benim okuduğum yazı daha uzundu bir kısmını aktardım. uht süt ile pastörize süt farklıdır diyor. eğer raf ömrü bir aydan fazlaysa onlar uht imiş..zaten pastörize süt sadece atatürk orman çiftliği ve konyada şeker süt diye biryerde varmış...
bizimkide hep erkek diyordu kız oldu :) simdi alıstırdı kendini dogsun kesin üzerine titrer. birde panik atak basladısürekli kalbi sıkısıyormus gibi oluyor. ölme korkusu basladı. ölürsem bebek ve sen sahipsiz kalırsın diyip duruyor. kendi halimi unuttum onu düşünüyorum
şu temizlik işi benim içinde çok sorun oluyor ya önceden günlük işlerimi 2 saat içinde bitirirdim yemeğimide erkenden yapardım ama şimdi koca bir günde sadece evi süpürüp toz alıp wc temizliyorum ve resmen haşatım çıkıyor ama eminimki bebeğimiz olunca çok daha titiz olurum mikrop falan kapmasın diye
Bu da izlediğim bir TV programından sonra yazdığım bir mail....
TV de izlediğim bir programdan aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istedim. Konu süt ve süt ürünleri idi.. Konuşmacı ise TSE'den Gıda Denetim işi yapan bir uzman...
Satın aldığımız yoğurtlarla ilgili şöyle bir bilgi aktardı... Yoğurt ne kadar katı ise proteini o kadar çok anlamına gelir. Ama yoğurt içine kıvam arttırıcı katarak da bu koyuluğu elde edebiliyorlar. O yüzden kutu üzerindeki protein değerine bakmamız gerekiyor. Protein değeri çoksa ve kıvamı koyu ise bu yoğurt katışıksız proteinli yoğurt anlamına gelirmiş.. Örneğin protein değeri 3 se ve kıvamı katıysa bu yoğurt kıvam arttırıcı ile katılaştırılmış proteini az demek oluyomuş.. Dün Pınar yoğurt aldım. Proteini 5,5 idi ve kıvamı oldukça koyuydu. Bunun da bol proteinli ve katışıksız yoğurt demek olduğunu hemen anladım
Aynı şekilde süt tozuda katılıyor bir çok ürüne... Süt tozunun belirlenen oranlarda katıldığında hiç bir zararı olmadığı anlatıldı. Süt tozu sütün en yağlı ve kaliteli yerinden elde ediliyormuş.. Başka türlü oluşması imkansızmış zaten. Süt tozu çıkarıldıktan sonra süt işleme girip yoğurt yapılıyormuş..
Herkese bol proteinli, sağlıklı günler
canım öyle bi şansın varsa hiç düşünme bence)
bende 1 bardak günlük süt içiyorum. Aslında dere otunda cok fazla kalsiyum varmıs. Ama ben kokusundan bile tiksiniyorum
selam kızlar nasılsınız. ders arası verdim. hemen buraya girdim. geçmişi okudum. geldim. nasıl uykum var size anlatamam...boshayallersmile
Kızlar hepinize merhaba.Bugün ikili test sonucumu aldım.Doktorum herşeyin iyi olduğunu söyledi.Ama
yaşımdan dolayı amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi(yaşım 37).Bende yaptırmak istemiyorum.
Üçlü testten sonra karar vermem gerekiyor.Doktorum bu testler kesin olmayacak diye birşey asla demez.Sadece ihtimalleri gösterir dedi.Sonunda kendi kararıma bağlı olduğunu söyledi.Aranızda benim durumumda olan varmı.Kafam karıştı.
bazılarıda göbek salata yeme patlıcan yeme nikotin var diyor adaçayı içme allah aşkına biz ne yiyicez.eskiden köylerde kadınlar ne bulursa yermiş çok ta sağlıklı çocuk olurmuş şimdi o kadar ilaç vs kullanıyoruz çocuklara bakıyorum hepsi hasta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?