Haklısın şekercim, biriktir biriktir sonum bu oldu. Ama birden bire tüm evi temizlemeye çalışmam ben. Posta posta yaparım. Bel fıtığım var zati. Bakalım normal doğum yapabilecek miyim? Ya biz evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım. Eşya borcu, öğrenim kredisi öderken bebek planlamak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama bebiş gelmeye niyetlenince napalım buyur ettik. Kazara hamile kalmadım yanlış anlaşılmasın. Ben yalnızlıktan çok ağlıyodum gurbette olunca. Eşim ikna etti. Hal böyle olunca haftalık temizlikçi alamıyorum, maddi olarak toparlanmamız lazım bebişim glinceye kadar.
Ah ah bi dokun bin ah işit oldu benimki dekaydirigubbakcemile3
dün yengem play doh'un oyun çorabını almış benim bebişime.
biri turuncu biri yeşil, ikisinin de ucunda hayvan figürü var. bir figürü sıkınca ses çıkıyor, diğeri de cıngıraklı. bebekler ilk aylarda sırtüstü yatarak ayaklarını havaya kaldırıp dokunuyorlar ya, oynasınlar diye tasarlanmış. çok hoş bişey.
nasip olur inşaallah sağlıkla giydirmek:ecrin_bebek:
ayy kızlar uyuya kalmışım masanın üstündeboshayallersmile hoşgeldiniz kızlarr
bi alışverişe başlasak:hulya:
dün yengem play doh'un oyun çorabını almış benim bebişime.
biri turuncu biri yeşil, ikisinin de ucunda hayvan figürü var. bir figürü sıkınca ses çıkıyor, diğeri de cıngıraklı. bebekler ilk aylarda sırtüstü yatarak ayaklarını havaya kaldırıp dokunuyorlar ya, oynasınlar diye tasarlanmış. çok hoş bişey.
nasip olur inşaallah sağlıkla giydirmek:ecrin_bebek:
Ya ben cinsiyeti öğrendim ama çarşıya inmek istemiyorum. Güneşte migrenim tutuyor. Napıcaz bilmiyorum. Bi gün çıkıp topluca almayı düşünüyorum. Şimdilik ancak işe gidip geliyorum. İzne ayrıldığımda hallederim belki. Ayyyy teyzesiiii, kızımın hiçbişeyciği yok yaaakaydirigubbakcemile2
Amin canım Allah kimsenin gözünde koymasın, rabbim olmayanlara da versin:Saruboceq:
=))))) kimse yokmu etrafında pınarcım
işte uyuyabilmekde güzel birşey olmalı sempatiksalakcinni
benim koacım hayatta yemek yapmaz bekarken çok yapmış şimdi elini sürmüyo zaten mutfağa girmesin ortalığı birbirine katıyosempatiksalakcinniakşamları zarzor portakal suyu sıkıyoalsanaalsanasmile
bende hiç yemek yapmayanlardanım eşim yapıyo saolsun
evt canım tahminin doğru çıkarsa benim kocik çok sevincek...
doktor en son kıza benziyor dediğinden beri kıza inandık iyice..erkek çıkarsa baya süpriz olur vallaha...
ben kız istiyorum ama hayırlısı neyse o olsun inşallah
yok canım kimse:)) ama bu saatlerde çok uykum geliyor en çok ta o zaman evimi arıyorumm:CüvCüv:
bende hiç yemek yapmayanlardanım eşim yapıyo saolsun
kızlar benim aklıma birşey takılıyor.. bilen varsa ve cevaplarsa çok sevineceğim =)
bebek kordonu bebeğin göbeğine bağlı. peki diğer ucu nereye bağlı? plesentaya mı yoksa anneye mi? anneye ise annenin neresine bağlı?
merhabalar ben bu aralar süt konusuna çok taktım. Şöyle bir yazı buldum..
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. Hangi sütü içelim? Sütü nasıl tüketmeliyiz? İşte cevapları...
Ahmet Aydın, pastörizasyonun, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engellediğini, sindirim enzimlerini tahrip ettiğini ileri sürerek, ''Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. İnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır'' diye konuştu.
Sütü süt olarak değil, süt ürünü olarak kullanmanın daha doğru olacağını dile getiren Aydın, şu önerilerde bulundu:
''Mümkünse günlük mandra sütü tüketilmelidir. Sütü alınan hayvanın meralarda otlamasına ve suni yem yememesine dikkat edilmeli. Temiz olduğuna güveniliyorsa, sokak sütçüsünden de süt alınabilir. Şehirdeki en iyi seçenek, günlük pastörize şişe sütleridir. Uzun ömürlü homojenize kutu sütlerini kesinlikle kullanmayın. Sadece ekşiyen veya kesilen süt ve yoğurtları yiyiniz. Sütü süt olarak değil, mayalanmış olarak yoğurt, kefir, peynir olarak kullanın. Böylece olunca kaynatmaktan dolayı kaybedilen vitamin, mineral ve enzimlerin bir kısmını geri kazanılır.''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?