eğer kendi öğününü tuzsuz yiyorsa hiç kulak asma onlara. ben şerbetli tatlı yemesini hiçistemiyorum. sadece çok az tadına baktırıyorum çok isterse ama öyle bi baklavayı yemesine hayatta izin vermem. kv turşu verelim eline yesin dedi :18: daha tuzlu ne olabilir acaba..

kıyamam yaa biz henüz yaptırmadık inşallah haftaya ama ben çok korkuyorum.. çok canı yanacak nasıl geçti? nereden aldılar kanı? ne kadar sürdü? ne kadar kan aldılar? :18:

bizde bugün grip aşısı için gittik ama 2 yaşından küçüklere yapılmıyorlarmış.oğluma yapmadılar kendime ve eşime yaptırdık bizde.bişey sorcam kızlar.meme konusunda sorun yaşıyan bıraktırmayı düşünene yada bıraktıran varmı.Fikirlerinizi alabilirmiyim.Biz yavaş avaş bıraktırmaya karar verdik.ne gecesi var ne gündüzü uykusuda yemeside çok kötü sadece meme istiyor açken meme istiyor tokken meme istiyor canı sıkılınca meme istiyor .meme ağzından düşerse anında uyaıp ağlıyor.har bitap haldeyim.en azından gündüzlerini azaltıyorum bu arada

canım bizde de durum beter ama aynı değil. son zamanlarda çok düşkün değil ama bende hiç süt kalmadı artık devam sütü de aldığı için sadece günde 1 kere emziriyorum. yalancı emzik gibi emiyor sıkılınca bırakıyor ya da uyuyor öyle.. hiç istemesem de keseceğim sanırım çünkü boş memeyi emzirmek ayrı bi işkence
gece sıkıntısı için çok haklısın. hiç kolay değil.. ama tamamen kesmek yerine belki geceyi düzene sokmak için bişeyler yapmaya çalışsan. süt varken kesme canım ilaç niyetine de olsa alsın bebeğin

hanimlar merhabalar herkese..bebisler buyuyor ama sorunnlari da buyuyor sanki gitgide. Kizim 2gun once ilk disini cikardi 5 gundur ishal.doktor ilac verdi ama ilacin zararli olabilecegini kendiliginden gecmesini beklemenin daha dogru olacagini okudum az once nette.ne yapmaliyim ilac vermelimiyim sizce? Gerci ilaci da cok zor iciyor.zaten yedigini surekli kusuyor sizler bu donemi atlattiniz mi? Onerileriniz neler ?

merhaba canım. bence ishali dişten olamaz bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor. ishal aslında düşünüldüğünden daha tehlikeli bir hastalık. susuz kalması çok kötü sonuçlar doğurabilir. ilaç zararlı olsa zaten doktor vermezdi. bence zorda olsa ilacı içirmeye çalışmalısın. eğer aklına takılıyorsa doktorla tekrar konuş derim.

merhaba canım...benim oğlumun 16. cı dişide çıktı.ilk dişlerde değil ama son 4 azı dişi çıkarırken bizde aynı sorunu yaşadık.ateşlerndi.ishal oldu.yediğini fışkırır ğibi çıkardı.hiç bir şekilde ek besini kabul etmedi.zayıflmadı ama düzenli kilo alan oğlum son 1 ayda hiç kilo almadı.yani bunlar normal.
ama sen ğenede bir doktora ğöster.şimdiden ğeçmiş olsun..biz o dönemleri hızla ğeçtik.....bebeişini öp benim için...

Merhaba hanımlar
Canım bizim evde yemekler çok uzlu ve baharatlı pişmez, yaklaşık bir aydan fazla bir süredir ayrı yemek yapmıyorum Levent için. Biz ne yiyorsak ondan yiyor. salata bile veriyorum artık. Kahvaltıda zeytin. Dediğim gibi az tuzlu az salçalı ve baharatsız yemekler. Tatlıya gelince, Levent hiç sevmiyor tatlıyı. Tatlı olarak kahvaltıda bir kaç bebe bisküvisi veriyorum, o da herzaman değil.
Geçmiş olsun canım,
Ben de haftada 3 buçuk gün işe gidiyorum. Oğlum iyi, geçen hafif bir soğuk algınlığı atlattık. Babacık yurda döndü, mutluyuz
Siz taşındınız mı canım? Tayin gördünüz mü? yanlış mı hatırlıyorum yoksa, öyle durumlar vardı sanki... :26:

Canım uzmanları ileri sür. Uzmanlar şöyle diyor böyle diyor de. Ben çok okuyup araştırıyorum de. Ülkemizde ki tansiyon, kalp, şeker hastalıklarının yaygınlığından ve bunların çok küçük yaşlarda başlayanyanlış beslenmeye bağlı olduğundan bahset. Ve "şekerin tuzun ne faydası var?beni ikna edin." diye bir soru yönelt. İkna edebilirlerse veririsin. Bu arada şekerin besinlerde zaten bulunduğunu da eklemeyi unutma.

Grip aşısı mı? mutlaka olması gereken aşılar arasında değil değil mi? Ben hiç bir özel aşıyı yaptırmadım da. Kan tahlili de yaptırmadım, şart mı acaba. Sanırım en çekindiğim şey kan tahlili. Çünkü demir ilacı kullanmadık hiç. :44:
İnşallah sonuçlarınız iyi çıkar tatlım. Kıyamam ben yavruya.
Bu arada dün akşam bir aylık bir bebeği yıkarken annesine yardım ettim. O kadar minikti ki, "biz büyütmüşüz" dedim kendi kendime

Hayırlı olsun canım dişiniz. Biz ishal yaşamadık ,ama günde 3 kere yaptığı oluyordu o dönemde, normal kıvamında:78: sadece iştahsızlık ve uyku bozukluğu.
Harpy nin dediği gibi doktorla görüşebilirsin tekrar ama verdiği ilaçtan döneceğini çok sanmıyorum çünkü güvensizlik doğurur bunu yapması.
Kabızlığı önleyici beslenme uygularsan belki düzelebilir. MEsela şeftali Levent e iyi gelmiştir hep bu konuda.

16. mı? Bizim daha 6

Merhaba canım bizdede durumlar aynı sürekli meme istiyor aynı senin anlattığın gibi gece hala çok sık uyanıyor meme ağzında uyumak istiyor sütüm azaldı ama var hala ben bıraktırmayı düşünmüyorum kıyamıyorum sanki meme aramızda bir bağ gibi emmeyi bırakınca benden uzaklaşacakmış gibi geliyo emsin bakalım nekadar emerse...çok zor oluyo ama sabır sabır deyip bekliyorum düzelicekler inş.
canım geçmiş olsun diş ishali uzun sürmez diye biliyorum zor çıkarıyor olabilir diğer dişlerde mi geliyo acaba bence sen doktorunu dinle buarada bizde hala hiiiç diş yok:44::44::44:
canım maaşallah ya süpersiniz bizim hala hiç dişimiz yok bekliyoruz bakalım ne zaman çıkıcak

Kızlar oğluma doğum günü hediyesi bisiklet aldık çok güzel kullanışlı bişey tam ebeveyn kontrollü 3yaşa kadar biniliyor bazı aparatları bebek büyüdükçe çıkıyor 10aydan itibaren kullanılıyormuş emniyet kemerli falan almayı düşünen varsa tavsiye ederim fotorafınıda paylaşayım (smarttrike zoo)

Son düzenleme:
benim de sütüm çok azaldı ve gece uykularının düzene girmesi için ben de bıraktırmak istiyorum..zaten çalıştığım için süt çok çok az..gece uykusu diye birşey yok ne yazık ki..ben onun için de üzülüyorum.hiç uyumuyo çocuk emicem diye..

Evet canim haklisin.

merhaba kızlar. son 2 haftadır oğlumun iştahsızlığı yine tavan yaptı.. yemek yememek için kendini yırtarcasına ağlıyor. artık yemek saatleri ikimiz içinde işkence haline geldi. aynı şekilde uykuda öyle. tam biraz toparlandı biraz kilo aldı diyorum hop bi iştahsızlık atağı aldığımızı veriyoruz olduğu gibi. bizim henüz 2 dişimiz var üstte acaba alttakiler mi geliyor diyorum. ya da mevsimsel mi? benim bile içim kararıyor bu havalardan. kısacası kafayı yine yemek üzereyim. elimle yedirmeye denedim kendi yediklerimizden verdim oynattım kandırdım sonuç hep 3 kaşık.. hergün bişey kırıyorum sinirden. ne yapsam yemek vermesem gerçekten ağlamasını beklesem diyorum. ona da gönlüm razı gelmiyor. zira biz zaten günde 3 öğün yiyoruz maksimum. sabah 9-10 kahvaltı, 4-5 öğle yemeği, 8-9 akşam. bizim kadar seyrek yiyen var mı çok merak ediyorum. belki de 2ye düşürmeliyim. ama ben yemek yerken ona yedirmemek de içime sinmeyecek. off çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…