2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:)))
Emin ol daha önemli bir şey olmuyor o zaman Tek derdin çocuğunu emzirebilmek..Sezaryan olan annelerin çoğunun sütleri hemen gelmiyor .Ve benide hatırlarsın normal doğum diye girip sezaryanla çıkan o kadar çok ki.
Pahalı olduğu için şimdiden kenara para koyup alabilesiniz diye uyarmak istedim.
El pompalarını araştırın doğum yapan diğer annelere sorun söylerler kullanışlı değildir kullanan varsada sütü çok fazladır.
Ayrıca ben en kalitesini söyledim çünkü 70 80 tl alacağınız ürün memnun kalmazsanız ne yapıcaksıznız gidip bi daha 150 tl mi vereceksinBelki reklam yapmak gibi oldu ama en iyisi medela .Ay tavsiye verende kabahat benim çok canım yandı ve bir çok kişi gördüm benim gibi muzdarip .
Diyeceksiniz ki e benim sütüm bol gelirse o zamanda stok yaparsınız ilerde ek besinlere geçildiğinde hazır mama kullanmak zorunda kalmazsınız.
Bu arada sütü çok olan kişiler bi elin parmağını geçmiyor malesef.
Hiç darılmayın hanımlar burada vakit tabi geçirin ama tecrübeli birisi olarak söyleyeyim asıl yeni doğum yapmış annelerin topiklerini inceleyin o zaman bana hak vereceksiniz..

Karından görülebilesi için şu kadar geçmesi gerekiyor diye bi kural yok.. ben ilk muayenemi vajinal oldum, buna rağmen kese görünmedi.. 3 gün sonra karından ultrasona girdim göründü 4+1 dim arnımdan görüldüğünde...

Akidem esnlle katılıyorum sana el pompaları kulanışlı değil. Teyzem mayıs annesiydi.. sütü çok azdı... süt sağma makinesi sayesinde kızını düzenli besleyebildi.. Çünkü sabah sütü çok oluyordu akşam 6 dan sonra 1 damla bile gelmiyordu....
Sabah fazla oln sütü saklayıp akşam verdik.. Böylece mamaya geçiş sürecini uzatmış olduk...
150tl çok çok da büyük bir para değil bence... bebek şekeri, yok kapı süsü gibi sırf millet alışverişte görsün diye yapılan masraflar yerine süt sağa makinesi almak daha mantıklı....
Tabii süs püs yapılmasın demiyorum ama, gereklilik sıralamasına koyarsan anne açısından çok büyük rahatlık....

şimdiye kadar hep alttan vajinal utlrasonla bakıldı.
keseyide öyle gördük.
kalp atışlarınıda öyle duyduk.zaten ilk 2 ay böyle bakılırmış.ha kalp atışı için doktorum önce karından baktı ama duyamadı sonra vajinal ultrasonla baktı.

Kızlar bazen çok gerkli gibi görünen şeyler hiçbiişe yaramazken gereksiz masraf diyebleceğimiz eyler çok gerekli olabiliyor... Doğum yapmış annelerin tecrübelerine güvenmek ve tavsiyelerini dinlemekte fayda var...
Ben şanslıyım yakın zamanda teyzem doğum yaptı.. Unutmadan tecrübelerini paylaşıyor....

Ben mesela emziğe çok karşıydım.... Mutlaka kullan diyor. Bebeğin huysuzluğunu alıyor çok rahat edersin diyor.... Uykuya dalmasını kolaylaştırıyormuş, ağlamasını kesiyormuş falan....

Canım bende eylül annesiyim eylül annelerinin geçmişlerini incelerseniz çoğu almak zorunda kaldı.
İlla alınmasıda gerekmiyor sen teyzenden ödünç alırsın kiralıkda var nette istersen .
Bu arada bebişinde hayırlı olsun kucağına almayıda nasip etsin:)

benimde ilk muayenem vajinal olmuştu.ancak o şekilde kalbinin attığını falan görebiliyolar erken olduğu için karından görünmez herhalde.ikinci muayenem bu ctsi olacak inşallah.karından bakacak,
bakalım bebiş büyümüşmü çok meraklanıyorum.sadece bir kere muayene oldum ya şimdi çok heyecanlı.

akidem canım kendi adıma zaten tecrübeli bir anneyim dolayısıyla ne lazım ne lazım değil kıyafetten eşyalarına kadar hepsini biliyorum. dolayısıyla sadece bu topic te vakit geçirmekte bir sakınca görmüyorum

emziğe bende çok karşıyım bırakılması zor oluyomuş sonra bebeğin bütün diş yapısı bozuluyo yazık dillmi

ılk muayınenı kac haftalıkken oldun cnm

ya ben alttan muayıne olmak ıstemıyrm 6+6 gunlugum yarn 7 haftalık olcam ve yarn muaynem var

sızce yarn karnımdan gorunurmu?

yaaaa ıstemıyrm alttan banane eeeeeeeeeeyvahedigeldismile

süt sağma makinesi çok çok gerekli bence
ben çalışan bir anneyim
kızımda manuel pompayla çok zorlanarak sağıyordum ama allaha şükür sütüm boldu
sanırım az olsaydı mecburen makine alırdım

bu bebeğimde büyük gereklilik olarak görüyorum 3 ayı dolunca almaya başlıcam zaten

canım ben 6+2 de karından ultrasonla kalp atışını duydum.. sende duyabilirsin... ama neden tedirgin oluyorsunki vajinal muayene için... herhangi bir sakıncası yok.. en ufak bir risk olsa doktor bunu yapar mı? risk almak istemez.... emin ol.. rahat ol.... dr nasıl muayene etmek isterse etsin..sen sadece bebğinin güp güp atan sesini dinle.. ona odaklan.. en önemli şey o şimdi bizim için

tam 8 haftalıkken görünüyor yani büyük bi ihtimalle alttan yapcak muayneyi

kızlar çok sağolun ben daha önce de böyle olmuştum bekarken doktor mantar başlangıcı demişti kırem ve temizle jeli vermişti o zaman daha kötü kaşıntım vardı bu daha hafif şimdi aynı jeli kullanıyorum temizlik için her zeman ve öyle çok kaşıntım yok şükür bu hafta geçmezse doktora gideceğim inş. geçer

ben ocak 15te vajınamda sızı oldugu ıcın dr a gıttım

ne bıleyım alttan muayıne olcagımı ıdrar testı yapar sanıyrdum ama ne yazıkkı alttan muayıne oldum

cok kasıldım... senı korkutmak ıcın soylemıyrm ama ortamdamdan dr dan kaynaklandı

dr benı fazla ugrastırma yorgunum daha 2 hastam var dedı saat 12 e bes vardı ogle tatılı ıcın

ve o aletı hıssedder hıssetmem dr ard ardına şoka soktu benı çoooooooook yaran var

15 gun sonra test sonucuna gore yaktır akıntın fazla vs vs olecektım o masada....

masadan kalktım kan verdım beta hcg adetten bır gun once olmasına ragmen

hamıle oldugumu o gun ogrendm ve yaralarmdan dolayı hamıle olmama sevınemedm

gece 3 lere kadar uyku tutmadı...

2 gun sonra baska dr gıttım yaralarnı unut sımdılık dedı tekrrladm beta hcg yı deger yukselmıs hamıleydım...

araya 15 tatıl gırdı yarın arastırgım ve ıyı oldgunu soyledklerı dr a gıtcem bakalım hayrlısı

bu muyıne de korktum ondan alttan ıstemıyrm

benim 5+4 günlülüktü üsten göründü utrasyonda gördü keseyi döllenmeylede alakalı geç olduysa görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…