2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Biz süt bulamıyoruz ama buradaki köylülerden yoğurt alıyoruz..İnş. yoğurtla kurtarırım, fazla süt içme alışkanlığım yok..Bu arada 100 gr. sütte 120, kaşarda 700 mg kalsiyum varmış..En çok da susamda 1200 mg kalsiyum...:1shok:

İnternette şöyle bir yazı buldum:
"Sütteki kalsiyum miktarı fazladır.
Süt kalsiyum içeren gıdalardan ilk akla geleni olsa da, süt ve süt ürünleri o kadar çok işlemden geçmişlerdir ki, vücuda verebilecekleri zarar faydalarından çok olabilir. Vücudumuza gereksiz katkı maddelerini sokmadan sağlığımızı destekleyen daha iyi ve daha uygun kalsiyum kaynakları da vardır.

Kalsiyum Kaynakları: Kalsiyum içeren yiyecekler soya fasulyesi, soyadan yapılan bir tür peynir, fıstık, ceviz, lahana, brokoli, sardalye ve alabalıktır."

benim yemekle aram iyi rahat geçirdiğim içinde hamileliğimi yapıyorum..ama eşimde sağolsun masayı fırsat bırakmıyor valla topluyor makinaya yerleştiriyor,her işte yardımcıdır sağolsun canım benim....

Allah Allaah üzüldüm şimdi, ne yapılır ki böyle bi durumda, eşin baba olmaya ruhsal olarak hazırlanmaya çalışıyor. Zamanla alışınca düzelecektir. Bi canlının sorumluluğunu almak aslında dünyanın en ağır şeyi. Bi uzmanla konuşmayı düşünsün fazla takıntı yaparsa.....

Canım çok çok haklısın. Aynı şey bana da oluyor. Ne kadar ağırlaştım anlatamam. Ağır çekimde hareket ediyorum sanki. Eskiden çok hızlı şekilde tüm eve dip köşe girer yapardım. Ama artık kaplumbağa bir ben iki, sen de üçsempatiksalakcinni sempatiksalakcinni

Dediğin gibi süt tozu da faydalıymış..100 gr. süt tozu 950 mg kalsiyum, sütten kat kat fazla...

bende hamilelik başladığından beri açık süt alıyorum ama yoğurt ve tatlı yapıyorum sadece içemiyorum.onuda zaten çok kaynatıyorum...içmek için pastörüze kullanıyorum...aslında hamilelik döneminde açık sütün çok tüketilmememesi gerektiğini okudum bende.. ne kadar kaynatırsak inekten geçen bakteriler yok olmuyor falan diyordu...doktoruma danışıcam bu gidişimde unutuyorum...

bende 1 bardak günlük süt içiyorum. Aslında dere otunda cok fazla kalsiyum varmıs. Ama ben kokusundan bile tiksiniyorum

Maydanoz ve dere otu hamilelikte zararlı, düşüğe yol açıyor diye biliyorum..Gerçi 4 aylık olduk yine zararlı mıdır acaba?

bende senin bildiğin gibi okudum ama danışmak gerek.günde kaç bardak süt içiyosunuz.demir hapı aynı zamanda kullandığım için ben çok fazla tüketemiyorum

selam kızlar nasılsınız. ders arası verdim. hemen buraya girdim. geçmişi okudum. geldim. nasıl uykum var size anlatamam...boshayallersmile

melekcim mrb, seninle aynı SAT tarihimiz ve bebek cinsiyetimiz. karnın büyüdü mü? benim kocaman oldu artık herkes görünce anlıyor.

Esim için doktor arastırıyorum.
maddi sıkıntılar bizde de var. aslında esiminde benimde maasım iyi ama gider cok fazla. araba almıstık onun kredisi var. ayda 750. ev kirası 600 ve elektrik,su,dogalgaz,ev cep telefonalrı derken 1000 lira tutuyor. mutfak masrafları... birde ev kirası ödemektense kredi cekelim eve ödeyelim diyoruz. eger o olursa 1000 tl de ona ödeyecez. bakalım nasıl olacak???

benim de burada açık süt kullanma gibi bir imkanım yok. yani satanlar var ama satanları görünce almaktan vazgeçiyorum. kutu sütlerden içiyorum ben de. hiç içememekten daha iyidir herhalde...

bazılarıda göbek salata yeme patlıcan yeme nikotin var diyor adaçayı içme allah aşkına biz ne yiyicez.eskiden köylerde kadınlar ne bulursa yermiş çok ta sağlıklı çocuk olurmuş şimdi o kadar ilaç vs kullanıyoruz çocuklara bakıyorum hepsi hasta..

Allah korusun bir sorun çıkarsa aldırmayı düşünür müsün??

canım yaa ne kadar haklısın. ben de aynen öyle düşünüyorum. onu yeme şunu yeme çay içme bilmem ne yeme zararlı. herşey zararlı maşallah. eşim diyor ki yaa sen kendini niye kısıtlıyorsun. canın ne istiyorsa ye iç. köydekiler böyle dikkat mi ediyor Allah aşkına ne buluyorlarsa yiyorlar. maşallah çatır çatır da doğuruyorlar. biz evham yapıp pimpirikleniyoruz işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…