arkadasla rhepiniz kirmizi diyosunuz benim popomdakiler resmen sapsari neden acaba ?
hayirli olsun canim yeniden ufak delik ac o kadar yakinsa bir sey laizm oldugunda veririsin benim teyzemle gelini oyleydi evleri kocaman ikiye bolduler evi ama ufak bir pencere vardi evde mutfaga bir sey falan lazim olsa teyzem iple uzatiurdi cok seker insanalr :)
yuse yakin olman cok guzel ama benim gorumcemle kendi annesi ayni bahcede iki evler kadinin 6 cocugu var ne zaman bir yere gitmek istese annesine emanet ediyo ne guzel imreniyorum bahceleri ayni kocaman evelri iki ayri ev kardesi annesi babasi hep yaninda kadinin esimin abisi ev alicakmis babasi buraya ev yap demis esim cizmis adamda moprtga para almis esinin ailesinin bahcesine ev yapmis kocaman ama cok guzel fikir :)
Yuse güle güle otursun annenler. Hayırlı olsun.
benim de kedim var, 8 senelik yaşamında ayağı toprağa bir kere bile değmediği için ve royal canın kuru mamadan başka hiçbirşey yemediği için toksoplazma taşıyıcılığı riski % 0..
canim uzulme turkiyede insanalrin genel hayvanlara bir dusmanligi var ne olsa onalrdan biliyorlar saglik sorunu cikiyo hayvandan ben turkiyedeykende keidm vardi burdada var esimin ailesinin kedisi var kopegi var burda hayvani olmayan biriyle tanismadim hepside gayet saglikli 90 yasina kadar yasiyorlar ben saglik sorunu ile bir kere karsilastim oda tamamen benim bilincsizligimden ileri geldi kedim vardi veterinere asiya goturmedim birde tuvaletini temizlerken abartip ne eldiven kullaniyordum ne maske karistiriyordum tozu geliyordu enfeksiyon kaptim doktor antibiyotik verdi bir ay kullandim gecti olmedim hala yasiyorum sadece bir ay ilac kullandim ama hayvanin sucu degiul tyamamen benim cahjilligimden ahsta oldum simdi eldivenle temizliyorum tuvaleti cokta toz yapmiyorum yilardir bir sey olmuyor ayrica bebeginin kopege benzicegi fikride cok komik tum gece yanimda uyuyo kedilerim benim bebek kedimemi benzicek simdi :)
Canım çatlaklar ilk etapta kırmızı kırmızı oluyorlar daha sonra beyazlıyorlar.Belki senin çatlakların daha önce çıktı sen farketmeden şimdide rengi değişmiştir.Bence seninkide çatlaktır.
Saolsun k.validen seni sakinleştirmeye çalışmış alkisalkisalkisben bir rüya gördüm oğlumla ilgili onuda kaynanama fln anlattım bana kızdı... baba öyle rüyalar görürmüşte anne görmezmiş kendisi hiç öyle kötü düşünmemiş cennet annelerin ayagının altında dedi bende sonra bi tuaf oldum neden öyle şeyler düşünüyorum görüyorum diye
zzeynep canm senin şekerin kaç çıkıyo çokmu yüksek kendin evde ölçüyomusun şu diyet listeni yazarmısn zahmet olmazsa 1800 kalorilik olnı bendede var şeker ama şarı değil çıktığnda 20dakikada kontrol altına alıyorm am şuana kadar ytükselen şekerim bi kere 170 çıktı hemen yürüş yaptm 112 düşürdüm
herşey tabiki Allahtan ahh bi rahat olabilsek !
biliyorum bırakmam lazım takmamalıyım boşvermeliyim..
tevekkül etmeliyim.biliyorum korkunca böyle yapınca başıma geliyo aynı detaylı ultrasona giderken günlerce korkup buraya gözyaşlarıyla döndüğüm gibi...
ya napayımda kendimi rahatlatayım ben ?
ne yapayımda kendi kendimi teklin edeyim ?
dualar ediyorum sürekli.
yoksa ben hamilelik depresyonuna mı giriyorum kızlar yaaa
evet bu taksoplasma korkumdan salam sosis sucuk yiyemedim.
bide çiğ ete elimi sürememiştim...
sadece hayvanlardan değil.
sebzeden,meyveden (yıkanmadığında)
çiğ etten kapma ihtimalimizde var.
bu toksoplazmada ilk 3 ayda çok teklikeli çükü bebeğin organ gelişimi olduğu için...
bende çatlak oluşmadı acba varda göremiyormuym ama karnın çok acıyo san ki çerde yara varmış gibi o acıyan yerlermde haften bi kaşıntı oluyo aca catlaklarmı oluşuyo
zzeynep canm senin şekerin kaç çıkıyo çokmu yüksek kendin evde ölçüyomusun şu diyet listeni yazarmısn zahmet olmazsa 1800 kalorilik olnı bendede var şeker ama şarı değil çıktığnda 20dakikada kontrol altına alıyorm am şuana kadar ytükselen şekerim bi kere 170 çıktı hemen yürüş yaptm 112 düşürdüm
Canım benim doktorum şekerin ani düşürülmemesi gerektiğini söylüyor sürekli. Yüksek olması tamam kötü ama ani düşüşler bebek ölümlerine yol açıyor o yüzden hep yanında kesme şeker taşı düştüğünü hissedersin titreme ve terleme olur o zaman at ağzına dedi. Tabi bu düşüşler 100 den aşağı olduğunda tehlikelidir sonuçta açlık sınırı 110 ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?