2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar herkeze iyi sohpetler.size bişey sorcam karnınızı tok hissetiğiniz halde karnınız hep gurulduyomu sizinde

evet oluyor :) garip şeyler yiyorum o zaman. geçen gün turp dilimlettim üstüne limon sıktım tuzladım yedim çıtır çıtır. -tatlicadiarzu-

slm kızlar benim bir sorunum var sizde yaşadınızmı bilmiyorum benim vajinal bölgemde temizliğe çok dikkat etmeme rağmen kaşıntı başladı bir haftadır ama çok fazla değil ve günde 1 kez sarı akıntım oluyor geçermi yada bebeğe zarar verirmi nedir anlayamadım

vajınal bolgenın temızlıgı ıcın dınlemıstım dr:cok fazla yıkamayın cok yıkamak o bolgenın ph dengesını

bozuyormus...

tabıkı temızlık onemlı ama dusta falan sabunlu su ıle yıkamamak gerekıyr

Rabbım oyle guzel ve her seyımızı mukemmel yaratmıs kı o bolge kendı kendını temızlermıs..

bır de hamılelerın ayakta yıkanması gereklıymıs

ben zaten ayakta yıkanyrm sorun olmuyo...

zeynepcım gecmıs olsn... mantar mı oldun kı?

normalde hamilelik başlangıcında herkezde akıntı oluyor amaanlattıkların mantarı tarif ediyor. benim bi arkadaşımda olmuştu doktoru enjekte edilen bir ilaç fln vermişdi. bebeğe bi zararı olmadığını söylemişti doktoru.
sen doktora bi git istersen.

sanırım mantar belirtileri bunlar
dr bi ara bence, belki krem gibi bişi verir geçmiş olsun tatlım

yapıluyormuş ama sakıncalı diye duymuştum.bana tenbih etmişlerdi muayeneye giderken mesela alttan muayene ettirme bekle diye.

bu arada hoşgeldin.
hoşbulduk canım ben ilk muaynemi öyle yaptırdım doktor hiç bir şekilde sakıncası yok dedi ama bilmiyorum tedirgin oldum biraz olmasamıydım acaba ...ilk bebegimi kaybettim için doktorum keseyi gördüm ama bebek canlımı degilmi görmeden seni göndermek istemiyorum dedi

arkadaşlar bir şey sorucam ilk muaynesini vajinal olan var mı keseyi tam olarak görebilmek için

cnm ben de 6+6 gunlugum aramızda 1 gun var memnun oldum

dr a gıttın mı?

testlerını yaptrdn mı?

ben ocak 15te vajınamda sızı oldugu ıcın dr a gıttım

ne bıleyım alttan muayıne olcagımı ıdrar testı yapar sanıyrdum ama ne yazıkkı alttan muayıne oldum

cok kasıldım... senı korkutmak ıcın soylemıyrm ama ortamdamdan dr dan kaynaklandı

dr benı fazla ugrastırma yorgunum daha 2 hastam var dedı saat 12 e bes vardı ogle tatılı ıcın

ve o aletı hıssedder hıssetmem dr ard ardına şoka soktu benı çoooooooook yaran var

15 gun sonra test sonucuna gore yaktır akıntın fazla vs vs olecektım o masada....

masadan kalktım kan verdım beta hcg adetten bır gun once olmasına ragmen

hamıle oldugumu o gun ogrendm ve yaralarmdan dolayı hamıle olmama sevınemedm

gece 3 lere kadar uyku tutmadı...

2 gun sonra baska dr gıttım yaralarnı unut sımdılık dedı tekrrladm beta hcg yı deger yukselmıs hamıleydım...

araya 15 tatıl gırdı yarın arastırgım ve ıyı oldgunu soyledklerı dr a gıtcem bakalım hayrlısı

ya baya ıclenmısım olaya bırden anlatasım geldı:kedi:

ben 2 aylık olana kadar her hafta gittim herseferinde o şekilde ultrosonda göründü.bi sakıncası yokmuş merak etme karnında görülebilmesi için 2ay geçmesi gerekiyomuş

Evet canım ilk muayene genelde vajinal ultrasonla oluyor..
Bu keseyi rahat görebilmekten ziyade rahim ve vajina girişinin yapısını doktorun görebilmesi için yapılyormuş..
Herhangi bir sakıncası da yok...
Genelde düşük vaaları ilk 3 ayda geliştiği için, ve vajinal muayene de ilk ve 2 muayenede olduğu için sanki düşük o yüzden olmuş gibi algılanırmış ama alakası yokmuş....
Hamileliğin 7.8 aylarında da vajinal muayene yapıluyor, doktorun rahim ağzı yolunu ve çatının darlığını genişliğini görebilmesi için.. Bu muayene sonucu normal doğum yada sezeryan olacağına karar veriliyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…