2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım peki sende kırmızı çizgiler çıktımı.. bende çatlak gibi kırmızı çizgiler çıktı...

çıktı malesef. minik minik kılcal damarları görüyorum.
bol su içip, tuzsuz yemek ve en azından öğlenleri yarım saat falan yürümek gerek. sen yürüyebiliyor musun diye bir sor. malesef yoğunluktan zamanım olmuyor.
ben masamın altına kasa koydum yüksekte dursun diye ama bir faydası olmuyor.

doğum iznine kadar dişimi ıkıyorum mecbur. sen ne zaman çıkacaksın?

benımde ayaklarım özellıkle bıleklerım cok şişiyor...davul gibiyim... maalesef calıştığımız için ayakalrı uzatma şansımız olmuyor.. sabah 7 den akşam 7-8 e kadar hep aşağıda tutarsan bu da normaldır...
ama kılcallar için bi doktoruna danış derım... bazen kalıcı olabiliyorlar ..arada da bir uzatma ımkanın varsa uzat ayaklarını bence ... ve bol bol su iç ...

önümüzdeki hafta son benim canm.. ama ayaklarıma bakamıyorum. ayak bileklerim çok şiş görünyor.. korkuyorum ya

selam kızlar bayadır yoktum eşim izinli...

dün hastanedeydik bebeğim 1900 olmuş.
ultrasona girdim rüzgarla benim aramızdaki kordonda tek arter tek ven vardı.(2 arter 1 ven olmalı normalde)şimdiye kadar sorduğum danıştığım tüm doktorlar önemli değil demişlerdi hatta netten bile danışmıştım.
neyse bende üstünde durmamıştım.
dün eşim beni beklerken spor salonundan arkadaşı olan bir profa bunu sormuş.
ben nst deyken dışarda fırtınalar kopmuş...
doktor apar topar benim ultrasonumu yapan asistanı çağırmış bilgiler almış.bundan sonra haftada bir kontrol edeceksin ve bana bilgi vereceksin demiş...

neyse ben nstden çıktım eşim anlattı yahu dedim şimdiye kadar hiç kimse böyle penik olmamıştı noluyo dedim.
meğer son aylarda bebeğin gelişimi takip edilmeli herhangi bir gelişim geriliği olursa hemen müdahale edilmeliymiş.
neyse üstüne durmadım ama içim kıpır kıpır etti.

hastaneden çıktık arabayla gelirken eşim başka bi arkadaşını spor salonuna bıraktık yukarı çıktık.
baktım bize doğru gülümseyerek biri geliyor.
eşim dedi valla hocam çok iyi oldu sizi gördüğümüz siz eşimle bir konuşun.
o da zaten ben sizi görüp geldim
neyse kafeteryaya oturttu bizi beni uzun uzun dinledi sorduğum tüm sorulara cevap verdi.
korkacağım bişey yokmuş ama herhafta kontrol altında olmalıymışım gelişimini takip etmeliymişler.
bundan sonra takibini ben yapacağım dedi.
usg ni yapan arkadaş iyidir ona güven o bana bilgi aktaracak.
eşinle numaralarımız var birbirimizde sürekli itibat halinde olacağız.

bu arada hergün bebeğin hareketlerini say 10 dan az olursa mutlaka beni ara dedi.

bu arter ve ven olayı önceleri bebek küçük olduğundan pek önemli değilmiş ama son haftalarda büyüdüğü için gelişimini etkileyebilirmiş.
eğer öyle bir durum sezersek müdahale edeceğiz dedi.
ama canını sıkma dosyanı inceledim şu an herşey yolunda ben sadece tedbir almak istiyorum dedi.

ultrasonumu yapan arkadaşa dedim her hafta gelecekmişim artık he ?
evet endişelenme bu saadece tedbir hocamız öyle istedi dedi.
ha birde pazartesi ve cuma haricinde gel bunalırsın kalabalıktan dedi...

işte böyle kızlar...
iyiz biz takipteyiz.
artık her hafta gideceğiz.

iyi denk gelmiş lilacım.:Erken uyarmışlar.İnş bi sıkıntı olmadan rüzgarını kucağına alırsın

Dün bizde neredeyse günümüzü hastanede geçirdik.Sabah 5 ten sonra afedersiniz kusma ve ishal başladı.10 a kadar öldüm öldüm dirildim.Sonra hastaneye gittik.Zaten önceki gün verdiğim tahlilleri gösterecektim dr a.Önceki gece yediklerimden zehirlenmişim.Aslında her zaman yediklerimdi.Hatta benimle birlikte ablamlarda yedi ama bi bende oldu iştebilmiyorumkismile
Serum ve ilaç verdi.Serumda maşallah kocaman bişeydi.Geceye kadar karın ağrısı mide kramplarıyla geçti.Şimdi düzeldi gibi çok şükür.Doğru düzgün bişey yiyemedim.Yavruşum aç kaldı dün

LiL@'cım geçmiş olsun kuzum ..Aman takiplerini ihmal etme ah bu erkekler ömrümüzden ömür götürdüler..Sağlıklı gelsinler de ....

LİLACIM gecmiş olsun... bende senden öğrendım böyle bir durumu ...ama endişelenmıyorsun sanırım...
bu vesile ile bebişide her hafta görmüş oluyorsun..içinde rahat edıyor...
iyiki profla tanışmışsınız....

geçmiş olsun canım kızlar ishale dikkat çünkü doğum belirtisi de olabilirmiş kaydirigubbakcemile5

merakla okudum, Allahtan sonu güzel bitti yazdıklarının. herşey yolunda sadece tedbir demişler. demek ki iç daraltıcı bir durum yok, doktorun tedbiri elden bırakmaması güzel lilacım. gene de geçmiş olsun tabi, biraz korkmuş olabilirsin. ama sonu ferah olsun.

arkadaşlar,
ben de dün 32.hafta çalışabilir raporumu aldım bugün de muhasebeciye faksladım. hepsi bu şimdilik, başka birşeye gerek yok dedi. izne ayrılacağın zaman diğer raporu da göndereceksin, gerisini biz halledeceğiz dedi. sizde de böyle oldu dimi? farklı birşey olduysa lütfen haber verin.

dün doktor 400-500 gram fazlan var senin dedi. bende bu ay yürüyüş yapamadım, akşam 8.30'da evde oluyorum dedim. o zaman geceleri yürüyüş yap dedi :) ama haklı, bu ay yürüyş konusunda tembel davrandım. oysa önceki 2 ay çok iyi yürümüş ve karşılığını tartıda almıştım :)

şimdi sorum şu sizlere. 32 haftalık bebekleri olanlar bebeğinizin boy ve ağırlığı ne durumda? lütfen yazın zira doktor bana 44 cm ve 2,180 gr dedi. kilosuna çok şaşırdım. bana fazla geldi açıkçası. doktor normal ama galiba biraz göbekli olacak dedi. ben son 2 ayda bebekler haftada 200 gr alır diye okumuştum netten. bu durumda ben bebek değil tosun doğuracağım sanırım. açıkçası doğumun şekli açısından tedirgin oldum. sizlerin bebişleri 32.haftada boy kilo ne kadar bildirirseniz bende biraz kıyaslama yapabilirim. zira internet sayfalarında bakınca bu haftada 1700-1900 arası olabilir yazıyor. sizde durumlar nedir?

canım yok yere endişeleniyorsun.Bende pazartesi kontrole gittim.Bebişim 2 kg idi.Dr um gelişimi çok güzel dedi.Bir sıkıntı olmaz inşallah.Zayıf doğuncada bebekler sıkıntı oluyor.Doğacağı zaman malum bazı komplikaskonlara maruz kalma ihtimali var.Hemen aldıkları kiloyu veriyorlar öyle olunca.O yüzden hiç canını sıkma.sağlıklı olsunlar yeter

merhaba benım bebekte hep 2 hafta önde gıdıyor sendede böyle bir durum oldumu
yanı usg de bebek sat -a göre hep farklı cıkıyor..tabıkı kılosuda fazla boyuda -kafasıda ...
ben normalde bugun 32.hafta ooldum ama gecen cuma gıdıp çalışabilir raporu aldım ki 33 haftalık çıkıyordum bebğimde 44 cm ve 2100 gr cıktı...

yanı senın ölçümler USG kağıdında ne cıkıyor bu önemli...ama benım bebişte bu durumda tosuncuk.... ama doktor hep böyle ise yumurtlama tarıhın farklı olabılır demişti... benımkı 10.haftadan itibaren önde gıdıyordu..

teşekkür ederiz teyzeleri.
valla hiç aklımda yoktu iyiki eşim sormuş bilgi almış.
bu vesileyle sıpamı her hafta göreceğim :dance::dance:
ayyy valla ben hiç sevmedim hamileliği bi sağlıkla doğursak hep stres hep stres :umursamaz:

gunaydin kizlar ben geldim dun gece eve saat 12 gibi donebildik ama dun bir alisveris yaptim keske daha cok zamanim olsaytdi magazadan cikan son musteri bendim keske daha cok sey bakabilseydim ama cok ucuz seyelr aldim kendime alidgimi fondoteni saymazsam tabi kardeslerime bikiniler aldim 3 euroya saten pijama takimalri aldim 8 euroya ki boynerde 60 milyon bu takim sonra plajda giymek icin tasli tul lbiseler aldim 5 er euroya makyaj malzemeleri aldim kendime kardeslerime aldimda aldim ama hepsini normalden cokd aha ucuza aldim cunku burda yaz gelmeden bitti:):) alisveris olunca hic yorulmiyomusum valla dahada iyi anladim dun cok zevkli zaman gecirdim tek sorun gece yine sag tarafim feci batti sizler neler yaptiniz nasilsiniz kizlar?

kimse yok bu gun yada yemege gittiler mihri ben iyiyi yanliz su batmalarim bazen aglatiyo beni dayanilmaz hal aliyo insallah gecer yakinda sen naislsin canim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…