2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ya bende herşeyden yiyebiliyorum benim tek sorunum gün içinde iş yerinin kokusundna
tiksindiğim için sanırım midem bulnıyo ve istediğim kadar yiyemıyorum bulantım oluyo
yoksa akşam eve gidince veya haftasonları evdeyken gayet de iyi yemek yiyorum
herseydende yiyorum sadece ıspanaktan tiksindim

gebelikte 2.26 çıkmış doktor ömür boyu kullanabilirsin mi dedi abartmış hakkaten. Bir kere elimde bir sürü tsh testi var sınır en az 0, 35 en çok 4,95 falan, seninki normal sınırlarda zaten bence gebelikle ilgili hafif bir yükselmedir...sen endokrine git en iyisi takip ettir artma riski var her zaman..

Yaa bu arada besinlerden aldığımız vitaminler elevit ile karşılaştırıldığında eşdeğer olması mümkün değil arkadaşlar....
Şu kadarını söyleyeyim... Soğuk algınlığım olduğunda oktor c vitamini verdi.. Ben de hamile olduğum için almak istemedim, bol portakal kivi yerim dedim.
oktor kzdı bana bir kasa portakal yyebilecekmisin günde dedi.. 1 tablet c vitaminini ancak 1 kasa portakal 3-5 kilo kivi yiyerek alabilirsin dedi...

Bu yüzden elevit verince de hiç itiraz etmedim..

canm kadın dğumcum beni dahileyeye sevk etti o bakıyo bana şuan.acaba anlamıyomu ya endokrinemi görünsem.kadın beni tiroid hastası yaptı çıktı ya

canım benim kzıkardeşimde de var troid ve yaptıgı sıkı bi diyet sonrasında çıktı ortaya
doktor;troid herkesde artar azalır dönem dönem ama genelde fazla oynamaz ve bu farkedilmez
fakat bazı rahatsızılıklar veya yaşam tarzı değişiklikleri , vücut değişiklikleri
bunun ortaya çıkmasına sebep olur demişti seninkinn çıkmasına da gebelik sebep olmuş
kızkardeşimde kullanıyo hap ve ömür boyu da kullanması gerekıyo sağlıklı kalması için
aksi takdirde yemesede kilo alıyo yüzü soluyo ve güçten düşüyo yani hap trodinin
dengelenmesine yardım ediyo ve evet troid abartılıcak bişey ilaçlarını bırakma canım

haklsın cnm ama benm tirodim 4.95 i geçmedi daha oyzden doktor abartıyo diye düşüdüm.ama yinede kullanıyorum tani ne olur ne olmaz diye

selam kızlar nasılsınız keyfiler nasıl..biz iyiyiz bir sorunumuz yok çok şükür...kızlar bende tiroid hastasıyım ve gebelikle çıktı benimki...bende her sabah aç karnına ilaç alıyorum
yani takviye hormon..yavaş çalışıyor çünkü..hamilelik değeri diye birşey yok diye biliyorum.0,27-4,20 arasınormal değerler..her ay benimde kontrollerim yapılıyor.

senin kaç çıkmıştı canm değerin

haklsın cnm ama benm tirodim 4.95 i geçmedi daha oyzden doktor abartıyo diye düşüdüm.ama yinede kullanıyorum tani ne olur ne olmaz diye

canım onlar uç sınırlar illa üst sınıra kadar yükselmesi veya alt sınırın altına düşmesi
gerekmiyo senin için olması gereken değeri doktorun biliyordur mutlaka.Tabii ki aylık
ölçümlerin bir dahiliyeci tarafında düzenli yapıldıgı zaman trodinin ne sıklıkla düştüğü
veya çıktıgı saptanacak ve buna göre bi tedavi yolu bulunacaktır.Tek bir değere göre konuşulamaz yani ölçümlerini ihmal etme yeter bi süre sonra düzene giriyo ve insanda
alışıyo en başta üzülüyo tabi insna hep hastamı kalıcam diye ama öyle bişey yok
tedavi sürerken bunu anlıyosun zaten en başta bizde çok üzülmüştük ama baktık ki bu
farklı bişeymiş :) canını sıkma pek

sağol canm benm doğru diyosuna.s.

sanalcım benim tsh 43,00 gibi bideğerdi baktıpında çok fazla değil ama sonrasında birçok test yapıldı ve ultrasonlada tani netleşti...tsh antikoru diye birşey vardı 34,00 sınır bende 440,00 çıkmıştı..şu an değerler normal çünkü ilaca bağlı...ilacı bıraktığım an fırlıycak..hatta gebeliğin ilerleyen aylarında ihtiyaçta aratabilirmiş...o zaman ilaç dozu arttırrılıyor..umarım olmaz tabi...sende aksatma sakın, hem sana hem bebeğine zararlı bişey olur tedavi olmassan..

kızlar bu arada bi dergide okudum multivitamin desteği çok önemliymiş..bende elevit kullanıyorum ve hayatımın hiç bi döenminde bu kadar sağlıklı beslenmememe rağmen:))) özellikle 2.ve 3.dönemde vücutta çok azalıyormuş ve multivitamin bu yüzden bebişlerin gelişi için şartmış..bebeğim hamilesiniz diye bir dergi epey bilgi öğreniyorum ben ordan..tavsiye ederim..

evet cnm bebk için oldukça zararlı bebğin zeka gelişimi bu hormona bağlıymış.umarım sağlıklı güzel bebişlerimiz olur.geçmiş olsun cnm:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…