2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben normal doğum videosu izledim
doğum anı değil de kadının suyunu bir çubukla patlatmaları
beni biraz korkuttu...

kızlar benim bebiş pa popo mesafesi 6.1 cm di 12+1 iken normalde kaç olması gerekiyor bilmiyorum doktor güzel dedi

12. haftada bebeklerin baş-popo mesafesi ortalama 5.4 olurmuş..seninkinin boyu da doktorun dediği gibi iyimiş maaşallah..

ayyy tşk ederiz bayanssulusmile
eşim biraz mırın kırın ediyor ama
kulağı alışsın diye pisikolojik baskı yapıyorum usuldan haha
artık bebek/bebeğimiz değil
mustafa ömür diyorum hahaha
babası mustafa ömrün uykusu gelmiş/acıkmış vs.
ama henüz cinsiyeti belli olmayınca fazla da üstüne gitmiyorum :)
yaklaşık 3 hafta sonra öğreneceğiz inşallah ozaman baskıya devam hahaha

ama önemlisi sağlıklı olmaları evet hayırlısıyla kucaklarımıza alsak

evet dediğin gibi bu batıl inançların çoğu Allah'tan başka güçlerin etkisi olduğuna inanmak olduğundan , şirke götürür..

Şu an zaten baş topuk ölçülmüyor... Baş pop mesafesidir ultrason da çıkan da doktorun söylediği de....
Daha sonraki aylarda da baş topuk mesafesi, baş popo mesafesine bacak boynun eklenmesi ile tahmini olarak belirleniyor...

Bu arada pınarcım saç kestirme meselesi bana da hurafe gidi geliyor.. Hatta bence fazla uzun saçın vücuttan emdiği protein kalsiyum ve başka mineraller, saç kesilirse kendi bedenimizde dolayısıyla da bebeğimizde kalır diye düşünüyorum...
Ben henüz kestirmedim, zaten saçlarım kısa sayılır ama doğuma yakın kestiricem, hem de kısacık.. Çünkü bebek doğdktan sonra ooo çok zor insan yıkanmaya fırsat bulsa saç kurutmaya bulamıyor...

Teyzem ilk doğuda kestirmemişti... Valla migren oldu neredeyse.. saçlar vakit darlığından hep ıslak yada nemli kalıyordu, bu da başağrısı yaptı... Doğumdan 1 ay sonra gitti kestirdi.. 2ci bebekte ise doğumdan 1 ay çnce kestirdi rahat etti...

alkisalkisalkis :lepi:
bende senin gibi düşünüyorummm =)))
milyonlarca kadın doğuruyor... ölen yok acıdan.. herşey normal gittiği sürece normal doğum yapmayı çok istiyorum..inş istediğim gibi olur :Saruboceq:

kızlar merhaba :)
dün gece rüyamda bebişimi gördüm
altını deiştirdim uyuttum
nasıl gerçekti
cinsiyeti de erkekti konuşuyordu bile :))

bu hasretlik hayırlısıyla bir bitse :))

ben de rüyamda görüyorum bazen ama hiç cinsiyetini hatırlamıyorum..

eşin erkek bebek mi istiyor daha çok..Bize doktor hiçbir şey söylemedi ama biz soranlara büyük ihtimal kız olacak diyoruz..zemuszemus

ayyyyy bayılcam
az önce bi doğum videosu izledim
iim nasıl oldu anlatamam
hep merak ederdim bu hani normal doğumda kesiyorlar ya
neyi kesiyor :) yani tam olarak neresini
ve nasıl diye
anamm anammm kızlar ben gittike korkmaya başladım doğumdan
ağlamak üzereyim inanın
içim daraldı

babycenter diye bir siteydi sanırım

ay görmemek daha iyi bence
ince bir çubuk sokuyor
sonra nasıl bir su akıyor nehir gibi foşş diye

anameyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
normal doğum istemiyorum ama belli olmaz tabi, hayırlısı hepimiz için

ben de normal doğum yapacağım diyordum
ama bu videolar biraz korkuttu açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…