2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yok bozom ne kadar çok içersen o kadar faydalı..
ben nasıl zorluyorum bi bilsen günde 3 lt içmeye çalışıyorum bazen 3 olmuyor bile.
keşke bende o kadar çok içebilsem...

ben önceden de böyleydim
hamileyim diye değil su bağımlılık yaptı galiba bende

benimde akıntı bi oluyo bi kayboluyo suyu çok içtiğimde olmuyo, azaltınca idrarım bile koyulaşıyo.
hamileliğimin başlarında çok olmuştu doktora söylemeye korkmuştum şimdi nasıl pişmanım ya zararı olduysa bebeğe diye.

yok bozom ne kadar çok içersen o kadar faydalı..
ben nasıl zorluyorum bi bilsen günde 3 lt içmeye çalışıyorum bazen 3 olmuyor bile.
keşke bende o kadar çok içebilsem...

kızlar nadıl içiyorsunuz ben de çok deniyorum inanın hergün zorluyorum kendimi elimde şişe ama 1,5ltr kattiyen geçmiyor
siz nasıl yapıyorsunuz ben kahvaltıdan sonra başlıyorum ama malesef bilmiyorumkismile

ben de tv de dr dinledim idrarınızın rengi ne kadar açık olursa iyi demişti yani bol bol su içinki idrarınızın rengi açık olsun

canım eğer hala varsa sölemelisin nolur nolmaz,,akıntı enfeksiyonsa Allah korusun Doğum esnasında bebek mikrop kapabilirmiş,,ya da bu gibi enfeksiyonlar erken doğuma sebep olabilirmiş,,ben hamilelğimin başından 3.ayından beri fitil kullanıorum nerdeyse hala devam edio akıntım....

kızlar nadıl içiyorsunuz ben de çok deniyorum inanın hergün zorluyorum kendimi elimde şişe ama 1,5ltr kattiyen geçmiyor
siz nasıl yapıyorsunuz ben kahvaltıdan sonra başlıyorum ama malesef bilmiyorumkismile

1 litrelik şişem var dolduruyorum onu koyuyorum yanıma habire içiyorum

pınarım geçende söyledim zaten tahlilde çıktı.
çok az dedi doktor ilaca gerek yok bolbol su iç dedi.
dediği gibi yaptım şimdi yok suya devam.
bakın ne buldum...

Su vücudun taşıma sistemidir. Besin maddelerini ve oksijeni kan yolu ile bebeğinize taşıyan sudan başkası değildir. Su aynı zamanda hamilelikte sık görülen ve erken doğum ile düşüklere neden olabilen idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde de aktif rol alır. Yeteri kadar su içerseniz idrarınız seyrelmiş olur ve enfeksiyon şansınız azalır.
Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmelisiniz. Aktif çalışan bir kişiyseniz ya da egzersiz yapıyorsanız almanız gereken miktar biraz daha fazladır. Her 1 saatlik egzersiz için 1 bardak fazla su içmelisiniz.
Meyve suları günlük sıvı alımınızda tercih edebileceğiniz maddelerdir ancak bunların fazla miktarda kalori içerdiğini unutmayın. Su hiç kalori içermeyen nadir maddelerdendir. Kahve, çay, kola gibi kafein içeren maddeler idrar söktürücü etki gösterdiklerinden günlük sıvı alımında herhangi bir değer taşımazlar. Bunlar aldığınız miktardan daha fazla idrar çıkartmanıza ve sonuçta su kaybetmenize neden olurlar.
Yeterli su alımı için öneriler
Su içmek için susamanızı beklemeyin. Bu şekilde davrandığınızda su alımınızın yeterli olmadığından emin olabilisiniz.

• Her öğünde mutlaka bir badak su için
  • Sabah kalktıktan sonra öğlen yemeğine kadar en az 2 bardak su için, aynı şekilde öğlen ve akşam üzeri arasında da iki bardak içmeye çalışın
  • Yatmadan önce mutlaka bir bardak su içme alışkanlığını edinin
  • Yürüken bir çeşme gördüğünüzde mutlaka su için
  • Abur cubur yemek yerine su içmeyi deneyin. Gazete okurken ya da televizyon seyrederken su için
  • Suyun tadından (ya da tatsızlığından) hoşlanmıyorsanız içine bir iki damla limon ya da portakal suyu ekleyerek tatandırmayı deneyin.

evet bana da dr söyledi tedavi etmeliyiz yoksa erken doğum olur dedi
normal doğumda da bebeğe geçer dedi
benim dr da kesin bu olayı bahane edicek sezeryan olsun diycek

benimde şu an yanımda 1,5 lt kola şişesi var.
sabahtan beri 1 tanesini bitirdim bu 2. şişe onuda içsem rahatlıycam.
bende zorlayarak içiyorum.
bardağı sürekli dolu tutuyorum ki elim gitsin içeyim diye.

1 litrelik şişem var dolduruyorum onu koyuyorum yanıma habire içiyorum

bende öyle yapıyorum ama hemen karnım şişiyor
patlicak gibi oluyorum hemen şişkinlik yapıyor bazen 1ltr anca bitirebiliyorum
buda kendimi zorladığım halde normalde su içmezdim pek ondan belki de

bende öyle zelcanım mecburen içiyorum zorlayarak...
ha su içemeyenler bolbol karpuz,üzüm,armut yesinler diyordu bi yerde okumuştum.

evet bana da dr söyledi tedavi etmeliyiz yoksa erken doğum olur dedi
normal doğumda da bebeğe geçer dedi
benim dr da kesin bu olayı bahane edicek sezeryan olsun diycek

canım o zaman doktorunu değiştirebilirsin eğer normal istiosan...hayırlısı inşallahh

bende öyle zelcanım mecburen içiyorum zorlayarak...
ha su içemeyenler bolbol karpuz,üzüm,armut yesinler diyordu bi yerde okumuştum.

ha bak onlarda sorunum yok
koy önüme koca karpuz yarısını bi oturuşta yerim üzümüde öyle
armut henüz çıkmadı (sanırım) ama karpuz u hemen hemen hergün yiyorum
bazen zorluyorum kendimi su içmek için afedersin ama resmen kuscam geliyor bırakıyorum ve bu tüm gün böyle devam ediyor

günde 8 bardak su yeterli kızlar,
aşırı içince vücudun mineral atımına neden olduğuna dair araştırmalar, yayınlar,doktor görüşleri var.
ayrıca bebeğin amniyon sıvısının durumu içtiğimiz suyla değil direkt bebeğin sağlığıyla ilgili, bunu yeditepe üniversitesi doçenti söyledi bana ayrıntılı usg çekerken..
kasmaya gerek yok sanırım ama muhakkak 8 bardak içilmeli..

selam kızlar yeniden merhaba... ben de çok su içmeye çalışıyorum. okulda akşam 5 e kadar iki tane 1.5 lt bitiriyorum. eve gidince de artık ne kadar içersem. suyu çok içince akıntıma da çok yarıyor. hem rengi açılıyor hem de azalıyor. bol bol su içmemiz lazım kızlar...

canım o zaman doktorunu değiştirebilirsin eğer normal istiosan...hayırlısı inşallahh

normal doğumdan ödüm kopuyor benim de işime geliyor galiba dr sezeryan istemesi
ben büyük olasılıkla sezeryan olucam kendimde normal doğum yapıcak cesareti bulamıyorum

yazın bence 8 bardak su az çünkü terliyoruz
ben dr sordum ben abartıyormuyum dedim hayır dedi ne kadar çok su içersen o kadar iyi dedi..... doğumdan sonra da süt olsun diye içeriz bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…