2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Hoşgeldin arkadaşım :) kızlar benim oğlan durdu durdu kreşe başlayınca bir konuşmaya başladı anlatamam. Evde her istediklerini yapınca kendilerini konuşmak zorunda hissetmiyorlar sanırım. Herkes konuştu benim oğlum çok geç konuşacak galiba diyordum.

Canım 2010 doğumlu mu senın oğluşun da? Tam gün mu verıyorusn kreşe? Bende çengelköy civarı oyun grubuna vermek istiyorum ama tavsiye edebılıceğiniz bir yer var mı arkadaşlar? Bir de şu biberon'dan ne zaman kurtarmalıyım kızımı?

ne güzel yaa ben de istanbula döner dönmez bi oyun grubuna başlicam. mutlaka faydası olur diye düşünüyorum...

evet canım eylül 2010 doğumlu.yarım gün veriyorum kreşe tam gün o da ben de dayanamayız. ama alacak gibiyiz babanneye yol gözüktü yine. sabah dersim çok erken başlıyor kreş geç açılıyor bırakmak zorundayız galiba

napıosunuz nasılsınız tatlı danalarınız nasıllar? benim danam bu ara çok agresif ne yapacağım bilemiyorum.. sizleri merak ettim ve burada olmanıza çok sevindim. şu iki yaş sendromunu beraber atlatalımmm ...

merhaba canım. demek minik dana 2 yaş sendromuna girdi.. çok üzerine gitme.. özellikle tartışma yaratacak şeyleri önceden tespit edip uzaklaştır.. mesela her markete gittiğinde çikolata diye ağlıyorsa markete götürme ya da o reyona girme. ona bol bol seçenek sun mesela yemeğini kaşıklamı yemek istiyorsan çatallamı? (tabi çorba değilse ) kararları onlar verince hoşlarına gidiyor.. daha az agresif oluyorlar.. bir de mutlaka kıyafetlerini mevsime göre ayır yoksa kışın ortasında mayoyla sokağa çıkmak zorunda kalabilirsiniz

Tavsiyelere bayıldım özellıkle mayo'ya benım kızım da 2 yaşında çok şükür sendrom yok şu an :)) benım ki doğuştan sinirli anası gibi o da bir başak ne de ols:26:

Evet canım İstanbul'dayım, sizin dönüş tarihi tam belli mi? Mutlaka görüşelim.
Ev okul arası mekik dokuyorum. Oğluma da bakıcı bakıyor biliyormusun bilmiyorum. Buraya yazıp yazmadığımı da hatırlamıyorum.
Benim kuzu konuşuyor yavaş yavaş. 3 kelimelik cümleler kuruyor. Bazen bizi rezil de ediyor ortamlarda. "Baba anneyi öpüyor" diyerek Dergileri karıştırıp resimlerine bakıp ne olduklarını söylemeye bayılıyor. Arabalarla oynamak en büyük tutkusu. İstanbul trafiğinden çok etkilenmiş galiba, arabaları sıkı konvoylar yapıp sıkışık trafik yapıyor, bazen de otoparkçılık oynuyor.
Seyretmesi çok zevkli.

trafik ha süpermiş bizimki daha çok kaza yapıyor sonra da acii (acıdı) diyip alıp öpüyor dergi kitap bakmaya bizimki de bayılıyor oyuncakçının önünden geçerken ağlamıyor kitapçının önünden geçerken ağlıyor çok alemler yaa yemek saatleri hala işkence son zamnalarda bir de ağzında tutmaya başladı beni çıldırtıyor..

Kusmalı isalli bir hastalık geçirdi geçtiğimiz hafta, ne iştah kaldı ne birşey. Neyseki şimdi düzeldi.
Çok zor çocuğun yememesi.
Veee asıl olayı unuttum, bizimki bir parça pastel boya yuttu abimlerde misafirlikteyken. Kaptığım gibi doğru hastane. Tahliller yaptılar birsürü, kana karışıyor mu karışmıyor mu diye. Neyseki karışmadı hiç. Ertesi sabah da olduğu gibi çıktı dışkısıyla.
Pastel için hastanede tahlillerde çok ağladı etti. Oradan hastalığı bir kaptı, sonra uykusuz geceler.

Benden bu kadar bu gecelik, yarın yoğun bir gün beni bekliyor olacak.
İyi geceler...

geçmiş olsun canım, eminim çok korkutmuştur, biz de bebekken bi gazoz kapağı macerası yaşadık hatırlamak bile istemiyorum salak görümcem yüzünden az daha oğlumdan oluyordum neyse bu ishal kusma çok zor bi hastalık kendim de yaşadım oğlum küçükken ondan biliyorum biz de bebek sütünden inek sütüne geçerken balgamlı bi ishal olduk aklımız çıktı dizanteri mi oldu diye.. meğer sütü değiştirirken oluyormuş böyle şeyler. tekrar geçmiş olsun canım..

gunaydin kizlar
kuzulariniz nasil
benim kiz da yavas yavas buyuyo iste konusmalar falan
her seyi biliyo da bi cisini soylemiyo cadi o da isine gelmiyo diye
yemek yerken resim falan ciziyoruz ancak oyle bi tabagi yedire biliyorum kilosu iyi simdilik
alisti ya yemek gelir gelmez "yaz" diyo
sarkilar soyluyo pinarin reklamindaki buyudum buyudum sarkisinipepenin baba sarkisini falan
kizlar benim kiz acaip kardes istiyo ben de istiyorum aslinda ama bakalim
8 haftalik hamileydim ama gecen ay kalbi atmadigi icin kurtaj oldum malesef
doktor 1 ay beklememizi soyledi
siz kardes dusunuyomusunuz peki

geçmiş olsun canım.. allah gönlüne göre versin. biz eşimle ilk kez konuştuk bu konuyu geçenlerde ikimiz oğlumuzun 5-6 yaşını beklemek istiyoruz. bi daha çocuk yapmayacağız zaten biraz bebek özleyelim diyoruz.. ben oğluma 1 yaşından beri old mcdonald şarkısını söylüyorum (ingilizce alibabanın çifliği) bi kere dönüp tekrarlamaya çalışmadı. sırf ona öğretmek için internetten dinledim ezberledim. şimdi burada oyun grubuna gidiyoruz oradaki öğretmen 1 kere söyledi bu şarkıyı her hayvan için bi kukla çıkardı. ve şu an oğlum kendince söylemeye çalışıyor bu şarkıyı... :95: neden bu çocuk benden bişi öğrenmek istemiyor? mesela ben bişeyi 10 kere söylesem dönüp tekrarlamaya çalışmaz ama aynı şeyi başkası dese hemen tekrarlar :44: bende mi bi sorun var sizce?

mrb canım geçmiş olsun zamanı var demekki benim oğlumun kardeşi var ablası var 12 yaşında kızım var benim darısı sizlere

harpycim anneden bişey öğrenirlerse olmazanneler uğraşsın dursun öğreniyorlar aslında ama bize belli etmiyorlar işlerine gelmiyo bizi uğraştırmak hoşlarına gidiyor..

Canım geçmiş olsun, çok üzüldüm... Dikkatli ol, doktor söylemiş ama bana 1 ay az bir ara gibi geldi. Başka doktorlara da danış istersen...
Biz de kardeş istiyoruz ama zamanı hakkında kimsenin fikri yok

Güldürdün beni, sen de mi bir sorun var haa... Senin oğlan çetin ceviz...

merhaba anneler ve danaları :) 2 çocuk koşuşturmacasından fırsat bulamıyorum inanın size yazmaya.utku de 2-3 kelimelik cümleler kuruyor ama benim kafama takılan şey tuvalet eğitimi,hala bez kullanıyoruz sizler atlattınızmı tuvalet eğitimini?fazla oyuncakla oynamıyor nedense hep ev eşyaları ve kardeşiyle oynuyor.küçük paşam 6 aylık oldu,artık beraber oynuyolar ona sürekli oyuncak veriyor öpüyor,onları görünce çok mutlu oluyorum.ama arada bi kıskanıyo.kayra uyurken onun oyuncaklarını alıp onun oynarken çıkardığı sesleri çıkarıyor.biz de 12 kiloyuz boyumuzu bilmiyorum.şimdilik bu kadar.ah keşke şu face grubunu kullansak daha iyi olcak sanırım kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…