herkese mutlu yıllar. bu yıl şimdiye kadar geçirdiğiniz en güzel yıl olsun :) sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarılı bir yıl olsun.. hepinizi tek tek öper aşağıdaki videonun hepinize neşe getirmesini dilerim
Bhangra indian Jingle Bells balle balle Merry Christmas - YouTube
Canım biz de kreşe vermiştik ama okul saatleriyle hiç uyuşmadı. şimdi babanne bakıyor kreşte hasta oluyordu ama şimdi de oluyor. tek fark babannedeyken hafif geçiyor kreşte çok ağır atlatıyordukmerhabalar çok uzun zamandır yazmıyordum. bugün girmek nasip oldu.. herkese selamlar öncelikle..tğm gün kreşe başlayan var mı? bizimki 22 aylıkken başladı..ve merak ediyorum acaba kreşe gitmeyenler gerçekten bu sene hiç hasta olmadınız mı?
15 tatilde aliştırayım dedim ama çok zorluyor beni yorulmaya başladım ara ara söylüyor çişini günde 1 defa falan üstüne gidince ters tepti bizimki evin 3 halısını çiş yaptı geçen hafta yıkamak zorunda kaldık kışın zor oluyor ya siz ne yaptınız?aa bir de tuvalet eğitiminiz ne durumda?
Kızlar bu arada size söylemediğimi fark ettim sık giremiyoruz artık nete. Allah izin verirse oğluma kardeş geliyoroğlum büyüdü sanmıştım ama hala çok küçükmüş hamileyken bunu anladım hala bana çok bağlı bababmız evde değilken ciddi anlamda çok zorlanıyorum en büyük sıkıntısı da kucağıma alamamam. hayırlısı bakalım :44:
canım çok şaşırdım
tebrik ederim Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin
Tuvalet eğitimini denedim ama vazgeçmek üzereyim. Ama yine de gündüz birkaç saat bezsiz kalıyor, sanırım yaza kalacak tuvalet eğitimimiz bizim.
Kreşe başlamıştı ekimde ama olmadı. Şimdi evde bakıcı bakıyor.
Kızlar bu arada size söylemediğimi fark ettim sık giremiyoruz artık nete. Allah izin verirse oğluma kardeş geliyoroğlum büyüdü sanmıştım ama hala çok küçükmüş hamileyken bunu anladım hala bana çok bağlı bababmız evde değilken ciddi anlamda çok zorlanıyorum en büyük sıkıntısı da kucağıma alamamam. hayırlısı bakalım :44:
Tebrik ederim canım ya, çok sevindim. Sağlıkla kucağına alırsın umarım. Ne zamana doğum?Kızlar bu arada size söylemediğimi fark ettim sık giremiyoruz artık nete. Allah izin verirse oğluma kardeş geliyoroğlum büyüdü sanmıştım ama hala çok küçükmüş hamileyken bunu anladım hala bana çok bağlı bababmız evde değilken ciddi anlamda çok zorlanıyorum en büyük sıkıntısı da kucağıma alamamam. hayırlısı bakalım :44:
Öncelikle hoşgeldincanlarım yaa sizi ne kadar özledim bilemezsiniz :) sizi burada görmek çok güzel :) biz en sonunda istanbula döndük.. geçe 2-3 gün çok yorucuydu ama zorunu atlattık. ilk iş olarak oğluma oyun grubu aramaya başladık.. hemen yakınımızda bir oyun evi var, oraya gittim bugün konuşmak için.. anne bebek aktiviteleri yokmuş, kreş gibi yani pedagokları felan var ama ne yalan söyliyim hiç içime sinmedi.. zaten kadın diyor ki 3 bakıcımız var 3üde çok ilgili; nasıl ilgiyse ben orada olduğum süre boyunca aynı çocuk hiç durmadan ağladı işkence odası gibi kapı da kapalı ne olduğunu göremiyorsun içerde.. şimdi aklıma geldi keşke izin alıp içeri bir girseydim.. kızlar nasıl ayrıldınız yaaavalla kadın anneyi almıyoruz diyince oğlumu kapıp kaçasım geldi.
tuvalet eğitimine gelice biz 2 yalındayken bir deneme yaptık buraya yazmışmıydım hatırlamıyorum ama malesef başarısız olduk.. doktor da 2.5a kadar bekleyin demişti.. şimdi döndük bi gidip görünsek mi diyoruz zaten balgamı felan de var hem bi kontrol olur..
tuvalet eğitimi veren arkadaşlar bana detaylı anlatabilir mi nasıl yaptınız?
canım ne durumda WC eğitimi? merak ettim.. ayrıca istanbuldaki arkadaşlarla ilk fırsatta bi görüşme ayarlayalım
allah sağlıklı sihatli kucağina almayı nasib etsin canım.. çok sevindim adına.. maşallah büyüdüler yaa artık akılları kesiyor sen ona neden kucağına alamayacağını anlatırsan anlayacaktır. benimki de biraz kucakçı ama çok yoruldum anneciğim dersem ısrar etmiyor. mesela sen de sırtım ağrıyor diyebilirsin bebeği bahane etmek ters tepebilir :18: benim de bi bebiş canım istemeye başladı ama nasıl yaparım bilmiyorum, bir de minnik kızım olsa fena mı olur
Tebrik ederim canım ya, çok sevindim. Sağlıkla kucağına alırsın umarım. Ne zamana doğum?
Öncelikle hoşgeldin
Bir buluşma mutlaka ayarlayalım. Hatta okullar yeniden açılmadan olursa ne güzel olur.
Tuvalet eğitimimizden kısaca bahsedeyim. Alıştırma kilotları , lazımlık ve klozet adaptörü aldık. Gündüzleri bez takmadan alıştırma kilotuyla durdu ve her yarın saatte bir tuvalete gittik. Çoğu boş döndük tabi birşey yapmadan. Ve tuvalette ya da lazımlığına otururken onu dergilerle balon yapma oyuncağıyla sürekli oyaladık. Çünkü bayıla bayıla oturmuyordu. Bir iki defa küçük tuvaletini yaptı ama kesinlikle bizim yanımızda yapmıyordu. Bir aralık bir yanından gidince eğer varsa bırakıyordu. Biz yanındaysak ve yapası varsa bize "saklan saklan" diyordu. Büyük tuvaletini hiç yapmadı, hep altına yaptı malesef... Ve tuvaletim geldi gibi uyarıları da hiç yoktu. Sadece denk gelirse tuvalete gelmezse kilotuna yapıyordu. Ama gündüx gözlediğimize göre 2-3 saat kuru kalabiliyordu aslında. Biraz daha bekleyeceğim. Baharda tekrar denemeyi düşünüyorum. Çok sıkmak da istemedim.
Benim oğlumun fiziksel gelişimi diğer gelişim türlerine göre çok ilerde. Cüssesine bakıp yanılmak istemiyorum, o yüzden zorlamak istemedim. Şu anda bütün konsantresini dil gelişimine vermiş durumda. Zaten nöbetleşe olurmuşya bu gelişim dönemleri. Dil gelişimi biraz yavaşlayınca denemek de mantıklı olabilir. Hepsi bir arada gitmiyor.
Öyle işte...
Bu arada İstanbullular kimler?
Tebrik ederim canım ya, çok sevindim. Sağlıkla kucağına alırsın umarım. Ne zamana doğum?
Öncelikle hoşgeldin
Bir buluşma mutlaka ayarlayalım. Hatta okullar yeniden açılmadan olursa ne güzel olur.
Tuvalet eğitimimizden kısaca bahsedeyim. Alıştırma kilotları , lazımlık ve klozet adaptörü aldık. Gündüzleri bez takmadan alıştırma kilotuyla durdu ve her yarın saatte bir tuvalete gittik. Çoğu boş döndük tabi birşey yapmadan. Ve tuvalette ya da lazımlığına otururken onu dergilerle balon yapma oyuncağıyla sürekli oyaladık. Çünkü bayıla bayıla oturmuyordu. Bir iki defa küçük tuvaletini yaptı ama kesinlikle bizim yanımızda yapmıyordu. Bir aralık bir yanından gidince eğer varsa bırakıyordu. Biz yanındaysak ve yapası varsa bize "saklan saklan" diyordu. Büyük tuvaletini hiç yapmadı, hep altına yaptı malesef... Ve tuvaletim geldi gibi uyarıları da hiç yoktu. Sadece denk gelirse tuvalete gelmezse kilotuna yapıyordu. Ama gündüx gözlediğimize göre 2-3 saat kuru kalabiliyordu aslında. Biraz daha bekleyeceğim. Baharda tekrar denemeyi düşünüyorum. Çok sıkmak da istemedim.
Benim oğlumun fiziksel gelişimi diğer gelişim türlerine göre çok ilerde. Cüssesine bakıp yanılmak istemiyorum, o yüzden zorlamak istemedim. Şu anda bütün konsantresini dil gelişimine vermiş durumda. Zaten nöbetleşe olurmuşya bu gelişim dönemleri. Dil gelişimi biraz yavaşlayınca denemek de mantıklı olabilir. Hepsi bir arada gitmiyor.
Öyle işte...
Bu arada İstanbullular kimler?
kızlar hoşgeldiniz şekerdelisi tebrik ederim rabbim tamamına erdirsin ,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bende tuvalet eğitimine yaz gelince başlamayı düşünüyorum hiç deneme yapmadım ama zor olacak gibi
Leventle ilk kreş denememizde ilk 3 gün bizim yüzümüze bakmadan oyuncaklara dalıp gitmişti. Ve bütün kreş görüşmelerimizi onu oyun odasında bırakarak yapmıştık. Çıkarken gelmek dahi istememişti.Ama sonradan farkına vardı herşeyin. (Mustafa çok daha erken farketmişteşekkür ederim canım.. siz de ara verdiniz demek.. her çocuğunn gelişimi farklı işte, görümcemin oğlu ingilizce renkleri sayıları öğrenmiş :44: benim oğlumdan 5 ay büyük sadece ve 2 yaşındayken bırak konuşmayı şarkı söylüyorduhep kendimi suçluyorum böyle olunca acaba yeterince ilgilenmiyor muyum diye.. ama işten güçten arta kalan süre hep onunla geçiyor iş yapıyorsam bile yanımda devamli konuşuyoruz bişiler anlatıyorum :26:
neyse bu oyun grubundan belki bişiler öğrenir diye bi ümidim var.. bugün bi kreşe daha gittik. bana dediler ki bırak odada kalsın biz yukarda konuşalım , içeri girdiğinde o kadar dalmıştı ki oyuncaklara seslendiğimi duymadı.. neyse biz yukarı çıktık yokluğumu farketmesi bayağı uzun sürdü tabi sonunda bir çığlık sesi.. kadın bana dedi ki koşarak yanına gitmeyin yoksa ters bişiler var sanır bırakın yanınıza gelsin anam yanıma gelmesi 10 snye sürdüyse bana 10 gün gibi geldi, kucağıma çıktı iç geçire geçire oturdu bir süre su falan verdiler içmedi çok korktu yani.. :26: ne yapsam bilemiyorum 10 dkda bu kadr perişan olduysa 3 saatte ne olur ki hiç bilemedim
Böyle haberleri alınca da etkilenmiyor değilizteşekkür ederim kızlar Rabbim isteyen herkese versin inşsllsh
kızlar hoşgeldiniz şekerdelisi tebrik ederim rabbim tamamına erdirsin ,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bende tuvalet eğitimine yaz gelince başlamayı düşünüyorum hiç deneme yapmadım ama zor olacak gibi
Bu arada oğlum öyle öksürüyırki. Dün sabah hiç bir şeyi yokken birden öksürüklü ve balgamlı kalktı yavrucak. Her öksürdüğünde bir ardından ağlıyor boğazını tutuyor. Bugün doktora götüreceğiz. Doğal şeyler de uygulamak istiyorum. Dün birşeyler yedirip içirdim. İçgüdüsel olarak mı ne balgam söktürücü şeyleri yedirip içirmişim . Umarım kısa sürede toparlar. Ateşi de var.
Leventle ilk kreş denememizde ilk 3 gün bizim yüzümüze bakmadan oyuncaklara dalıp gitmişti. Ve bütün kreş görüşmelerimizi onu oyun odasında bırakarak yapmıştık. Çıkarken gelmek dahi istememişti.Ama sonradan farkına vardı herşeyin. (Mustafa çok daha erken farketmiş) Bir daha da gitmek istemedi. Öyle de sonlandırdık kreş mecaramızı. Sen öyle bırakıp gideceğin değil de birlikte katılabileceğiniz bir oyun gurubu bul. Eminim vardır öyleleri. Yoksa iyice nefret edebilir. Levent gitmemeye başlayınca ben eşlik ettim ona bir iki gün. O zaman oynadı. Huzursuzluk etmedi. Ama benim de okula gitmem gerekiyordu. Güzel bir oryantasyon süreci yaşayamadık anlayacağın. Sen aynı hataya düşme. Alışana kadar yanında ol. İsterse bir ay sürsün. Birden bırakıp gitme. Birgün bütün gün yanında ola. Azar azar azaltarak tamamen bırakırsın.
Böyle haberleri alınca da etkilenmiyor değiliz
teşekkür ederim canım.. siz de ara verdiniz demek.. her çocuğunn gelişimi farklı işte, görümcemin oğlu ingilizce renkleri sayıları öğrenmiş :44: benim oğlumdan 5 ay büyük sadece ve 2 yaşındayken bırak konuşmayı şarkı söylüyorduhep kendimi suçluyorum böyle olunca acaba yeterince ilgilenmiyor muyum diye.. ama işten güçten arta kalan süre hep onunla geçiyor iş yapıyorsam bile yanımda devamli konuşuyoruz bişiler anlatıyorum :26:
neyse bu oyun grubundan belki bişiler öğrenir diye bi ümidim var.. bugün bi kreşe daha gittik. bana dediler ki bırak odada kalsın biz yukarda konuşalım , içeri girdiğinde o kadar dalmıştı ki oyuncaklara seslendiğimi duymadı.. neyse biz yukarı çıktık yokluğumu farketmesi bayağı uzun sürdü tabi sonunda bir çığlık sesi.. kadın bana dedi ki koşarak yanına gitmeyin yoksa ters bişiler var sanır bırakın yanınıza gelsin anam yanıma gelmesi 10 snye sürdüyse bana 10 gün gibi geldi, kucağıma çıktı iç geçire geçire oturdu bir süre su falan verdiler içmedi çok korktu yani.. :26: ne yapsam bilemiyorum 10 dkda bu kadr perişan olduysa 3 saatte ne olur ki hiç bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?