2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bend eaz evvel öğrendim sonuçlarım normalmiş şükürler olsun rabbim bebeklerimizi sağlıklı sıhatli doğmayı nasip etsin inşllah

ufacık bi hatan var canım.. 13+0 la 13+6. günler arası 14. haftanın içi oluo ama doldurdugun hafta 13 oldugu için 13 haftalık diosun.. yani 14. haftanın içinde olmak, 13 haftalık olmakla aynı sey.. 14+0 dan itibaren de 14 haftalık oluosun ve 15. haftanın içinde oluosun aynı zamanda.. inş daha fazla karıştırmamışımdır :)

bu arada afedersin arkadaşım, zaten 14. haftadasın. 14+6 da yaptırma gibi bir durumun sözkonusu değil.
zaman uygun bence, yine de doktoruna danış için rahat etsin

Saol cnm ama benım demek istedıgım şuydu yanı aynı düşünüyomuşuz 14+6 dan sonrası 15. hafta olarak hesaplıyoruz dimi bunda hem fikiriz doktorum bana tam 13 haftalıkken yaptı ama dediğim gibi takip ettiğim bi sitede 14. GEBELİK HAFTASI (13+0 , 13+6 GÜNLER) diyo ya bu şaşırttı beni
heralde parantez içindeki 13+6 dan sonrası için 14. gebelik haftasının başladığını belirtiyo ben ilk anladım ki 13+0 ile 13+6. hafta arası 14 haftalık oluyo

ben ilk anlatamadım kusura bakmayın CADIARZU

yaş hesaplamak gibi işte 13+2 mesela 13 ü bitti 14 ünden gün aldı, hani yaşa da böyle yaparız ya..msela ben 85 doğumluyum 25 im bitti 26 ımdan gün aldım ama 26 değilim..
gebelikte de 13 bitti artık 14. haftadan 2 gün aldın yani 13+2 desin..soranlara ben 14 haftalığım demezsin 13. haftalığım dersin...kaydirigubbakcemile5

aynen, 14+6 dan sonra 15. haftadasın. doktorun da 15. haftada yapmadığına göre ikili testi (ki zaten yapmış olamaz daha o haftaya girmedin) bir yanlışlık yok durumda bence.

kızlar solunuza yatıyorsunuz değil mi? Aman yüz üstü sırt üstü falan yatmayın..

Teşekkür ederim cnm ben yaş hesabındada şaşırırım hep kaydirigubbakcemile2 tamam anladım yanı ben yanlış hesaplamıyomuşum saol cnm yordum sizi buyrunnnnnnnnn

aynen, 14+6 dan sonra 15. haftadasın. doktorun da 15. haftada yapmadığına göre ikili testi (ki zaten yapmış olamaz daha o haftaya girmedin) bir yanlışlık yok durumda bence.

tamam cnm teşekkür ederim anladım olayı yanlış olmamış bişey dogru hesaplıyomuşumda işte bi an kafam karıştı buyrunnnnnnnnn

ysm ysm cim 50 mesajı doldurmadığım için özeline cevap veremiorum, ama evet dogru biliosun, karıştırma kafanı, testin de zamanında yapılmış ferah tut içini

kızlar solunuza yatıyorsunuz değil mi? Aman yüz üstü sırt üstü falan yatmayın..

Ya benim sırtım çok ağrıyo onun için sırtüstü yatıyorum bazen ama uyuycam zaman
soluma yatıyorum hemen yüzüstü zaten yatamam göbüş büyüyo hacıyatmaz gibi olurum kaydirigubbakcemile3

benim değişiyo ama yüz üstü yatmıyorum sağıma yatıyorum genellikle ama sola yatmaya özen gösterıyorum alışıcam zamanla

benim değişiyo ama yüz üstü yatmıyorum sağıma yatıyorum genellikle ama sola yatmaya özen gösterıyorum alışıcam zamanla

neden sola yatmamız gerekiyor acaba bileniniz varmı ben hep sırt üstü yatıyordum şimdi ağrım oluyor sırt üstü yatamıyorum alışamadım sağlı sollu yatmaya da

göbeğin olmasa bile yüzüstü yatma çok tehlike canım dikkat et aa şaştım kaldım

kuzucuklar mrbbb:):)
2li test sonucumu aldım herşey çok güzel dedi doktor b HCG değeri 195 çıkmış 50 üzeri mi kızdı ayyyyyy bilen varsa sölesin hemennndelikafaduldendelikafadulden
bu arada ben doktoruma sordum yüzüstü yatıorum hep dedim yat bişi olmaz bi müddet sonra zaten yatamıcaksın dedi:lepi:

Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür.
Hamilelikte yüz üstü yatmak da bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.

Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.

Erken gebelik döneminde ilk 3 ay istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.Fakat daha sonra sol yana yatmanız gerekmektedir.En rahat yatış şekli sol yana yatıp dizlerin karına çekildiği pozisyondur.Dizlerin arasına yumuşak ince bir yastık koymak konforu arttıracaktır.Yine bu arada sırtın yumuşak bir yastık-battaniye ile desteklenmesi önerilir.
ALINTI

cnm ben burdan bakmıştım bu yüzden sola yatmaya özen gösterıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…