2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
parcım yok, ben detaylı metaylı hiçbişey istemedim..
Kendsi dedi ki 11.14 haftalarda yapılması gereken bir 2li test var ben de biliyorum dedim... ama bazı anneler istemiyor, bebek problemli bile olsa aldırmayı düşünmedikleri için dedi... Ben de yok ben bilmek istiyorum dedim..
O da reçeteye 2litest + USG rica olunur yazıp elime verdi... Perinatoloğumuz sadece perşembe günleri geliyor ya bu hafta ya öbür hafta perşembe için mutlaka randevu al dedi.. ben de öyle yaptım...
Sonra erşembe günü gidip ödemeye geldiğimde 180 dediler.. Dedim ben sordum 80 demiştiniz...Yok bu detaylı ultrason 100 2li test (yani kan testi )80 toplamda 180 dediler.. aşa paşa ödedim....
Ama çok kızdım... Detaylı ultrason için en uygun dönem 20 hafta civarıymış. Şu aşamada çok gereksiz bir inceleme olmuş... Valla parasında değilim ama o 100 tl ye bebeğimin ateş ölçerini alırdım, yada süt sağma makinesini...
Şimdi 20 hafta civarı içim rahat etmeyecek tekrar detalı ultrason istiycem, çünkü o zaman diğer tüm organlar da oluşmuş olacak ve sorun varmı yokmu diye detaylı ultrason gerekecek bi 100 tl daha bayılıcam....

Sıırf bu yüzden Meltem hanımdan vazgeçebilirim....

denizbarış canım o bassettiğin şeylere benim bebişkoyada bakıldı mide oluşmuş yok şakak arası ölçümü karın çapı ölçümü uzuv kemikelri falan ne bileyim aklıma gelmiyor daha...o tam ayrıntılı değil.ben gittiğimde 14 haftalık falandı sanırım o haftada yapılması gereken ölçümlerdi canım.ayrıntılı daha farklı..iç organlarından dış organlarına kadar sayarak falan yapılıyor..yine ölçülüyor biçiliyor işte...
tam anlatamadım ama kusura bakma.

ah bacım sorma iğrenç bi meslek desek daha doğru stressin tavan yaptığı bi meslek uzun yaşamayız bizsengözlerimebaksanab

ALLAH gecinden versin, ağzından yel alsıneyvahedigeldismile
her meslek gibi stresli yönleri de var tabi ama bir yandan da insana kendini rahatça ifade edebilme, girişken ve sosyal olma,haklarını bilme ve koruma gibi özellikler yüklediği için de motive edici bir meslek.

bu mesajını yeni okudum canım sen cidden ayrıntılıya girmişsin..
benim bassettiğim şeylere doktorum baktı ölçtü falan.o haftada ölçülmesi gerekiyormuş..
mide oluşmuş bağırsaklar şöyle mesane böyle falan dedi ama 20. haftada gelişim tamamlandığından ozaman asıl ayrıntılıya girceksin benim dışımda başka bir gözün bakması daha iyi olur dedi.ben devamlı bakacağım zaten her geldiğinde dedi..işte ölçtü biyerlerini....
ekstra bişi ödemedik rutin muayene ücreti veriyorum ben ayda birkez.15günde bir gidiyorum okadar.

ah bacım ya sen ifade ediyosunda kompleksli o kadar çok insan varki seni anlamamakta direniyoiben mesleğimi sevmiyorum açıkçası başka bi iş yaparmısın deseler bi dakika durmam,adalet yok çünkü...

canım benim doktorum aynı makine ama farklı bir göz bakacak ve daha detaylı bir inceleme olacak dedi. gidecegim doktor 1 saat inceliyormus.

ücreti bilmiyorum cünkü calıstıgım kurumun anlasmalı oldugu yere gidiyorum. ben %20sini ödeyecem.

denizcim ben hiç özel hastanede kasmadım gittim devlet hastanesine hem ayrıntılı usg
me bakıldı bebişin iç organlarına beynıne böbeklerıne fln hem renklı usg de bakıldı
ense kalınlıgı ölçüldü kan testım yapıldı ve 1 kuruş ödemedim
ve tüm bunları uzman bir perinatolog yaptı özel hastanelerin çoğunda perinatolog bile
bulunmuyor bulunsa bile haftanın belli günleri bulunuyor üsütne üstlük bi de bir sürü
para bayılıyorsun devlet hastanesi var huzur var aldım rendevumu gittim oh herkesede
tavsiye ediyorum

allah yardımcınız olsun bebişin de senin de....

saol canım benim...kızlar ben burda özel hastaneye gidiyorum eskişehirde de doktorun kliniğine,özel hastanede testler için ayrı para vermiyorum,doktorda da ikili test için 30 tl verdim(kendisine 180 muayene ücreti ödediğimizdenmidir nedir:))

valla canım haklısın tabi..gereksiz yere detay ultrasona girmişsin gibi gözüküyor ama bence bunu Meltem hanıma sormalısın neden böyle bişeye gerek duydu acaba?

ay-shecim sen hangi hastaneye hangi doktora gidiyorsun.. ben gebelik takibimi meltem hanıma yaptırıyordum, ve testi de aslında devlette yapıcaktım ama 80 tl için tam gün izin almayayım, 1 saat erken çıkıp özelde yaptırırım ne olcakki dedim ama 180 ödemek zorunda kaldım..

ulennnnnnnnnn bir allahın kulu bana cevap yazmamış aşk olsun size bişey danıştım tık yok kimseden

Nagihancım ama senin sorduğun soru cidden çoook ama çok konudışıydı...
Neyse ben cevap vereyim.. Fiş olmadan iade edemezsin tatlım.. Fişini alsaydın keşke...
ıade edicem istemiyorum derdin, sonra da o kampanyalı ürünü alırdın...

belki de testi yapanın hatasıdır canım eğer dr. genel olarak memnunsan
bunu dr. dile getir böyle böyle oldu diye
100lr az para değil çöpe atmak için
tabikii herşey bebeklerimiz için ama yok yere de yazık günah
belki hatadan dolayı 20. haftada ücret almazlar
o test yapanında zekasına hayranım doğrusu
o bilmiyormu kaçıncı haftalarda yapılıyor bu test
en azından teyit edebilirdi dimi

canm kadın dğumcum beni dahileyeye sevk etti o bakıyo bana şuan.acaba anlamıyomu ya endokrinemi görünsem.kadın beni tiroid hastası yaptı çıktı ya

Dahiliyeye değil sen endokrine git..Bu işin uzmanında öğren..

benimde devlet hastanesinin dr. özeline gidiyorum aslında testler hastanede yapılacaktı ama
ikili test için 50 tl ödedim (+ 120 muayene ücreti)
50 lr diye fazla üstünde durmadık
3lü test hastanede olacak dedi bakalım artık

bu detaylıda nekadar isteyecek çok merak ediyorum ve korkuyorum doğrusu
nette 450tl isteyenleri fln gördüm tırssssssssstımmmm haha
bu gittiğimde yapacağız dedi bende tam ne olduğunu bilmediğim için
ALlahalla bu ne ki diye düşünürken ücreti fln sormak aklıma gelmedi hiç!!
sağolsun kendide söylemedi
absurd bir rakam demesinden korkuyorum bi rötgen çekilmiştim 450 tl almıştı
+muaye ücreti 150 lira ohh 600 lira hafifleyip çıkmıştık
haha bide kart da geçmiyor hani mecbur nakit bulunduracaksın
zaten makbuz vs. de yok ohhhh direk cebe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…