2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım ne testi yaptılar.8. haftada test mi var.
bide folikasit 16.haftaya kadar kullanıcam demişsin çok uzun süre ama.benimki bu aralar bıraktıracak.bi de amniyosentez 2li yada 3lünün sonucuna göre yapılmıyormu.hepimiz yaptıracakmıyız acaba.

rutin gebelik testi yaptırdım... tiroid, HIV, Rubella, idrar v.s
vallahi bilmiyorum dr öyle söyledi.. başka bir dr a gittim o da aynı şeyi söyledi... ilk 3 ay folic asit sonra elevit demişti....
o amniyosentezi bende çok anlamadım... türkiyede dr lar tehklike görürse yaptırıyor.. ama yurtdışında bu test rutin... her gebeye yapılıyor. benim dr da yurtdışı bağlantılı... orda doğumlara falan girmiş çok.. belkide ondan bilmiyorum.. işte bir kağıt verdi onu okuyacağım eve gidince.... becerebilirsem taratıp burayada koyabilirim sizde okuyun diye...

lapacı
merak ettim verdiği kağıdı.buraya koyamasanda bahsedersin en azından bize de neymiş diye.
ben korkuyorum şu amniyosentezden yaa.bebeğe zararı olursa diye ürkütücü geliyo bana.
bende troid için bu hafta tahlil vericem acaba başka baktırmam gereken bişey varmıdırki.

işte yurtdışında herkese yapılıyor... tr de bazı dr lar yaptırıyor bazıları yaptırmıyor... benim yaptıran bir kaç arkadaşım oldu.. ama çok lazım bir şeymi ona emin olamıyorum işte....
rutin gebelik testi yaptırmadın mı sen? bir sürü test istiyorlar... ben özelde sordum 350 lira dedi.. bende gittim devlette yaptırdım bugün ücretsiz... burda bi çok kişi yaptırdı.. konuşmuştuk çünkü.. belki yakın zamanda yaptırdıysan o testleri ondan istememişlerdir..
tam kan sayımı var mesela.. kanda eksiklik varmı ne var görmesi lazım... idrar testi var..enfeksiyon varmı diye... hormon testleri var..falan filann...

ozi dosyaları nasıl ekleyeceğim buraya biliyormusun? bilgisayarıma aktardım ama buraya nasıl koyacağım?

tamam ekledim.. albüm yaptım ve 2li test için ve amniyosentez için bana verdiği kağıtları ekledim arkadaşlar.. bakabilirsiniz..umarım becerebilmişimdir =)

Aynen mopsycim.. Benm de öyle göğüs altımdan midem şişiyor...
Off ben normalde de kiloluyum ama karnım yoktu yani.. Armut tipiydim...
Ama şimdi öndende baksan armut yandanda baksan armut oldum....
bende kiloluydum canım.bide boyumda uzun valla iri yarı bişi oldumkaydirigubbakcemile3
bende odalara falan netten bakıyorum ya harika şeyler var....oda en son alırım herhalde..ben şimdi en kısa zamanda pahallı elektronik otomatik aletleri almaya başlayacağım....ilk aylığımla süt sağma derece falan onları alacağım ...karar verdim sonradan çok ağır gelir hepsi.
hepsine katılıyorum bende mesajı okurken bunların hepsini düşündüm...
amniyosentez ise 2li ve 3lü testler olumsuz çıkarsa yani sakatlık anormallik varsa çocukta yapılıyor..onun dışındada bebeğin sıvısı alındığı için bebek rahatsızlık çekip düşürme riskide doğabiliyormuş.....
2li ve 3lü testlerinde sorun yoksa yaptırmayada gerek yok zaten...
tamam ekledim.. albüm yaptım ve 2li test için ve amniyosentez için bana verdiği kağıtları ekledim arkadaşlar.. bakabilirsiniz..umarım becerebilmişimdir =)

bakalım canım

Son düzenleme:

aralıkta gebelık duusunuyrz dıye doktra gıttgmde gebelık oncesı yapılması gereken testler yapılmıstı dun dr ma gosterdm degerlern ıyı tekrar test yapmana gerek yok dedı

bende anlamıyrm bu dr ları

lapaci gördüm testlerini canım benden de dr um amniyosentez istedi şimdi bu yazıyı görünce açıkçası biraz korktum az da olsa düşük ihtimalinden bahsediliyor.

ya lapacım şekercim baksana bu onay kağıdı yani bazı riskleri var bunun ve sizden imza alıyorlar...
sen hiç 3lü testlerini falan yaptırmadan bunu yaptırma bence...sana kalmış birşey neticede ..birazcık nettende araştırabilirsin bu amniyosentez konusunu canım.

ohhh geldi m kızlar çantamı attım üstümü ble çıkarmadan size yazıyorum.
karaciğer emzimlerimde yükselme görülmüştü.
alt ve ast değerlerinde.
buda ilk trimesterde normal karşılanmıyormuş.
bebek için değil ama anne için çok tehlikeliymiş.
hatta öldüm öldüm dirildim nette araştırınca anne sağlığı için gebeliğin sonlandırılması falan yazıyordu 1 haftadır neler çektim içimde hiç sormayın.
bunun için bu gün tekrar tahlillerimi aldılar.
şimdi sonuçlarımı aldım ve gösterdim.
yüksek olan değerlerim düşmüüüüüüüüüüüüüüşşşşşşşşş :)))))))
normaldende normal dedi doktor nasıl sevindi o bile....
ah kızlaaar ne zormuş yaaaa...
işte benim aşırı derecede kusmalarım bu değerlerin yüksek olduğundan kaynaklanıyormuş.
neyse çok mutluyum Allahım.
Herşey yoluna girdi...
teşekkürler kızlar....

lapacı
ben kan tahlillerimi ve idrar tahlilimi hamileliğimi öğrendiğimde yaptırdım zaten canım.
troid sorunum olduğu için şimdi onunla ilgili tahlil tekrarım var.

lilacım değerlerinin normale dönmesine çok sevindim. gözün aydın canım. inşallah sorunsuz atlatırız bu hamilelik dönemini. Herşey herkesin gönlünce olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…