gelişimi normal de gelişiminden bilemez ki..Vitaminlerin tek tek şeceresini mi tutacak ben de tutmuyorum tabi.Genel olarak her şeyden yiyorsan gerek yok dedi..Yani eti, sütü, sebzeyi, meyveyi yeterince alabiliyorsan gerek yok dedi..Ben de alıyorum almasına da fazla vitamin göz çıkarmaz diye almak istiyorum ama kilo da yaparmış..Alıyım en iyisi ya içim rahat etsin...
sanki bana doktor abartıyo gibi geldi işte.sonuçta gebelikte bu tarz artışlar olabilymomuş.ben ne olur ne olmaz ilacı şuan alıyorum her ayda ölçüm yapılıyo.ban bi ömür kullanabilirsin bundan sonra dedi yaaa
Şekerler ben kaçtım, biraz dinlenip yemeğe başlıycam. Öpüldünüzolumunekankayizsmile
gebelikte 2.26 çıkmış doktor ömür boyu kullanabilirsin mi dedi abartmış hakkaten. Bir kere elimde bir sürü tsh testi var sınır en az 0, 35 en çok 4,95 falan, seninki normal sınırlarda zaten bence gebelikle ilgili hafif bir yükselmedir...sen endokrine git en iyisi takip ettir artma riski var her zaman..
sanki bana doktor abartıyo gibi geldi işte.sonuçta gebelikte bu tarz artışlar olabilymomuş.ben ne olur ne olmaz ilacı şuan alıyorum her ayda ölçüm yapılıyo.ban bi ömür kullanabilirsin bundan sonra dedi yaaa
canım benim kzıkardeşimde de var troid ve yaptıgı sıkı bi diyet sonrasında çıktı ortaya
doktor;troid herkesde artar azalır dönem dönem ama genelde fazla oynamaz ve bu farkedilmez
fakat bazı rahatsızılıklar veya yaşam tarzı değişiklikleri , vücut değişiklikleri
bunun ortaya çıkmasına sebep olur demişti seninkinn çıkmasına da gebelik sebep olmuş
kızkardeşimde kullanıyo hap ve ömür boyu da kullanması gerekıyo sağlıklı kalması için
aksi takdirde yemesede kilo alıyo yüzü soluyo ve güçten düşüyo yani hap trodinin
dengelenmesine yardım ediyo ve evet troid abartılıcak bişey ilaçlarını bırakma canım
selam kızlar nasılsınız keyfiler nasıl..biz iyiyiz bir sorunumuz yok çok şükür...kızlar bende tiroid hastasıyım ve gebelikle çıktı benimki...bende her sabah aç karnına ilaç alıyorum
yani takviye hormon..yavaş çalışıyor çünkü..hamilelik değeri diye birşey yok diye biliyorum.0,27-4,20 arasınormal değerler..her ay benimde kontrollerim yapılıyor.
haklsın cnm ama benm tirodim 4.95 i geçmedi daha oyzden doktor abartıyo diye düşüdüm.ama yinede kullanıyorum tani ne olur ne olmaz diye
canım onlar uç sınırlar illa üst sınıra kadar yükselmesi veya alt sınırın altına düşmesi
gerekmiyo senin için olması gereken değeri doktorun biliyordur mutlaka.Tabii ki aylık
ölçümlerin bir dahiliyeci tarafında düzenli yapıldıgı zaman trodinin ne sıklıkla düştüğü
veya çıktıgı saptanacak ve buna göre bi tedavi yolu bulunacaktır.Tek bir değere göre konuşulamaz yani ölçümlerini ihmal etme yeter bi süre sonra düzene giriyo ve insanda
alışıyo en başta üzülüyo tabi insna hep hastamı kalıcam diye ama öyle bişey yok
tedavi sürerken bunu anlıyosun zaten en başta bizde çok üzülmüştük ama baktık ki bu
farklı bişeymiş :) canını sıkma pek
sağol canm benm doğru diyosuna.s.
sanalcım benim tsh 43,00 gibi bideğerdi baktıpında çok fazla değil ama sonrasında birçok test yapıldı ve ultrasonlada tani netleşti...tsh antikoru diye birşey vardı 34,00 sınır bende 440,00 çıkmıştı..şu an değerler normal çünkü ilaca bağlı...ilacı bıraktığım an fırlıycak..hatta gebeliğin ilerleyen aylarında ihtiyaçta aratabilirmiş...o zaman ilaç dozu arttırrılıyor..umarım olmaz tabi...sende aksatma sakın, hem sana hem bebeğine zararlı bişey olur tedavi olmassan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?