2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar biz yemek yapmaya gidiyoruz öpüldünüzopuyorumnanaktan

Yaa iyi güzel sen git yap yemeğini de ben ne pişirsem kiii. Yayla çorbası yapıyorum, kalmış yoğurdum vardı. Eeee yanına ne gider bunun?? Yemek konuşmayın burda denmişti, ben yemek önerisi alsam çorbamın yanına sayılır mı ki?? Off ev kadınlığı ne zor iş yaaa alsanaalsanasmile

makarna pilav dışında dolma olabilir mesela:) olmadı köfte olabilir yada en güzeli hemde hafif sebze yemeği nasıl yanına da salata oh afiyet olsunyerimseniben

inan yaylaı çorbası yapmayı bilmiyorumc canım evde yoğurtta var nasıl yapıyorsun anlatsana bi...
ben akşam ıspanak yemeği yapacağım..birazda bürüksel lahanası vardı yeter

biber dolması yap şefin menüsü cokacimcoook

selam kızlar,
bana doktor neleri yiyip yememem konusunda şunları söylemişti :
yememem gerekenler
hazır satılan turşu, kola, fanta, şarküteri ürünleri (salam sosis jambon sucuk pastırma vs), çiğ köfte, cipsler, koyu çay, nescafe, kahve.

yemem gerekenler

ev yemekleri, et ve tavuk, konserve olmayan balık muhakkak, meyve, sebze ve öğünler sık sık, az az olacak

paylaşmak istedimcokacimcoook
unutmadan tabi ki süt, peynir ve yoğurt her zaman. pastörize olacak

Ufff dolma zor iş şimdi yaa, aslında yapsam şahane olur . Kociş bayram ederdi. Boğazına öyle düşkün ki. Akşamları illa tatlı bişeyler arıyo. Aşermeyi ona devrettim zaten...

ve ceviz tabiboshayallersmile çok unutkanım. muhakkak yenmeli diyorlar, ama ben yiyemiyorum. nedenini bilmediğim bir şekilde tiksindimakannehir

İnşallahh, senin de çok bişey kalmamış. Ne zamana çağırdı doktorun?:sm_confused:

daha önce bana 12. hafta da yapılacağını söylemişti o da ay sonu oluyor bakalım yarın kontrole gideceğim ne diyecek. bebeğimin kalp atışını görmek istiyorum tekrar dan içim daha da bi rahatlar :)

inan yaylaı çorbası yapmayı bilmiyorumc canım evde yoğurtta var nasıl yapıyorsun anlatsana bi...

yoğurt çorbası:

yaklaşık 1 su bardağı pirinci yıkayıp sulu haşlıyorsun. yoğurduda bi kapta 1 yumurta ve bir kaşık un koy çırp iyice. sonra pişen pirincin içine yavaş yavaş karıştırarak koy sulandır duruma göre.( tuz atma sakın püf noktası bu yoksa çorban kesilir) piştikten sonra at. ayrı bi kapta nane ve kırmızı biber yak sos yap üstüne koy. afiyet olsun.
canım çekti haa cokacimcoook kendim gidip yapamam şuana ama çekti işde

bir kere denedim evde yayla çorbası yapmayı maalesef yoğurt kesildi daha da denemedim hazırından yapıyorum ama şimdi hazır da yasak mecburen domates mercimek vs çorbaları yapmaya çalışacağım.

Canım öyle kolay ki yayla çorbası yapmak. Ben pratik yapıyorum. Bi kapta yoğurt( yarım kilo olabilir) bir yumurta, kıvamını inceltecek kadar su ve bi tatlı kaşığı unu çırpıp ayran kıvamına getiriyorum. Öncesinde tencerede az suda haşladığım(soğumuş) pirincin üzerine yavaş yavaş yediririm ve başlarım aynı yönde karıştırmaya. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam. Kaynadıktan sonra tuzunu atarım ve nane yağ kızdırıp dökerim üstüne. Afiyet olsun...hihoyyyt

slm arkadaşlar ya buaralar bende acayip evham başladı son zamanlarda anne karnında kalbi duran bikaç tene bebği falan okudum kk da şuan acayip evham basmış durumda çok korkuyorum hatta bu gece doğru düzgün uyuyamamdım.sizdede böyle bişey oldumu

demek ben tuzu attım diye kesildi çok teşekkür ederim canım püf nokatsı için yerimseniben

Ya lütfen bu tarz şeyler paylaşmayın burda. Hepimiz erken gebelik haftalarımızdayız ve sık sık doktor tarafından kontrol ediliyoruz. En kötü ihtimalleri düşünerek yaşayamayız. Herşeyden çok morale ihtiyacımız var. Başa geldikten sonra kısa sürede farkedilir ve gereken yapılır. Lütfen böyle direk girişler yapmayın.

Canım naçizane bi önerim var. Bir su bardağı pirinç piştikten sonra çok fazla şişer ve çorbanı çok koyulaştırır. İki kişilik bi aile için bi fincan veya yarım su br. pirinç yeterli. Sana da afiyet olsun şekerolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…