plasentaya bağlı canım bebiş ordan beslenıyo...bebek doğduktan sonra bağ kesiliyo
plasneta bebekten sonra cıkıyo rahimden sonra bağ kesiliyo bebişin göbeğine
pansuman yapılıyo :)
hatta bebekle plasneta arasındakı bağın bi şekilde kesilmesiyle
bebek anne karnında beslenemeyip kaybedilince
halk arasında emzikten düşmüş fln derler duymuşsundur.
anneın göbeğine bağlı olması mantıken ters çünkü
hadi göbek bağı kesildi bebeğe pansuman yapıldı diğer uç noluyo
içeri mi bırakılıo o öle başıboş bi ucu kesik içerde mi kalıcak yani :)
bende mantıken böyle olması gerektiğini düşünmüştüm de emin olmak istedim.. =)
çookk teşekkürler.... :1hug:
amannnn doğru söylüyorsun ya ben uyku sersemi saçmalamışım zatensempatiksalakcinni
günaydın kızlaaarrr nasılsınızz?? bi mrb deyip kaçıcam dersanede sınavım varrrr allahım hiç gitmak istemiorummm allahım şu kpss sınavı bi gelse kurtulsam diyorum bebişlerimde bana uğur getirseee:Saruboceq::Saruboceq:
merhabalar ben bu aralar süt konusuna çok taktım. Şöyle bir yazı buldum..
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. Hangi sütü içelim? Sütü nasıl tüketmeliyiz? İşte cevapları...
Ahmet Aydın, pastörizasyonun, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engellediğini, sindirim enzimlerini tahrip ettiğini ileri sürerek, ''Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. İnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır'' diye konuştu.
Sütü süt olarak değil, süt ürünü olarak kullanmanın daha doğru olacağını dile getiren Aydın, şu önerilerde bulundu:
''Mümkünse günlük mandra sütü tüketilmelidir. Sütü alınan hayvanın meralarda otlamasına ve suni yem yememesine dikkat edilmeli. Temiz olduğuna güveniliyorsa, sokak sütçüsünden de süt alınabilir. Şehirdeki en iyi seçenek, günlük pastörize şişe sütleridir. Uzun ömürlü homojenize kutu sütlerini kesinlikle kullanmayın. Sadece ekşiyen veya kesilen süt ve yoğurtları yiyiniz. Sütü süt olarak değil, mayalanmış olarak yoğurt, kefir, peynir olarak kullanın. Böylece olunca kaynatmaktan dolayı kaybedilen vitamin, mineral ve enzimlerin bir kısmını geri kazanılır.''
bu konuyu ben zaten aylardır araştırıyorum... pastörize süt ve yoğurt kullanmıyorum. bir çiftlik buldum. oradan bana her hafta taze süt geliyor. ondan içiyorum ve yoğurt yapıyorum...
kesinlikle pastörize sütlerin yüksek ısıda kaynatılıp birden soğutularak yani şoklanarak içindeki tüm mikroplarla birlikte faydalı bakterilerinde öldüğünü düşünüyorum. ben düşünmüyorum her yerde böyle yazıyor. tv de bir çok prof dan da dinledim. o nedenle içim rahat. alıyorum taze sütümü. misler gibi içiyorum
günaydın güzel anneler ve melekleri inş. iyisiniz biz 2 li test sonucumuzu aldık güzel çıktı şükür darısı diğer arkadaşların başına opuyorumnanaktan
benim okuduğum yazı daha uzundu bir kısmını aktardım. uht süt ile pastörize süt farklıdır diyor. eğer raf ömrü bir aydan fazlaysa onlar uht imiş..zaten pastörize süt sadece atatürk orman çiftliği ve konyada şeker süt diye biryerde varmış...
günaydın güzel anneler ve melekleri inş. iyisiniz biz 2 li test sonucumuzu aldık güzel çıktı şükür darısı diğer arkadaşların başına opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?