Ayyy inanmıyorum ne sinir bozucu hem bebek doğur hem yemeğe götür bari başkası ısmarlasın canım yaa...
mother care evet buyuk her yerde var ayrica yani kucuk yerlerde bile magazalari var ayrica turkiyeden ucuz sanirsam benim favori magazam penneys bayiliyorum eisme diyorumkui kapanmadan ikis aat once gidelim ancak bakarim her magazasi 6 kat ne ararsan var ic camasirindan kiyafete ev esyasindan bebek esyasina bikiniler falan allahim o kadar ucuzki ayrica kaliteli :)
Off kızlar bu konuda doldum taşıyorum kusuruma bakmayın.. Yazıcam rahatlıycam...
Görümcem geçen gün diyor ki annen çok marifetli kadın onun yaptıklarının yanında biz ne yappsak çul çaput kalır diye bişey yapmıyorum... Bahaneye bak....
topik olarak sana gelelim saadet:)sonra bizi sal oraya haydiiii çılgınca alışverişe:)
Off kızlar bu konuda doldum taşıyorum kusuruma bakmayın.. Yazıcam rahatlıycam...
Görümcem geçen gün diyor ki annen çok marifetli kadın onun yaptıklarının yanında biz ne yappsak çul çaput kalır diye bişey yapmıyorum... Bahaneye bak....
tur düzenleyelim aklinialirimsmile
ben varım
Kızlar şu mevlüt takı meselesini bizden özet geçeyim...
Bizde de 40ı beklenmez, beklenseydi dahi ben beklemem... 1 afta 10 gün içinde halletmek lazım... YOksa grup grup 1-2 bebek görmeye gelcekler, herkese ayrı ayrı ikram falan uğraşamam, beni uğraştırmaz annem halleder ama ne gerek var anacığım da yorulmasın..
O yüzden biran önce mevlüütü yaparım, gelen gelir görür bebeği ikram mikram işi de tek seferde çıkar aradan....
Lohusa şerbeti için annecim tepsi ve bardaklarımızı süslemiş, ben daha görmedim çok merak ediyorum.... 2 tane de sürahi süsleyecekmiş...
Bunun haricinde ben lahmacun fırınında kıymalı yada kuşbaşılı pide yaptırıcam, pide ayran ve baklava ikram edicem... (Pide içini anne hazırlayacak böyle daha uyguna geliyor ve ne kadar malzeme verirsen o kadar koyuyorlar, aksi takdirde kuş kadar iç koyup pahalıya kakalıyorar.... Ayranı da hazır kolilerle toptancıdan alıcam...
Bebek şekerlerimiz hazır değil daha haftaya annem gelecek, onunla halledicez, sanırım hazır almıycam, annem ananem minik patikler örcekler.. Henüz o daha netleşmedi, belki de uğraştırmam hazır alırım... Hoş onlara meşgale oluyor zevkle yapıyorlar....
Takı meselesine gelince benim eşimin ailesinden pek bir beklentim yok.. Abileri ablalrı birer çeyrek takarlar o kadar...
Kayınpeder belki onu bile takmaz, da ayıp olmasın diye eşim alıp eline tutuşturur o da kasılarak takar....
Annemse bana kolye mi bilezikmi deyip duruyor.. Anne gerek yok desem de o ısrarcı...
Ama daha şimdiden eşime söylüyorum... Annem kolyemi bilezikmi diyor diyorum, ne gerek var canım falan diyor.... Ben de diyorum ki ne gerek var olurmu tabii ki anane dede oluyorlar tabii ki takcaklar, 7 kat eller çeyrek takarken anane dedeye çeyrek takmak yakışır mı dedim...
Amaan diyor neler düşünüyorsun... Tabii biliyor kendi babası bişey takmayacak, mahçup olmamak için bizimkiler de bişey takmasın istiyor....
Benim annem dünyaları aldı oğluma... Bambu beşiğini aldı kendi eleriyle süslüyor.. En basiti lohusa bardaklarına bile sğsleri tepsisi bardakları derken 50 ira verdi...
Tulumlar patikler ıvır zıvır... DAha eşimin ailesinden bi çorap bile gelmedi, gelmesini geçtim almadıklarını ve almayacaklarını da adım gibi biliyorum...
akıllı kadınmıs iltifatın arkasına sıgınarak rahata konmuslar. sende anne sunu sunu sen yap cok güzel yapıyorsun de.
Canım benim anneme bişey dememe gerk yoki.. Annem zaten herşeyi canı gönülden yapıyor fazla fazla....
Gitmiş lohusa şerbeti için 24 tane bardak alıp süslemiş... Anne dedim ne gerek vardı evdeki bardakları süslerdik.. Yok bunlar minikmiş, şerbet su bardağında fazla gelirmiş, yarısını doldursan çirkin olurmuş, tamamını doldursan içilmez ziyan olurmuş...
Gitti sepet beşik aldı 100liraya.. Satenler şifonlar cibinlikler onu süslüyor...
Şeker sepeti süslüyor, altın yastığı yapıyor...
Hastane odasını süslemek için evingiriş kapısıı süslemek için bebeğin oda kapısını süslemek için kapı süsü malzemeleri almış, hazırlayacak olnalrı faln filan....
Ivır zıvır görünüyor göze ama sırf kapı süslerinin tüllerine 30 lira para vermiş...
Ama görümceler, annem marifetli kadın yapar nasılsa deyip enara çekiliverdiler....
Geçen gün de kardeşim 1 ay önce işe girdi oğluma nike ayakkabı almış, minicik..İlk maaşıyla... Ay ne gerek vardı falan dedim telde.. Eşim de diyor ki alcak tabii ilk defa dayı oluyor.... Ben de kızdım senin abilerin ablaların amca hala olmuyorda benim kardeşimmi bitek dayı oluyor dedim.. Bozuldu haspam... Bozulsun....
Eşimi çok seviyoum ama ailesi çok gamsız, o da bu gamsızlığın farkında ama gene de laf söyletmiyor, savunmaya geçiyor...
Boşver denizcim.Bunları takarsan sadece kendi içini şişirir durursun.Kim ne yaparsa kendine yapar.Sende ona göre kıymet verirsin.Hürmet gösterirsin
Canım Anne şunu al bunu al derken kayınvaliden den bahsetmiş sanırım.... kaydirigubbakcemile3 ama sende haklısın anne denilecek birşey yapmadıysa neden diyesin...
Hayatım maalesef öyle olmuyor ki.... BU lafı diyen görümcem geçen yıl sünnet yaptı eşim bir çeyrek az olur dedi bir o bir ben 2 çeyrek taktık.. Ama bu kadın benim oğluma bir çeyrek takacak bir de yanında lütfedip bi çorap alırsa öp de başına koy... Yani ne kadar değer görürsen o kadar kıymet verirsin olmuyor....
Eşim onlara yağdırıyor, onlar bize koklatıyor....
Canım benim anneme bişey dememe gerk yoki.. Annem zaten herşeyi canı gönülden yapıyor fazla fazla....
Gitmiş lohusa şerbeti için 24 tane bardak alıp süslemiş... Anne dedim ne gerek vardı evdeki bardakları süslerdik.. Yok bunlar minikmiş, şerbet su bardağında fazla gelirmiş, yarısını doldursan çirkin olurmuş, tamamını doldursan içilmez ziyan olurmuş...
Gitti sepet beşik aldı 100liraya.. Satenler şifonlar cibinlikler onu süslüyor...
Şeker sepeti süslüyor, altın yastığı yapıyor...
Hastane odasını süslemek için evingiriş kapısıı süslemek için bebeğin oda kapısını süslemek için kapı süsü malzemeleri almış, hazırlayacak olnalrı faln filan....
Ivır zıvır görünüyor göze ama sırf kapı süslerinin tüllerine 30 lira para vermiş...
Ama görümceler, annem marifetli kadın yapar nasılsa deyip enara çekiliverdiler....
Geçen gün de kardeşim 1 ay önce işe girdi oğluma nike ayakkabı almış, minicik..İlk maaşıyla... Ay ne gerek vardı falan dedim telde.. Eşim de diyor ki alcak tabii ilk defa dayı oluyor.... Ben de kızdım senin abilerin ablaların amca hala olmuyorda benim kardeşimmi bitek dayı oluyor dedim.. Bozuldu haspam... Bozulsun....
Eşimi çok seviyoum ama ailesi çok gamsız, o da bu gamsızlığın farkında ama gene de laf söyletmiyor, savunmaya geçiyor...
Hayatım maalesef öyle olmuyor ki.... BU lafı diyen görümcem geçen yıl sünnet yaptı eşim bir çeyrek az olur dedi bir o bir ben 2 çeyrek taktık.. Ama bu kadın benim oğluma bir çeyrek takacak bir de yanında lütfedip bi çorap alırsa öp de başına koy... Yani ne kadar değer görürsen o kadar kıymet verirsin olmuyor....
Eşim onlara yağdırıyor, onlar bize koklatıyor....
Canım benim kayınvalidem hayatta değil, biz flört ederken vefat etmişti....
Annen çok marifetli diyen kendini sıyıran görümcem....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?